Fórum témák
» Több friss téma |
Nem igazan vagyok benne, de talan a neten talalsz firmware-t hozza, es egy uj szoftverrel esetleg hasznalhato meg. Ettol fuggetlenul az alkatreszek elhetnek tovabb egy mas keszulekben
Esetleg meg tudnad irni a tipusat? Korulnezek.
Szia ha gondolod van egyszerű vezérlésről rajzom be tudom scennelni amúgy TDA1085-el működik.
Én például ha nagy fordulatú asztali marót csinálnék belőle, általában szénkefés motor van az újabbakban vagy talán (nem láttam még) dobmotor . Az vagyis a maró elkészítése nem egyszerű és aki nem ért a használatához könnyen oda a keze. Elektronikai buktatója kevesebb mint például a befogószár csapágyazásának buktatói, és talán olcsóbb is az elektronika mint a mechanikai része plusz szerszámok a majdani munkához.
Szerk.: És még fordulat visszajelzőt is lehet rátenni mert alapból van rajta tacho generátor ami fordulattal arányos feszültséget szolgáltat.
Hali! bocs a válasz csúszásért csak még össze kell magam szedni tehát a márka Orton 4060L CX PLUS
Üdv!
Nem is a reseteléssel van baj, hanem azzal, hogy a színesben a kevés nyomtatás miatt már nagyon beszáradtak a színek, és már semmilyen melegítés, mikrózás,gőzölés, kifőzés nem segített neki, mert nem tudtam vele rendes fotót nyomtatni. A fekete pedig már nincs meg. Ezt a nyomtatót már tényleg csak feláldozni lehet, és ezt szeretném a leghasznosabban megtenni. Hátha valamit lehet belőle alkotni. A 27,28-as patron újan elég drága, és nem hinném, hogy megérné újat venni bele. Félek, ha új patront vennék, másnapra valami más romlana el.
Szerintem egy jó nagy mélyládát lehetne belőle csinálni. Pláne, ha elöltöltős.
Talaltam a neten egy leirast rola (jokat rohogtem rajta, mert geppel forditottak ), de aszerint egy szimpla muholdvevo belteri, FTA - Free To Air- , vagyis a szabadon foghato csatornakra is.
Mi idekinn a volt Sky belterit hasznaljuk a FreeSat csatornakra, csupan az elofizetoi kartyat kellett kihuzni belole
Hát igen, a 27-28-as patron ára újonnan igencsak borsos. Nekem nagyon bevált a dj3650-es nyomtató, egyszerűen imádom. Most is azt használom, annyi a titka, hogy én szereztem belevaló üres patronokat, és én töltöm, van 4 színes, 4 fekete patronom, és ha az egyik pár kikopik, akkor még marad 3. Üres patronokat már olcsón kapsz, ha töltöd, akkor ugye behozza az árát.
Na majd akkor utána nézek valami ilyesminek. Hátha rábukkanok valami használhatóra. Köszi az infókat!
Sziasztok! Van itthon egy pár elektronikus fénycső előtétem amiket nem tudok igazán mire felhasználni kis teljesítményük miatt (9...11W). A hagyományos célon kívül mire lehet ezeket használni? Elsősorban valami stroboszkóp félére gondoltam (van 12v ledem is) mert ezek talán szaggatják az áramot.
Hello, szaggatják, de ~30kHz-en és eléggé nagy feszültséggel, tehát LED-hez illeszteni nem tűnik alkalmasnak.
Lehet valahogy csökkenteni a frekvenciát pár Hz-re? (Gondolom a strobi is annyi lehet) Szerintem egyébként kissebb feszültséggel is működőképes lehet. De ha nem akkor 19db 12voltos led sorbakötésével 220on is működőképes nem? Kipróbálom hogy kis feszültséggel működik e...
Úgy tűnik hogy kis feszütséggel nem működik, de ha jól értem akkor ennek a kimenetén ugyanúgy 220 van csak sokkal nagyobb frekvencián? Esetleg a ledek sorbakötée működhet? Vagy kapcsoló üzemű tápnak nem lenne jó ha a kapcsolás után jönne a trafó? (Nagyfrekvencia miatt gondolom)
még ha véletlen lehet is, mi értelme van ennek ? Hiszen egy ledes stobit csinálni nem egy nagy dolog, 555-ös IC-vel...
Ne vicceljél már! Felejtsd el az egészet, nem arra való! Egy fénycső pedig "nagy" feszültségen indul, tehát ne szórakozz vele, mert bajod lesz.
De kár ,hogy nem nekem van ilyen. A lakásban négy helyen van fénycső világítás, ahol a hagyományos fojtó trafós megoldás van. FD 9 és FD 11-es 9 és 11 wattos csöveket használok.
Ha jársz Siófokon, adok neked egy szatyor rossz kompakt csövet, abban csak találsz Neked valót!
A rossz kompaktban mit találok?
A rossz kompaktban az esetek nagy százalékában találsz egy működőképes elektronikát, amivel akár sima fénycső is beindítható.
Értem már, ezek az energia takarékos csövek. Azért nem értettem mert a sima FD 9-es is kompakt pedig nincs elektronikája.
Az én elektronikáim is kompakt fénycsőből származnak és tényleg működőképes. Volt hogy még 21 Wattosat is találtam. Áruházakban (pl.: Auchan) szoktak kitéve lenni nagy gyűjtök, ott elég sokat lehet találni. Aztán már csak szét kell valahogy feszegetned a műanyag burkolatot alul, aztán kiszedni az elektronikát.(Csak vigyázz mert a fénycső rész ha eltörik tud vágni rendesen) Egyébként utána már csak vezetékeket kell beforrasztani 220v be és van 4 kimenet. Arra vigyázz még hogy ami egymás mellett van kettő kimenet az menjen a fénycső egyik végére a másik kettő meg a másikra. Szerintem ha összecseréled nem működik de én még nem próbáltam.
Üdv!
Kicsit barbár és szagos módszerem van az ilyen elvetemült izzók szétszedésére, pillanatpáka. Meghajtom a hegyet hogy ráfeküdjön kismértékben a műanyagra, aztán beizzítom.Ha már két helyen van ilyen kiolvasztott rész akkor már könnyű szétfeszíteni. Idézet: „mert a sima FD 9-es is kompakt pedig nincs elektronikája.” Ha nincs elektronikája, akkor külön fojtótekercs jár hozzá. A fénycső alatt kis szögletes tokban van a beépített gyújtó. Akármennyire hasonlít, ez még nem kompakt.
Ismerem a cső felépítését. A két láb közötti tokban van a gyújtópatron és egy szűrőkondi. Valamikor ezt Vácon gyártották a Tungiban ahol a gyártósor légtechnikájának telepítését én vezényeltem. Még nem volt elektronikus fénycső amikor ez már kompakt volt.
Jaaa?
Néhány 7-es meg 11-es még nekem is hányódik itt-ott. Nem sokat üzemeltek. Annak idején még fojtót is gyártottam hozzá, mert az aránytalanul (szemérmetlenül?) drága volt.
Ezért jó ha van köztünk egy tapasztalt sokat látott ember is!
Annak idején volt belőle készletem, és fojtótrafó is van még vagy tíz db. Mivel sok helyen használom a lakásban és a készleteim tavaly kifogytak, figyelni kezdtem az aukciós oldalakat. Szerencsémre fél áron sikerült vennem 20 db-t.
Hy!
Új felhasználóként írok most egy pár sort az "Öreg" rókáknak! Mit gondoltok a bontott, de bontatlan állapotú sok újra hasznosítható alkatrészekkel rendelkező(pl.nyáktrafó,kondi,eprom,kijelző,ect,)panelekről?Valakit esetleg érdekelne itt az oldalon? Folyamatosan érkezik belőle, Előre is köszi a válaszokat. Atesz
Szia!
Biztos lesz rá érdeklődő, de tedd fel az apró hírdetésekbe, mert a modik csúnyán néznek rád, ha a fórumban hírdetnél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |