Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   123 / 282
(#) femiki hozzászólása Feb 1, 2012 /

Sziasztok.
Ha 2db PIR-t ( 2EOL NC zóna tipus) 1 zónára (Z2) akarok kötni, akkor párhuzamosan kötöm rá őket? Mindkettőt a Z2 és com csatira?
Köszönöm.
(#) pillerk válasza femiki hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Nálam ez alapján van két PIR detektor 1 zónán, bár nagyon nem ajánlja senki sem De nekem mukodik!
(#) sunyeb válasza femiki hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

sorosan
(#) Syn7h37ic válasza pillerk hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Persze, hogy működik, De ez nem 2eol, csak EOL.
Csakhogy... Honnan tudod, hogy melyik érzékelő riasztott?
(#) pillerk válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Hát azt természetesen sehonnan, de vannak esetek amikor elég a puszta riasztás is, nem annyira fontos, hogy az konyha volt, vagy folyosó, lényeg, hogy volt ott olyan, am(k)inek nem kellett volna ott lennie. Pl. egy családi háznál számomra mindegy. Viszont ha csak 8 zóna van, ebbol 2 ajtonyitás, 1 tamper, tehát marad 5, ebbol nehéz 7 helyiséget figyelni kulon zónákban. Nálam a pince egy zóna, és az emelet. Ezekben egyikben sincs bejárat, tehát késleltetni sem kell. A foldszinti helyiségek vannak kulon zónákon, ebbol némelyik késleltetett, némelyik azonnali. Természetesen egy biztonsági pultra kotott, hivatalosan szerelt riaszto rendszer esetében nem biztos hogy ez a megoldás. Viszont a 1565-2P kozpontomhoz nem lehet zónabovitot csatolni.
(#) max403 hozzászólása Feb 1, 2012 /

A tobb erzekelo egy zonan dolgot esetleg el tudom kepzelni, hogy rendben van, ha az illeto tudja mi a hatranya, de ugy dont xy okok miatt neki igy is megfelel, o dolga, hogy sajat hazaban hogyan koti be, miert ne. Nekem ez a erzekelo sorba rakasa csak akkor okoz gondot, ha egy un. szerelo csinalja meg igy valakinek, mert hogy az mindegy, igy is jo mert hogy szerinte mindegy es olcsobb lesz az egesz. Az viszot igaz, hogy nevetseges osszeg az amivel olcsobb lesz, a megrendelo orul, hogy valamivel olcsobb lesz csak nem tudja, hogy miert es milyen hatranyokkal jarhat ez es a vegen egy hatalmas szivas lehet az egeszbol aztan ha odahiv a tulaj, hogy meg kellene oldani valamit leesik az alla az embernek, hogy hogy mire kepesek egyesek. Lattam mar olyat is, hogy 4 ftp kabelen volt 30 erzekelo, kabel a valkolat alatt, csere vagy plusz kabelre nincs lehetoseg szoval csinalnak azert erdekes akciokat egyesek. Aztan a szaki eltunik mint a kamfor aztan lehet gondolkozni, hogy hogy a francba is van ez az egesz, mert ha szabvanyosan lenne beszerelve, ahogy azt a gyarto is ajanlja akkor nem lenne min gondolkozni, de mindenki csinalja barhogy aztan ugy is nez ki az egesz. A tulaj meg csodalkozik, hogy miert nem jo ez igy meg nehez megallapitani hol is van a teves riasztas - megtalani olyan mint a tut a szenakazalban. Aztan 30 erzekelo 4 kezelo gsm komunikator tobb szirena mellett ott van egy 4Ah akku, rohely az egesz neha.
(#) pillerk válasza max403 hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Teljesen igazad van. Profi szférában hibázik, aki amatorrel dolgoztat, és amator is hibát kovet el ha profinak adja ki magát! Én otthon felszerelm magamnak, ha téves riasztásom lesz, azt két zónán belul megtalálom, mivel 2 sorosításom lessz csak két zónában. De nem vállalnám el senkinek sem beszerelni kommersz jelleggel, meghagyom az efféle melot a profiknak -akiktol itt tanulhatunk a forumon Csak sokan nem így gondolkodnak sajna. Az elso siker után kínálják magukat mint profi. Aztán jon valani baki, és itt sír. (pl. nincs PCLINK csatlakozo, kodokkal kell felprogramozni - na én ettol meghalnék )
(#) max403 hozzászólása Feb 1, 2012 /

Tovabba, ha jol tudom pl a paradox kozpont a nyilt zonat bypassolhatja is elesiteskor a kozpont es ha valami gond lenne a zonan, ahol x db erzekelo van akkor igaz elesiti a rendszert de kiiktatja a zonat es nem riaszt.

De lehet akar valami meghibasodas valamelyik erzekelonel, azt kiiktathatod es tobbit elesiteni lehet, de ha egesz szint egy zonan van akkor egesz szinten lesz a bypass es a hibat megtalalni se lesz egyszeru.

Bar ahogy irtam otthon sajat maganak kosse be maganank mindenki ahogy jonak latja, miert ne.
(#) Kovabe hozzászólása Feb 2, 2012 /

SZiasztok segitséget szeretnék kérni paradox digiplex program kellene illetve rádiós bövitöhöz is kéne program.
Köszönöm Kovabe
(#) tintom válasza tintom hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Üdv! Mesterek! Kaptam egy PIR-9312 "riasztót"! Ha tudna valaki róla kapcsolási rajzot, leírást, stb. küldeni megköszönném!

PIR_9312.jpg

(#) padisah válasza tintom hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Jogos az idézőjel. Ez nem riasztó, csak "riasztó". A játékszer, más néven bóvli kategória. Ez az, amivel egyes lelketlen kereskedők becsapják a vevőt, odaadván ezt a rakás sz...t fillérekért, aztán a vevő meg csodálkozik, hogy egy valódi riasztó mennyibe kerül.
(#) kiskomo válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia!Köszönöm.
(#) tintom válasza padisah hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Kedves Padisah! Köszönöm a leveled, de ezt tudom hogy nem egy klasszis, de ha van nekem talán működhetne is! Valami infót, ha tudsz róla megköszönöm! Egy ilyen kis vackot letépnek a falról, de ha ott vagy mellette észreveszed, és elkapod a tolvajt!
(#) padisah válasza tintom hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Nem tudok segíteni.
(#) ZsoltiD hozzászólása Feb 7, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. DSC PC 1616 riasztóközpontot szeretnék vásárolni. Olyan igényem lenne, hogy 30 méterre a központtól be/ki tudjam kapcsolni ehhez hasonló távirányítóval.

Nézegettem egy PK5501/RFK5501 kezelőt, amiben elméletileg van egy 433MHz-es vevő.
Ettől a kezelőtől milyen messziről lehet kommunikálni? Vagy a kezelőben található vevő más dologra szolgál?

Előre is köszönöm!
Zsolti
(#) max403 hozzászólása Feb 8, 2012 /

30 meterre nem biztos, hogy mukodni fog, meg ha nincs akadaly ugy se, mert az mar viszonylag nagy tavolsag, a riaszto egy hazon, epuleten beluli hasznalatra van tervezve nem nagy tavolsagokrol valo ki- és bekapcsolasra.

Ha mar ugy ahogy biztonsagos ki -es be kapcsolast szeretnel erdemes a gyarto altal kinalt taviranyitot hasznalni, ott van otthonmarado es tavozo mod aktivalasa, deaktivalas, de mas taviranyitoval gondolom zonabemenettel oldaland meg, de az nem annyira jo megoldas szerintem.

Az RFK kezelokkel tudsz DSC WS4939 taviranyitokat hasznalni DE emellett meg riadios erzekeloket is, ha netan a jovoben akarnal radios mozgaserzekelot vagy nyitaserzekelot stb. Ha RFK kezelo mellett dontesz es a jovoben szeretnel radios eszkozoket hasznalni akkor erdemes elgondolkozni a 1832-es kozponton, mert a 1616-osnal 16 a maximalis zonaszam a masiknal meg 32. Emellett ha netan felhasznalsz zonam-bovito modult akkor mar csak max 8 wiereless zonad lehet.

Van mas lehetoseg is nagyobb tavolsagra valo ki- es bekapcsolasra, pl. gsm komunikatoron levo kivenettel kapcsolod ki vagy be a rendszert zona-bemenettel. Letezik internetes modul, TLINK150, de nagyon draga es semmi extrat nem kinal es meg net is kell a riasztohoz port atiranyitassal vagy nyilvanos ip-vel, szinten fizetni kell erte altalaban (nyilvanos ip-ért).

Tovabbi megoldas lehet egy vezetek nelkuli ismetlo modul, a DSC WS4920 ami szinten nem nondhato olcsonak, de biztosan mukdik.

Tovabbi megoldas lehet monduk, ha nem RFK kezelot hasznalsz fel, hanem kulon radios modult es azt valahova kozelebb helyezed el ahhoz a ponthoz ahol a ki-be kapcsolas kellene, bar ez is elegge nyakatekert megoldas lenne.

Javaslatom: RFK kezelo es radios ismetlomodul - tiszta megoldas, igaz nem a legolcsobb, de nem kell net es sms-eket se kell fizetned.

Egyeb megoldas - teszel egy kabeles kezelot oda, ahol ki es bekapcsolni akarod a rendszert, 30 meterre a haztol, ha az lehetseges.

Legolcsobb megoldas: Lemondasz arrol, hogy 30 meterrol akarod ki es bekapcsoln ia rendszert.
(#) ZsoltiD válasza max403 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Köszönöm a hosszú, kimerítő választ !
Akkor vagy egy RFK + DSC WS4920 átjátszó marad, vagy az itt található GSM modul, amivel be/ki kapcsolhatom az élesítést sokkal nagyobb hatótávolsággal, és még infót is kapok riasztáskor.

Zsolti
(#) pillerk válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Hogy tudod azzal a GSM modullal élesíteni illetve hatástalalnítani a rendszeredet? Kíváncsi lennék hogy fog Neked mukodni, én is valami hasonló GSM cuccot keresek
(#) ZsoltiD válasza pillerk hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Miért, azzal nem lehet?
Vagy miért kérded?

Zsolti
(#) pillerk válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Hát egy relé behúzással tudtommal nem lehet DSC kozpontot kikapcsolni.. De itt errol a szakik biztosan hamarosan kifejtik majd a véleményuket
Viszont nekem ez jobban bejon, árilag is:

http://www.riasztobolt.hu/934.gmax-gsm-modul.reszletes.html
(#) MPi-c válasza pillerk hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Idézet:
„Hát egy relé behúzással tudtommal nem lehet DSC kozpontot kikapcsolni.”

Ha a relét egy zónára köti és a zónát impulzus üzemű vagy kétállású kulcsos kapcsolónak adja meg, akkor működni fog...
(#) sunyeb válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

De lehet. Ahogy MPi-c is írta zónát kulcsos kapcsolónak kell definiálni. Arra figyelj, hogy ha a központod verziója 4.2 előtti, akkor a kulcsos kapcsoló funkció otthonmaradóban élesíti. 4.2-es verzió után lehet állítani. Egyes kommunikátorok tudják azt, hogy ne kerüljön pénzbe a be-ki, kapcsolgatás (hívogatás) nem veszik fel a telefont, csak pár csörgés után lerakják és elvégzik a vezérlést a beállított telefonszámokról. A gmax pl. ilyen
(#) ZsoltiD válasza sunyeb hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

köszönöm, hogy ennyien hozzászóltatok!
Az mondjuk tényleg nem hátrány ha nem kell minden egyes ki/beriasztásért fizetni. Az általam belinkelt Wilarm Mikro GSM telepítőjében ezt találtam:
"7. Riasztás ki/bekapcsolás:
Központ üzemmódra beállított bemenetekre vonatkozik!
A következő paranccsal élesíthető a rendszer (riasztásra kész állapotba kerül).
'1234on' a rendszer aktívvá válik és működni fognak a bemenetek
A funkció SMS-ből vagy bejövő hívással aktiválható.
Bemenet hatástalanítása:
'1234off' a rendszer inaktívvá válik, és nem fog riasztást küldeni.
A funkció SMS-ből vagy bejövő hívással aktiválható."

"Abban az esetben, amikor megcsörgeti a modult az első vagy harmadik csöngés után bontja a vonalat (hálózat függő). Ebből tudja megállapítani, hogy a kimenet ki vagy bekapcsol illetve, hogy a központi üzemmódban éles/kikapcsolt állapotba került."

Akkor gondolom ez azt jelenti, hogy ezért sem kell fizetni.

Továbbá ennél a típusnál bármilyen SIM kártya megfelel? (pl Vodafonos).

Zsolti
(#) sunyeb válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 8, 2012 / 1

Te nem a központ üzemmódot használod, arra nincs szükség. Amit a végén idézőjelben írtál az a lényeg, ha hívod (nem sms-t küldesz), akkor azzal vezérled a kimenetét és nem kell érte fizetni.
Bármilyen kártya jó bele
(#) bright hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok.
Segítséget kérnék, nem egyértelmű számomra a PGM
attribútum beállításának elérése. a Az opciók, és a partícióhoz rendelés rendben. DSC. Vagy csak vaksi vagyok és nem találom.
(#) MPi-c válasza bright hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Nem írtad melyik DSC. Ha PC1616, 1832, 1864, Telepítői leírás 5. fejezet 7. pont.
(#) bright válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia. 1616-os. az adott fejezet megvan és (501)-(514) ig
írja a szekciót, de nem igazán látom a kapcsolatot a táblázattal. A leírás és a pr. lap is előttem van.

Megvan vak voltam köszönöm.
(#) MPi-c válasza bright hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

A panelen lévő PGM1 az 501-es a PGM2 az 502-es szekcióban állítható be. Az 5.7 pontnál megnézed a táblázatban, hogy a kiválasztott PGM típusnál melyik tulajdonságokat kapcsolhatod be. De mi a konkrét kérdés?
(#) bright válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Köszönöm, gyakorlatilag amit megválaszoltál kérdés nélkül, a telepítői leírásra koncentráltam és a pr. lapot csak később néztem meg.
(#) max403 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Meglehet, hogy az ismetlomodul nelkul is mukodni fog, de ki kell probalni. Azon a gsm modulon 1 bemenet (vagy kimenet) van, velemenyem szerint olyan kellene, ahol vagy 1 kimenet (ki- be kapcsolas) es meg egy bemenet is (riasztaskor ide jelezne a riaszto). De ebben majd tanacsot adhatnak ott ahol majd veszed.
Következő: »»   123 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem