Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kicsit bonyolultabb ez a dolog annál, hogy kapásból USB-re kösd. Első blikkre láthatod az érintőpanel dolgait, meg a háttérvilágítást (ezek itt jól elkülönülnek), cserébe a szalagkábelen kellene megfejtened melyik láb mégis micsoda. Ha ez megvan, akkor meg kellene tudnod mégis milyen vezérlő van rajta és azzal hogyan kell beszélgetni.
Első körben a javaslatom, hogy kezdj el guglizni a típusszámra. Aztán ha megvan, akkor tuti találsz olyan projektet, ahol pic/avr segítségével meghajtanak egy ilyet.
sziasztok rég mozgolódtam már itt.
nincs már valami jó kis megoldás HD44780 as kijelző win 7 alatti hibamentes üzemeléséhez?... elég elterjedt kütyü, ráadásul szerves része a konfigomnak.... volt hogy működött pár napig lcd smartieval aztán hónapokig semmi.... aztán gondolt egyet megint ment 2 napig... és nem kontakthibás.
Szép akváriumod van
Hali!
Nem a lényeget fotóztad a kijelzőt még el tudjuk képzelni , inkább a vezérlődet kellene... Az sem infó hogy nem megy... mi van olyankor pl az eszközkezelőben? soros, usb, vagy lpt? Másik gépen megy-e? stb. gondold át, mit ellenőriztél, mit nem, vagy csak nézted hogy most jé nem megy?
Mit gondoltok? Egy ilyennel lehet kezdeni valamit?
erre gondoltam
Ez egy komplett cucc ARM mikrokontrollerrel.
Ez önmagában is fut... akár linux is mehet rá vagy Win CE
STM32F103RBT6, ARM Cortex-M3 core,128kB Flash, 20KB RAM, max. operating clock 72MHz
Erre linux/wince? na jó valami uclinux elketyerészik
Érdekes kütyünek tűnik, de vajon lehet-e Pc-ről vezérelni valamelyik lcd vezérlő progival?
Mivel ez egy "intelligens" kütyü (nem mint a mosópor), meg lehet tanítani neki minden PC program kommunikációját. Akár több fajta LCD-re is.
Bár nem nézne ki rajta túl jól a 2x16-os alfanumerikus.. De szerintem erre a célra drága a cucc. 13eft
Hali!
Tudnátok nekem segíteni ebben a dologban? Én is megcsináltam ezt az Attiny2313 usb-lcd dolgot de nekem azt írja hogy az usb-s eszközt nem lehet felismerni. A zipben lévő usb-lcd.hex et tettem a uC-re, külső up to 8mhz (12) minden más kikapcsolva. Extended:0xFE High:0xDF Low: 0xFF. Elvileg mindent úgy csináltam de nem jó. Illetve a tápnál nem volt 432R itthon ezért 430R lett de nem hiszem hogy ez számítana annyit hogy ne ismerje fel. Valaki tudna segíteni?
Szia!
Az USB-nél a 2db 68ohmot cseréld le 330ohmosokra!
Köszi szépen! Működik! Legalábbis már felismerte.
Nem tudom, én nem foglalkoztam ezzel a projecttel, esetleg nézz utána a googleba, hátha van valahol x64-es driver.
Most azért örülök hogy ennyi német nyelv ragadt rám kint..
Sikerült Win 7 prof X64 alá feltelepíteni úgy hogy még működik is. Nemsoká publikálom is, hátha kell valakinek.
Szerettem volna ide feltölteni de sajna 3,2MB lett.
De a tessék itt http://tetye.hu/HE/USB_LCD_LIB.ZIP eléritek szerintem még pár évig de ha felteszitek máshova is az jó lenne hátha sokáig meg marad és nem csak a halott linkek.
Sziasztok egy kérdésem lenne mivel még új vagyok az oldalon nem tehetek fel új kérdést/témát ezért ezt a forum részt találtam a legmegfelelőbbnek hogy megkérdezzem!? Vásároltam egy ilyen kis LCD Smartiet a Sureelectronics-tol és nem tudom hogy hogy kell beállítani hogy kiírja pl: a proceszór sebbeségét stb stb! Annyit tudok hogy sok program kell hozzá stb de valamit nagyo elszúrok közben:S találtam egy angol pdf filet de valamit kihagyok belőle és nem értem hogy mit ezért örülnék hogyha valaki leírná nekem pontról pontra hogy mi a teendő nagyon megköszönném!
Bővebben: Ezt az elcédét vettem. Bővebben: És a pdf! Egyébként a gépemen Windows 7 Ultimate 64BiT-es van! És USB-n keresztl szeretném összekőni a géppel.
De hisz a pdf-ben részletesen le van írva, lépésről lépésre.
1. Smartie-t feltolod. 2. Sure-lcd 1.0 3. A cucc driver-e. 4. Bedugod, jön az ablak hogy usb serial port vagy valami hasonló telepíti? next-next-finish.... max még szól hogy biztos hogy akarod-e mert igazából szerinte ez nem annak a drivere. De igen telepítse. 5. Elindítod a smartie-t és beállítod neki hogy azon a comm. porton keresse 9600bps -el a cuccot amire telepítetted. A matrix.dll -t használja. 2x16 os kijelző. Állítasz kontrasztot és brightness -t, háttér vill. pedig ki úgy látom. Ennyi kb. Csak el kell olvasni.
Már probáltam de valamit még biztos kihagyok ennél kicsit pontosabban
Sziasztok!
Megmutatom nekem milyen a kijelzőm. 4x40-es lcd megy lpt portról lcd smartie-val vezérelve. videó a kijelzőről pluginok: winamp, weather exchange, bsplayer, bignum
Szia!
Na, erre aztán sok mindent ki lehet írni, gratula! Nekem is van egy 4x40-es LCD-m, csak még nem tudtam dönteni, mire használjam fel.
Szia!
Ki ám! Köszi! ha kellene pluginok beállítások segítek.
szia nekem nagyon kellene segítség, már jóideje, hasonló kijelzőm van csak 4x20 as hd44780
és egy ideig ment de labilisan aztán több mint fél éve már semmi. win7 el lehet a gond, a kijelző rendesen meg van építve, nem kontaktos, nem barkács embre csinálta. de csak a háttérvilágítás megy. légyszi adj valami ötletet
Hali. Van egy ilyen kijelzőm: 06L8X1B513-BX-0022456. Azt hiszem egy HP nyomtatóból van. Hogy lehetne ezt működésre bírni?
Szia Marshall-Air!
Ha csak tápot kap, akkor a tesztképernyő működik? Csak fekete kockák láthatóak asszem 2 sor.
Sziasztok.
Nemtudja valaki megszerezni az eurocase ML5412 számítógép doboz kijelző paneljának a kapcsolási rajzát, vagy valami közelebbi információkat? Van 2 ilyen dobozom javításra. Az egyikkel az a probléma, hogy rövidre volt zárva a szűrőköndi a +V és GND vonalnál, és elégett a vezetsáv.Hozzácineztem egy drótocskát, meg kicseréltem a kondenzátort is.Működött, először, mire összeraktam már nem. A másikkal az a probléma, hogy semmit sem mutat, csak a háttérfény villog pár Hz el, elég gyorsan.
SZia Marshall-Air!
Esetleg próbaképpen kicserélhetnéd a kábelt ami a gép és a kijelző között van. LPT vagy USB? lpt-nél előfordulhat hiba a csatlakozók miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |