Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   128 / 582
(#) psion válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Csak annyi lenne ezzel a kérdésem,hogy le kell fesziteni a tetejét vagy van ennek valami speciális technikája?
(#) Zerocross hozzászólása Jan 6, 2012 /
 
Heló Mindenki!

Egy Electrolux TimeManager elöltöltős mosógépünk van, 1 éves múlt. Már kétszer leverte a 16C-s automatát. Kifigyeltem. Mosás közben ugye a lassú dobforgás megáll kattan a relé (forgás irányt vált) majd forog a másik irányba, egy másik relé néha bekapcsolja a fűtést, ez így oké is, de az egyik ilyen irányváltáskor kitt-katt-kitt-katt, kicsit erősebb zúgás a gépből a dob nem forog és a lakásban az összes lámpa belehunyorít.
Megint kitt-katt-kitt-katt és a dob forog tovább. Aztán a második, harmadik ilyen esetnél a 16C automata kikapcsol.
Na ilyennel találkozott-e már valaki?
(#) zolika60 válasza psion hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Lehet, hogy van csavarja is, de lehet, hogy simán kipattintható. Divat mostanság konyhapult alá tenni a mosógépet is, ezért nem szokott bonyolult lenni a leszerelése. A használati utasításában is benne van, ha megvan még.
(#) zolika60 válasza Zerocross hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Milyen fogyasztó megy még vele ilyenkor arról a fázisról? Add össze mindet. lehet, hogy amikor bekapcsolja a fűtést és mondjuk pont akkor indul a hűtő az már sok az automatának.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Meg is találtam neked:Bővebben: Link Csavarozni és hátra húzni.
(#) raptorsz hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit.
A mosógép tipusa Whirpool awm5103.
A hibajelenség ugykezdődött hogy nem ment a program tovább csak ha tekertünk a programkapcsolón,most pedig indul beszivja a vizet,a motor müködik de a dob nem indul,laikusan kérdezem ilyen esetben mi lehet a probléma.
(#) zolika60 válasza raptorsz hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Elszakadt, vagy megnyúlt az ékszíj.
(#) osi válasza raptorsz hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Ha megy a motor és a dob nem, hiányzik az összeköttetés a moci meg a dob között.
A neve ékszíj ( ami ugyan lapos de a lapos szíj men hagzik olyan jól )
Leesett v. elszakadt (ha leesett nézd meg a szíjtárcsát is nem lazult-e le)
(lemaradtam )
(#) raptorsz válasza osi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ,megfogom nézni.
(#) Zerocross válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Nos amikor már a megfigyelési szakaszban voltam, akkor csak világítás és TV. A fürdőszobának külön automatája van: 16C-s.
(#) DroiDMester hozzászólása Jan 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Lehet hogy volt már ilyen kérdés de ~100.e HSZ -t végig olvasni kicsit sok lenne

A probléma a következő: adott egy 10.éves Indesit W105TX mosógép! Régebben néha csinált olyat hogy nem vette be a programot (jobban mondva elindult feltöltötte a gépet vizel majd néhány fordulat után elkezdte leszivattyúzni a vizet a program kapcsoló meg csak forgott körbe-körbe folyamatosan)

Mára már sajnos teljesen használhatatlanná vált a gép a 9.mosási programból kizárólag a 1 és 7 es programon hajlandó elindulni, tehát a mosó programok (2,3,4,5,6,8,9) nem indul el ez alatt azt értem hogy beállítom PL: a 3.as programra majd elindítom van hogy elkezdi feltölteni vizel a gépet és mikor oda érne hogy elkezdi forgatni a dobot akkor nem csinál semmit de van hogy a víz feltöltést sem kezdi el egész egyszerűen csak lezárja az ajtót és kész nem csinál semmit! Viszont az 1 és 7.es programon meg minden rendben működik meg az összes többi (centrizés, áztatás, öblítés, szivattyúzás) program is működik rendesen!

Némileg jártas vagyok elektronikába már szét is bontottam a gépet én a vezérlő panel ra tippelek (jobban mondva magára a programra) púpos kondi nincs rajta égés nyom se, de még el színeződött alkatrész sem a 4.db 12.V os relé is működik a panelen és kapcsolnak is (zárnak is nem csak kattognak, adtam rájuk 12.V ot és behúznak és zárnak is a érintkezők)

Ha valakinek van valami 5lete mit tudnék még megnézni vagy találkozott hasonlóval szívesen venném a segítségét

Program kapcsoló gondolom nem valószínű hogy rossz mert a programot beveszi a gép csak nem viszi véghez!

Ja még annyi ékszíjat(vagyis bordás szíjat) levettem és megnéztem hogy nem e lóg vagy szorul a dob(csapágy) de könnyen szépen forog és maga a motor is könnyedén forog!
(#) zoltanbraun válasza DroiDMester hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Üdv!

Szerencsére nem kell minden hozzászólást végigolvasni mert minden fórumban van kereső.
A te esetedben valószínűleg a programkapcsoló lesz a hibás, a kimenetein kéne mérned. Abból derülne ki,hogy mi a baj oka.
A bordás szíjat pedig feleslegesen vetted le, nem amiatt nem megy a gép.
(#) DroiDMester válasza zoltanbraun hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
igen van kereső de nem találtam vele megfelelő választ!

a program kapcsolóra ha jól láttam 8 vagy 10. szál vezeték megy ott mit és hogyan kellene mérnem? De én azért nem is gyanakodom a prog kapcsolóra mivel magát a programot beveszi tehát van amikor elkezdi feltölteni a vizet, meg a mosószert is kiviszi de utána megáll mikor elkezdené forgatni a dobot ha a kapcsoló lenne rossz akkor el sem kéne indulnia nem? (bocs de mosógép javításban még ennyire nem vagyok otthon inkább audió, videó, és pc-s alkatrészekkel foglalkozom) Tehát onnét fel tételeztem hogy a kapcsoló jó mivel a program elindul én eprom hibára gondolok inkább illetve volt aki a víz szint érzékelőt javasolta hogy nézzem meg meg hogy nem -e zárlatos a fűtőszál vagy a motorban a szénkefék nem e kopottak ezeket még nem néztem meg mert nemrég kaptam ezeket a tippeket!
(#) raptorsz válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Sajnos ez nem jött be,az ékszij a helyén kézzel tudom forgatni a dobot,de azért köszi a tanácsot.Esetleg még valami?
(#) osi válasza raptorsz hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Akkor mit takar az hogy "a motor működik" ????
(#) osi válasza DroiDMester hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
A pr kapcsolóról le lehet venni a nyákot.
Mézd meg nem égett-e el az egyik fólia (v több)
Hányszor vesz vizet indulás után ???
(#) DroiDMester válasza osi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Van amikor eggyátalán nem kezdi el a vizet venni!

Mikor elindítom a power led elkezd gyorsan villogni hogy bevette a programot majd átvált folyamatos pirosra ekkor kattan egyet(gondolom az ajtó zárat kapcsolja, vagy a mágnes szelepet) kigyullad az ajtó zár piros led -je és ennyi!

De van amikor még annyit csinál hogy elkezdi feltölteni vizel a gépet persze ugye ezzel a mosószert is viszi befelé a gépbe megy kb fél percig így a víz feltöltés(persze egy új korában is így ment) ezután szokott elindulni a dob és kis idő után újra a víz feltöltés de most nem indul már el a dob sem és nem is kattan a relé hogy indítaná a motort!

De az a érdekes hogy ugye az 1 és 7 es programon meg tökéletesen működik! meg az összes többi(nem mosó programok) centri, áztatás, öblítés, szivattyúzás stb...
(#) zolika60 válasza raptorsz hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
No de akkor miből gondolod, hogy megy a motor? A kettő között csak az ékszíj van. Ha kinyúlt mattól te kézzel forgathatod, csak a motor nem tudja hajtani tele ruhával. Nézd meg működés közben mi történik.
(#) Jóska84 hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Sziasztok
Kaptunk egy Whirpool mosógépet típus szerint AWT5088/4 pontosan nem ismerem milyen hiba jelentkezett az előző tulaj azt mondta.Szétkaptam a gépet a vezérlő panelen zárlatosnak mérem a BTB16 700BW típusú triakot, nos ugyanilyet nem találtam a kérdés az lenne hogy egy BTB16 600BW-típust találtam ahol elvileg, ha jól gondolom csak 700volt helyett max 600 voltot kapcsol megoldható e a csere az utóbbi típusra vagy esetleg akkor tudnátok e mást ajánlani?
Az áramkörön végignéztem mindent minden más jó volt, elképzelhető hogy csak spontán meghal egy triak?
(#) frank tibor válasza Jóska84 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Szia
A BTB16-600BW helyettesíti a 700 Voltost csak kisebb feszültségtartaléka marad. Ha gate fele nem zárlatos a triakod szerencsés esetben mást nem tett tönkre.
(#) wnd hozzászólása Jan 9, 2012 /
 
Sziasztok.

Van egy Samsung F1045AV típusú mosógépem, ami minden program indítását követően max 2-3 percen belül 1E hibaüzenetet jelez a panelon. Egy oldalon megtaláltam hogy talán a vízszintszabályzója lehet a ludas (hibás, rossz).
Érdekelne hogy pontosan hol található ez az alkatrész, és mit lehet vele kezdeni, valamint honnan tudok újat beszerezni hozzá ha arra kerülne sor.

Valakinek tapasztalata? Köszi
(#) zolika60 válasza wnd hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Ha egy kicsit olvasgattál volna már tudnád a választ. Szintszabályozó Venni pedig Orczy.
(#) piger hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
nekem is hasonló problémám van mint droidmaster-nek.
Az indesit wt120 minden programon mos egy darabig majd legtöbbször öblítésnél de mindig változó időben áll le. villan kettőt a power majd elkezdi forgatni a programkapcsolót. Nálam programkapcsoló, fűtőszál motor és hasonló társait kizártam a panelban kicseréltem egy ic-t ez sem oldotta meg a problémát mindenképp vezérlési hibára gyanakszom már csak rom maradt ha valakinek van valami okossága az jó lenne. köszi
(#) sapati hozzászólása Jan 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Whirlpool AWE 2316-os mosógépem. Tegnap óta, mikor elindul elkezdi a programot, de nem szívja be a vizet, majd felgyullad a szervíz jelzőlámpa. Már szét szedtem, de dugulást nem találtam se befelé, se kifelé menet.

Mi lehet a baja? Gondolom a szivattyú, ha van benne olyan, ami beszívja a vizet.

Előre is köszi!
(#) zolika60 válasza sapati hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
A vizet nem szivattyú szívja be, hanem egy mágnesszelep engedi be a vezetékes víz nyomásával. Azt vizsgáld meg, kap- e a szelep áramot.
(#) csucsudj hozzászólása Jan 13, 2012 /
 
Üdv!
Gondom nagyon nagy. van egy Fagor FCH 850-s mosógépem. A motoron szét ment az úgynevezett fordulat irányító,mérő mágnes!!!!!
mit tehetek Szerintetek???
Azt tudom, hogy újat veszek akkor okés minden de nincsen most 40E ft rá!! segítsetek!!
A motor az jó csak a mágnes nélkül bebolondúl a program!
(#) zolika60 válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Nem tachogenerátor van rajta?
(#) csucsudj válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
az nincsen!!...
a tengelyen volt az egyik gyűrűmágnes a másik meg egy különálló fémházban. ez van a motor végén befogatva!
(#) csucsudj válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
de lehet,sőt én vagyok a buta mert lehet egyről beszélünk!!
(#) zolika60 válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Ezek között nincs hasonló?
Következő: »»   128 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem