Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   275 / 1156
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Igen, azt is le kell. Igazából annál kell vigyázni, a hűtő annyira nem sérülékeny.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 20, 2012 /

Nos megcsináltam. Úgy néz ki sikerült. Eddig ment órba szájba a ventilátorja,most csak akkor kapcsol be ha eléri az 51 °C-ot és egyből visszahűti kb 44-re. Gyorsan megcsinálom az enyémét is. Köszöntem mindenkinek a segítségét.

most.JPG

(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 20, 2012 / 1

Nincs mit! Így azért barátságosabb és nem mellékesen az ember lábát sem főzi meg, ha az ölébe van.
(#) lac08 hozzászólása Jan 20, 2012 /

Szia midenkinek!

Van egy apró kis hibácska a gépemben.
Az alaplap mindhárom SLOT-jában van 3 db RAM-modul, amiből az egyik 1 GB-os és a másik kettő pedig 512 MB-os. A windows alatt futó néhány analizáló progi egy az egyben látja mindezeket, (CPUZ; Everest) ám a gépem már induláskor csak 1,5 GB-ot lát.
Bár az alaplap nem egy mai gyerek, Abit BD7/II tipusú 476-os deszka, a belevaló RAM-ok pedig DDR SDRAMM-ok, amiből az 1 gigás valami COS Memory gyártású 1024MB-s, a két másik meg 512-es Kingmax MPXC22D tipusú. Akármilyen sorrendben is cserélgetem fel őket a helyükön, mindig ennyit mutat a cucc.
A RAM-ok ezen csrebere alapján biztosan nem lehetnek rosszak, de akkor mi itt a nem jó?
Lehet, hogy túl régi lenne az alaplapom BIOS-a (2002.11)? Bár a kézikönyve szerint az alaplap képes akár 3 db. 1 GB-os RAM kezelésére is, nálam miért csupán a felére képes?
Lehet hogy szr lenne az egyik SLOT, mivel az Everest az összesítésében már csak kettőt sorol fel. Mintha nem is létezne a harmadik!
Szóval látja .. aztán meg mégse ... Ilyenkor mi van?
(#) eSDi válasza lac08 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Üdv!

Enné a lapnál van egy nagy átverés! Hiába van 3 hely, ebből kettő megosztott. A 3-as és a 2-es foglalat.
Tehát gyakorlatilag nem rakhatsz bele 3 modult, mert nem fog működni az összes. Nem tudom, hogy ez annak idején miért volt jó, de sajnos ez van. A két kisebb modult cserélni kell egy nagyobbra.
(#) adapter hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv Mindenkinek!

Van egy Toshiba Satellite L20 - 182 típusú notebookom.
Hiba a következő: bekapcsolás után felvillan a 3db led(vinyó-caps lock-numlock) indul a venti + megzizzzen a CD olvasó és semmi más nem történik.
Próbáltam már:
-kivett akksival hálózati táppal
-akksival táp nélkül
-csere memoria modul
-csere vinyó
ekkor semmi változás a hiba ua.
-kivett mem.modullal sípol ahogy kell
-kivett vinyóval sípol ahogy kell

Valakinek ötlete??

darabokra szedtem kerestem akksit az alaplapon de nem találtam.
Ja, kipucolva , ventillátor szintén tiszta....
Semmi változás.
Előre is köszi.
L
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

A barátságosabb szó azt vegyem úgy hogy lehetne jobb is? ha igen mit kellene tennem? tegyek bele egy erősebb ventilátort? Van alatta egy 3 ventilátoros laptop hűtő is vagyis visszaraktam alá a teszt után.
(#) DJBau hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv!

Na szóval nem találtam még ilyesmi témát, az a gondom, hogy a számítógépen telepítettem 1 telefonos alkalmazást, amikor egyszer csak megfagyott. nyomtam 1 reset-et és utána nem indult el a gép. felpörögnek a ventik de a sípszóig nem jut el. kísérleteztem a power gomb meg a reset gomb kombinációjával, ezzel sikerült bejutnom biosba. beállítottam mindent alapra, ezután elindult a gép tökéletesen működött kb 10percet. kikapcsoltam, majd megint be és megint nem csinál semmit. pörögnek a ventik és ennyi. aztán szórakoztam megint a bill. kombival és akkor normál sípszó helyett leadott 5db rövid sípszót. kikerestem, és azt írta a bios hogy processzor hiba. na ekkor gondoltam akkor proci lesz. állt kb fél órát, utána bekapcsoltam és elindult. utána kikapcsoltam és utána megint nem indul el sem jut a sípszóig. Valakinek valami ötlet ?
(#) titi válasza DJBau hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Hali!
Pedig van téma! Bővebben: Link
(#) DJBau válasza titi hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

amit linkeltél azt végig olvastam az vinyó hiba de a vinyóm fixen jó mivel másik gépbe műxik...
(#) titi válasza DJBau hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Végigolvastál 277 oldalt?
Nem azért linkeltem, hanem, hogy ott kellett volna feltenned a kérdést.
Próbáltad unistallálni a progit, amit feltettél?
Másrészt nem biztos, hogy jó ötlet volt a biost piszkálni.
Javaslom nézd át a lap bios beállításait, és állítsd vissza a procidnak megfelelő beállításokat.
Egyáltalán miket állítottál el?
(#) abcdabcd válasza DJBau hozzászólására (») Jan 20, 2012 / 1

Van egy tippem így látatlanban, gondolom nem új a gép, az alaplapi elemet cseréld ki, sokszor egészen 'vad' hibaüzeneteket ad a gép, aztán az elemcsere után persze mind megszűnik... cpu hibás hibaüzenetet már láttam is konkrétan ilyen esetben... ne is mérd multival lehet terheletlenül még jó az elem, ha legalább van egy 3-4 éves az elem benne, mindenképpen cseréld.
(#) Pety_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

2032-es kb 300pénz.
Nekem is most volt csere, 5-sípszó +ha elindult 10-15perc és fagyott. ASUS lap...5éves.
(#) DJBau válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

írt egy olyat hogy "Your CPU core is corrupt...." pfff mondom kössz egyébként az elem tényleg elég régi... kicserélem.
(#) DJBau hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv!

Na szóval nem találtam még ilyesmi témát, az a gondom, hogy a számítógépen telepítettem 1 telefonos alkalmazást, amikor egyszer csak megfagyott. nyomtam 1 reset-et és utána nem indult el a gép. felpörögnek a ventik de a sípszóig nem jut el. kísérleteztem a power gomb meg a reset gomb kombinációjával, ezzel sikerült bejutnom biosba. beállítottam mindent alapra, ezután elindult a gép tökéletesen működött kb 10percet. kikapcsoltam, majd megint be és megint nem csinál semmit. pörögnek a ventik és ennyi. aztán szórakoztam megint a bill. kombival és akkor normál sípszó helyett leadott 5db rövid sípszót. kikerestem, és azt írta a bios hogy processzor hiba. na ekkor gondoltam akkor proci lesz. állt kb fél órát, utána bekapcsoltam és elindult. utána kikapcsoltam és utána megint nem indul el sem jut a sípszóig. Valakinek valami ötlet ?
(#) abcdabcd válasza DJBau hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Nem szabad hinni az ilyen üzeneteknek nekem egyszer hibás winchesternél írt ki valami olyat, hogy "cpu corrupt or has changed" egy működő gépben

Az elem sajnos eléggé meg tudja hülyítani a gépet, van hogy a windows nem bootol be, meg egyéb furcsa dolgokat tud csinálni... a bios beállításai zavarodnak meg ilyenkor valószínűleg, aztán melyik alaplap épp hogy működik tovább az összekvarodott beállításokkal...
(#) lac08 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Lehet hogy tényleg igazad van.
Ám akkor hogyan láthatja a tesztprogram még mindhárom RAM-ot, és hogyan nem azt a gép működése közben? Vagy a két SLOT /DIMM2 és DIMM3./ (amely meg van osztva) egymásra dolgozna? Mintha csak simán párhuzamosra lennének bekötve?
Minderről a ravasz cselről miért nem tesz említést a kézikönyv? Vagy mégis tenne, csak én valahogy nem vettem volna észre?
A kézikönyvben ugyanis az van, idézem szószerint:
"This motherboard provides three 184-pin DDR DIMM sites for memory expansion available from minimum size of 64MB to maximum memory size of 2GB DDR SDRAM (DIMM2 & DIMM3 are shaing)".
Lehet, hogy ez az általam pirossal kiemelt megjegyzés lenne az általad jelzett SLOT-ok közötti megosztás? A 3 db. 512MB-os memokártyával még működik, feljebb azonban már nem, azaz
ha én 3 db. 1GB-os RAM-ot tennék bele, akkor csupán kettőt látna?
A RAM-ok összesítő táblázatában mintha szummázná is a lényeget, amikor azt írja le - Total memory - 64MB-2GB.? 2GB-ot meg a legegyszerűbb 2 db. 1GB-ból összerakni.
Ha a DIMM1-be és DIMM2-be teszem az 512MB-s RAM-okat, s a DIMM3-ba az 1GB-et, akkor a gép csak 1GB-t lát. Hmmm.
Tényleg mintha az a DIMM3 sorcsatlakozó nem igazán frankón működne ...
(#) lac08 válasza DJBau hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Áramtalanítsd le teljesen a gépedet néhány percre - vagy hátul a tápnál a főkapcsolójával, vagy egyszerűen kihúzod a dugeszt a konnektorból - aztán próbáld meg mégegyszer.
Néha nekem is idétlenkedik ilyeneket, de aztán hamar rájöttem, ezzel a kis csellel rendben elindulhat újra.
(#) sany válasza DJBau hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Nem lehet, hogy nagyon melegszik a CPU? Azért működött egy darabig. Forog a CPU ventilátorra?
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Úgy értem, hogy a nyolcvan akárhány foknál barátságosabb. Nem érdemes sokat küszködni vele, ennél jobb nem lesz. Sőt ez is tökéletesnek mondható egy laptopnál.
(#) eSDi válasza lac08 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Pontosan úgy van ahogy írod, a 2-es és 3-as slot egyszerűen párhuzamosan van kötve. A lap pedig 2GB-nál többen nem tud kezelni. A tesztprogramok azért látják az összes RAM-ot, mert azok a modulon lévő SPD EEPROM-ból olvassák ki az információt. Ezek az EEPROM-ok a rendszer SMBUS-án (olyan mint az i2C) vannak rajta. Párhuzamosan vannak kötve egymással és mindegyiknek egyedi címe van, amit a slot szab meg.
(#) lac08 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

*
Na persze, ugyan mit várjon az ember egy majdnem noname "kicit ócsó", majdnem gagyi ("Tescogazdaságos") Abit alaplaptól. Még csak RAID vezérlő sincsen rajta, (a lapon csupán a helye van meg) így aztán utólag van hozzátéve egy PCI-os RAID kártyával.
Amikor 2002-ben ezt a lapot megvettem, akkor se kimondottan a legdrágább és a legszuperebb volt, de hogy mik derülnek ki róla jó 10 év múlva.
Elképesztő!
Pedig oly jól lehet huzatni, totál ráhagyja magát a tuningra. A 2,4-es Pentium4-et (Northwood magos) simán járatom rajta 2,81 MHz-en és még csak túlzottan se melegszik - kissé meghajtva a 60-65 fokot elég ritkán éri el. (Persze itt sok múlik a procin is, mennyire hagyja magát ...)

Viszont akkor nincs más hátra, ismét kénytelen leszek egy 1 GB-os DDR RAM-ot beszerezni.
(#) KTobi válasza lac08 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Említed a RAIDet, mi a tapasztalatod vele? RAID1 (tükrözés) esetén költöztethető-e a rendszer? Alaplapi RAIDre gondoltam, de mi lesz, ha nyikkan a lap? Egyszerűen átteszem, és a másik lap felismeri? Vagy lehetetlen költöztetni? HDDkiesése kifekvésekor mi van? Az ember tesz be helyette egy üreset, és ő (vezérlő) helyreállít mindent?
(#) bbb válasza KTobi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Egyszerűen átteszed és a másik lapot beállítod, meg feléppítteted vele a RAIDet ismét.
Ha a HDD adja meg magát, akkor szintén neked kell vele szórakozni pár percet, míg beállítod, hogy hozza helyre, aztán ő megcsinálja.

Nekem kihúzódott menet közben az egyik vinyó a gépből, a reakció annyi volt, hogy feljött a win7-en egy kis ablak, miszerint hajjaj a raid felbomlott, legyél kedves helyrerakni, de persze addig én üzemelek tovább minden gond nélkül. Ezután csak visszadugtam a vinyót (persze kikapcsolt állapotban), és a bios raid vezérlőjét megkértem, hogy építse vissza nekem a dolgokat. Kb. 30 perc múlva vígan pöfögött tovább a rendszer.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 21, 2012 /

Ezt a kérdést szeretném kiegészíteni.A helyzet annyival változott hogy kipróbáltam USB billentyűzettel is.Az eredmény változatlan.BIOS frissítve,az F10 billentyűt (vagy amelyiket választom F9,F12)működik,de tovább már nem.Sokadik bekapcsolás után ,egyszer aztán beenged a BIOS-ba beállítom amit kell és minden kezdődik előröl.
Van valakinek valami ötlete?
(#) lac08 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Nekem, amint már írtam róla, egy PCI-os RAID vezérlő-kártyám van. Ezzel még plusz négy adatbeviteli eszközt lehet rácsatlakoztatni a gépre, feltéve persze azt, hogy a számítógép tápegysége is kibírja. Nekem csupán egy 10 GB-s vinyó van rátéve, afféle szemetesláda funkcióra. Minden internetes cuccot először oda töltök le, és ha nagyon nem tetszik, hát onnan törlöm le. Valahogy nem igazán szeretem, ha a net teleszemeteli a C meghajtómat.
Az alaplapi két IDE csatlakozómra a megfelelő 80 szálas kábelekkel 2 winchester és egy CD író-olvasó meg egy DVD író-olvasó van bekötve. Így a többit a RAID kártya viszi. Valamikor volt még rajta egy mobil rack is, de az most jó ideje nincs benne a gépben, illetve egy másik, régebbi gépemben van.

A felismerésről talán csak annyit
- nem tudom, hogy a windows felismeri-e, mert nekem van hozzá egy CD telepítólemezem, (vele adták) tehát akár tetszik a windows-nak akár nem, én bizony felnyomtam hozzá a szoftverét.
De úgy emlékszem, mintha tényleg jelezte volna az alaplapba való berakás után, hogy a hardvereszközöknél -"válámi ván".
(#) zsiti4 válasza lac08 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Nem biztos hogy ebbe a gépbe még érdemes bárminemü pénzmagot ültetni. De ezt neked kell tudnod.
(#) DJBau hozzászólása Jan 21, 2012 /

Szerintetek LGA775ös foglalatba milyen proci lenne a legjobb? 30-35ér akarok venni egyet, lehetőleg 4 magosat , hűtő nélkül mert az van. valakinek valami ötlet?

Asus P5B, 4giga ram dual channel-be GTS250Nvidia 640es vinyó, 1066FSB
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Okés. Ma feltelepítettem ezt a SpeedFan progit apám asztali gépére is de ott csak a HDO-t mutatja. Szerinted? miért csak azt?
(#) Hx-2 válasza DJBau hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

En erre voksolnek:http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/xeon-quad-core-x3330-2-66ghz-lga775-p31166444/
Következő: »»   275 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem