Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyant ami nálam van és tud rá megoldást annak megörülnék. Adott egy smc wbr14-g2 wifi-s router amin valami csodálatos oknál fogva wifi-n az istennek sem akar 5megánál gyorsabban jönni a net pedig 15megás csomagom van. Nos elmondom az alapfelállást. UPC kábelmodem amire csatlakozik egy tplink vezetékes router ami leosztja 3 gépre . A negyedik portra rácsatlakoztam ezzel a wifi-s csodával hogy a laposon is tudjak net-ezni. A wifi routert beállítottam minden frankónak látszik a wifi is működik rendesen de a 15megás net-emből wifi-n csak 5mega körüli értéket enged át. Próbáltam lan-ról érkező net-et wan portra csatlakozva is és simán lan-ra csatlakozva mint AP de sehogy sem akar a sebesség följebb menni. A lapos azt írja a kapcsolat 54m és a jelszint kiválló . Egyszerűen nem értem mi a gond mert a laposban lévő wifi is és a router is b/g-s .De akkor miért korlátozza le a sebességet ha még a lapos is 54m-esnek látja? Oké hogy lassabb lessz a net rajta nade ennyire?
SMC routertől ne várj nagy csodát ugyan ilyenem VOLT de nekem nagyon gyenge volt szerintem cseréld le az smc wirelees része amúgy is nagyon gyenge
Sziasztok!
Nekem egy 54Mbps-es wifis routerem van. Évek óta gyönyörüen ketyeg de az utóbbi időben gyengül a wifi adókörzete. Eddig a ház környékén elég messzire elhúzott, most egy emelettel feljebb ami kb 4 méter épp hogy 35%os jel van. Merre felé kezdjek el nézelődni a belében? Köszi előre is!
Sziasztok!
Van egy SMC 7004 WVBR típusú routerem (egy régebbi hsz.-emben volt már róla szó WAN port hibával) aminek az a baj a wifi részével, hogy beindításkor tökéletes a jel erőssége, de fél óra múlva fokozatosan gyengül, aztán meg meghal teljesen az egész, fél méterre tőle sincs net a gépen. Most már fontos lenne a wifi, mert a másik épületbe nem akarok kábelt húzni. Szerintetek lehet ez is táphiba, ami megoldódna még 1-2 kondi kicserélésével, mint ahogy a WAN port hibáját ez megoldotta, vagy az SMC wifije alapból ilyen szutyok? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Én már két SMC 7004 WVBR routert is elnyűttem az elmúlt 6év alatt. Sok bosszúságom volt velük. Azután kaptam egy TP-LINK TL-WR340GD (802.11b/g) routert, s azóta (~ 1,25 éve) hibátlanul megy. Van térerő, nem szakadozik a kapcsolat, s ráadásul 54 Mbps a korábbi 11 Mbps helyett.
Én is raknék egy piros pontot a TP-Link és konkrétan a WR340GD mellé. Semmi gond nem volt még vele soha...és olcsó.
Üdv Inhouse
Oké.
Tehát akkor ezek szerint nem nagyon éri meg javítani az smc-t, meg lehet hogy pont olyan alkatrész a rossz, amit nem is tudnék cserélni. Amúgy meg a TP-LINK et ismerem, igaz eddig csak switcheim voltak, de azok jól bírják . Így lehet hogy én is egy új TP-LINK Routert fogok venni, csak hát a javítás lehet hogy olcsóbb lenne, de az is benne van a pakliban, hogy még lehet így se lesz jó. Egy routert ki is néztem: TP-LINK TL-WR543G. Nem is annyira drága és egész jó tulajdonságai vannak, pl.: 200m hatótáv (elvileg) és leszedhető antenna, na meg 54 Mbps . Köszönöm a választ !
Sziasztok
Van egy smc7004vbr routerem, nincs beledugva hálózati kábel és mégis világítanak a hálózati hely ledek. Kihúzom a tápot visszadugom akkor csak 1 hely világít, majd 3-4 próbálkozásra helyre áll de az ads-el modemmel nem hajlandó kommunikálni. Van ötlete valakinek mi oka lehet illetve lehet e javítani. 5 évig rendesen működött,nem látni a nyákon semmi rendellenest. Köszi
Szia!
Azért csak cseréld ki az elkókat a lapon, mert lehetnek ők is bűnösek a hibát illetően.
Köszi szépen
Mind a 10 db. 16v 47u. cseréljem ki, a 2 db 16v 470u nem kell? Amatőr vagyok azért kérdezek ilyeneket
Sziasztok.
nekem egy smc wbr14s-n2-es wifis routerem van és az utóbbi napokban azt csinálja, hogy újraindítás után egy-két honlapot megtudok nyitni azután nem talál hálózatot az online lámpa világít rajta és még sincs net. Mi lehet a gond? Valaki tudna segíteni? Köszi előre is.
Hali!
Mi a kölönbség az 1-2-3 antennás routerek között? Műszaki paraméterekben nem láttam eltérést...
A két antennás megoldás diversity vételhez van, a reflexiók kivédésére. Többnyire mozgó összeköttetéseknél használják, de jó szolgálatot tesz akkor is, ha a mások oldali adó változó, előre meghatározhatatlan helyen van.
A három antennás rendszer pedig gondolom egy adó, és két vevő antennát tartalmaz, az előzőek szerint, de ebben nem vagyok biztos. Lehetséges, hogy n router, és akkor van 5 GHz -es antennája is, de ez sem biztos.
Köszi. Momentán a TP-link TL-WR741ND, -WR841N, és-WR941ND közötti különbséget próbálnám felfedezni. Mindegyik 2,4GHz, tehát inkább a diversity funkció lehet a valószínűbb, mint a dual frekvency. Az antennák nyereségéről a következőt írják (sorrendben):
1x5dBi, 2x5dBi, 3x3dBi. Na most, hogy egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély... ... és hogy hogyan kapcsolódik ez az SMC router topichoz? Hatéves használat, és napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.
Idézet: „...napi többszöri reboot után, Őt küldeném nyugdíba.” Ne tudd meg, nálam ezt csak másfél évig játszotta. Ha azóta is ez lenne meg sok-sok éve, már lehet, hogy nem élnék az SMC-okozta napi többszöri idegeskedés miatt.
Idézet: „...egy botantennával hogy tudnak elérni 3dB-nél nagyobb nyereséget, az egyszerűen rejtély...” Ez valami olyan lehet, mint a dugasztápról működő PC hangszóró 370W PMPO-ja
Nem egészen. Körsugárzó, függőleges polarizációjú antennáknál nyereséget úgy lehet elérni, hogy más típusú antennát használunk. Az 5/8 lambdás antennának 1,5 dB, a lambda /2 antennának 3dB nyeresége van a lambda/4 antennához képest. Ha ennél nagyobb nyereségű körsugárzóra van szükség, akkor több, egymáshoz képest csatolásban lévő lambda/4 -es antennát helyezünk egymás fölé, így akár 10 dB -es nyereség is elérhető. Természetesen a függőleges nyílásszög, a nyereség növekedésével szűkül. így 10 sB -nél nagyobb nyereséget nem nagyon érdemes csinálni.
Sziasztok!Jobb helyet nem találtam ezért ide írok.Azt szeretném megtudni van-e értelme idő kapcsolót használni egy router esetében,vagy inkább menjen egész nap.Igazából hétköznapokon napi 7 órát elég lenne mennie.Lehet így spórolni egy kicsit a villany számlán?Vagy nincs értelme foglalkozni a dologgal?
Kérdés az időkapcsoló fogyasztása.Ha 24 óra alatt annyit fogyaszt mint a router 17óra alatt ,akkor pontosan nulla az egyenleged.(bár szerintem a routernek jót tesz az újraindítás néha néha.) Régebben én a géppel együtt egy kapcsolós hosszabbítóval lőttem ki.(sajna most már a telefon is rajta van ,így nem lehet ilyen egyszerűen megoldani.
Én még most is kapcsolóval áramtalanítom a routert és a modemet. Volt idő, amikor a szomszéd sráccal közöösen használtuk... na, akkor ment 24 órát.
Most, hogy lecseréltem WIFI-re, minden szobába fogok tenni egy kapcsolót, és aki használni akarja, az felkapcsolja... Egyébként a meghanikus (pöckös) időzítők, szinte semmit sem fogyasztanak.
Legyetek szívesek, segítsetek egy új router telepitésénél, beállításánál.
Adott két gép, amelyik össze volt kötve egy routerrel és szépen működött. A régi gazdája eljött érte, és elvitte. Vásároltam egy tiszta újat, tipusa TP-LINK. Nem működik vele egy gép sem, nem is tudom telepíteni, pedig van hozzá utasítás és telepítő cd is. Már régebben telepítettem egy routert, valami nagyon csekély fogalmam van a dologról, de kevésnek bizonyul. Segítségeteket előre is köszönöm.
Kicsit többet kellene írnod a problémádról. Mit csináltál eddig? Mi volt az eredménye?
Router telepítéshez nem kell CD, max a manual elolvasáshoz.
Mi nem megy? A két gép közötti kapcsolat, vagy a net? Üdv Inhouse
Köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltatok.
Leírom a folyamatot. Most működik a nett de router nélkül. Berakom a routert, ahogy az utasítás mutatja, beteszem a telepítő cdt. Kattintok a Next-ekre és azokra, amire azt mondja -recomanded-. Négy menüponton (vagy nem is tudom minek nevezzem) végigmegy. Az utolsó olyasmi, hogy ellenőrzi az egészet. Annak is amikor a végére ér, azt mondja angolul, hogy valami nincs bedugva (unpluged). Áramtalanítok és újraindítok mindent, de a nett nem indul, csak azt írja, hogy újratárcsáz. A nett antennáról megy és egy Alvarion modemhez van kapcsolva a gép, amelyiknek mind az összes (három zöld) ledje ég. Resetelem a routert, úgy ahogy az utasítás mondja és kezdem a telepítést CD nélkül. Végig megyen minden, a végén még a Congratulations is megjelenik. Megkérdezi, ki akarok lépni a telepitőből? Rákattintok a Yes-re. Fellélegzek és rákattintok a parancsikonra, hogy fellépjen a nettre, mint bármikor máskor és várok.....megjelenik az újratárcsázás és engem kezd kerülgetni a gutaütés.
Várjál István, gáz van...
Milyen ikonra kattintasz rá??? Ha eddig is routered volt, tudod, hogy nem kell semmire rákattintani, a kapcsolat azonnal felépül, mihelyt a géped be-bootol. Szerintem a géped továbbra is az alapértelmezett kapcsolatot próbálja felépíteni (ami már persze nem él, hiszen a modemből jövő kábelt, ami eddig a gépedbe volt dugva, átdugtad a routerbe, és a gépedet a routerrel kábelezted össze. Így nyilván "nem találja a kábelt". 1. A routeren beállítottad a kapcsolatod adatait? (felhasználónév, jelszó) 2. A "Beállítások" ---> "Hálózati kapcsolatok" ---> "Helyi kapcsolat" ---> "TCP/IP protokolt" beállítottad ?
Milyen net ez, ami antennáról jön? Mikrohullám?
Mi van hozzá beállítva a géphez, amikor megy? Kell tárcsázni? Van kapcsolódás ikon? Ha igen, akkor azt a routeren is be kell állítani, és a felhasználónevet és jelszót is. Persze a routeren a WAN portba kell dugni a modemtől jövő kábelt és a maradék LAN portokba a gépeket. Nem szokott kelleni a CD, csak a felhasználói útmutató miatt. Esetleg, ha a spec netedhez adtak valami telepítőt, de az meg nem a routerhez van. Üdv Inhouse
Elnézéseteket kérem, hogy ilyen soká írok, annak ellenére, hogy ti segíteni akartok. Rendezgetni akartam a gondolataim, ami egyre kuszább lett.
Adott a két gép, mind a kettőjükre ráférne egy format C:. Elvitték azt a routert, amivel ment mind a kettő, tettem próbára egy másikat, amivel szintén két gép működik, de nem ment vele egyik sem. Úgy okoskodtam, hogy kell egy új, vagy legalábbis egy resetelt router, amit a helyszínen telepítek. Meglett az új router ( TP-LINK ), Mint már tudjátok, nm sikerült telepíteni. A Confirm Settingsnél azt irta, hogy a hálózati kábel ki van húzva. Tegnap délelőtt és fél délután eljátszottam vele, de mindig a fent említett hibaüzenet. Mint utolsó lehetőség: format C: az egyik gépen. Sikerült a formattálás és az újratelepítés. Még a routert is tudtam telepíteni vele. Összerakom a rendszert és láss csodát, az a gép amelyiknek nem volt formattálva a C meghajtója, működött a nett a routeren keresztül. A formattáltan nem, de minden kikapcsolásnál legalább 15-30 frissítést telepített. Honnan szedte össze, ti bizonyára tudjátok, de én nem.Mikor már elég jól kikészültem, bedugtam a formattált gép hálózati kábelét a modembe és szépen ment a nett. Ez a második alkalom volt, hogy egyenesen a modembe dugtam a kábelt. Gondolhattam volna, hogy akkor töltötte le a frissíteni valót, de annál a kikapcsolásnál is frissített, amikor a routerbe volt dugva a kábele és nem ment a nett. Ma délelőttre már változott a helyzet. Egyik gépen se megy a nett a routeren keresztül, de egyenként mind a két gépen működik, ha a hálózati kábel egyenesen a modembe van dugva. A nett sebessége 2 megabit, PPPoE, és automatikusan keresi az IP címet. Mellékelek egy képet a modemről és az antennáról. Segitségteket szívből köszönöm.
Azt hallottam valahol, hogy ha az ember segítséget kap, illik megköszönni. Most megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a segítséget azoknak, akik írtak és azoknak is akik akartak segíteni.
Tudtommal a megoldást is illik megírni, hát megírom, még akkor is ha balf**znak fogtok tekinteni. Az elején kezdem. Először egy műhold antennáról működött a nett és egy router osztotta el két gép között. Pár év után beszerelték a tegnap mellékelt képen lévő felszerelést. A routerrel tökéletesen ment minden tovább. Pár hét múlva jöttek és elvitték a műholdas teljes felszerelést és a routert is. Semmi gond, vásároltunk más routert, de nem olyat, mint amilyen volt, csak kábelest, mert olyan ritkán kapható, hanem kábeles - antennásat. Próbáltam a szokásos módon csatlakozni a nettre mint sok éven át, éspedig rákattintok a parancsikonra, megjelenik egy menü, amelyiknek rákattintok a connect ablakára. Megjelenik két-három mondat, aztán kész a nett kapcsolat, nyitva a világ... Egy viccnyi offot engedélyezzetek hogy bevágjak. Néhány bolond ki akart szökni az intézetből, de előre küldtek egy felderítőt. A felderítő rémülten jött vissza, mert nem lehet megszökni. A kerítés, amin át kellett volna mászniuk, le van bontva. Így jártam én is. Nem volt hajlandó a gép kapcsolódni a nettre, semmiképpen sem, mert már a kapcsolat élt. Most megy mind a két gép tökéletesen, én meg mosolygok magamon.
Ez jó tanulság volt... De, ha már ennyire belejöttél az internetezésbe, akkor szabad legyen megjegyeznem, hogyha erre hivatkozol, akkor az csak egy "t".
Net. Ennyi. Két t-vel csak akkor kell írni, ha már csak múlt idő...
Huhh, nekem még mindig nem tiszta, hogy mid is volt és mi lett. A műholdas net ritka, mint a fehér holló...létezik, de arany áron.
Nem mikrohullámú volt? Ha PPPoE volt, akkor az új routeren azt kellett volna beállítani, a gépeken meg semmit. Sőt telepíteni sem kell semmit, azt csak router nélkül kellett volna win98 esetén, XP-nél már benne van a protokoll. Ha elvitték az egészet (antenna, modem, router), utána mire csatlakoztál? Köttettél be másik netet? Ez az egész érthetetlen...segíteni is nehéz benne, úgyhogy örülök, hogy megoldódott, csak fogalmam sincs, hogy mi volt a baj és hogy lett jó... Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |