Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ECU probléma
Sziasztok! Adott egy Fiat Stilo 1,9 JTD Bosch 0 281 011 553 EDC15C7 motorvezérlő, amiben van egy AM29F400BT eeprom. A tartalmát többször átirtam Galetto 1260-nal, az utolsó írás óta nem lehet vele komunikálni, a Bodycomputer sem látja, és diagnosztikai interfésszel sem kapcsolódik össze. A Galetto-val probáltam már kiszerelt állapotban összekötni és csatlakozni hozzá, de ez sem sikerült, (kép1). Amit még nem próbáltam az a (kép2), és még tanácsolták a kiforrasztott állapotban az írását. Kiváncsi lennék a véleményetekre.
Köszi!
Esetlleg Pécs és környékén, ha valaki tudna segíteni, az eeprom leforrasztásban és írásban, az nagy segítség lenne.
Hello,
Sajnos a témádhoz nem tudok hozzászolni de, szeretném megkérdezni , hogy ezzel a kábellal + programmal ami neked van lehet az autó fedélzetilyébe engedélyezni funkciókat pl : tempomat stb extra. Amúgy az autód akkor most nem is indul? Mi miatt történt a blokkolás áramszünet , kábel kihúzódott?
Szia! Ezzel a kábellel az obd csatlakozón keresztül lehet átirni a motorvezérlő eepromot, most úgy néz ki a dolog hogy ki kell szedni és visszaírni az eredeti tartalmat, mert lezárt az ecu vagy valami hasonló történt, majd kiderül. Az autó most nem indul, addig járok a feleségemével. Ezzel a kábellel nem lehet tempomatot és egyéb dolgokat engedélyezni, stb.. ahoz másik kábelem és programom van. A Stilo-nál ezeket a dolgokat a Bodycomputerben lehet megváltoztatni, pl:távirányító tanítás, navigáció, tempomat, stb illesztése, övcsipogás kikapcsolás, ilyeneket már csináltam. Kiderítettem hogy a 115LE jtd-t három féle motorvezérlővel gyártották és sikerült egy másik bosch számú tartalmat feltöltenem, ez okozhatja a problémát.
Értem , a különboző extrák engedélyezéséhez akkor másik kábel is kell , ez a kábel univerzális ? Esetleg megírnád a típusát te mivel csinálod az ilyenfajta felprogramozást?
Lényegében te chiptuningoztad az autódat mert átírtad a vezérlést milyen hatása volt? [ 2 oldalas panelon van a chip amit ki kell forrasztanod vagy egyáltalán ki kell forrasztani nem elég csak ha rápöttyözöl 1-2 drótot? ]
Elm 327 a kábel + Fiatecuscan. Igen végülis chiptuning lett volna, de igazából a nagyonbéna gyári programozástól szeretnék megszabadulni, a lóerő már csak bónusz. Kétoldalas a nyák tovább kisérletezni nem merek, a leforrasztás és visszaforrasztás nem probléma, már csak a tartalom visszaírására kell találnom valakit.
Hello,
Elősször is köszönöm a válaszodat a kérdéseimre. Megnéztem a vezérlő típusát találtam róla egy adatlapot Bővebben: Link . Én úgy tudom , hogy a PICKIT fejlesztőeszközök közül a 2 -3 típusú tud eempromot írni/olvasni [ ez nem bíztos remélem erre téved valaki aki 100% tudja ] megépítenék egyet / megvenném és azzal programoznám fel. Milyen a fájl kiterjesztése amit bele kellene égetni? Abban az esetben ha ilyen "chiptuningokat" készítes akkor jól jöhet egy író / olvasó. [ Addig ne vegyél , építs semmit amég 99% meg nem bizonyosodtál , hogy jó lesz -e az adott feladatra ]
Szia!
Tudok kölcsön adni egy willem-et, vagy egy pickit2 klónt.
Szia! Köszönöm a felajánlást. Helyileg merre vagy? Ha nem túl messze akkor elmenék személyesen, ha nem gond. Átalakitód is van ehez az eepromhoz (psop44)?
Amit még nem próbáltam, a Galetto 1260 K-szálat az eeprom boot lábára kötni, ezt érdemes megkockáztatni (kép1)? Egy fórumon láttam hogy egy 206-os Peugeot edc15c2 motorvezérlőjében is ilyen megoldást alkalmaztak Galettoval (kép2), ezzel el lehetne kerülni a forrasztgatást.
Szia !
A K-line 12V-os, ne drótozd rá a flash-re. Szerintem vedd ki a flash-t,és igy progizd újra. Ha nem működik , elképzelhető hogy sérült a cucc. Ez esetben jelezd,és küldök egy üreset.
Köszi a választ, már 3 napja kovájgok a városban és a neten, de Pécsen egyszerüen nem találok senkit aki ezt a fajta eepromot tudja égetni. Ha valaki esetleg tud ilyen (AM29F400BT PSOP44) eepromot égetni akár postán is elküldeném a felírandó tartalommal együtt, természetesen nem ingyen kivánom igénybevenni az égetést. Köszi!
Kérdezd itt: Bővebben: Link hátha. Listában szerepel.
Szia! Utánnanéztem a WILLEM-nek csak az a bibi hogy kell még hozzá egy psop44 adapter, ami +13-15eft, és így már egy kicsit sok lenne. Azért köszi!
Hello
Én tudom programozni az említett flash memóriát, ha van hozzá tartalom, mert programozóm, és adapterem is van hozzá. Kiforrasztást, és beforrasztást is megtudom, ha szükséges. Üdv: Zoltán
Szia! Ma délután találtam egy helyet ahol megcsinálják, holnap jeleznek vissza. Ha nem járnak sikerrel akkor keresni foglak. Köszi!
Az ECU elkészült, az eeprom kiforrasztása után visszaégették a gyári tartalmat, visszaforrasztoták és egyből indult az autó. Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Hali!
Én is jártam pár órával ezelött ugyanezzel a konfiggal, annyi, hogy az Passat volt. Sajnos nekem a 29f400 meg is adta magát. A 115 lovashoz van egy nagyon jól megírt tune-om!
Szia! Érdekelne a dolog. A 115 lovas JTD-ből eddig 3 féle Bosch számú motorvezérlőt találtam, ez melyikre jó?
EDC 15 P de a map átmásolható, csak megfelelő software kérdése.
Mindenféle programom van, átírt fájlok is, csak nem tudom hogy melyik részeket kell átmásolni.
Ott tudod a táblákat exportálni, importálni. Ma jött meg az adapterem a 29f-es sorozathoz. Úgyhogy most már bátrabban próbálkozom...
Az ecm-mel még most ismerkedem, addig jutottam hogy kiválasztom a motorvezérlőmet, és betöltöm az ecuból letöltött fájlt, utánna tudok állitgatni benne több mindent turbó, befecskendezés stb... a táblákat melyik részén lehet exportálni? A másik hogy mindenféle ecuhoz van átírt fájlom, csak az enyémhez nincs, aminek a hardver és szoftver száma ez: HW553 SW889. Van viszont egy HW553 SW113, számú fájl abból érdemes átmásolni a map-ot, vagy ezeknek a számoknak passzolniuk kell? Van 1GB átírt fájlgyüjteményem, esetleg ha érdekel.
Szia!
Nem teljesen idevág a kérdés, de bedobnám. olvasom ,hogy te elég jó vagy galettoból, én pedig még csak most tanulom . Ki tudnátok okosítani kicsit? Nekem eeprom tartalom kellene a vezérlőből, mondjuk iveco edc16c39 3.0hpi. De nekem nem is aktív a gombja. kiolvastam 2048 byte adatot ami elméletileg a flash tartalom, de pl. a immodecoder progi nem tudja kezelni , ismeretlen filenak kezeli. jól sejtem, hogy slave módban olvastam ki? Próbáltam master mógban feloldani a titkosítást, de nem történt semmi. Hol bénázok? Van valakinek ötlete? előre is köszi
Szia
A fiathoz ELM 327 1.4 eobd scanner meg a fiat ecuscan 3.3 progi tökéletes. Bár nem kezel minden vezérlőt, pl immo, de sok mindent jól, és magyarul. A 3.3 a legújabb, töltsd le a demót és bele tudsz nézni. http://www.fiatecuscan.net/ Az jobb oldalsó menüben ott vannak a csatlakozó bekötések. ha kell a teljes verzió az 50 Euro. Ha nincs mani, http://mhhauto.com/Thread-fiatecuscan-keys-codes-requestes--3955?pa...t=fiat
Szia! Én is még kezdő vagyok, elsőre el is rontottam az ecut de már működik. Ivecos eeprom tartalmam nincsen, de írd le pontossan mit szeretnél, biztosan lesz aki tud segíteni. Üdv.
Hello,
Köszi a választ de nekem nem Fiatom van hanem Német autók. Ezeket is tudja kezelni ez a kábel + szoftver? OBD és OBD2 -es csatlakozóval is van autó mind a kettőt olvassa? Fedélzetiét tudom ezzel programozni pl tempomat engedélyezés, vagy központi zár programozás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |