Fórum témák
» Több friss téma |
Igen a proci HT-s. Bővebben: Link
Az alaplap milyen típusú? Esetleg el kellene neki egy BIOS frissítés.
Az alaplap egy JETWAY PT88AS, HT tamogatassal, es bios is volt frissitve. Az eredeti 2004-es bios fellett frissitve a gyarto oldalan talalhato legfrissebb 2005-os biosra.
Csinaljak egy Bios resetet neki?
Letöltöd a linkelt progit, és megnézed, mit tud a procid.
(Ha nincs a gépeden semmi olyan amivel megnézhetnéd)CPU-Z
A proci a SPEC kód alapján tudja a HT-t.
A CPU-Z nem irja hogy HT-s lenne a proci de viszont az intel oldalan ugy mutatja. De szerintem ha nem mukodik a HT akkor a CPU-Z sem tudja kimutatni nem?
Csatoltam kepet is.
A legfrissebb BIOS a honlapon 2006-os. Ezt raktad fel?
Bővebben: Link
Lehet, hogy ha nincs bekapcsolva, akkor a CPU-Z sem látja... Ezt abból gondolom, hogy a Windows-t is teljesen újra kell telepíteni miután bekapcsolod a HT-t.
Igen ez a bios van fent, es megsem latja a HT beallitasokat.
Csinaljak egy BIOS resetet?
Most találtam ezt a leírást: Bővebben: Link
Ebben viszont azt írja, hogy a D0 Stepping-es proci, ami neked van, az nem tudja a HT-t. Sajnos a s478-as Prescott-ok között elég nagy a kavarodás ilyen téren.
Akkor megsem HT-s a proci.
Hat igy is jo. Ezert kerdeztelek titeket hogy feleslegesen ne updatelgessek meg resetelgessek. Nagyon koszonom a segitseget. Talan azert is nincs HT-s beallitas a BIOSban mert nem HT-S a proci.
A jelentős fogyasztás miatt a Prescott processzorok nem feltétlenül működnek együtt a korábbi alaplapokkal. Az Intel dokumentumai szerint kizárólag a 2,8 és 3 GHz-en futó modellek használhatók garantáltan minden, 800 MHz-es rendszerbuszt támogató Pentium 4-es lapban.
Hello (w)* az a bajom ,hogy a kurzorom nem látszik játékok közben. mit tegyek? de amúgy rendes kurzoron vagyok
Köszi. Bevittem gyakorlatra az egereket. Ott volt egy laptop azon ki is próbáltuk nem ment, de mozgattuk a kábelt és működött -> kábelszakadás ezt orvosolván jó lett az egyik a másik olyat csinál hogy ugrál a kurzor kb 2 mp-ként 5 cm-et . Átcseréltem a csatlakozó részt, de ugyan az a probléma, azt tudom még csinálni, hogy keresek egy másik egeret és arról kicserélem az egész kábelt.
Örülök, hogy megoldódott és a gépeddel semmi gond.
Ebből most már tudod, hogy hasonló esetben legelső teendő a problémás eszközről megállapítani, hogy jó-e. Igaz az ember nem gondol rá, hogy egyszerre két eszköz is elromolhat, de lám, van ilyen is. Üdv!
Hát igen saját hibájából tanul az ember. De azért szerintem megviselte az egeret a rövid zár, mert a középső görgő gombja nem működik és néha kihagy a kattintás. Új egér lesz de addig is ez megfelel addig.
Igen . erről szól a dolog. És ha ez a folyamat elég sokáig eltart, úgy hívják, hogy tapasztalat.
További sikerélményeket!
Sziasztok.Az én laptopom szétszedése hűtőkipucolás és új paszta javított a helyzeten amit valamelyik nap is írtam,de az lenne a kérdésem hogy létezik valamilyen program amivel esetleg lehetne szabályozni a proci ventilátor fordulatszámát?,vagy esetleg azt hogy hamarabb kapcsoljon be mondjuk ne 60-61°C-nál. Most 60-61°C nál bekapcsol pörög egy nagyot mint a gép bekapcsolásánál ez kb 2-mp -aztán lassú fordulaton kb még egy 5-6 mp lehűti a cuccokat 48-ra és kb 3-4 mp múlva megint kezd felmenni.(mondjuk ez egyértelmű), de hogy létezik e valami ilyen processzor ventilátor szabályzó program?,vagy hogy hamarabb kapcsoljon be? Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia!
Mint leírod, atünetek felsorolásában, ezt a szabályozás dolgot elintézi Ő maga (ha jó). Valószínüleg a BIOS-ban lehetséges, hogy lehet azon is állítani, hány foknál adjon figyelmeztető jelet, és mikor tiltson. Ha intelligensebb, akkor nem tudsz rajta változtatni. De ajánlom, legelőször nézd meg a gépkönyvben (vagy máshol, ha ilyened nincs), mik a gép, ill. CPU üzemeltetési adatai.. Lehet, hogy neki ez a 60fok teljesen normális, és a ventid azért csak ilyenkor pörög fel! Ahogy leírod, a ventillátor most a felpörgéssel, lelassulással a hőmérsékletet 40 és 60 fok között tartja, valószínű, hogy ez így jó.
Üdv!
Laptopoknál ezt általában hardveresen oldják meg és szoftverből sajnos nem lehet állítani, még BIOS-ból sem. Persze az ellenkezőjére is van példa, de az a ritkább. Én is szerettem volna állítani ezen, találtam is programot hozzá, de nálam már nem működött. Pedig csak kis eltérés volt a két laptop között. Gyártó, típus ugyan az, csak a hardver nem...
Köszönöm a válaszokat.Most nem vagyok otthon de majd este megnézem azért a Biost. Amugy egy ilyen gépről van szó,a paraméterek ugyan azok. Bővebben: Link .
Hello
A laptopgyártók nem szeretik ha a kedves felhasználó belepiszkál az ilyesmibe mert meg is fözheti a cuccot. A laptopokban a hütés álltalában közös mindennek. GPU + CPU + Csipszet tehát nem mérvadó hogy milyen a processzor ha mellette egy videókari füt ezerrel. Szóval ez álltalában gyárilag szabályozva van és az úgy jó. Söt néha még úgy sem sikerül a hütés normálisan. Szóval nem piszkálni való.
Igenis értettem. Lefotóztam szétszedéskor az alaplapot kép1. Ha jól értelmezem van a két proci-meg jobbra a videokari. De mi az a két kisebb kocka balra a felső procitol? Mert oda is megy a hűtőborda. Oda is raktam pasztát.(Mikor leszedtem róla a bordát már egy igazi megkeményedett szilikon darab kocka volt rajta)-vagyis a bordán.
Elég egy bankkártya(mágneskártya) vastagságú hőpasztát rákenni?
Az sok! Csak éppen hogy vékonyan be kell kenni.
Fent proci, balra mellette a proci tápját előállító DC-DC tekercsei. A proci alatt a chipset, jobra mellette a GPU.
Köszi. Létezik hogy a "proci tápját előállító DC-DC tekercsei"-n is az volt? vagyis paszta? Mi történik ha ilyen vastagan van bekenve mint ahogy írtam? Mondjuk zárlatot kivéve. Akkor sem jó a hűtése?
A pasztát nagyon-nagyon vékonyan, nincs rá jobb kifejezés, lehelletvékonyan kell a felületekre kenni. Arról van szó, hogy akkor lenne tökéletes a felületek közt a hőátadás (vagyis a legkisebb hőellenállás), ha mindkét felület tökéletesen sík, és tökéletesen sima volna. Ilyen viszont nincs. A tükörsimára polírozott felúleten is, ha mikroszkóppal néznéd, kis kiemelkedéseket és gödröket látnál. A paszta arra kell, hogyha két ilyen felületet összeszotítasz, a köztük levő mikroszkópikus üregeket kitöltse, hogy ne levegő legyen köztük.
Úgyhogy, ha veszel egy tubus (2g) pasztát, az míg élsz elég. (Na jó, addig azért nem...)
Köszi.Pont ez az hogy vettem és bekentem.De nem "lehelet vékonyan" de nem is vastagon,(de akkor ezek szerint mégis csak vastagon). Ezért kérdeztem hogy mi van akkor ha egy kicsit vastagabban van bekenve mint kellene? Gondolom akkor sem olyan jó az elvezetése mit ahogy írtad.Akkor szétkapom megint aztán csak rá lehelek vagyis csak lehelet vékonyan megcsinálom újra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |