Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Előbb azonban ezeket rendbe kéne tenni. Lásd melléklet.
Szia !
Mi a megoldás ? Mert nálam is ez a helyzet, csak akkor kerül bele egy új kötés...alkatrész, ha a brd fájlt letörlöm és újra létrehozom. Ennek az a hibája számomra, hogy ilyenkor újra kell mindent rendezni. Üdv!
Sziasztok!
Nem tudom, mert nálam még soha nem jelentkezett ez a hiba... ![]() ![]()
Hali.
Igen nekem a légkötéseket nem módosítja. Csak ha újra csinálom a BRD-t, de ebben az esetben elég ciki, mivel nem kevés munka volt. Itt a panel (nem szivesen kezdeném elölről, mivel itt sikerült felcserélni a tranyók E. és C. kivezetéseit): Bővebben: Link
![]() Nálam a sémát ERC-zve egyedül a MAX232 tápja miatt szól. A boardot ERC-zve szintén. Na meg persze nem találja az alkatrészeket a boardon. A MAX tápjával meg nem tudom mit kellene tennem. Hajamt tépem lassan... ![]()
Lehet, hogy sok, itt olvasható, problémát a program eredete okozza. Talán erre is gondolni kellene, mielőtt valaki a programot kritizálná, vagy nyafogna, hogy ez meg az miért nem működik úgy, ahogy azt a gyártó írja.
A program eredete?
Gyári uhulinuxos csomagból tettelm fel, nincs törve. A serial igaz nem az enyém, dehát diákként nem futja a költségvetés egy párszáz eurós programra. Nem kritizálom, sőt nagyon jó programnak tartom. Hihetetlenül jól lehet vele több különféle OS alól fejleszteni. Webszerveren vannak a projektek, a libek, és mindenhonnan tudok módosítnani, tervezni. Itthonról Uhu, Ubuntu alól, a suliból windóz alól, stb. Most csak egyszerűen nem értem, miért nem működik pont az én esetemben egy olyan funkció amit már n+1 szer használtam. Miért nem teszi be azt a pár alkatrészt a boardra. Mindegy ha mást nem bepakolom a boardra a foglalatokat, és összehuzigálom őket ott.
Nincs arra időm, hogy a hibákat kijavítsam. Az eredetről csak annyit, hogy a 4.16-ban üres ablakok jelentek meg. Egy másik, egyelőre nem publikus verzió megjelentette mindkét ablakot, azokból generáltattam az ERC-t. Ezért írtam az eredetről szóló véleményemet, no meg azért mert sok kétséges olvasható a fórumban.
Esetleg ha megjelölnéd azokat az alkatrészeket, amelyekkel probléma van és ha sikerül megoldást találni, priviben elküldöm. A hibajelentés annyi volt, hogy nincs meg a sch és a brd közötti konzisztencia, vagyis nem ugyanazt tartalmazzák. Igaz én csak a Windowsossal dolgozom.
Köszönöm szépen, hogy foglalkozol problémámmal annak ellenére is, hogy nem tisztességesen használom a programot.
Nekem Ubuntun 4.16 van Uhu-n meg 4.16r2. Egy hálón megosztott winyón vannak a projekt illetve a lib stb könyvtárak. Ezekre a mappákra van felcsibészelve mindegyik program. Mindkettővel tudom szerkeszteni, de egyik sem rakja be a hiányzó alkatrészeket a boardra. Nemhiszem,. hogy alkatrész spec. probléma lenne. Nem tesz át pár SMD ellenállást, egy jumpert, meg egy MAX232-t. Mind kommersz alkatrészek, használtam már őket nem egyszer. Hogy most miért nem működik a funkció azt nem tudom. Nincs véletlenül valami ULP erre a feladatra? Tudom automatikusan is megcsinálja, de most nem teszi. Mondjuk a manuálban erre az inconsistent board problémara azt olvastam, hogy kézzel kell megcsinálni.
Írtam egy privát levelet is. A módosításokat a schematic ban kell elvégezni, azután, ha meg van nyitva mindkét ablak a panelen kívül meg kell jelennie a plussz alkatrésznek és a hagyományos módon el lehet helyezni és routolni. Próbáld meg újra generálni a brd-t, lehet hogy időt vesz igénybe az újbóli routolás, de lehet hogy gyorsabb lesz, mitha várnál a megoldásra. Olvasd el a privit is és tartsd meg magadnak.
Ja és még valami, a Library-ból vett alkatrészekről van szó? Már amit nem hajlandó elhelyezni.
Igen de a hiányzó alkatrészek nem egy libből vannak. Az SO16-os MAX232 libjét a cadsoftos ftp-ről töltöttem le.
A többi alapból benne volt az lbr könyvtárban.
Elvileg, a Cadsoft szerint, a sch és brd fájlok minden szükséges infót tartalmaznak, így nem szükséges az alkatrészkönyvtárakat is küldözgetni. A panel gyártójának is elég vagy a generált Gerbert, meg a többit, vagy a brd-t elküldeni, benne van minden ami szükséges.
Persze ezt tudom én is.
De mivel nem volt hajlandó berakni a boardba az IC-t ezért csatoltam a libraryt. Hátha más bele tudja tenni. De nem. Valószínűleg az okozza a problémát, hogy Ubuntuhoz nincs csak 4.16 csomagból. UHU-n meg 4.16r2 -t használok. Inkább holnap előszedem a backupokat, amiket még nem buzeráltam Ubuntu alól. Így kevesebb meló lesz. Köszi a segítségedet mégegyszer.
Ja, még annyit, hogy a 4.16r2-vel próbáltam én is. A gyártó szerint az sem lényeges, hogy win, linux, vagy mac alatt készül-e a dokumentum, állítólag kompatibilisek a sch és brd fájlok.
Az OFF-TOPIC hozzászólások törölve! Kéretik a továbbiakban a fórumot rendeltetésszerűen használni! A személyes megjegyzéseket privát üzenetben, illetve e-mailben beszéljétek meg! :boxer:
Sziasztok
szükségem lenne egy qfg32 tokozásra, de nincs a librariban. Néztem a support oldalt de ott sem találtam. Magam hogyan tudom megszerkeszteni? ![]()
Szia !
new library, vagy megnyitasz egy már létező könyvtárt és abba szerkeszted, rajzeszközök... Üdv!
Hello!
Érdekes dolgot vettem észre. Ha lib-ből veszem elő a panel kontúrt (pl con-pc.lbr-ből PCI_BRD) , akkor ha 3d-s képet akorok azt írja hiányzó panel kontúr. Megjegyzem a lib-ben lévő kontúr is ugyan úgy a 20-as rétegen van. Külső routert is szoktam használni (porteus-ban az elektra nevűt) ott szintén ez a hiba. Van valakinek valamilyen ötlet, mit lehetne tenni?
Szia !
Nem annyira érdekes, mert a PCI.BRD egy objektum, ezért azt ugyan úgy kezeli mint az összes többi alkatrészt. Egy alkatrész pedig nem a board határolója. Gondolom én ![]() Üdv!
Hogyan kell használni az Eagle alkatrész katalógusát? Próbáltam keresni ezt a transzformátort, de nem találtam. Mire kell ilyenkor keresni?
Mondjuk ahogy látom mással is bajban vagyok: még egy 7805-öst se találtam.
Van a bal oldali eszköztáron egy ilyen, hogy "Add". Itt a keresőbe beírom, hogy 7805... nincs találat. Hogyan is kell akkor ezt csinálni?
Használd a dzsókerkaraktereke. A csillag tetszőólegeses számú karaktert helyettesít, a kérdőjel egyet. Ha nem találod a gyári libek közt akkor irány a gyártó honlapja -> downloads-> libraries. És ott keress.
7805-ös a v-reg libben van 78xx néven. Mivel a 78-as ICk lábkiosztása azonos, ezért ilyen esetekben a 78*-ra keress.
Sziasztok! Természetes az a programmnál, hogy nem látszódnak a diódahidaknak a lábkiosztásai? Mitől van ez, valami beállítási god ez , vagy ilyen a program? Ja és még a hűtőbordáknál is ugyan ez a helyzet..
Kapcsold be a pads, illetve a vias réteget a view layers menüponban.
Be van kapcsolva minden és mégsem látszódnak a lábkiosztások. De mondom ez a probléma a diódahidaknál és a hűtőbordáknál fordult még idáig elő.
Szia !
tPlace Ha mégsem ez lenne, akkor mond meg melyik lib-ben van az az alkatrész, hogy megtudjam nézni Üdv!
Meléklem a képet. A cadsoftnak a honlapjáról ha letöltöm az ulp és scr fájlokat akkor mi lesz, mik azok az akármik ? Bemásoljam mindet a program aktuális könyvtárába. Esetleg az eagle libet újratelepítsem (cadsoftról letöltöm az összes alkatészt).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |