Fórum témák
» Több friss téma |
ezen gondolkodom, egyszerűbbnek látom ha kézbe tudom venni, végülis ez olyan mint az autó fűtő radiátor, cső be-, cső ki, gázrészhez nem nyúlni.
Igen, a gáz oldalt nem fogod megbontani, így nyugodtan nekiállhatsz ha van bátorságod hozzá.
na kiszedtem, 8 perc volt, feltöltöttem háztartási sósavval meg vizzel, sistereg bugyog ki a fekete trágyalé
még egy amit nem értek, beinduláskor amíg melegít a keringető sziv. alsó csatlakozója hideg, a kibenő ami megy fől a radiátorba az már tűz forró, 1 perc után is, ez normális??
CSak sósav kell, az úgy is háztartási 20%-os, ezért ahhoz nem kell még vizet keverni, mert lassan meg lehet inni, olyan gyenge lesz. Csak a flakonból öntsél bele, utána a zuhany csövével mosasd át ha feloldotta a trutyit.
A szivattyúd azért hideg, miközben az előremenőd meleg, mert a szivattyú a visszatérő vezetékbe van kötve. Az csak akkor lesz meleg, ha már a radiátorok visszatérőjéből is meleg víz megy vissza a kazánba.
A dörrenő, kattogó hang a hőszerélőből nem csak akkor jöhet, ha a víz benne felforr. A vízkő ugyanis jó hőszigetelő, így felmelegszik a hőszerélőd csöve, de a benne áramló víz nem tudja átvenni a hőt- lehűteni a rézcsövet, mert ugye ott a vízkőszigetelés. Ilyenkor szokott lenni, hogy elreped a rézcső a nagy hőtől, esetleg szétég.
érdeklédni szeretnék hogy van egy junkers zwr24-3ke tipusu kombi gázkazánom és hibaüzenetet ir ki!a hibaüzenet a következö:E2 ezt a hibaüzenetet melegviz engedése után irja ki és utánna nem fütt rá a rendszer ujra kell inditani a rendszert!várom a válaszokat elöre is köszönöm
Előremenő vízhőmérséklet érzékelő hiba. NTC ellenőrzése ellenállásmérővel, csatlakozók ellenőrzése, rá van-e jól téve a csőre, stb
Üdv mindenkinek!!! Hozzáértők válaszát kérem!!! WESTEN 280i típusú tárolós kazán hibát jelez a 80fok-nál villog a led. A könyv szerint a FŰTÉS ÉRZÉKELŐ SZONDA meghibásodása az!!! Csak azt a (szondát) kell kicserélni,és hogy ez milyen árban van ez?????? Szerelő nélkül ki tudom cserélni,vagy ennél ez bonyolultabb???[i]
Kicserélni nem nagy ügy, pár ezer ft az ára. Szerelő nélkül is megy ha ügyes vagy.
Üdvözlet!
Olyan problémám van,hogy az Ariston kombicirkom nem ad melegvizet csak ha nagyon elfojtom a cirkóból jövő melegviz csapot,de akkor meg nincs nyomás!A fütés jól müködik! A váltószelep müködik rendesen!A hőcserélőt már leszedtem,kisavaztam,de a probléma mégis fennáll!Mi lehet a gond?
Lehet a HMV NTC-d meghalt.
Ha a melegvíz készítés közben is melegszik a fűtési előremenő csöved a kazán után, és a radiátorok, akkor a 3 járatú szelep nem működik rendese. Nem zárja le a radiátor kört, és nemnyitja ki teljesen a HMV hőcserélőhöz menő kört- be van ragadva.
Mit tudok vele tenni?
Szia! Akkor még nem tudtam, hogy hívják azt az érzékelőt !
Közben kicseréltem az előremenő NTC-t és most már OK minden! Szerinted házilag én ki tudnám savazni a lemezes és a sima hőcserélőt? Illetve azt vettem még észre, hogy akárhányszor leveszem a kazán borítását, az égők körül fehéres por van kisebb nagyobb darabokban. Felülről potyog és nem a vakolat. Ez normális?
Mondtam, műszaki érzék, akarat , egy kis tudás, szerszám. Egyszerű ember is ki tudja savazni kellő odafigyeléssel. Olvass vissza, nem olyan rég valaki ugyan ezt kérdezte, csinálta. Szombat 09.07 órakor leírtam a menetét, nem akarom ismételni.
(#1151810) briki válasza Elvis74 hozzászólására (#1151784)
Szétszeded a 3 járatú szelepet, leellenőrzöd hogy mozog, motort működik-e. Kizárni a fűtést, leüríteni a kazánból a vizet, áramtalanítani, gázt kizárni.
Először csak vedd le a motort a szelep rudazatáról, és fogóval told, meg, vagy húzd meg, tengely irányban mozogni kell neki. Így próbáld ki a melegvíz vételt Egyik irányba tolva a melegvizet, másik irányba a fűtést csinálja a kazán
Oké köszi a segitséget,holnap megcsinálom!Ha ez sem segit akkor mi lehet még a baj,mondjuk amit először irtál a HMV NTC?
Igen, az NTC, de ha MHV-t kell a kazánnak készíteni- melegvíz csap nyitva- és még akkor is a fűtési cső, és a radiátor melegszik tovább ez a 3 járatú hibája csak.
Oké köszi,holnap irok hogyan sikerült!
Mesterek, udvarban kutyas neni panaszkodott, hogy a C-24 (vagy K-24 Komfort/Comfort, magyar gyartmanyu) elektromos gyujtasu, 3 eves kazanja egy aramingadozas utan mar nem kapcsol be, valami hibauzenettel leall. Se futes, se melegviz, nem gyujt be.
Allitolag voltak kint mesterek, elektrotechnikus is, diagnozis: panelcsere kell, cakkpakk 65e. Neki processzorhibat mondtak. Penze nincs ra. Tenyleg igy lehet? Mi romlik el ezeken a lapokon jellemzoen? Tenyleg van benne proci? Elore is koszonom.
Szomszéd nénit, svájci bankárnak nézik a "szerelők" semmilyen vez panel nem érheti el a 65 ezret pláne nem féges.
Először is kellene a pontos típus, mert hát addig csak vaktában javasolgathatnánk. De javaslom egy elektron műszerész nézze meg. Ha memória csip hibás, akkor csere lesz. Ha típust írsz, közelítő árakat is tudunk adni.
Szia!
Nem írtál pontos típust. Az aristonok is többféle verzióban születtek. Ennek megfelelően működésük is különböző. Valóban lehet egy szoruló háromjáratú de lehet egy vez panelen hibás relé, vagy egy mikró kapcsoló is. Kell a pontos típus!
HMV készítés közben is melegszik a fűtési előremenője- nekem írta privátban.
Sajnos en is csak ennyit tudok. Azt hittem, ez a k24 komfort, elektromos mar eleg tampontot ad. Elektromuszeresz nezte meg. 65e beszerelessel egyutt ertendo.
Nem tudom ertelmezni a "memoria chip" kitetelt. Ez proci vagy eeprom? A fo baj, hogy a szomszed neni csak panaszkodni szeret, azt, hogy en megnezzem neki, azt elutasitotta. Hiaba mondtam, hogy ha ugyis cserelik a panelt, akkor nem nagyon tudnam elrontani meg jobban...
Szia!
A vezérlések kazánonként különbözőek. Lehet NTC-s, vagy panelon relés, a legtöbb esetben kapcsolós a hmv és fűtés közti váltásért felelős alkatrész. Ezért kértem pontos típust. További jó munkát. Üdv.
Sziasztok!
Egy Saunier Duval Thema Classic gázkazánunk van. A kazán túlfolyóján csöpög a víz, így állandóan leesik a nyomás a rendszerben és a kazán leáll, így ha nem akarunk megfagyni rendszeresen töltenem kell. A túlfolyónál van egy kis pöcök, amit ha nyomva tartok, akkor nem csöpög a víz. Mi lehet a hibája, mit lehet vele csinálni?
Biztonsági szelep csere!
Sajnos nincs más megoldás. Nem drága beszerezhető.
Kedves Balázs!
Kellene tudni a vezérlő típusát. Ha ez megvan keress rá a Mechatronika gyárának oldalára itt árakat is találsz. Ha a mama ragaszkodik más szervizeshez, akkor sajnos semmit nem tehetsz. Az idősek bizalmához nagyon hosszú út vezet, van akihez végtelen. Ne vedd magadra ez egy természetes időskori paranoia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |