Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 313
(#) Bigpeterson válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Csatlakozónál, esetleg a szlagkábel?
(#) badnews válasza pipi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

A villanyóránál csapta le a biztosítékot,de szerintm ha a táp szállt volna el akkor a led sem világítana.
(#) badnews válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Feltettem a panel hátuljáról is egy képet.Ha szerzek egy multimetert melyik részén keressem a hibát?Még elég kezdő vagyok a témában viszont nagyon érdekel,de egyenlőre nem tudom Melyik a FET és melyik a biztosíték. Szervizbe nem akarom elvinni,mert szerintem az egész nem ér annyit,hogy egy 200 ft os alkatrészcseréért kifizessek több ezer ft ot akkor már inkább egy új monitor azt meg végképp nem szeretném.
(#) badnews válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Panel hátoldala

HPIM1102.JPG

(#) tamas68603 válasza pipi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Ahogy írtad ki forrasztottam a jót és lemértem.
Ahonnan a rosszat kicineztem ott mind a két lábánál 16,50 V feszkó volt ahonnan meg a jót ott semmi.
Ezt nem értem.
Amúgy a monitor mutat ha lámpával megvilágítom.
(#) perköbüki válasza badnews hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Honnan tudod hogy ez vágta le a biztosítékot?
(#) agressiv válasza Bigpeterson hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Ha szalagkábel lenne, akkor az egész képen lennének bakik.
(#) EcoPityu hozzászólása Jan 21, 2012 /

Sziasztok!
Van nálam javításon egy "rokoni" YAKUMO LCD monitor, és a háttérfény invertere, tápbekapcsolásnál, csak felvillan, aztán csendben marad...
Külön a panelt kiszereltem, megadtam neki a 12V-ot, kapcsolom az "on-off"-ra az 5V-ot, és ugyanaz idekint is...
Kiégve semmi, saját paneli biztije is ép!

Ötlet? Köszönöm a válaszokat: Pityu
(#) Bigpeterson válasza agressiv hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Hogyan tudnám megtalálni a ludast?
(#) vgyula válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Szia!
Kipróbálhatnád külső csövekkel.
Üdv.: Gyula
(#) hinar83 válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Ilyen esetre van egy külön erre a célra fentartott 17" törött samsung lcd panelem (4 csöves) amivel próbálni szoktam az inverterek működését.
Teszt cső nélkül elég nehéz kideríteni hogy az inverter vagy a cső a ludas, ha csak nincs kéznél egy teszt inverter amivel végig tudod próbálni a csöveket.
Ha sercegést nem hallasz a csövek vagy az inverter trafó felől, akkor vagy valamelyik cső élettartama ért a végére vagy az elkók esr-je nőtt meg, esetleg még elképzelhető a kapcsoló tranzisztor/fet hiba is. Ezek az általános háttérvilágítási hibák.
Üdv
(#) agressiv válasza Bigpeterson hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Át kell forrasztani az egész panelt, máshogy nem nagyon.
(#) Saggitarius válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Az esetek 95%-ban az inverterrel van gond, legtobbnyire az elkok szaradnak ki (nem lathato) es ez sokszor tovabblancolodik, es az inverter vegfokjabol jobbik esetben csak az egyik fel meghal (ellenutemuek szinte kivetel nelkul), ritkabban mindketto.
(#) Daemon09 hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok!

Van egy 24"os Samsung LCD monitorom, aminek a jobb oldalán függőleges színes csíkok vannak. Így néz ki. Mi lehet a gondja? Javítható valahogy ez a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zolika60 válasza Daemon09 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Attól tartok, csak az LCD panel cseréjével.
(#) EcoPityu hozzászólása Jan 22, 2012 /

Köszönöm a segítséget srácok!
Külső fénycsővel is ezt csinálta, aztán megfordítottam a fénycsövek végeit (régebben segített már az ilyen!), és ugyanaz...
Aztán jött a kondizgatás! Mindkét inverterfélhez tartozott egy 220µF-os szűrőelkócska, az egyikre érintettem alulról egy másik 220-asat, és beindult a cucc! Cseréltem, alig használt 470µF-osra, azóta istenien ketyeg!

Tehát mégegyszer köszönöm!

Pityu
(#) Daemon09 hozzászólása Jan 23, 2012 /

Sziasztok!

Van egy 19-es LG LCD monitorom, tápot rádugva nem kapcsol be. Szétszedtem, ránézésre minden jó, nincs eldurranva benne semmi sem. Biztosíték jó.
Mi lehet a probléma vele?
(#) Bigpeterson válasza agressiv hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Azt a panelt, ahol a vga csatlakozó van, vagy arra gondolsz, ami a kijelző hátára van felcsavarozva?
(#) pipi válasza Daemon09 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Rámérni is kellene a tápra
(#) bbalazs_ válasza badnews hozzászólására (») Jan 23, 2012 / 1

A bal aljan a ket nagy haromlabu a FET
Biztositekot nem latok, csak a 230-ast a masik oldalon.
De ez lehet az en szemem is, keress valami olyat, amire F1 vagy F2 van irva az alaplapon (NEM az alkatreszen).
Van-e multimetered?
(#) badnews válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Még nem volt időm beszerezni,de folyamatban van.Akkor azon a részen mérjek? Köszi az infót.
(#) Daemon09 válasza pipi hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Rámértem, a nagyfesz részen mindenhol van áram. Azon kívül sehol nincs.
Üdv.
(#) badnews válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Az alaplapon az az 1 F-el jelölt alkatrész van ahogy Írtad az a 230-as biztosíték. Azt honnan tudom meg,hogy a FET-ek hány V-osak ill. hány A-esek
(#) bbalazs_ válasza badnews hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Ranezesre sehogy. Ha van rajta szam, akkor katalogusbol/netrol. Egyebkent altalaban olyan 35V/6A korul vannak. Teljesitmenytol fuggoen.
(#) agressiv válasza Bigpeterson hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Ami a kijelző hátán van. De az sem kizárt, sőt eléggé valószínű, hogy magára az lcd-re préselt szalagkébelek nincsenek valami nagy formában és, azzal semmit sem lehet tenni.
(#) janocsi hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok!

Volna itt egy Hitachi_174sxv LCD monitor, amellyel már jó ideje szenvedek. A szokásos hiba a fénycsövek elöregedése miatt itt is jelentkezett, majd azok bemérésénél meg is találtam a rossz CCFL csövet. Nem vacakoltam, mind a négy cseréjével helyreállítottam az "eredeti" állapotot. A korábbi mérésekből tudom, 12V/500mA a mérő inverter bemenetén egy-egy jó cső felvett teljesítménye. Az új csövek természetesen mind azonos teljesítményt vesznek fel, mégis ugyanaz maradt a probléma(?) Bekapcsoláskor csak megvillan a kép, aztán ismét letilt a vezérlőelektronika. Minden alkatrészt átmértem a CCFL vezérlő áramkörében, de nem találtam hibát.
-Azt szeretném kérdezni, mivel csak 1-2mp-re indul el, hogyan lehet az OZ960-G áramkört elindítani legalább a mérések idejére, vagy min kellene változtatni ehhez az áramkörében. (Rajzom nincs hozzá.)
Néhány kép az áramkörökről.
(#) ColT hozzászólása Jan 25, 2012 /

Hello!

Adott egy Samsung Syncmaster 710N monitor, amin hullámzik a kép... Ez mitől lehet?
Tápegysége rendben levőnek tűnik, képet ad, tökéleteset, de hullámzik... Kb., mintha a számítógép ventilátora "hallatszana bele" a képbe.

Mondjuk ezt nem minden gépen csinálja, de zavaró, mert mondjuk pont azon, amin használnám

A monitoron a 47 ohm-os elleállásos trükk lett meglépve, ami a "Not optimum mode" hibát okozta, de tökéletesre sikerült javítani.

Van erre a dologra valami egyszerű megoldás...?
(#) pipi válasza janocsi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

itt egy adatlap.
Beszerelés előtt megnézted mind a 4 cső világít-e az elektronikáról, vagy csak a fele?
Lehet trafóhiba, esetleg a trafó melletti pf-es kék kondi kapacvesztése, elkókat végigmérted?

oz960.pdf

(#) pipi válasza ColT hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Lehet táp probléma, ill akár vga kábel is
(#) ColT válasza pipi hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ugyanazzal a kábellel van bekötve mind a 2 gépre :S
A poén : amin használnám, második monitor lenne. A rákötött 1. monitor tökéletes képet ad.
Ha felcserélem a kábeleket, akkor is.

De ha a tápja rossz, akkor meg mitől jó másik gépre kötve
Következő: »»   64 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem