Fórum témák
» Több friss téma |
Csatlakozónál, esetleg a szlagkábel?
A villanyóránál csapta le a biztosítékot,de szerintm ha a táp szállt volna el akkor a led sem világítana.
Feltettem a panel hátuljáról is egy képet.Ha szerzek egy multimetert melyik részén keressem a hibát?Még elég kezdő vagyok a témában viszont nagyon érdekel,de egyenlőre nem tudom Melyik a FET és melyik a biztosíték. Szervizbe nem akarom elvinni,mert szerintem az egész nem ér annyit,hogy egy 200 ft os alkatrészcseréért kifizessek több ezer ft ot akkor már inkább egy új monitor azt meg végképp nem szeretném.
Ahogy írtad ki forrasztottam a jót és lemértem.
Ahonnan a rosszat kicineztem ott mind a két lábánál 16,50 V feszkó volt ahonnan meg a jót ott semmi. Ezt nem értem. Amúgy a monitor mutat ha lámpával megvilágítom.
Honnan tudod hogy ez vágta le a biztosítékot?
Ha szalagkábel lenne, akkor az egész képen lennének bakik.
Sziasztok!
Van nálam javításon egy "rokoni" YAKUMO LCD monitor, és a háttérfény invertere, tápbekapcsolásnál, csak felvillan, aztán csendben marad... Külön a panelt kiszereltem, megadtam neki a 12V-ot, kapcsolom az "on-off"-ra az 5V-ot, és ugyanaz idekint is... Kiégve semmi, saját paneli biztije is ép! Ötlet? Köszönöm a válaszokat: Pityu
Hogyan tudnám megtalálni a ludast?
Szia!
Kipróbálhatnád külső csövekkel. Üdv.: Gyula
Ilyen esetre van egy külön erre a célra fentartott 17" törött samsung lcd panelem (4 csöves) amivel próbálni szoktam az inverterek működését.
Teszt cső nélkül elég nehéz kideríteni hogy az inverter vagy a cső a ludas, ha csak nincs kéznél egy teszt inverter amivel végig tudod próbálni a csöveket. Ha sercegést nem hallasz a csövek vagy az inverter trafó felől, akkor vagy valamelyik cső élettartama ért a végére vagy az elkók esr-je nőtt meg, esetleg még elképzelhető a kapcsoló tranzisztor/fet hiba is. Ezek az általános háttérvilágítási hibák. Üdv
Át kell forrasztani az egész panelt, máshogy nem nagyon.
Az esetek 95%-ban az inverterrel van gond, legtobbnyire az elkok szaradnak ki (nem lathato) es ez sokszor tovabblancolodik, es az inverter vegfokjabol jobbik esetben csak az egyik fel meghal (ellenutemuek szinte kivetel nelkul), ritkabban mindketto.
Sziasztok!
Van egy 24"os Samsung LCD monitorom, aminek a jobb oldalán függőleges színes csíkok vannak. Így néz ki. Mi lehet a gondja? Javítható valahogy ez a hiba? Előre is köszönöm a segítséget.
Attól tartok, csak az LCD panel cseréjével.
Köszönöm a segítséget srácok!
Külső fénycsővel is ezt csinálta, aztán megfordítottam a fénycsövek végeit (régebben segített már az ilyen!), és ugyanaz... Aztán jött a kondizgatás! Mindkét inverterfélhez tartozott egy 220µF-os szűrőelkócska, az egyikre érintettem alulról egy másik 220-asat, és beindult a cucc! Cseréltem, alig használt 470µF-osra, azóta istenien ketyeg! Tehát mégegyszer köszönöm! Pityu
Sziasztok!
Van egy 19-es LG LCD monitorom, tápot rádugva nem kapcsol be. Szétszedtem, ránézésre minden jó, nincs eldurranva benne semmi sem. Biztosíték jó. Mi lehet a probléma vele?
Azt a panelt, ahol a vga csatlakozó van, vagy arra gondolsz, ami a kijelző hátára van felcsavarozva?
A bal aljan a ket nagy haromlabu a FET
Biztositekot nem latok, csak a 230-ast a masik oldalon. De ez lehet az en szemem is, keress valami olyat, amire F1 vagy F2 van irva az alaplapon (NEM az alkatreszen). Van-e multimetered?
Még nem volt időm beszerezni,de folyamatban van.Akkor azon a részen mérjek? Köszi az infót.
Rámértem, a nagyfesz részen mindenhol van áram. Azon kívül sehol nincs.
Üdv.
Az alaplapon az az 1 F-el jelölt alkatrész van ahogy Írtad az a 230-as biztosíték. Azt honnan tudom meg,hogy a FET-ek hány V-osak ill. hány A-esek
Ranezesre sehogy. Ha van rajta szam, akkor katalogusbol/netrol. Egyebkent altalaban olyan 35V/6A korul vannak. Teljesitmenytol fuggoen.
Ami a kijelző hátán van. De az sem kizárt, sőt eléggé valószínű, hogy magára az lcd-re préselt szalagkébelek nincsenek valami nagy formában és, azzal semmit sem lehet tenni.
Sziasztok!
Volna itt egy Hitachi_174sxv LCD monitor, amellyel már jó ideje szenvedek. A szokásos hiba a fénycsövek elöregedése miatt itt is jelentkezett, majd azok bemérésénél meg is találtam a rossz CCFL csövet. Nem vacakoltam, mind a négy cseréjével helyreállítottam az "eredeti" állapotot. A korábbi mérésekből tudom, 12V/500mA a mérő inverter bemenetén egy-egy jó cső felvett teljesítménye. Az új csövek természetesen mind azonos teljesítményt vesznek fel, mégis ugyanaz maradt a probléma(?) Bekapcsoláskor csak megvillan a kép, aztán ismét letilt a vezérlőelektronika. Minden alkatrészt átmértem a CCFL vezérlő áramkörében, de nem találtam hibát. -Azt szeretném kérdezni, mivel csak 1-2mp-re indul el, hogyan lehet az OZ960-G áramkört elindítani legalább a mérések idejére, vagy min kellene változtatni ehhez az áramkörében. (Rajzom nincs hozzá.) Néhány kép az áramkörökről.
Hello!
Adott egy Samsung Syncmaster 710N monitor, amin hullámzik a kép... Ez mitől lehet? Tápegysége rendben levőnek tűnik, képet ad, tökéleteset, de hullámzik... Kb., mintha a számítógép ventilátora "hallatszana bele" a képbe. Mondjuk ezt nem minden gépen csinálja, de zavaró, mert mondjuk pont azon, amin használnám ![]() A monitoron a 47 ohm-os elleállásos trükk lett meglépve, ami a "Not optimum mode" hibát okozta, de tökéletesre sikerült javítani. Van erre a dologra valami egyszerű megoldás...?
itt egy adatlap.
Beszerelés előtt megnézted mind a 4 cső világít-e az elektronikáról, vagy csak a fele? Lehet trafóhiba, esetleg a trafó melletti pf-es kék kondi kapacvesztése, elkókat végigmérted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |