Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   271 / 1156
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

WPA-PSK/WPA2-PSK és alatta a jelszó amit annak idején megadtam.
(#) vladcepes válasza whalaky hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

A másik két gépet is én állítottam be annó de már nem emlékszem. Csak az a furcsa hogy múltkor is volt itt egy másik gép és egyből csatlakozott ahogy beírtam a jelszót.
DHCP-vel van kiosztva.
(#) zsiti4 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Hibás hálókártya a laptopban? Más hálóra tudsz vele csatlakozni?
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Először is nézd meg, hogy a laptopon a WiFi kártya illesztőprogramja nem Microsoft féle e. (eszközkezelőben a kártya tulajdonságainál az általános fülön a gyártó) Ha az, akkor frissítsd a laptop support oldaláról, mert az M$ drivere vacak. Nálam kék-halállal összeomlott a rendszer torrent közben egy idő után. A MAC címhez éppenséggel kártya a MAC címét kell beírni... Azt is néz meg amit a többiek írtak.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 13, 2012 /

Sziasztok. Végül a tegnap este már nem vacakoltam vele tovább.Most behoztam melóhelyre rádugtam a hálózatra és egyből működött.(tehát gondolom én hogy a routernél kellett volna beállítanom),-a másik két gépet is meg a routert is én állítottam be kb 3-éve ,na de ki emlékszik már arra hogy hogyan. Nekem az is furának tűnt a tegnap ennél a laptoppnál hogy rádugtam a routerböl jövő hálózati kábelt,beírtam a 192.168.0.1 et és semmi-tehát nem jön be a bejelentkezés a routerhez mint az én laptopomnál. Szerintetek ?
(#) _ampervadasz_ válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Értelek, nem is az átszereléssel van itt gond, hanem az, hogy általában ez szokott a probléma lenni.
(#) KoBalázs hozzászólása Jan 13, 2012 /

Sziasztok!

Az RJ45ös notebook anya csatim kontakthibás. A 8 érintkező egyike sem ér fel addig az ütközési pontig ahova kell a csatlakozó torkánál. Többször megpróbáltam egy kicsit feljebbfeszíteni az érintkezőket, de nem siíkrült, mert amikor csatlakoztatok egy kábelt, akkor újra visszanyomja lefelé az érintkezőket. Mmit tanácsoltok? Ja azt hozzá kell tennem, hogy nagyon sok cat5e kábel járt a gépembe (a kis ribanc)

Előre is kösz a segítséget!
(#) _ampervadasz_ válasza KoBalázs hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Ha a te géped rb -s akkor a saját kollekcióm mi lehet

Nekem is van egy nyomtatószerverem, ami ugyan ezzel a bakival küzdött.

Az orvoslás: Körberagasztottam ragaccsal majd az érintkezősornál kivágtam orvosi szikével, majd bedug és felszabadult az életemből 2 év.
(#) Norberto válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

A vezetékes hálózathoz 1 fontos dolgot tudni kell, mégpedig hogy a router miként van konfigurálva. DHCP módszer van benne beállítva, vagy éppen statikus beállításokkal működteti a hálózatot, azaz fix IP címekkel.

Ha az előbbi, és tuti DHCP, akkor meg kéne nézni, hogy a hálózati kábel csatlakoztatásakor milyen IP-t kap a gép, ha egyáltalán kap. Ezután érdemes csak próbálkozni akárhova is kapcsolódni.

Ha statikus IP-kkel működik a hálózatod, akkor neked kell beállítanod a laptopon az IP-címet kézzel, alatta az alhálózati maszkot, s az alatt az átjáró címét (router IP-je). A DNS-sel a belső hálózat élesztésekor nem kell foglalkozni, de ide is beírhatod a router IP-címét.
(#) dani-1 hozzászólása Jan 13, 2012 /

Sziasztok!Nem rég telepítettem ujjra a gépet.A következő probléma végett.Sokszor leállításnál nem áll le,hanem ujjra indul.Memóriát cseréltem már és minden rendbe működik.Sajnos ez a hiba telepítés után is jelentkezik kb 5-6 leállás után 1x2 szer.Utána elmúlik megint és minden rendbe működik,még meg nem gondolja magát.
Akinek volt már ilyen problémája írja már meg mivel küszöbölte ki.
Persze hozzá tartozik,hogy ha kikapcsolom az autó ujjra indítást akkor kék alapon a stop hibánál a 0x00000000 különböző hiba kódok jelennek.
Köszi.
(#) Lina hozzászólása Jan 14, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu Amilo laptopom és mostanában teljesen váratlanul elkezd vibrálni a képernyő és pillanatokra kifehéredik. Tudna valaki segíteni mi lehet a baja? Köszi.
(#) zsiti4 válasza Lina hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Van egy autóm néha leáll mi a baja?

Legalább a modellszámot vagy valamit árulj már el róla!
(#) zsiti4 válasza dani-1 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

A szokásos tápegyeség kondijai, alaplapi kondenzátorok megnézése. Hütöborda a professzoron rajta van-e rendesen, esetleg kicserélni a hövezetö pasztát. Teszt.
(#) Lina válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Amilo Notebook Li3710.
(#) vladcepes válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Szia. Köszi a választ. Biztos hogy DHCP mert a másik két gépen sem kellett IP címet meg alhálózati maszkot beállítanom. "a hálózati kábel csatlakoztatásakor milyen IP-t kap a gép, ha egyáltalán kap" ezt a gépen hogy nézzem meg ha legközelebb lesz ilyen? mit írjak be a keresőbe: futtatásba?
(#) zsiti4 válasza Lina hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Ha ez a hiba leginkább akkor jön elö amikor megmozgatod a képernyöt akkor képernyö szalagkábel. Esetleg inverter. De lehet hogy a csipszet hütö esett le mert ugye a csipszetben az IGP. Ezekre tippelnék elsö körben.
(#) zolika60 válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Ezekből a tippekből az invertert kihagynám, mert ha kifehéredik a képernyő akkor a háttérvilágítás megy.
(#) zsiti4 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ott a pont.
(#) KTobi hozzászólása Jan 15, 2012 /

Hogy lehetne megtudni, hogy mekkora monitort lehet kötni egy grafikusra? Van egy NVidea 8600GTS 256MB kártyám, elbírna egy két FullHDs monitort? Tehát kihajthataná-e a 3840*1080 felbontást?
(#) neocska válasza KTobi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

(#) belfi2 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Sziasztok!

Volt már a kérdés de akkor azt hittem helyi probléma.A Firefox 9.0.1-ről van szó.A PC újra telepítése ,frissítése után jön a fontos döntés,a böngésző választása.Firefox legújabb verzió (mert csak azt adja) rendben feltelepül de nincs kezdő lap.(about:home).Már próbáltam rákeresni de sehogyan sem tudom beállítani mint pl a 7.1 ahol alapból indul.
Van valakinek valami ötlete?
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Hali!

Az nem 192.168.1.1 ?
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Elmész a kedvenc weblapodra, amit kezdőlapnak szereetnél, majd:
Szerkesztés/beállítások/kezdőlap/aktuális lap beállítása kezdőlapnak.
(#) KTobi válasza neocska hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ezek szerint elbírja. Kettő teljes(dupla) DVI két monitort x*y felbontásig. Ez inkább a DVI specifikációjának tűnik. No, de majd megpróbálom kipróbálni
(#) zsiti4 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szerintem simán tudni fogja. Legalábbis nekem egy ati 4670-es simán tudta és az kb. egyidös a te kártyáddal. Ja és mindkettö sima VGA csatin keresztül tehát "duál link DVI a tökömet"
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szerintem nem a routerrrel lesz gondod.
-Jelszó biztos jó?
Ha nem vagy benne biztos, akkor a router beállításait mentsd el egy file-ba. Ebből ki tudod szedni a jelszót a routerpasswd programmal.
-Jelszó jó:
nevezd át a hozzáférési pontodat ideiglenesen a routerben mondjuk DLINK1-nek. A gépeddel most próbálj rá csatlakozni. Új hálózatot talál, az oprendszer megkérdezi, hogy milyen típusú, nyilvános, munkahelyi vagy otthoni. Ha szép türelemmel mész végig a hálóuzati beállításokon, akkor remélhetőleg menni fog.
Elképzelhatő, hogy az előző csatlakozáskor valami rosszul lett beállítva.
A WIn7/Vista ezen hálózatbeállítási részével nem nagyon vagyok kibékülve. Dönt az ember helyett
Az IP címedet is nézd meg: cmd-> ipconfig/all
Ha a vezettéknélküli kártyád ip címe 192.168.x.y, akkor a DHCP-től ip címet kapsz, kommunikáció van a 2 eszköz között, ekkor tűzfal gondod van.
-hálózati kártyánál ne kézzel írd be az ip címet, hanem a dhcp össza ki. A 192.168.x.1 ip cím a routernek van fenntartva, a gépeden az ip címnekettől eltérőnek kell lennie.
(#) freechat válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ahogy írtam az utolsó csavarig minden ki lett már cserélve, adatkábel hdd stb...
Újraindulás nincs, csak annyi, hogy amikor olvasni akar hibát ír ki, hogy nem tud olvasni UDMA vagy valami hasonlóra panaszkodik, persze mostanában nem, nehogy be tudjam másolni a hibát .

Sata-n megy a kommunikáció és az elején kb 5-10 mp-t is vár amikor gond van vagy egyszerűen elakad a setup bejelentkezésnél. Nem lép tovább 2-3 percig sem(utána általában kikapcsolatam).

Nálunk tudni kell, hogy a feszültség nagyon ingadozó főleg lefelé, van, hogy lemegy 210V-ra is, ezért tettem a gép elé egy jó szünetmenteset. A laptopjaimmal ilyen gond nincs azok minden probléma nélkül mennek.

A HDD-ket tavaly vettük, van közötte egy IDE-s (azzal nincs gond) és két SATA-s azok közül néha az egyikkel néha a másikkal stb...

Részleteket is megírom amint hozzáférek.
A HDD amikor resetelek leáll és újra fel kell pörögnie?
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia. Nem. Itt a link -4 ik oldalon van. Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia!
Lehet nem jól írtam valamit.Tehát mikor telepítem a FF 9.0.1.-et ezt a képet kapom(kép 9.0.1)Természetesen az ugrás a webhelyre felirat helyett az about:home felirat látszódik halványan.Ha az új lapra kattintok (házikó akkor) "Az URL érvénytelen " hibajelentés kapom.Ellenben a 7.1 nél telepítés után minden beavatkozás nélkül ezt (kép7.1).Ez mitől van?
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Hali!

Igazad van!
Következő: »»   271 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem