Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   270 / 1156
(#) zsiti4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

A vörös gumiszerü höálló henger nyomja a papirt a foliás fütöhengerhez a fólia pedig azon csúszik körbe. Sajnos ha a fólia sérült akkor annak annyi. Nem lehet helyettesiteni. Az valamilyen spediális teflonos bevonatú fólia. Ráadásul 200+ fok meleg. Már ha jól értem hogy melyik a sérült. Egyébként a sérülést a nyomtatott papiron is kell lássad elmaszatolt foltként. Ott a festékpor nem ég rá rendesen.
(#) KTobi válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Valami végtelenített fóliáról van szó?
(#) zsiti4 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Egy fix hengeren (ami füt) körbefordul a fólia. Ha ezt ugynevezik végtelenitett akkor igen. (fóliacsö benne a fütöhengerrel) Ez valami nagyon érdekes bevonatú fólia mert a festék megolvadva sem tapad fel rá. A nagyteljesitményü nyomtatókban egy teflon bevonatú fémhenger van ugyanerre a célra. Belsejében halogénlámpával ami füt. (ezért szokott a ráégetömü világitani) A párja az álltalában barna vagy vörös gumihengernek csak höállónak kell lennie hiszen ha a papir elhaladt akkor közvetlenül érintkezik a fütéssel. Szerepe hogy a papirt rányomja a forró oldalra és továbbitsa.

Ezeket a hengereket szokta Gizike az univerzális titkárnö a kisollóval megsérteni miközben vadul küzd hogy kiszedje az elakadt papirt. Holott hatszor el lett magyarázva hogy ne nyúljon bele a nyomtatóba semmilyen szerszámmal. Söt lehetöleg a kicsi két kezével se.
(#) KTobi válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Nem erre gondoltam. Fénymásoló ráégetőművéből szedtem ki két hengert párszáz méter fóliával. Rákérdeztem, hátha ez tölti be azt a szerepet, de majd megnézem, hogy bírja a hőt, csak meg kell keresnem az egyik végét. Valahol a felénél állhat.
(#) zsiti4 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 11, 2012 /

Hát a te több méteres misztikus fóliádról nem tudom mi lehet. De nem hiszem hogy az amiröl beszélünk mert abból azt a 4-5cm átméröjü csövecskét is aranyárban adják. Szóval nem hiszem hogy a másikba meg méterszám tennék.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok, köszönöm mindenki információját, akkor a Lézer nyomtatóból lézerkard lesz és a nagy feszrészből majd merítek egy kis Jedi erőt és akkor jól van.

Megint bejött egy kis munka, bár eddig nem állt fenn.

Van egy igen príma bontatlan csoamgolásban egy Panaszkodik KX-FL613 -as telefaxom, ami eddig tökéletesen működött.

Most szerettem volna gyors másolni egy dokumentumot, de nem sikerült mert Hiba az Iratnál hibaüzenetet kapom.

Mi lehet a probléma? Az iratolvasó egyébkét elkapja a papírt, amit hangjelzéssel tudomásra is hoz, ezután indítom a gyorsmásolást, felfűt a nyomtatórész a lapolvasó rándul egyet és kapom a hibaüzenetet egy 1kHz körüli 0,5s hangjelzéssel együtt.

A barátomnál még működött, egyébként táskában hoztam haza. Esetleg próbáljam áttisztítani a lapolvasó mechanikát, opto szenzorokat?
Egyszerűen nem értem a hibát mert egy kettős görgő és egy pár terelőből egy ledsoros levilágítóval egybekombinált kaszkád CCD szenzorból áll az egész lapolvasó rész.
Ez még nem szétszedett állapotban vizsgált állapot, csak a fedél felnyitása után ennyit láttam.

Egyébként egy nagyon kevés tonerpor hullott ki a nyomtatórészből, feltételezem csak ennyi lesz a probléma (remélem).
(#) golem hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy problámám a gépet mikor bekapcsolom
elkezdi tölteni az xp t gondol egyet és ki kapcsol
megint elinditom megint ugyan ezt csinálja
4x inditás után betölti az xp mi lehet vele a baj.
(#) laszlokunstar válasza golem hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

-Processzor túlmelegedés?
-Csökkentett módban indítva is csinálja?
-Eseménynapló mit mond?
-Hardver rendben van? Gép táp szétszedve, púpos kondikra megnézve.
-CD-ről javító telepítést próbáltad-e?
(#) golem válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

proci tulmelegedés biztos nem mert hidegen is ezt csinálja.
táp az uj.
csökentet módot még nem probáltam.
hardverek azok ok.esemény naplot mindjárt megnézem.
(#) ekkold válasza golem hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Lehet, hogy beszedtél egy számítógép-virust. Van olyan amelyik pont ezt csinálja.
Keress CDről indítható XP-t, és futtass róla víruskeresőt.
A hardverhibát is ki tudod zárni CDről (DVDről) indítható operációs rendszerrel.
(#) golem válasza golem hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

megprobáltam csökentet módba is ugyan ezt csinálja
esemény naplo nem talált hibát.
(#) zsiti4 válasza golem hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ubuntu linux CD elökap arról boot és ha azzal minden ok. Akkor adatok lement XP ujrainstallál. Esetleg ha egy ujabb gépezetröl van szó, elgondolkodhatsz egy windows 7 beszerzésén. (kevesebb az ujrainstall hosszútávon)
(#) zsiti4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Remélem ezt a lézerkard dolgot már levédetted mint szabadalmat mert bizony gázos ha jönnek a Sith-ek és biróságra viszik a dolgot! A nagyfesz részt pedig ujságpapir nehezéknek is elsörangú.

Próbáld meg darabokban eladni mint alkatrészbánya. Vagy keress egyet amiben más a hiba és használható a ráégetömü.

Linuxos verziot is kipprobáltam már
ugyan ez.
cd rül inditotam a linuxot. majd délután ujra telepitek és megmondom mi a helyzet
(#) _ampervadasz_ válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ebben igazad van köszi.

Ez a ráégetőmű sajnos valamennyi nyomtatónál fenn áll, így elég rizikós lenne venni agyon gyötört rossz állapotút, így el lesz adva.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

A prespán az szimpla impregnált kemény papír. Egyébként trafóhoz használtak még hostafán fóliát, sőt különböző műanyagfóliákat. A mai napig azzal tekerik be a toroidokat.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia!
A kézi telepítés megoldotta a problémát már mai a frissítést illeti.A Firefox kezdő oldalának hiányát egy régebbi, 7-es verzió oldotta meg.
Köszi!
(#) zsiti4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Nem gond ha neked csak a fólia kell álltalában egy kis ügyességgel lebüvölhetö és akkor lehet a ráégetömü többi része lestrapált ha egy szép fólia van rajta. De ezt te tudod mihez jutsz hozzá.

Találkoztam olyan esettel, hogy a processzor hűtőbordája ferdén volt felszerelve, a processzor egyik felével érintkezett csak, emiatt nem volt hűtése. Túlmelegedett pillanatok alatt és kikapcsolt a védelem. Jellemzően 4-10 másodperc működés elég volt a túlmelegedéshez.

Jo let a rendszer win 7 van fent.
A proci ki let cserélve ujra let pasztázva

Ezek szerint az első tippem helyes volt.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van itthon egy routerem.Két gépen tökéletesen megy a nett.(wifin) Most egy másik laptopon kínozom hogy bejöjjön a jel de sehogy nem sikerül és nem tudom hogy mi a franc baja lehet. Teszek fel képeket hogy milyen folyamatokon megy keresztül.A hálózatot látja be is írtam a nevét (D-Link)+ jelszót próbál is csatlakozni és semmi.Aztán próbáltam a hibaelhárítást is de nem akarja.Ha valaki ezekből a képekből megfejtené hogy miért is nem jön be?,vagy már járt így akkor megköszönöm ha segítene.
Előre is
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Üdv!

Ha van MAC cím szűrés és nem adtad hozzá a kivételekhez a routerban, akkor hiába írod be a jelszót, nem fog felengedni a hálózatra.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

-Titkosítás? notebook hálókártyája támogatja-e
-Router milyen szabványra van beállítva (G, N), notebook kártyája támogatja-e?
-Routernél mac address alapján van-e szűrés?
(#) titicj válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szerintem titkosítás...
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Menjek be a Routerbe a Mac címbe és ott adjam hozzá a kivételekhez de mit?

Kezdjük azzal, hogy leírod a használt eszközök pontos típusát, beleértve a notebook wifi kártyáját is.
Utána lehet a router beállításairól beszélni.
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter.(remélem jót írtam) a Router meg Bővebben: Link

Ezen az oldalon mi van beállítva a security részben?
(#) whalaky válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Tartok tőle hogy ez a találgatás sokáig fog tartani.
A másik két gépet ki állította be?
Egyáltalán DHCP-vel van kiosztva az IP vagy statikus? Sok oka lehet a dolognak.... (nincs DHCP, kicsira van állítva a kiosztaható tartomány, titkosítás, MAC szűrés...... )
Következő: »»   270 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem