Fórum témák
» Több friss téma |
A beltériben a kivezető cső helyzete nem kritikus. A másik probléma megoldására én azt tenném, hogy kívül a a ház falán , ha nem zavar esztétikai szempontból, ugyanebből a csőből hajtanék egy vízzsákot asszimetrikus szárakkal / omega alakot utánozva/ . A hosszabbat a kivezetésre tennén, a rövidebb szár pedig az új kifolyó lenne .Meg lehet ezt 4-5 db 90°-al is csinálni, de az drágább. Ezzel kapsz egy szifont, a víz átfolyik rajta de a szél nem tud akkora ellennyomást gyakorolni a benne lévő vízoszlopra, hogy átfújja.
ha sokat fog még fújni a szél, akkor lehet az lesz a vége. Amin csodálkozom, hogy kb 3-4 hónapja nem használtam. E miatt azért már illett volna annak a kis mennyiségű víznek bent elpárologni.- mert folyamatosan úgy 22-24 C van. A kintre szerelhető szifonnál gondolod ( nem kötekedés miatt ) ennyi idő alatt ( 3-4 hónap ) nem párologna el abból is a víz, mert kint állandóan süt a nap, jár a szél. Úgy mint - mivel te is ép. gépész vagy- a padlóösszefolyó, amiből ha nincs használva, eltűnik a víz, és büdös lesz bent.
Szevasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Használt oldalfali split klímát szeretnék vásárolni. A split össze van szerelve, ki lehet próbálni, üzemel. A leszereléssel volna gondom, pontosabban a gázt nem tudom hogyan tereljem vissza a kompresszorba. Ezt hogyan kell elvégezni? A leszereléssel nem volna gond. A felszerelésnél már hívnék szakit aki levákuumozza a rendszert. Válaszotokat előre is köszönöm!
Elindítod hűtés üzemmódban , aztán egy 10-15 perc múlva
a kültéri egységen a kisebbik szelepet elzárod (a szelepfedelet letekered,és imbuszkulccsal behajtod a szelepet) majd egy perc múlva elzárod a másik szelepet is és kikapcsolod a gépet . Áramtalanítod leszereled .
Biztosan elég 1 perc, és az alatt a kompresszor kiszívja a hűtőközeget egy átlagos 2X3-5 méteren? Mennyi ezeknek a szállítási kapacitása (L/perc ). Köszi.
Elég egy perc. A hangján hallod amikor leszívta, zajosabb lesz. Aztán ne felejtsd elzárni a nagyobb szelepet is.
A érdekel a szállítási teljesítmény akkor az adatlapját kell letölteni a kompresszornak. Ebben az esetben időpazarlás.
De az előzetes 15 perc járatást se hagyd ki , mert így visszahordja az áramló gáz a csőben maradt olajat és nem fog bontásnál a falra csorogni .
még egy kérdésem lenne ,szerinted én tuodk majd össze rakni a klimát ,elég sokat olvastam a szerelésről .
Alapképzettség, általános gépészeti szerelési tapasztalat, kitartás, célszerszámok kérdése. A kérdéseid alapján inkább kérj meg valakit segítsen. Elméletben leírhatom hogyan rakd föl, de ha elmegy a közeg az nem lesz jó.
Én is elég sokat olvastam a tapétázásról mégsem kezdek bele ......(van peremeződ- csővágód- vákuum szivattyúd ?) ezek mind szükségesek a szereléshez (na meg egy nagy ütvefúró ami legalább 50mm es lukat tud fúrni a falba )
ja és egy vízmérték sem árt
Szisztok!ismeri valaki Design Air árka nevű Klimát?mennyire megbízható?hol gyárják?üdv?
Soha nem hallottam róla. Lehet, hogy valami kínai vagy egyedi jószág? Melyik kereskedésben láttad?
Szerintem Toshiba, LG, Mitshubishi vagy nagyobb elterjedt márkát keress egy huszassal többért.
Sziasztok!Klima kültéri és beltéri egység max.hány méter
távolság lehet?köszi a válaszokat .üdv.
Márkától függ, a jó, márkás gépek akár 15- 20 m-t is elviselnek. A gagyik 2-4 m felett gyengébbek lesznek.
Noname made by távolkelet nagyország, készülni kici fakunyho, nemdrága, occo ... bocs de ez a véleményem.
Hali ez a ötletem arra gondoltam h kiegyenlítés miatt kis energia kellene a működéshez meg kellene jó szigetelés.
Várom a véleményeket! S a csunyaságér bocss!
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy lehet-e és gazdaságos-e klímát használni fűtésre?
Ha hűtő-fűtő a klímád, akkor lehet vele fűteni.
Nem vagyok nagyon benne, de: COP, vagy EER szám tudatában lehet erre pontosan válaszolni, amit fel szoktak tüntetni az adott készülék adatlapján Ez a viszonyszám a befektetett energia, és a kinyert energia arányát jelzi. Általánosságban azt tudom mondani, 1 kw befektetett villamos energiával elő tudsz állítani 3 kw hőenergiát- így működnek a levegős hőszivattyúk is, igaz minőségibb alkatrészből, mert a lényeg az apró dolgokban van. Ahogy én tudom megéri klímával fűteni, több hőt kapsz 1 kw befektetett energiával (kb 2.5-3 szorosát ), mintha pl egy 1 kw-os villanyradiátorral fűtenél. Abban az árban van vele a fűtés, mintha gázzal fűtenél- figyelembe véve a m3, kw árakat, és a belőle kinyert hőenergiát. Mások meg majd cáfoljanak meg, ha rosszul tudom.
Én a panelomban szoktam használni, amikor még, vagy már nem megy a távfűtés, de a meleg elkelne. Pillanatok alatt befűti a szobát ( 20 m2 ) 24-26 C°-ra, a villanyszámlán nem láttam nagy emelkedést, igaz nem minden nap, és nem egyfolytában megy a fűtés vele.
Attól függ hol. Alapvetően egyéként Magyarországon nem.
Igaz lehet, mert egy kicsit utána néztem és találtam több összehasonlító kalkulátort és vagy ugyanannyira jött ki mint a gázfűtés, vagy többre. Akkor hőszivattyús ( levegős vagy vizes ) fűtésnek kell utánanéznem, hogy ki és mennyiért telepít ilyen rendszert. Az talán olcsóbb fűtési mód mint a klímás, vagy a gáz. Egyébként van egy kandallós fűtésem radiátorokkal kombinálva, szépen muzsikál, csak kétóránként meg kell rakni a tüzet.
Ha elmegyünk otthonról nincs fűtés. Ezt szeretném kiegészíteni egy automatikus és viszonylag olcsó rendszerrel. Ötlet?
Mekkora a ház- szoba, amit szeretnél vele fűteni?Ideiglenesen jó a klíma míg nem gyújtasz be kandallóba. Ingyen nem lehet már fűteni- sajnos. A hőszivattyús rendszerekben az a baj- ha jobb is a hatásfoka- eszméletlen áron adják, sok a megtérülési ideje- levegős hőszivattyúnál meg minél hidegebb van kint, annál rosszabb a hatásfoka- neked meg ugyebár pont a nagy hidegben kéne a nagy meleg. talajszondásnál meg a sok fúrás, csövezés, stb- és mi van ha megadja magát ( szárazság, talajmozgás- meghal a csőrendszer). Ez egyenlőre a gazdagok sportja- átlagembernek nem térül meg egyhamar a beruházás. Ha sok a fád, vegyél biokazánt, vagy olyan faelgázosítót, amibe egy napra elegendő fát, szalmabálát berakhatsz.
Nahh....valaki?
Szia
Perpetuum mobile nincs. Házilag szerintem elég nehéz a spanyol viaszt újra feltalálni. Milliókat költenek a kutatólaborokban, hogy 1 dl üzemanyagot spóroljanak- ez a véleményem. Emlékszem, valami nagy magyar feltaláló biogázzal akart áramot termelni- amihez wartburg motorban égette volna el a gázt ( 15 éve). Ügyes, mert hát az a leg hatékonyabb motor ugyebár. A te ötletedhez nem tudok hozzászólni sajnos- de várjuk mások észrevételét is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |