Fórum témák
» Több friss téma |
Nem biztos , hogy a multiméter elég érzékeny ehhez. No meg lehet, hogy csak egy bizonyos hőfokon van biba. Az esetek legnagyobb részében a fűtőbetét okozza a problémát. Persze lehet a motor is, főleg ha víznyomokat találsz rajta.
A motoron nem találtam víznyomokat. Azért lehet gyanús a motor, mert mint írtam, annak nagyobb fordulatánál veri le a FI-t. Lehet, hogy kipróbálom külön a fűtőbetétet, mondjuk egy befőttesüvegnyi vízben, aztán ha lecsapja, az a hibás. A lehetséges motorproblémához esetleg valami ötlet?
Ha az a bűnös akkor menetzárlatos lehet. Azt is kipróbálhatod külön, csak ne hagyd nagyon felpörögni elektronika nélkül.
Szia!
Köszönöm a részletes levezetését a javításnak. Szintén ezzel a problémával álltam szembe, csak egy Electrolux ESF 4150 típussal. Ma délután sikerült orvosolni a problémát egy egyszerű forrasztással, mely az általad leírt fűtőszál vezérlési hibát okozza. Nálam a kapcsoló relé egyik lábánál olvadt el forrasztás. Már a harmadik próbakörét futja és FŰTI A VIZET!! Hurrá még egyszer köszönöm
Sziasztok!
Ismét János vagyok. Megtaláltam a 8.JPG és 9.JPG által mutatott kombinált mérőelemet. A két kép sokat segített abban, hogy mit is keressek. A gép alja felől látszik, ha a baloldalára borítjuk; természetesen a műanyag tálca levétele után. A zavarosságmérő ezen a műanyag-védőkapszulán keresztül is "látja" a folyadék tisztaságát?? Ez viszont a G7/G8-ra jön ki, ami viszont a 11.5-ös táblázatban fel sincs tüntetve, csak a G5/G6 temp-sensor. Meg tudnátok mondani, mennyi ennek az ohmos értéke, ha nincs/van a gépben víz? Én szakadást mérek jelenleg vízmentes állapotban. Gratulálok Swift1.3-nak és mindenkinek a sikeres javítás(ok)hoz! Bárcsak én is megtalálnám a hibát...! Ha meglesz, leírom, az biztos! Nyomozok tovább...
Egy alu serpenyő üzemi földeléssel előnyösebb lenne,mint a dunctos üveg.Ugyanis a FI relé pont a föld felé folyó hibaáramot figyeli!Ideiglenesen lehúzod mindkét vezetéket a fűtőbetétről és próba,ha nem veri le,akkor mégis nagy a szivárgási árama a betétnek.
Jó napot kívánok.
6 éves whilpool awd43125 mosogépem a hétvégén egy kicsit beteg lett. (Mosás közben Kb. 10 percet mehetett)víz volt alatta, meg ijedtem igy le állitottam a gépet, fel töröltem a vizet alatta nem tudtunk rá jönni honnan jött a víz. Ujboni el inditásnál a vezérlő panel teljesen sötét volt, férjem darabokra szedte, végre villágitanak a ledek egy kicsit több is mint kellene, elöször is a kulcs meleti piros folyamatosan villágit, az öblitő led és a centrifuga led ég, és villog az inditó led. Bár hová állitom a program tárcsát, és még nem nyomom be az inditó gombot, a gép elindul és nyomja ki magából a vizet. Nem találom sehol hol lehet meg találni a hiba üzenetek hogy be azonositsuk a hibát. ha valaki tudna segíteni meg köszönöm.
Az ajtó tömítést tapogasd körbe nem lyukas-e. A ráncokon belül vizsgáld. Itt a használatija a hibajelzésekkel:Bővebben: Link Hagyd, hogy kinyomja magából a vizet, vagy engedd ki és úgy próbáld.
Szia .
Köszönöm szépen a segítséget.Van még egy problémám,folyik a víz a dob összetételénél ahol valamilyen szürke tömítés van . Kinyomom szilikonnal l vagy valamilyen tömitéssel akkor mit tudsz ajánlani. Köszönöm a segítséget. Üdv :Laci
Bármelyik szilikonos tömítő jó lehet, ami elég hőálló. Nem ismerem konkrétan ezt a típust, de nem a bilincs laza csak rajta?
Szia
A teljes probléma le írása. Csak centrifugálás alatt, elégé nagy hangot ad ki, mintha csapágy vagy valami "kő" csapódna benne, egy pályán lehet hallani hogy körbe körbe jár. a leengedő szivattyú előtt lévő gumi csőben a labdánál műanyag forgács anyag volt. A hangot eddig is hallottuk, a forgács a víz folyással együtt jelent meg. a fetebbi hiba leirás megoldása a vezérlésnél volt, egy kábel nem volt a helyén.
Az üstje ennek a típusnak fémből, vagy műanyagból van?
Akkor lehet, hogy csapágyas és a dob reszeli belűről az üstöt. Ha így van hivatalosan nem is javítható. Bár ebben az országban vannak ezermesterek akik megtudják oldani.
Hivatalosan miért is nem javítható? Szabvány csapágy van benne szabvány méretű szimmeringgel...
Ezt nem értem miért kell ezermesternek lenni?! Imi
Amilyen műanyag üstös gépet én láttam, abban a csapágy be volt hegesztve. A szerelő azt mondta, hogy csak üsttel együtt cserélhető.
mondjuk megoldottuk a problémát, de én mint nem szakember azt a következtetést vontam le belőle, lehet helytelenül, hogy mindegyik ilyen. Azt is írtam lejjebb, hogy a konkrét típust nem ismerem.
Üdv!
Úgy tűnik a fűtőbetét probléma ötlete volt a nyerő. Ott helyben a mosógépben adtam a betétnek szuflát egy sarus kábellel, csakúgy kapcsolt a FI! Úgyhogy a multiméter tényleg nem volt elég a probléma behatárolásához és tényleg a fűtőbetétnek van gondja. Ránézésre nem látszik rajta semmi, kíváncsiságból holnap rámérek nagyobb feszültséggel mérő műszerrel, de tuti csere. Legalább olcsóbban megúsztam, mintha motort kellett volna cseréljek, az működik szépen.
Örülök, hogy megoldódott. gyakori hiba ez. Ha nincs FI lehet, hogy még sokáig használod, csak az asszony panaszkodik, hogy ráz a mosógép.
Bizony, elég veszélyes lehet, pláne ha mondjuk fürdés közben megy a mosógép. Akkor akármi is rázhat. Jobb a békesség, meg a biztonság.
Sziasztok.
Van egy LG Intelovaser panelem amin egy 6a-es biztositék elszált, miután ujjat raktam bele hát persze hogy az is elszált mért is lett volna ilyen egyszerü. Valaki tudna többet mondani erről a panelről? a biztositék másik vége egy greetz-hez vezet és a greetz két szélső lába összezár, persze az egész panel fél centin bevan öntve ugy hogy nem megy a "csak ugy kiforrasztom és lemérem". nem nagyon ismerem ezt a panelt elkelne egy kis segitség. Kösz mindenkinek: Laci!
Üdv!
Valaki tudna esetleg egy tippet adni hogy a mosógép miért enged kevés vizet a dobba mosáskor?Alig van benne viz mosás közben.Csap jó mert megnéztem, nyomás is.Samsung WF-F862 tipus.
A szintérzékelőt vizsgáld meg. Nincs véletlenül féltöltésre állítva?
Azt hol találom?Egyik napról a másikra lett rossz.
Akkor könnyen lehet, hogy véletlenül átkapcsoltátok féltöltésre. De ha nem akkor ez lehet a bűnös.
Tehát valami ilyesmi alkatrészt keress a fedél alatt. egy vékony gumicső megy rá azt fújd ki először. Aztán magát a szintkapcsolót fújd meg, kattan-e. Ez egy membrános nyomáskapcsoló tulajdonképpen.
Oldalsó boritás kell levennem hogy hozzáférjek ehez a cumóhoz?
Szerintem a tetejét, bár nem ismerem a gépet annyira. Itt a használati utasítása. Ebben nem látok féltöltés gombot így az a lehetőség kilőve. Bár a fordítás elég vicces.
Idézet: „A mosás végeztével nyissa ki a sütő ajtót. ”
köszi,hazamegyek és szétkapom.
Hol kapok ilyen membrános alkatrészt?
Például itt: De nem biztos, hogy rossz, lehet, hogy csak egy kis hab vagy kosz került bele, vagy a csőbe.
Üdv.
Először inkább kikellene pucolni a légcsapdát meg az ugynevezett cumóra rámenő vékony csövet, aztán még meg lehet nézni a vizbeeresztőket hogy mind a kettő működik e mondjuk ezt úgy a legkönnyebb hogy ha elinditasz egy hosszabb mosást és megnézed, hogy a viz megy e mind a két helyre, nem egyszerre hanem egymás után és aztán vehetsz rá cumót is ami minimum 4000 lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |