Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MPLAB kérdések
Sziasztok!
MPLAB IDE v8.76 verziót használok a Watch ablakba nem tudok szimbólumokat adni, csak SFR regisztereket. Beállítási probléma lehet? Köszönöm.
Hello!
Ha nem jelennek meg a programban használt egyéni szimbólumaid, akkor legalább egyszer le kell fordítani (Build) a programodat ahhoz, hogy ezeket észrevegye az MPLAB és hogy kiválaszthatóak legyenek abból a lenyíló listából.
Tudja valaki hogy a lenti sorral mit lehet kezdeni?
CORE-E0002: Stack under flow error occurred from instruction at 0x000863
Mikor írja ezt ki, Buildolásnál? Képet kérhetünk róla?
Esetleg a program forráskódját?
Szimulációkor.
Buildkor ad egy csomó warningot azzal nem foglalkoztam, eddig...
Ez aztán a forráskód! Mármint terjedelmileg... Elég sok az üzenet, bár elvileg lefordul, de hogy ha van baj, akkor hol.. azt passzolom.
Alulcsordul a hardver stack, valahol eggyel több return utasítás van, mint kellene. Legalábbis én erre gondolnék első körben.
Sziasztok!
Van egy HEX file, amit ICD3-al kéne beégetni 16F628-ba. Viszont a csatolt filén látható üzenetet dobja ki. "Config Field : CP" Ez azt akarná jelenteni, hogy csak a CodeProtect beállítás nem lesz jó? Vagyis a "Nem" gombra kattintással még jó lehet a beégetett program?
Programozáskor pedig ezt írja ki:
Idézet: „MPLAB ICD3 does not support programming this device if both the internal oscillator and internal MCLR are selected. You may continue programming, but you are encouraged to cancel, reconfigure your device and try again. Select OK to continue programming or CANCEL to avoid programming.” Ami gondolom azt jelenti, hogy nem tudja az ICD3 programozni úgy a PIC-et, hogy belső oszci legyen + MCLR ki legyen kapcsolva. Viszont felprogramozza így a PIC-et.
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Meg lehet-e oldani, hogy mikor felírom a programot a PIC-be előtte ne törölje az EEPRom tartalmát. Nem igen használtam/-ok projektet. Simán beolvasom az ASM kódot amit a szerkesztő programom készít. A Quickbuild parancsal a menüből átfordíttatom hexbe. Azt pedig csak beégetem. PicKit2 klónnal.
Sziasztok!
Vettem egy PicKit2-t és nem igazán tudom használni a programot, angolul meg nem tudok. Le tudná nekem valaki írni röviden, hogy hogyan írjam rá a hex fájlt a PIC-em re? beállítottam hogy pickit2, meg is találja olvasáskor ki írja, hogy: Reading Target PIC16F628A found (Rev 0x8) Reading Program Memory Reading EEPROM Memory Reading User ID Memory Reading Configuration Memory PICkit 2 Ready Na most eddig oké, de hol tudom meg nézni, hogy mi van rajta? nem jeleníti meg sehol, írást úgy próbáltam, hogy csak simán betöltöttem a HEX fájlt és rányomtam a kis IC felé mutató nyílra. Remélem érthető volt, hogy mit akarok. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv! mhatalyak
Mivel volt korábban némi problémám az MPLAB X v1.10-val, letöltöttem a nemrég kiadott v1.20-t. Sajnos sok jót nem tudok elmondani róla. Ahelyett hogy az előző hibák megoldódtak volna, újabb hiba jött:
Alapértelmezésben ugye a Tab karakter 4 szóköz méretű. Ha ezt átállítom 8-ra akkor ugyan a Tab lenyomására 8-at lép balra a kurzor, viszont visszafelé (balra nyíl, törlés) továbbra is csak 4-et. Ráadásul az elmentett állományokban a 8-as méretű tabok 2db 4-es méretű tabként kerülnek elmentésre, ami teljesen összekutyulja így a kódot. (A v1.00a és v1.10 verziókban ezzel nem volt gond.) Van ezzel kapcsolatos tapasztalatotok, vagy tudtok rá megoldást?
Hahó! Van itt valaki?
... Does anybody speak Hungarian here?
Vannak, akik tudnak magyarul.... de egyrészt erőforrás hiányában (azonos fejlesztési sebességhez sokkal jobb gép kell, mint az MpLab 8 -hoz), másrészt az új fejlesztésű programokkal szerzett tapasztalatok miatt nem a MpLab X -et használják... Kb. két év múlva lesz használható - gépcsere után...
Sziasztok, be szerettem volna importálni a MPLAB IDE-be c18-as compilerben a PIC18f14K50 header-jét így:
De a fordításnál mindig ezt írja ki: C:\Users\Tamás\Desktop\C_Kurzus\C_1\main.h:1:Error [1027] unable to locate '18f14k50.h' Mi lehet a baj, miért nem találja, pedig ott van.
Szia!
Nézd meg, hogy a Project--> Set Language Tool Locations-nál be van-e állítva az elérési út ( a csatolt kép szerint, de ezt csak a projekt létrehozásánál figyeli tudtommal, tehát ha nincs, akkor beállítás után készíts új projektet !) ! Ha már kész vagy a projekttel ( mint most!), akkor a Project --> Build Options --> Project menüpontban tudod beállítani, de ez csak az aktuális projectre vonatkozik! Steve
Tényleg ott van, és meg is találná a szerencsétlen, ha nem használnál ékezetes betűket az útvonalban
Az Mplab kizárólag az angol karakterkészlettel műkszik, ráadásul ha lehet az elérési út is lehetne rövidebb. A gyökérbe csak egy könyvtárnév, PL: projektek, aztán mehetnek bele a különböző alkönyvtárak programonként, ha lehet rövid de jellemző névvel, mert a feldolgozható karakterek száma is limitálva van, most meg nem mondom mennyire!
MPLAB User Manual: Bővebben: Link
Vagy add be neki manuálisan. View->Project, ebben az ablakban látod a könyvtárakat, a header mappára nyomj egy jobb gombot, Add Files és választ ki manuálisan hol van a definiciós fájlod (egyébként ugy emlékszem hogy
Szia!
Így is megadhatod, de a működéséhez elengedhetetlen hogy ne legyen az útvonalban és a fájlnévben magyar ékezetes karakter! Ugyanis a programrészek egy parancssorban adják át egymásnak a tennivalót, magyar karakternél hibára futnak, ha a parancssor meghaladja a megengedett karakterhosszt szintén!
Üdv ismét!
Ismét egy kérdése(i)m volna. A pic programozás az MPLab szerint sikeresen megtörténik(erase program,verify,Ready). A kiírt program a következő: http://pastebin.com/LnpibEUi ; http://pastebin.com/DfZdpMsm Próbapanelon bekötöm a PIC18f46k20 -at. vdd -re stabilizált fesz megy(2,4V) vss -ek bekötve ledek RD0-RD7 -ig bekötve. Belső default órajel tehát semmi external dolog. Ja igen 100nF kondik is bekötve a táplábakra. Csak éppen nem történik semmi. Valakinek valami ötlete hogy mit ronthattam el? Segítséget/ötleteket előre is köszönöm.
Szia!
A BORV = 30 beállítás 3.00 V feszültséghatárt jelent, BOREN = SBORDIS pedig bekapcsolt Brown-out Reset -et. "Brown-out Reset enabled in hardware only (SBOREN is disabled)".
Sziasztok! Ismerkedek az MPLAB X-el. Első problémám az lenne, hogy hogyan tudok több projectet megnyitni? A 8.n-eket meg lehetett nyitni többet is, és jól működtek, az X-et nem tudom, csak egy példányban megnyitni. Köszi!
Második kérdésem, hogy hogyan létezik az, hogy a program tele van hibákkal(az előfordító szerint), még is lefordul és jól működik? pl. a __delay_us(100); az összes alá van húzva pirossal, az __OPTION is és a __EEPROM_DATA is. Hibakód a "Unable to resolve identifier" .
Nem találok semmit a neten erről, ami használna...
Ez az X nagyon gáz! Már kétszer lefagyott a W7 alatt, ami elég érekes, miután szinte semmi nem fagyott le nekem mióta fenn van.
Aztán nem tudja kezelni a fájl nevekben az ékezetes betűket! Visszafejlődünk?
Továbbá, használhatatlanul lassú a szimuláció. Hab a tortán, hogy mást jelent ugyanaz a Processor Frequency érték a két IDE-nél. A X-nél a programvégrehajtás sebességét, azaz a fő oszci negyedét kell beírni. Ezt megjegyzésben jelzik is, de akkor miért nevezik ugyanúgy a mezőt, mint a régi MPLAB-ban? Azt hiszem a régit fogom használni az új fordítókkal. Megjegyzem nem egyforma a két hex a két IDE-vel, annak ellenére sem, hogy ugyanazzal a fordítóval lett fordítva, ugyanabból a forrásokból. Na ezt hogy csinálják?
Szerintem új irányba mentek az MPLAB fejlesztésével, aztán mivel sok időt öltek bele, feldobták a netre. Azt persze nem mondják hogy hulladék az egész.
Igen és a legbosszantóbb, hogy ha ezek a blődlik nem lennének benne, akkor nagyon jó lenne! Teljesen hasonlóvá faragták a nagy Visual Stúdiókkal, minden frankón néz ki, csomó fül, ablak, sok megtekintési variáció, előzetes keresési jelzések a szélő sávban stb, de a lényeget elrontották, amitől működne az egész! Remélem valamit faragnak rajta, mert jó lenne! De hogy ha maradnak a Java mellett, akkor soha nem lesz elég gyors a szimulátor!
Idézet: „De hogy ha maradnak a Java mellett, akkor soha nem lesz elég gyors a szimulátor!” Nem hiszem el, hogy ők is a Java útjára tértek... ez végtelenül elszomorít engem is... mivel ismerek pár Java-alapú szimulátort. Inkább szimulátor kezdemények ezek. Mivel a hasznosságukat elrontja a sok átgondolatlanság, a lassúság és a szoftver ergonómia teljes hiánya. "Éljen" a XXI. század. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |