Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   69 / 294
(#) toro válasza boros47 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Buék Neked is!
Állítani lehet, de akkor hozzá kell nyúlni a gázhoz!
Érdeklődnék, milyen végzettséggel próbálnád meg?
(#) pistitv hozzászólása Jan 5, 2012 /

Hátha valaki tudna segiteni! beleszaladtunk egy idöszakos hibába, a készülék tipusa vuw hu 240/ 2-3 r2
A hiba hogy a füst gáz led nem világit néha, reset után azonnal indul, ha ég akkor minden renben, ha villog akkor valami gond van, de ha nem világit arrol semmi infonk nincsen. A szenzorok nagy valoszinüséggel jok.
Elöre is köszönjük!
(#) toro válasza pistitv hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Lehetőség szerint a kazán hőcserélője koszos vagy van egy kis vissza áramlás.
(#) pistitv válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

igen de ezekben az esetekben csak villog, megáll, majd reset nélkül ujraindul.
(#) toro válasza pistitv hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Ha fennáll a veszély, le is fogja tiltani az égést!
Keress egy Vaillantos kollégát - akinek van szoftvere - és kitudjátok az értékeket olvasni!
(#) brian1985 hozzászólása Jan 5, 2012 /

Sziasztok !

Írtam nektek a MIF011 panelről, hogy a PIC tartalmát sikeresen kiolvastam. Sajnos tévedtem, mert csak a felét olvasta ki az olvasó, tehát írásvédett..

Kérdésem az lenne, hogy valakinek megvan -e a PIC-be (12C508A) égethető tartalom ?
(#) toro válasza brian1985 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Sajna ehhez nem lehet hozzá jutni!
(#) boros47 válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Érettségim van,de az elektronikához nem nagyon értek.

Bocs, csak azért bátorkodtam írni, mert a gázszelephez kell hozzá nyúlni!

Ezt nézted?

PIC12C5XX.pdf

(#) brian1985 hozzászólása Jan 5, 2012 /

néztem már igen. Egy jó barátom mondta, aki eléggé ért a PIC-ekhez, hogyha kiolvasom a tartalmát akkor vagy látnom kellene az egész tartalmat, vagy semmit.. ha védett. De szerintem ez nem teljesen így van. Az első 64 szót lehet látni és egy utolsót ami záró.
Egyébként meg ha nem adják meg a tartalmát majd írunk rá mi programot.

Ok,
(#) boros47 válasza toro hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Ez most az a része,ahol elől van egy nagy csavar és az mögött van ,ha jól emlékszem az állító csavar(?).Ha jól láttam amikor a szerelő csinálta.Délelőtt kitakarítottam az égőfejet porszívóval,mivel elég nagy rombolás volt nálunk és volt por rendesen,de csak olyan 32 fok körül van a víz most is .A láng olyan 6 cm magas.

Az * ..
(#) briki válasza boros47 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Mit nevezel 8-10 cm lángmagasságnak? A láng magja? Azóta van problémád a kazán teljesítményével, amióta szivattyút cseréltetek? Milyenre cseréltétek ki? A te esetedben UPS 15-50 volt.
Először javasolnám ellenőrizd a gázfogyasztást. A te kazánod C-18.as, a gázfogyasztása földgáz esetén durván 1.98 m3 óránként, ami 1 percre vetítve 33 liter. Ha bekapcsolod a kazánt , fűt annyival, amennyivel fűt- és ne kapcsoljon ki, és más gázfogyasztó ( tűzhely, bojler, stb NE MENJEN! )- akkor a gázóra számskáláján 1 perc alatt 33-mal többet kell, hogy mutasson az óra. Ezt jó lenne lemérni, ennek ismeretében lehetne tudni a kazán jelenlegi teljesítményét. 15-50-es szivattyútól kisebb csak 15-40-es van nagyon elterjedt változatban. így attól JÓVAL kisebb szivattyúra már nem igen lehet kicserélni.
(#) szerviz válasza boros47 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Atyaúristen!!!
A 8-10 centiméteres láng ALACSONY egy C18-asnál?
Mégis , mekkorát szeretnél?
(#) szerviz válasza briki hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

A C18-asban jellemzően Laing szivattyúk voltak.
Minden ellenkező híresztelés ellenére.......
(#) boros47 válasza szerviz hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Rosszul írtam a láng magasságát,mert 8-10 cm amikor jól ég.Most olyan 5-6 cm.Olyan mintha a kályhán takarékra állítanánk a lángot.Már megoldódott a probléma,mert hívtam egy szerelőt,aki azt mondta,hogy ha szívattyút cserél az ember akkor a vezérlést is át kell állítani az új szívattyúhoz.Most egyelőre működik. Köszönöm szépen a segítségeteket.Boros Gyula.
(#) thermomax hozzászólása Jan 10, 2012 /

BUÉK mindenkinek!
(#) toro válasza thermomax hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Neked is!
(#) robertusz hozzászólása Jan 10, 2012 /

Sziasztok! Nekem egy 4-és fél éves Ariston B60 BFFI kombi gázkazánom van.A készüléket minden évben rendszeresen szervizeltettem.. Jelenleg a szobatermosztát indítási jelére nem indul el. Lánghiány hibakódot jelez,és biztonsági üzemmódban megáll.A szakszervíz szerint azért nem indul, mert nem adja le induláskor a szikrát. Kiméréssel panelhibát állapítottak meg 85 ezer ft ba kerülne ez nekem. Kérdésem az lenne!!! lehet -e a meghibásodott panelt javítani? Köszönöm.
(#) tibibalogh520 válasza robertusz hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szia!
Nos egy picit próbáld meg összeszedettebben leírni mit is csinál/nem csinál a kazán!!!
Idézet:
„Jelenleg a szobatermosztát indítási jelére nem indul el”

Majd ezt írod:
Idézet:
„Lánghiány hibakódot jelez,és biztonsági üzemmódban megáll”

Hogyan tud megállni, ha egyszer el sem indul(t)?

Hiszen a szakszervíz szerint is:
Idézet:
„azért nem indul, mert nem adja le induláskor a szikrát.”

Tehát írd le pontosan, meddig jut el a kazán az indulás folyamán!

(Csak így zárójelben: Szerintem elindul az a kazán, be is gyújtja a lángot, csak néhány másodperc után letilt az ionizációs lángőr...)
(#) robertusz hozzászólása Jan 11, 2012 /

Szia! Elöször is köszönöm hogy megpróbálsz nemek segíteni.Kezdem elöröl.Egyik napon nem volt se melegvizem se fűtésem, kazánt megnéztem, lekapcsolt magától és a hibakód amit mutatott lánghiány volt. Kézi bekapcsolással sem indult el. A termosztát a lakásan már jelezte hogy fűtene...Szervizes kijött bemért -kimért mindent és azt mondta hogy ez Panelhiba. A kazán elindulna meg kapja a jelet a termosztáttól de szikrát nem kap.Leáll. És a panel 85 ezerbe kerülne.Köszi mégegyszer.
(#) Haszuboy hozzászólása Jan 11, 2012 /

Sziasztok. Arra gondoltam, hogy vennék egy ilyet: Bővebben: Link Itt a leírása, szerintem ez az övé: Bővebben: Link Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez elég lenne nekem? A konyhában van egy csaptelep, a fürdőben egy csaptelep, és egy zuhanyzó. Most lemértem, a zuhanyzó 6 liter/perc vizet ad. Kád nincs, egyéb másra nem akarnám használni. Szerintetek jó ez, ennyi pénzért?
(#) Haszuboy válasza Haszuboy hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Vagy egy Junkers W125? Bővebben: Link
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Szerintem a Vaillantot vedd meg.
Én nem vagyok oda a Boschért!
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

És lehet róla zuhanyozni? 3-an lakunk, 5-15perc a zuhanyzás.
(#) zolika60 válasza Haszuboy hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Lehet. Függetlenül attól mennyi ideig zuhanyozol. Az csak a számlában jelenthet problémát.
(#) toro válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, annyi különbséggel, hogy csak egy helyen tudsz vizet engedni, mivel átfolyásos!
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Ez nem fog gondot okozni, a V4-es is úgy el van szerintem vízkövesedve, hogy már nem bír 2 csappal. Köszönöm a tippeket, és a véleményeket!
Következő: »»   69 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem