Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv, nem találtam ilyen témát így megnyitottam ezt. Szóval az lenne a kérdésem, hogy átalakítható-e egy vabkamera úgy hogy amit lát azt egy memóriakártyára vagy egy pendrive-ra rögzítse?
Ha közbeiktatsz egy számítógépet is, akkor igen. Ha nem, akkor elég bonyolult lesz...
és az az "elég bonyolult lesz" az mit takar
Kell hozzá valamiféle kontroller első körben USB kezelés gondolom a kamera AT parancsokkal megy . Ekkor már rávetted a kamerát működésre. Ezután jön a memóriakezelés és memóriára mentés. Ezek nem kis programozási tudást igényelnek, és nem is tudom hogy milyen processzor lenne képes akkora sebességre, hogy rendes mozgókép keletkezzen.
Itt most nagyon nagy vonalakban írtam le a dolgot és az AT parancsokban közelsem vagyok biztos.
hát, akkor egy darabig erről lemondhatok , de azért köszi a segítséget
Azt, hogy tegyél le róla ha ilyet kérdezel.
Az AT parancsok nem tudom hogy jönnek ide, semmi közük a webkamerákhoz. Komolyra fordítva a szót, kell valami embedded demoboard, router, vagy akármi amin van USB host, meg lehet rá linuxot tenni. Van egy mjpg-streamer nevű progi, amelynek van file output pluginja, az képes mjpg formátumban rögzíteni.
Szia!
Ha nem annyira fontos a webkamerával való megoldás, akkor esetleg szóba jöhetnek olyan kamera modulok is, melyek tömörített digitális formában (Pl.: Jpeg) és soros interfészen (Pl.: UART) keresztül képesek kommunikálni egy feldolgozó egységgel. Ez a feldolgozó egység lehet akár egy mikrovezérlős modul, vagy egy PC is. Bár a megvalósítás azért megkövetel némi tapasztalatot, szakértelmet. Annyira azért nem keresgéltem utána, de biztosan forgalmaz valamelyik cég itthon is, érdemes lehet utánakeresni. Példa egy ilyen modulra: Bővebben: Link
na, ez már egy jobb ötletnek tűnik, de amikor megnyitottam ezt a topicot nem mértem fel jól a szakmai tudásomat
Az meglehet, de valahonnan el kell indulni. Senki sem profiként jön a világra.
Viszont egy ilyesmi modul esetén talán több találatot ad a googli is. Próbálj meg keresni a témában, hátha találsz valami minta applikációt, amely mentén el tudsz indulni. A webcam elég macerás, szerintem nem nagyon erőltetik ezt külföldön sem.
Szia! Én nem ajánlom, a legtöbb webkamera kültéren nagyon rosszul teljesít, vagy nem is mutat semmit...
Hello!
Szerintem a legegyszerűbb MP10 minicam MicroSD-re rögzít, és elég jó minőségben, az ára meg körülbelül megegyezik egy normál webcaméval. klikk
Üdv!
Hasonló "gondom" lenne nekem is Van két jó kis webcamom, amik természetes fénynél gyönyörű képet adnak (1,3 MPX / 30 fps). Ezekből szeretnék kerékpárra, illetve sisakra rögzíthető kamerát csinálni. Ezzel nincs is semmi gond, csak azzal, hogy a lapost nem szeretném hátizsákban magammal húzni. Neki sem jó meg nekem sem... Kéne valami olyan megoldás, ami elég kicsi és nem kell annyira félteni az ütéstől, rázkódástól. A minap láttam egy ügyes kis áramkört(készen megvásárolható), ami 2 kamerát tud fogadni és SD-kártyára rögzít. Egy ilyesmi nekem tökéletes lenne, de most már sehol nem találom, mellesleg a 40ezres árral sem vagyok kibékülve és azt sem tudom milyen kamerát fogad (nem hinném, hogy usb webkamot). Ha valaki tudna segíteni valamilyen ötlettel azt nagyon megköszönném
Szerintem használj ASUS EeePC-t kb. 30ezerért van, és tudsz vele SD kártyára, pendrivera, belső SSD-re stb. felvenni. (annyi kamerával amennyi usb portod van szabadon, szerintem a hubot nem bírja).
Meggondolandó, mert azt már nem csak erre tudnám használni és úgy nagyobb értéket képvisel, mint egy direkt ilyen célokra gyártott valami)))
Köszönöm a választ!
Nekem van egy régi digitális fényképezőm (illetve csak a belseje) és valami nagyon régi és nagy memóriakártya kell bele. A kérdés csak az lenne hogy meg lehet-e azt csinálni hogy egy pendrivot vagy külső hdd-t usbn csatlakoztatva arra vegye fel a képet amit lát?
Sziasztok!
Namost azért nyitok uj témát mert a meglévő témában hiába várok válaszokat. Tehát a gondom és akérdésem is az , hogy: -Hogy van az hogy egy mobil telefon 2 Megapixeles kamerája jobb élesebb szebb ( és lehet kültéren használni) Képet készit mint az én 5 megapixeles "web" kamerám? Tehát ha nem weben keresztül használom. Csak a gépre kötve. ime a cam képe. köszi
Semmi köze a megapixelnek a képminőséghez. Az egy szám, ami azt mutatja, hogy hány képpontot rögzít, nem pedig minőségre utal.
A kép minősége az érzékelő szenzoron, a feldolgozó elektronikán, és az optikán múluk. Rossz minőségű alkatrészek = rossz kép, lehet az 1; 2; 3; 6; 12; 999 megapixeles is. És simán elfért volna itt is a kérdés: Digitális fényképezőgép - fotózás
Az pedig érdekes, hogy a webkamerán nem segít ha szabadtéren használod, hanem pont, hogy "nem használható", mert soknak az a baja, hogy lassú a képváltás, és azt írják, hogy a 30fps-t megfelelően gyors géppel tudja, ez egy hazugság, mert amiket én láttam megfelelő fényben tudta nem a géptől függött, csak az a "megfelelő" fény az ált elég sok és szabadtéren napsütésben van csak meg...
De ha a kép minőségével van a bajod és nem a folytonosságával, akkor az ahogy az előttem szóló fórumtárs is írta a lencse az érzékelő vagy egyéb alkatrész hibája... Most csak ezt az oldalt találtam, nézd meg itt van egymás mellett 5 webkamera képe, de van egy francia oldal is valahol ahol lehet egymás mellé tenni különböző kamerák, különböző fényviszonyok mellett készült képeit... és lehet "csodálkozni" pl keress képeket a philips spc900nc tipusú kamerájától ez "csak" 640x480-as , talán meglepődsz majd...
Üdv! Hordozható kis kamerát szeretnék, ami képes videót rögzíteni. Pozitív tulajdonság, ha hangot is rögzít, mert tehetek megjegyzéseket.* Szerelési munkáknál szeretném használni. Felcsíptetem a munkásruha szivarzsebére vagy fejpántot teszek a fejemre és abba tűzöm. Szerelés után lemosom a kezemről a koszt, olajt, zsírt, fogom a kamerát és a videót letöltöm a számítógépre. Azt se bánnám, ha emellett webkameraként is lehetne használni. Leírásból látszik, ez lényegében az, amit kémkamerának szoktak nevezni. Egy toll alakú kamerát eleve gond nélkül csíptethetnék a pólóm nyakába vagy a szivarzsebbe.
Hol érdemes ilyen holmit venni, vagy inkább hagyjam? Az ilyen holmik képminősége mire elég? Ha szétkapok egy mechanikus karórát, akkor azt a felvételen visszanézve követni lehet? Mert ha igen, akkor egy kerékpáraggyal már biztos nem lesz gond. Gondoltam rá, hogy barkácsolni kellene egy rossz telefonból származó kamerából, mert pendriveom van, akkor minek vegyek kamerát 8GB-os memóriával, de amit itt olvastam, ez túl bonyolult lenne, ha nem lehetetlen. Kár. Az ilyen toll alakú kémkamerák memóriája lényegében pendrive? Tehát rájuk lehet tenni egy igazi pendriveot, vagy csak a saját adattárolójukkal működnek? *Például szerelés közben elmondom: - Az alkatrészeket előtte beáztattam RO-55-be.
Vannak ilyenek, lehet kapni. Ezekhez altalaban kulso microSD kartya kell, a meretetol fugg a rogzites ideje. Hangot is tudnak felvenni, a mukodesi idejuk kb 1-2 ora. A PC szamara pendrive-kent latszanak. kb 10e koruli osszegbe kerulnek.
Peldaul itt egy
Neked valami ilyesmi kellene:
Bővebben: Link Ezzel lenyegeben lehet rogziteni kepeket es videot hanggal. De sima 8GB-os pendrive-kent is hasznalhato. Ez hasznalhato webkamerakent is: Bővebben: Link De ha jol latom ehhez nem adnak SD kartyat.
Van "wireless" kis megfigyelokamera , 9V elemel is mukodik kb 120mA-t fogyaszt .
Ehez van a vevo egyseg ( 2,4 GHz ) amibol AVI kimenet van ( egy hang es egy kep) , innen beteszed egy "rogzito" cuccba. Pld egy laptop egy kulso USB -AVI "kartyaval" .Es felveszed a PC HDD-re mpg4 ,divx ,wmv..meg kell nezzem mert csak egyszer probaltam es ott van a dobozba... En a gitarnyakra akarom szerelni hogy (majd egyszer ...hehehe) megcsinaljak egy hobby videoclip-et ahol a gitarnyakon az ujak mozgasat lehet latni...( mint a nagyok videoin...hehe). FENY ! kell ...most eppen LED-es "reflektorokat " gyartok magamnak ...akarmelyik video recorder-emet hasznalom nem eleg a feny es "bolhas"(zajos) lessz a kep. Ezeknek a webcam fele cuccoknak a lencseje 2-3mm atmeroju..keves feny jut be a CCD-re . De van meg harom kameram meg filmezo fenykepezogepem is van meg ..egyik se bir rendes kepet kihozni egy szobaba 100W menyezeti vilagitasnal...legalabb 300W kel . Igy muszaj vilagitani.Na itt a bibi...hogy kene vilagitani ...ez mar mas muveszet ...ne legyen arnyek , ne csillogjon a por stb stb.. Mozgo kamera kepebol nem latsz majdnem semmit tisztan ! A kamera alvanyon kene legyen jo vilagitas megfelelo iranyokbol... Ne legyenek fenyvisszaverodesek Altalaban egy megfelelo alap /hatter nelkuli tehnikai filmezeseknel ( szejjelszereles stb .."levegobe" , aranylag vilagos hatterrel/alappal szurke es ez elott /folott csillogo , alkatreszeket mozgatva munka kozben ...stb...nem nagyon lessz semmi kiveheto a filmeden! Tavaj akartam a fonokommel egy bemutato filmecsket kesziteni...ugy is maradt a memoriakon az anyag...nincs megfelelo kontraszt nincs megfelelo fokalizalas, csillog mindefelol mindenfele feny ami zavarja az alapot/hatteret es rontja a kontrasztott a bemutando alkatresz es a hatter kozott. Es direkt fekete barszonyt tettunk mar az asztalra, mar egy csomo lampaval vilagitottunk minden iranybol es megis gyatra kontrasztos film lett az eredmeny . Fekete matt karton "csillogott" , fekete muboron meg minden porszem csillogott a fenyben ( a felvetelen ) .. Mas rosszul vilagitott helyen nem is erdemes filmezni..arnyekok lesznek az eredmeny. Lattam az elejen , biciklire akarta valaki...nem nagyon jon ki jo kep...ugrall minden ,imbolyog csak nehe van egy egy elfogadhato kis resz a filmezesbol.. Van HD kameram rezges stabilizacio nelkul , csak alvanyon lehet rendes kepet filmezni. Van stabilizatoros DSamsung C10 , kicsike , 10X optikus Zoom ,,..ez kikompenzalja a rezgest de mindenfele atmeneti csikokat is termel a compresszio es a stanilizacio( gondolom elektronikus /digitalis stabilizator) .De meg ez is imbolygo kepeket csinal ,nem lehet kikompenzalni aa 2- 3 cm-es "ugralasokat: Gyalogolas kozbe is probaltam nagyon lagyan tartani kezbe ..igy is csak kis resze a kepeknek hasznalhatio valamenyire. A kis digitalis kamerak kis tomege miatt minden mozdulattal nagyokat "ugral", probabol egy kis sztali satut kotottem a kezemhez hogy legyen egy tomeg ami lecsillapitja az izom /kez remegest ...ekkor meg kifaradt a kezem es nagyokat impbolygotta a kep...
Lehangoló, amit írsz. Megnéztem a youtube-os videót, amin annak a kamerának a felvétele van, amit (#826413) bbalazs_ és (#826415) Fizikus linkelt (THX érte + természetesen neked is!). Ott elég szépnek és részletgazdagnak tűnt a videó. Azt értem, a videón egy RC repülőgépre szerelték és verőfényes napsütésben használták a szabadban. Nem ugyanaz, mintha én lemegyek a kerékpártárolóba, ahol csak egy 60 (?) Wattos izzó világít. Gondoltam is, vinnék kiegészítő fényforrást, mikor ott szerelek.
Lényegében az van, csak akkor tudom meg, hogy mivel tudok elég jó felvételt készíteni a szerelésekről, ha már kipróbáltam. De én nem publikus filmet akarok, csak magamnak. Képminőségben nem félmilliós kamera tudása az elvárásom. Viszont ha a kamera a zsebemben vagy a fejemen van, akkor mozogni fog. Valóban ki kell próbálni, mit produkál a kamera, érdemes-e pénzt áldozni rá.
Hali!
Tudom hogy nem teljesen a topic-ba illik,hiszen a megoldásom nem a webkamera átalakítása,de ezt megosztom veletek.Viszont lehet webkamerának is használni.Mini dvr-es kulcstartó: mikroSD kártyát 16Gb-ig kezeli,saját akksival kb 1 órát rögzít 720x480-ban.(16Gb kártyára 4óra fér rá) Mivel 4e pénz az ára és ilyen minőséget tud,ezért én biztos nem foglalkoznék webkamera átalakítással. Persze a saját készítésű mindig értékesebb! Ha valakit érdekel,egy tesztvideo elérhető itt. (kb. 20Mb)
Üdv! Ez a car camera 5 perces fájlokba ment, és ha megtelik a memória, akkor elkezdi felülírni a régi fájlokat. Meglehet ezt változtatni szoftveresen, szóval szétszerelés nélkül? A felvételt csak egy fájlba mentse, és ha megtelt a memória, akkor álljon le, ne írja felül.
Miért veszít adatot két 5 perces fájl között? Ezt nem lehet kiküszöbölni? Bővebben: http://www.youtube.com/watch?v=8o2P_mxRWiY
Egy barátomnak van ilyen "mini dvr-es kulcstartója" de a minőségével nagyon nincsen megelégedve.
Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan dologban szeretném a segítségeteket kérni hogy meg lehet e oldani hogy egy webcam képét megosztani neten mint egy ip kameráét. Én valami átalakítóra gondoltam amibe bedugom az usb-t és rádugom a routerre és neten el tuom érni ha ez megoldható valahogy légyszi segítsetek nekem.
Sztem egy kis programozással meg egy géppel megoldható a dolog. Az átalakító nem olyan egyszerű. Egy ilyen eszközt készíteni nagyon összetett.
Ennyi pénzért mire azt megcsinálod veszel egy kamerát.
Ahha értem
akkor asszem nekiállok keresni valami olcsót köszi a segítséget |
Bejelentkezés
Hirdetés |