Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   279 / 1156
(#) VIM válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia! Nem tudom milyen pasztát kentél fel a felületekre, de ezt speciel erre a célra találták ki. Ha problémák vannak a hűtéssel, akkor lehet még egy ilyen variációt is kipróbálni. A gépet, ágyban és ölben nem igazán ajánlatos használni, mert nem lesz ideális a szellőzése.
(#) Radir01 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Üdv lenne egy alaplappal kapcsolatos gondom! Gyorsan leírom,próbálok tömör lenni és érthető!
Adott egy ABIT IC7-MAX3 socket 478-as lapok királya! Egyik napról a másikra megadta magát! Tünete: NEM AD KÉPET!
Következőek történtek:
-adott volt egy működő gép,átpakoltam mindent majd próba,eredmény nincs
-táp csere volt,eredmény nincs
-bios elem,másik gépből szedtem ki,nem mértem de jó,eredmény semmi
-gép bekapcsol,ledeg világítanai,proci vga ram melegszik,speaker nem jelez semmit
-ha kiveszem a ramot majd indítok,speaker jelzi a ram hiányát,amúgy bekapcsoláskor halgat
-kondik,fet-ek bemérve,működnek
Egy érdekes dolgot viszont megfigyeltem,az integrált abit firewire chip (tsb43ab23) szabályosan izzik a bekapcsolás után már 10mp-el! Jelenség oka? mi produkálhatja? nem lehet esetleg csere nélkül rövidre zárni ha az okozza a gondot? vagy valakinek valami más ötlet hol keresendő a hiba?
Hirtelen ennyi jut eszembe!
Előre is köszönöm!
(#) vladcepes válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Köszi a választ. Tök ugyan ez a paszta(fehér) és tök ugyan ez a ventilátor is van alatta(mármint hűtőpad). Kissé megerősítettem egy erősebb plexivel mert nagyon vékony-és csörög zörög.
(#) KTobi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

A tekercsek, FETek, meg az ilyen külső alkatrészek fölött a hűtőborda van hogy fél centire van. No erre okos megoldás nincs. Ideális megoldás volna, méretre vágott megfelelő vastagságú alumínium lapot mindkét felén megpasztázva közé rakni. Ilyenkor legjobb ha rajtahagyod szerintem ami gyárilag is volt.
(#) gabusman válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Igen, pontosan úgy kell, ahogy leírtad. Ideális esetben a felületek szélénél éppen kinyomódik egy nagyon pici anyag, szinte csak cérnaszálnyi, no akkor jó. Ja azt nem írtam az előbb, ha a zsír vastagabb, akkor ott is van a felületek között, ahol különben fém a fémmel érintkezne, és így nem javítja, hanem rontja a hőleadást.
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 26, 2012 /

Sziasztok!

Valaki leirna nekem hogy hogyan kell Windows 7-ben rendszergazdakent belepni?

Koszi elore is!
(#) eSDi válasza Radir01 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Üdv!

Valószínű megadta magát az a vezérlő és valamelyik tápvonalat lehúzza ezáltal a proci nem indul.
Ha le tudod forrasztani, vagy valaki le tudja neked forrasztani, akkor nagy valószínűséggel újra menni fog a lap. Találkoztam már ilyennel, igaz az a hálózati csatoló vezérlője volt. Leforrasztás után beindult.
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Ha nem hoztál létre korlátozott felhasználót, akkor rendszergazda vagy. Igaz vannak olyan dolgok amik így is korlátozva vannak, de azokat jobb klikk, majd a "futtatás rendszergazdaként" nevű menüvel el lehet intézni.
(#) Radir01 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

köszönöm,akkor a lényeg h nem kell helyettesíteni másikkal? elég ha levan forrasztva a lapról? biztos h ott lehet a gond mert sütni lehetne rajta:S

gondolom képben van a témával kapcsolatban,de itt egy link erről lenne szó pontosan

http://www.ti.com/product/tsb43ab23
(#) sardi_hunor válasza eSDi hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Ertem, de ha esetleg nem vagyok rendszergazda akkor hogyan kell belepni rendszergazdakent?

Az adatlap szerint a fő tápvonala a 3.3V-ra csatlakozik és ebből max 156mA-t vesz fel. Viszont ha főzni lehet rajta, akkor biztos zárlatos. Esetleg nézd meg, hogy nem került e bele valami fémes a csatlakozóba. Nem kell helyettesíteni, mert egy belső PCI-ra csatlakozik, az eltávolítás után nem lesz rajta semmi amit esetleg felismerne. Ha nagyon kell, akkor egy PCI-os kártyával kell helyettesítened.
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Ugyan úgy mint az xp-nél. A bejelentkező képernyőn nyomsz egy "Ctrl-Alt-Del"-t és beírod a "rendszergazda" felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót. Ha nem adtak meg jelszót, akkor a nélkül is be lehet lépni. Ha megváltoztatták mind a kettőt, akkor nem tudsz belépni, csak ha ismered mind a kettőt.

Szia a csatlakozóban nincs semmi,de olvastam olyanról h a nem megfelelő minőségű kábel okozhat zárlatot neki főleg ha bekapcsolt állapotban van rá csatlakoztatva valami! Akkor a kiforrasztás hőlégfúvóval a legegyszerűbb szerintem,reméljük ha kiveszem a chipet megoldódik a probléma,nekem erre amúgy se lenne szükségem! Akkor csak kimelegítem a chipet,kiemelem és ennyi? a kis lábak amik bent maradnak? tegyek csak rá pl egy szigetelőszalagot? vagy úgy már nem vesz fel áramot semmi? Köszi előre is!

A kábelek milyenségérő nem tudok érdemben nyilatkozni, még még soha sem kellett használnom FireWire-t. De biztos van valóság alapja.
A kiforrasztást ha lehet akkor nagyon körültekintően kell elvégezni, mert ezek a sokrétegű lapok hamar megadják magukat. Mezei hőlégfúvóval szinte lehetetlen normálisan leforrasztani, mert előbb megég a lap. Az IC helyén a pad-ekről pedig le kell szívatni az ónt, hogy véletlenül se legyen zárlat.

oké köszönöm,akkor szerintem inkább az egyik barátomra bízom a dolgot ő jobban képben van ilyen dolgok terén! köszönöm a segítséget remélem működi fog így már a lap!
(#) belfi2 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy időről időre visszatérek a kérdéssel de hátha akad köztünk aki tud segíteni mielőtt kukázom a lapot.Bővebben: Link
(#) Radir01 válasza Radir01 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

lenne még egy kérdésem,azt írtad h a zárlat miatt a processzor nem kap áramot ezért nem indul a gép! Viszont bár nem értek hozzá annyira,de szerintem kaphat áramot mivel melegszik bekapcsolás után,vagy talán nem eleget? Köszi a választ előre is!

lenne még egy kérdésem,azt írtad h a zárlat miatt a processzor nem kap áramot ezért nem indul a gép! Viszont bár nem értek hozzá annyira,de szerintem kaphat áramot mivel melegszik bekapcsolás után,vagy talán nem eleget? Köszi a választ előre is!
(#) KTobi válasza Radir01 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Nem kap elég áramot, mert emit rövidzárlat lehet. Valami védelem tilt.

Igen kap áramot csak nem eleget. Ha rámérsz a 3.3V-ra akkor valószínű egy bizonyos szintű zárlatot fogsz mérni. Ez kb pár ohm lehet. Ettől még eljut a tápfesz a procihoz és a fesz is valószínű megvan, csak a procinak ebből nagyon kevés jut és ettől nem tud elindulni.

értem,hol lehet rámérni a 3.3-ra? de holnap kikapjuk szerintem a helyértől! csak előbb azért érdekelne h hol lehet mérni? Köszönöm a segítséget még1x!
(#) Radir01 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

köszönöm

A tápcsatlakozó narancssárga vezetéke az. Lehúzol róla mindent, kiveszel belőle mindent és úgy mérj rá.
(#) zsiti4 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szerintem nem érdemes rá több idöt forditani. A Firewire nem merülöforraló ugyhogy valami nagy gáz lehet vele. Probáld meg a kigyomlálását és ha sikerült és megjavult örülj. Ha nem akkor sajnos a rövidzár valami egyebet is hazavágott az alaplapon.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 26, 2012 / 1

Hali!
Úgy látszik megoldódott a probléma.Ha a BIOS-ba lépés előtt kihúzom az egeret akkor minden gond nélkül működik a billentyűzet.Közben megnéztem egy USB-s egér PS2 billentyű párost és azzal is simán megy.Az is lehet hogy csak ez az optikai egér nem jó neki.
Tehát ha valaki így jár mint én az gondoljon az egérre is.
(#) Radir01 hozzászólása Jan 26, 2012 /

köszönöm az infókat holnap ráállok a dologra,remélem hoz valami eredményt a kiszedés és menni fog a lap!
(#) Radir01 hozzászólása Jan 27, 2012 /

jelentem működik a lap,hatalmas köszönet! )
(#) eSDi válasza Radir01 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Nincs mit, szerencsére egyértelmű volt a hiba.
(#) B.I hozzászólása Jan 28, 2012 /

Sziasztok. Volt egy Fujitsu Siemens D1561-C23 alaplapra épülő gépem ami egyszer csak magától kikapcsolt és utána soha többet nem volt hajlandó elindulni. A kérdésem az lenne, hogy van arra esély, hogy a proci túl élte az eseményt (a RAM-ok túlélték). Sajnos kipróbálni nem tudom alaplap híján.
Az alaplap élesztésére lehet egy parányi esély?
Következő: »»   279 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem