Fórum témák
» Több friss téma |
úgy bizony, FET a vége 50V a maximális kapcsolható feszültség. 60Ampert is bír folyamatos üzemben, de annyira azért nem akarom kihajtani a fetet kell a headroom.
Legyen 100V minimum! Nem okoz több költséget, és meg fogja hálálni a motor a gazdájának.
100V esetleg 17 V os motorral 5.9x es tuningfeszültség, extrém eset de van ilyen. 5 V os motorral már egészséges 20x os tuning!
Normál, új 1.2V-os motor!
Minél nagyobb, annál jobb! A lényeg, hogy ne üssön át.
Értem én, de gondolj a bontott motorokkal építkezőkre is és esetleg arra hogy valaki pörgetni akarja a nagyobb alapfeszültségű motorját . Nekem ilyen nincs de jól nézne ki a 3 A tudó piciny zsír új Vexta szettemmel, az 2.29 V os. Igaz 0.48 Nm a nyomatéka...
Nem írtam elő, hogy ennyivel kell hajtani.
Használhatsz 24V-os tápot is. Én nem állnék meg 70V alatt, ha bírja a motor és van lehetőség rá. ui: nagyobb alapfeszültség-> nagyobb tápfeszültséget igényel...
Jó lenne az egy biztos. Maradna bőven tartalék.
Próbáltam egyszer egy 80V-os ipari vezérlőt. 3-szoros sebesség jellemezte a motort a 32V-hoz képest!
Miért nem a léptetőmotor vezérlés topikban irogatunk?
A cél itt egy olyan AVR alapú egy MCU-s vezérlő létrehozása lenne, ami köré tetszőlegesen gányolhat bárki bármit. Azt tudom hogy nekem nincs szükségem 1/2 nél kisebb lépésre, sőt, igazából 1/1et használok leginkább
szerencsére találtam egy zseniális kódot a multitaskingra pascalban, így elég lesz egy AVR is
Ahogy Sir-Nyeteg is javasolta, ez a téma folytatódjék a Léptetőmotor vezérlés topicban. Oda való, és én is bele akarok köhögni
most itt miért nem jó ? a cnc építésének szerves része a vezérlő, miért ne maradhatna itt ebben a topicban ? nyugodtan köhögj bele.
Hát van benne áláejnium rendesen. Az enyém most készül, de az nem gravírozó lesz. 700-as sínek vannak sínenként 2 kocsival. Csináltam egy áll z tartót amire felraktam a kocsikat, így be tudom lőni a sínt teljesen párhuzamosra. Most már csak fúrni meg csavarozni kell.
Érdemes menetet vágni az agyagba, vagy az is elég ha 6-os csavarokkal 5db 6-os lukkal összefogom? (A menetvágás macerásabb, de talán megbízhatóbb, és nem kell a túloldalra anya.
Sir, nem nagyon élem a multitopikos fórumozást, annyi okosságot írtok egy nap alatt, épp elég végigolvasni naponta
Nekem jó itt is, csak könnyen elképzelhető, hogy "átmoderálják" oda. Az igaz, hogy szerves része a CNC-nek a vezérlő, de van konkrét Léptetőmotor vezérlés topic, és ennek okán a léptetőmotoros CNC vezérlés "oda tartozik".
Egyébként beleköhögtem meg itt is Nem válaszoltál a levelemre, így nincs meg a címed. Majd jól rádírok a guglitalkon
No ha ilyenek valók ide, akkor én is megtoldom. Írtam levelet Jézuskának, és a mellékletben látható dolgokat sikerült egy akció keretén belül (képletesen) a fa alá tenni
A motor nem külön van, csak ilyen ~0,6Nm Vexta hajtja. Az elektronika pedig egy szép nagy nyák részlete, 7 ilyen (komplett) vezérlés menthető le róla, meg még 2 másik, de annak a vége L298 (bár ez már megint a léptetőmotor vezérléshez tartozik ) Gondolom a fényképek ismerősek lehetnek (bár otthon vannak a cuccok, ezeket nem én fotóztam, ollóztam innen-onnan őket)
Tud valaki nekem ehhez patronbefogót csinálni, vagy lehet venni hozzá készen?
Vagy mit szóltok ehhez? Ez elméletileg egy aszinkron motor amihez már csak egy frekiváltó kell nem?
Jó 60.000 forint, de itthon ugyan ilyen a klaviónál 68+áfa, és ez azért ilyen drága mert eun belül van, biztos lehet találni olcsóbban is. Bővebben: Link
Ez szállítással együtt "csak" 50.000 kérdés mi kell a vízhűtéshez.Bővebben: Link
Ez speciel léghűtéses és nem kell hozzá semmi csak egy frekiváltó.
Van vízhűtéses is de az nem ez. Nem szóltam!
De a wízhűtéses az olcsóbb csak nem tudom míért a második link egy ilyenre mutat:
WATER-COOL SPINDLE MOTOR FOR ENGRAVING MILL&GRIND k9
Mi kell a vízhjűtéshez vizen kívül? Valami radiátor, meg keringető is kell?
A léghűtéses 1,5kW a másik meg csak 0,8kW.
mindjárt rakok linnket 1.5kW-os vízhűtésesre is az is olcsóbb.
Itt is van, 4000-el olcsóbb mint a levegős. Bővebben: Link Persze mind a kettő olcsóbb mint a klaviónál bármi.
Ez igaz, de az már nem olyan nagy különbség, különösen, ha a vízzel járó macerákat is hozzászámítod.
Ezt kérdeztem milyen macera kell hozzá? Két flexibilis cső meg az x hátára egy hűtőrács? Kell valami mini keringető? Nem hiszem, csak nem tudom ezért kérdezem hogy működik ez a vizes hűtés. A legolcsóbb levegős az 60.000 a legolcsóbb vizes az 50.000.
Sziasztok!
Egy gyors kérdés a tapasztaltabb CNC-sektől. Úgy tűnik maga a gép már sínen van. Mivel erősebb anyagból készül, mint amire eredetileg számítottam, arra jutottam, hogy van még 1-2 feladat amire használhatnám még - például fiókgyártásra az SMD-imhez. Itthon van egy csomó megmaradt 8mm-es padlólap, Sketchupban megcsináltam a 3D rajzokat. Azonban magához a CNC-hez nem értek (még) van köztetek valaki, aki az első lépésekben tud segíteni? A 3D rajzokat természetesen el tudom küldeni tanulmányozásra. Ugyanis jelenleg még azt sem tudom, hogy ezt a papír alapú padlólapot milyen marófejjel és mekkora fordulaton lesz érdemes marogatni. 2 feladat van : kontúrmarás és hornyok marása, jellemzően 4mm mély, 8mm széles... Szoftverben sem tudom, melyik a nyerőbb. Letöltöttem a MACH3 2 verzióját is, de nagyon kínai nekem - még a leírással is. Előre is köszönöm.
Szerintem keringető nem kell, ha a hűtő magasabban van mint a motor.
Ebben a legmacerásabb dolog a minőség.
Mivel úgyis vízzel fogod hűteni, így gagyi minőségű csapágyakat raknak bele. Viszont ha a vízhűtés ellenére is megszalad a hő, akkor beáll az egész. Keringető szivattyú mindenképpen kell! És folyamatosan kell keringetni a vizet, mert az nem tesz jót neki mechanikailag, ha a hűtővíz fele 50 fokos, másik fele meg 25. A legegyszerűbb, ha nem radiátorban gondolkodsz, hanem egy vödör vízben. Az biztosan leadja a hőt, nem kell venti, és jéggel hűtheted. Ami miatt nem elterjedt a dolog, az az, hogy elég zsákbamacska az egész. Lehet hogy 800W-ot írnak rá, de vajon mekkora a hatásfok? Hány üzemórát terveznek bele? Ha tudsz csapágyat cserélni, akkor ki lehet próbálni, ha nem tudsz/mersz, akkor nem érdemes ilyenre költeni. Egyszer szeretnék kipróbálni egy ilyent, de egy kress jelenleg bőven túllövi az igényeimet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |