Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   131 / 582
(#) zolika60 válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Nem biztos , hogy a multiméter elég érzékeny ehhez. No meg lehet, hogy csak egy bizonyos hőfokon van biba. Az esetek legnagyobb részében a fűtőbetét okozza a problémát. Persze lehet a motor is, főleg ha víznyomokat találsz rajta.
(#) tsanyesz válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
A motoron nem találtam víznyomokat. Azért lehet gyanús a motor, mert mint írtam, annak nagyobb fordulatánál veri le a FI-t. Lehet, hogy kipróbálom külön a fűtőbetétet, mondjuk egy befőttesüvegnyi vízben, aztán ha lecsapja, az a hibás. A lehetséges motorproblémához esetleg valami ötlet?
(#) zolika60 válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Ha az a bűnös akkor menetzárlatos lehet. Azt is kipróbálhatod külön, csak ne hagyd nagyon felpörögni elektronika nélkül.
(#) Swift1.3 válasza ngeges hozzászólására (») Jan 22, 2012 / 1
 
Szia!
Köszönöm a részletes levezetését a javításnak. Szintén ezzel a problémával álltam szembe, csak egy Electrolux ESF 4150 típussal. Ma délután sikerült orvosolni a problémát egy egyszerű forrasztással, mely az általad leírt fűtőszál vezérlési hibát okozza. Nálam a kapcsoló relé egyik lábánál olvadt el forrasztás. Már a harmadik próbakörét futja és FŰTI A VIZET!! Hurrá még egyszer köszönöm
(#) jpocsi hozzászólása Jan 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Ismét János vagyok.
Megtaláltam a 8.JPG és 9.JPG által mutatott kombinált mérőelemet. A két kép sokat segített abban, hogy mit is keressek. A gép alja felől látszik, ha a baloldalára borítjuk; természetesen a műanyag tálca levétele után. A zavarosságmérő ezen a műanyag-védőkapszulán keresztül is "látja" a folyadék tisztaságát?? Ez viszont a G7/G8-ra jön ki, ami viszont a 11.5-ös táblázatban fel sincs tüntetve, csak a G5/G6 temp-sensor.
Meg tudnátok mondani, mennyi ennek az ohmos értéke, ha nincs/van a gépben víz? Én szakadást mérek jelenleg vízmentes állapotban.
Gratulálok Swift1.3-nak és mindenkinek a sikeres javítás(ok)hoz! Bárcsak én is megtalálnám a hibát...! Ha meglesz, leírom, az biztos! Nyomozok tovább...
(#) papa62 válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Egy alu serpenyő üzemi földeléssel előnyösebb lenne,mint a dunctos üveg.Ugyanis a FI relé pont a föld felé folyó hibaáramot figyeli!Ideiglenesen lehúzod mindkét vezetéket a fűtőbetétről és próba,ha nem veri le,akkor mégis nagy a szivárgási árama a betétnek.
(#) spirik hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Jó napot kívánok.

6 éves whilpool awd43125 mosogépem a hétvégén egy kicsit beteg lett. (Mosás közben Kb. 10 percet mehetett)víz volt alatta, meg ijedtem igy le állitottam a gépet, fel töröltem a vizet alatta nem tudtunk rá jönni honnan jött a víz. Ujboni el inditásnál a vezérlő panel teljesen sötét volt, férjem darabokra szedte, végre villágitanak a ledek egy kicsit több is mint kellene, elöször is a kulcs meleti piros folyamatosan villágit, az öblitő led és a centrifuga led ég, és villog az inditó led. Bár hová állitom a program tárcsát, és még nem nyomom be az inditó gombot, a gép elindul és nyomja ki magából a vizet.
Nem találom sehol hol lehet meg találni a hiba üzenetek hogy be azonositsuk a hibát.
ha valaki tudna segíteni meg köszönöm.
(#) zolika60 válasza spirik hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Az ajtó tömítést tapogasd körbe nem lyukas-e. A ráncokon belül vizsgáld. Itt a használatija a hibajelzésekkel:Bővebben: Link Hagyd, hogy kinyomja magából a vizet, vagy engedd ki és úgy próbáld.
(#) spirik válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Szia .
Köszönöm szépen a segítséget.Van még egy problémám,folyik a víz a dob összetételénél ahol valamilyen szürke tömítés van .
Kinyomom szilikonnal l vagy valamilyen tömitéssel akkor mit tudsz ajánlani.
Köszönöm a segítséget.

Üdv :Laci
(#) zolika60 válasza spirik hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Bármelyik szilikonos tömítő jó lehet, ami elég hőálló. Nem ismerem konkrétan ezt a típust, de nem a bilincs laza csak rajta?
(#) spirik válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Szia

A teljes probléma le írása. Csak centrifugálás alatt, elégé nagy hangot ad ki, mintha csapágy vagy valami "kő" csapódna benne, egy pályán lehet hallani hogy körbe körbe jár. a leengedő szivattyú előtt lévő gumi csőben a labdánál műanyag forgács anyag volt. A hangot eddig is hallottuk, a forgács a víz folyással együtt jelent meg.

a fetebbi hiba leirás megoldása a vezérlésnél volt, egy kábel nem volt a helyén.
(#) zolika60 válasza spirik hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Az üstje ennek a típusnak fémből, vagy műanyagból van?
(#) spirik válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Szerintem műanyag.
(#) zolika60 válasza spirik hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Akkor lehet, hogy csapágyas és a dob reszeli belűről az üstöt. Ha így van hivatalosan nem is javítható. Bár ebben az országban vannak ezermesterek akik megtudják oldani.
(#) spirik válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Köszönöm szépen.
(#) imikee10 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Hivatalosan miért is nem javítható? Szabvány csapágy van benne szabvány méretű szimmeringgel...
Ezt nem értem miért kell ezermesternek lenni?!

Imi
(#) zolika60 válasza imikee10 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Amilyen műanyag üstös gépet én láttam, abban a csapágy be volt hegesztve. A szerelő azt mondta, hogy csak üsttel együtt cserélhető.
mondjuk megoldottuk a problémát, de én mint nem szakember azt a következtetést vontam le belőle, lehet helytelenül, hogy mindegyik ilyen. Azt is írtam lejjebb, hogy a konkrét típust nem ismerem.
(#) tsanyesz válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Üdv!
Úgy tűnik a fűtőbetét probléma ötlete volt a nyerő. Ott helyben a mosógépben adtam a betétnek szuflát egy sarus kábellel, csakúgy kapcsolt a FI! Úgyhogy a multiméter tényleg nem volt elég a probléma behatárolásához és tényleg a fűtőbetétnek van gondja. Ránézésre nem látszik rajta semmi, kíváncsiságból holnap rámérek nagyobb feszültséggel mérő műszerrel, de tuti csere. Legalább olcsóbban megúsztam, mintha motort kellett volna cseréljek, az működik szépen.
(#) zolika60 válasza tsanyesz hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Örülök, hogy megoldódott. gyakori hiba ez. Ha nincs FI lehet, hogy még sokáig használod, csak az asszony panaszkodik, hogy ráz a mosógép.
(#) tsanyesz válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Bizony, elég veszélyes lehet, pláne ha mondjuk fürdés közben megy a mosógép. Akkor akármi is rázhat. Jobb a békesség, meg a biztonság.
(#) lukovicsek hozzászólása Jan 25, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy LG Intelovaser panelem amin egy 6a-es biztositék elszált, miután ujjat raktam bele hát persze hogy az is elszált mért is lett volna ilyen egyszerü.
Valaki tudna többet mondani erről a panelről? a biztositék másik vége egy greetz-hez vezet és a greetz két szélső lába összezár, persze az egész panel fél centin bevan öntve ugy hogy nem megy a "csak ugy kiforrasztom és lemérem". nem nagyon ismerem ezt a panelt elkelne egy kis segitség.

Kösz mindenkinek: Laci!
(#) zsidel hozzászólása Jan 26, 2012 /
 
Üdv!

Valaki tudna esetleg egy tippet adni hogy a mosógép miért enged kevés vizet a dobba mosáskor?Alig van benne viz mosás közben.Csap jó mert megnéztem, nyomás is.Samsung WF-F862 tipus.
(#) zolika60 válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
A szintérzékelőt vizsgáld meg. Nincs véletlenül féltöltésre állítva?
(#) zsidel válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Azt hol találom?Egyik napról a másikra lett rossz.
(#) zolika60 válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Akkor könnyen lehet, hogy véletlenül átkapcsoltátok féltöltésre. De ha nem akkor ez lehet a bűnös.
Tehát valami ilyesmi alkatrészt keress a fedél alatt. egy vékony gumicső megy rá azt fújd ki először. Aztán magát a szintkapcsolót fújd meg, kattan-e. Ez egy membrános nyomáskapcsoló tulajdonképpen.
(#) zsidel válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Oldalsó boritás kell levennem hogy hozzáférjek ehez a cumóhoz?
(#) zolika60 válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Szerintem a tetejét, bár nem ismerem a gépet annyira. Itt a használati utasítása. Ebben nem látok féltöltés gombot így az a lehetőség kilőve. Bár a fordítás elég vicces.
Idézet:
„A mosás végeztével nyissa ki a sütő ajtót.
(#) zsidel válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
köszi,hazamegyek és szétkapom.

Hol kapok ilyen membrános alkatrészt?
(#) zolika60 válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Például itt: De nem biztos, hogy rossz, lehet, hogy csak egy kis hab vagy kosz került bele, vagy a csőbe.
(#) lukovicsek válasza zsidel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /
 
Üdv.
Először inkább kikellene pucolni a légcsapdát meg az ugynevezett cumóra rámenő vékony csövet, aztán még meg lehet nézni a vizbeeresztőket hogy mind a kettő működik e mondjuk ezt úgy a legkönnyebb hogy ha elinditasz egy hosszabb mosást és megnézed, hogy a viz megy e mind a két helyre, nem egyszerre hanem egymás után és aztán vehetsz rá cumót is ami minimum 4000 lesz.
Következő: »»   131 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem