Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, azt is le kell. Igazából annál kell vigyázni, a hűtő annyira nem sérülékeny.
Nos megcsináltam. Úgy néz ki sikerült. Eddig ment órba szájba a ventilátorja,most csak akkor kapcsol be ha eléri az 51 °C-ot és egyből visszahűti kb 44-re. Gyorsan megcsinálom az enyémét is. Köszöntem mindenkinek a segítségét.
Nincs mit! Így azért barátságosabb és nem mellékesen az ember lábát sem főzi meg, ha az ölébe van.
Szia midenkinek!
Van egy apró kis hibácska a gépemben. Az alaplap mindhárom SLOT-jában van 3 db RAM-modul, amiből az egyik 1 GB-os és a másik kettő pedig 512 MB-os. A windows alatt futó néhány analizáló progi egy az egyben látja mindezeket, (CPUZ; Everest) ám a gépem már induláskor csak 1,5 GB-ot lát. Bár az alaplap nem egy mai gyerek, Abit BD7/II tipusú 476-os deszka, a belevaló RAM-ok pedig DDR SDRAMM-ok, amiből az 1 gigás valami COS Memory gyártású 1024MB-s, a két másik meg 512-es Kingmax MPXC22D tipusú. Akármilyen sorrendben is cserélgetem fel őket a helyükön, mindig ennyit mutat a cucc. A RAM-ok ezen csrebere alapján biztosan nem lehetnek rosszak, de akkor mi itt a nem jó? Lehet, hogy túl régi lenne az alaplapom BIOS-a (2002.11)? Bár a kézikönyve szerint az alaplap képes akár 3 db. 1 GB-os RAM kezelésére is, nálam miért csupán a felére képes? Lehet hogy szr lenne az egyik SLOT, mivel az Everest az összesítésében már csak kettőt sorol fel. Mintha nem is létezne a harmadik! Szóval látja .. aztán meg mégse ... Ilyenkor mi van?
Üdv!
Enné a lapnál van egy nagy átverés! Hiába van 3 hely, ebből kettő megosztott. A 3-as és a 2-es foglalat. Tehát gyakorlatilag nem rakhatsz bele 3 modult, mert nem fog működni az összes. Nem tudom, hogy ez annak idején miért volt jó, de sajnos ez van. A két kisebb modult cserélni kell egy nagyobbra.
Üdv Mindenkinek!
Van egy Toshiba Satellite L20 - 182 típusú notebookom. Hiba a következő: bekapcsolás után felvillan a 3db led(vinyó-caps lock-numlock) indul a venti + megzizzzen a CD olvasó és semmi más nem történik. Próbáltam már: -kivett akksival hálózati táppal -akksival táp nélkül -csere memoria modul -csere vinyó ekkor semmi változás a hiba ua. -kivett mem.modullal sípol ahogy kell -kivett vinyóval sípol ahogy kell Valakinek ötlete?? darabokra szedtem kerestem akksit az alaplapon de nem találtam. Ja, kipucolva , ventillátor szintén tiszta.... Semmi változás. Előre is köszi. L
A barátságosabb szó azt vegyem úgy hogy lehetne jobb is? ha igen mit kellene tennem? tegyek bele egy erősebb ventilátort? Van alatta egy 3 ventilátoros laptop hűtő is vagyis visszaraktam alá a teszt után.
Üdv!
Na szóval nem találtam még ilyesmi témát, az a gondom, hogy a számítógépen telepítettem 1 telefonos alkalmazást, amikor egyszer csak megfagyott. nyomtam 1 reset-et és utána nem indult el a gép. felpörögnek a ventik de a sípszóig nem jut el. kísérleteztem a power gomb meg a reset gomb kombinációjával, ezzel sikerült bejutnom biosba. beállítottam mindent alapra, ezután elindult a gép tökéletesen működött kb 10percet. kikapcsoltam, majd megint be és megint nem csinál semmit. pörögnek a ventik és ennyi. aztán szórakoztam megint a bill. kombival és akkor normál sípszó helyett leadott 5db rövid sípszót. kikerestem, és azt írta a bios hogy processzor hiba. na ekkor gondoltam akkor proci lesz. állt kb fél órát, utána bekapcsoltam és elindult. utána kikapcsoltam és utána megint nem indul el sem jut a sípszóig. Valakinek valami ötlet ?
Hali!
Pedig van téma! Bővebben: Link
amit linkeltél azt végig olvastam az vinyó hiba de a vinyóm fixen jó mivel másik gépbe műxik...
Végigolvastál 277 oldalt?
Nem azért linkeltem, hanem, hogy ott kellett volna feltenned a kérdést. Próbáltad unistallálni a progit, amit feltettél? Másrészt nem biztos, hogy jó ötlet volt a biost piszkálni. Javaslom nézd át a lap bios beállításait, és állítsd vissza a procidnak megfelelő beállításokat. Egyáltalán miket állítottál el?
Van egy tippem így látatlanban, gondolom nem új a gép, az alaplapi elemet cseréld ki, sokszor egészen 'vad' hibaüzeneteket ad a gép, aztán az elemcsere után persze mind megszűnik... cpu hibás hibaüzenetet már láttam is konkrétan ilyen esetben... ne is mérd multival lehet terheletlenül még jó az elem, ha legalább van egy 3-4 éves az elem benne, mindenképpen cseréld.
2032-es kb 300pénz.
Nekem is most volt csere, 5-sípszó +ha elindult 10-15perc és fagyott. ASUS lap...5éves.
írt egy olyat hogy "Your CPU core is corrupt...." pfff mondom kössz egyébként az elem tényleg elég régi... kicserélem.
Üdv!
Na szóval nem találtam még ilyesmi témát, az a gondom, hogy a számítógépen telepítettem 1 telefonos alkalmazást, amikor egyszer csak megfagyott. nyomtam 1 reset-et és utána nem indult el a gép. felpörögnek a ventik de a sípszóig nem jut el. kísérleteztem a power gomb meg a reset gomb kombinációjával, ezzel sikerült bejutnom biosba. beállítottam mindent alapra, ezután elindult a gép tökéletesen működött kb 10percet. kikapcsoltam, majd megint be és megint nem csinál semmit. pörögnek a ventik és ennyi. aztán szórakoztam megint a bill. kombival és akkor normál sípszó helyett leadott 5db rövid sípszót. kikerestem, és azt írta a bios hogy processzor hiba. na ekkor gondoltam akkor proci lesz. állt kb fél órát, utána bekapcsoltam és elindult. utána kikapcsoltam és utána megint nem indul el sem jut a sípszóig. Valakinek valami ötlet ?
Nem szabad hinni az ilyen üzeneteknek nekem egyszer hibás winchesternél írt ki valami olyat, hogy "cpu corrupt or has changed" egy működő gépben
Az elem sajnos eléggé meg tudja hülyítani a gépet, van hogy a windows nem bootol be, meg egyéb furcsa dolgokat tud csinálni... a bios beállításai zavarodnak meg ilyenkor valószínűleg, aztán melyik alaplap épp hogy működik tovább az összekvarodott beállításokkal...
Lehet hogy tényleg igazad van.
Ám akkor hogyan láthatja a tesztprogram még mindhárom RAM-ot, és hogyan nem azt a gép működése közben? Vagy a két SLOT /DIMM2 és DIMM3./ (amely meg van osztva) egymásra dolgozna? Mintha csak simán párhuzamosra lennének bekötve? Minderről a ravasz cselről miért nem tesz említést a kézikönyv? Vagy mégis tenne, csak én valahogy nem vettem volna észre? A kézikönyvben ugyanis az van, idézem szószerint: "This motherboard provides three 184-pin DDR DIMM sites for memory expansion available from minimum size of 64MB to maximum memory size of 2GB DDR SDRAM (DIMM2 & DIMM3 are shaing)". Lehet, hogy ez az általam pirossal kiemelt megjegyzés lenne az általad jelzett SLOT-ok közötti megosztás? A 3 db. 512MB-os memokártyával még működik, feljebb azonban már nem, azaz ha én 3 db. 1GB-os RAM-ot tennék bele, akkor csupán kettőt látna? A RAM-ok összesítő táblázatában mintha szummázná is a lényeget, amikor azt írja le - Total memory - 64MB-2GB.? 2GB-ot meg a legegyszerűbb 2 db. 1GB-ból összerakni. Ha a DIMM1-be és DIMM2-be teszem az 512MB-s RAM-okat, s a DIMM3-ba az 1GB-et, akkor a gép csak 1GB-t lát. Hmmm. Tényleg mintha az a DIMM3 sorcsatlakozó nem igazán frankón működne ...
Áramtalanítsd le teljesen a gépedet néhány percre - vagy hátul a tápnál a főkapcsolójával, vagy egyszerűen kihúzod a dugeszt a konnektorból - aztán próbáld meg mégegyszer.
Néha nekem is idétlenkedik ilyeneket, de aztán hamar rájöttem, ezzel a kis csellel rendben elindulhat újra.
Nem lehet, hogy nagyon melegszik a CPU? Azért működött egy darabig. Forog a CPU ventilátorra?
Úgy értem, hogy a nyolcvan akárhány foknál barátságosabb. Nem érdemes sokat küszködni vele, ennél jobb nem lesz. Sőt ez is tökéletesnek mondható egy laptopnál.
Pontosan úgy van ahogy írod, a 2-es és 3-as slot egyszerűen párhuzamosan van kötve. A lap pedig 2GB-nál többen nem tud kezelni. A tesztprogramok azért látják az összes RAM-ot, mert azok a modulon lévő SPD EEPROM-ból olvassák ki az információt. Ezek az EEPROM-ok a rendszer SMBUS-án (olyan mint az i2C) vannak rajta. Párhuzamosan vannak kötve egymással és mindegyiknek egyedi címe van, amit a slot szab meg.
*
Na persze, ugyan mit várjon az ember egy majdnem noname "kicit ócsó", majdnem gagyi ("Tescogazdaságos") Abit alaplaptól. Még csak RAID vezérlő sincsen rajta, (a lapon csupán a helye van meg) így aztán utólag van hozzátéve egy PCI-os RAID kártyával. Amikor 2002-ben ezt a lapot megvettem, akkor se kimondottan a legdrágább és a legszuperebb volt, de hogy mik derülnek ki róla jó 10 év múlva. Elképesztő! Pedig oly jól lehet huzatni, totál ráhagyja magát a tuningra. A 2,4-es Pentium4-et (Northwood magos) simán járatom rajta 2,81 MHz-en és még csak túlzottan se melegszik - kissé meghajtva a 60-65 fokot elég ritkán éri el. (Persze itt sok múlik a procin is, mennyire hagyja magát ...) Viszont akkor nincs más hátra, ismét kénytelen leszek egy 1 GB-os DDR RAM-ot beszerezni.
Említed a RAIDet, mi a tapasztalatod vele? RAID1 (tükrözés) esetén költöztethető-e a rendszer? Alaplapi RAIDre gondoltam, de mi lesz, ha nyikkan a lap? Egyszerűen átteszem, és a másik lap felismeri? Vagy lehetetlen költöztetni? HDDkiesése kifekvésekor mi van? Az ember tesz be helyette egy üreset, és ő (vezérlő) helyreállít mindent?
Egyszerűen átteszed és a másik lapot beállítod, meg feléppítteted vele a RAIDet ismét.
Ha a HDD adja meg magát, akkor szintén neked kell vele szórakozni pár percet, míg beállítod, hogy hozza helyre, aztán ő megcsinálja. Nekem kihúzódott menet közben az egyik vinyó a gépből, a reakció annyi volt, hogy feljött a win7-en egy kis ablak, miszerint hajjaj a raid felbomlott, legyél kedves helyrerakni, de persze addig én üzemelek tovább minden gond nélkül. Ezután csak visszadugtam a vinyót (persze kikapcsolt állapotban), és a bios raid vezérlőjét megkértem, hogy építse vissza nekem a dolgokat. Kb. 30 perc múlva vígan pöfögött tovább a rendszer.
Ezt a kérdést szeretném kiegészíteni.A helyzet annyival változott hogy kipróbáltam USB billentyűzettel is.Az eredmény változatlan.BIOS frissítve,az F10 billentyűt (vagy amelyiket választom F9,F12)működik,de tovább már nem.Sokadik bekapcsolás után ,egyszer aztán beenged a BIOS-ba beállítom amit kell és minden kezdődik előröl.
Van valakinek valami ötlete?
Nekem, amint már írtam róla, egy PCI-os RAID vezérlő-kártyám van. Ezzel még plusz négy adatbeviteli eszközt lehet rácsatlakoztatni a gépre, feltéve persze azt, hogy a számítógép tápegysége is kibírja. Nekem csupán egy 10 GB-s vinyó van rátéve, afféle szemetesláda funkcióra. Minden internetes cuccot először oda töltök le, és ha nagyon nem tetszik, hát onnan törlöm le. Valahogy nem igazán szeretem, ha a net teleszemeteli a C meghajtómat.
Az alaplapi két IDE csatlakozómra a megfelelő 80 szálas kábelekkel 2 winchester és egy CD író-olvasó meg egy DVD író-olvasó van bekötve. Így a többit a RAID kártya viszi. Valamikor volt még rajta egy mobil rack is, de az most jó ideje nincs benne a gépben, illetve egy másik, régebbi gépemben van. A felismerésről talán csak annyit - nem tudom, hogy a windows felismeri-e, mert nekem van hozzá egy CD telepítólemezem, (vele adták) tehát akár tetszik a windows-nak akár nem, én bizony felnyomtam hozzá a szoftverét. De úgy emlékszem, mintha tényleg jelezte volna az alaplapba való berakás után, hogy a hardvereszközöknél -"válámi ván".
Nem biztos hogy ebbe a gépbe még érdemes bárminemü pénzmagot ültetni. De ezt neked kell tudnod.
Szerintetek LGA775ös foglalatba milyen proci lenne a legjobb? 30-35ér akarok venni egyet, lehetőleg 4 magosat , hűtő nélkül mert az van. valakinek valami ötlet?
Asus P5B, 4giga ram dual channel-be GTS250Nvidia 640es vinyó, 1066FSB
Okés. Ma feltelepítettem ezt a SpeedFan progit apám asztali gépére is de ott csak a HDO-t mutatja. Szerinted? miért csak azt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |