Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztőgép javítása
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Gepkonyvet talaltam en is ket pesti ceg arulja,de nem rendelem meg mert draga.
Na ma megneztem jobban az adattablat,es tenyleg ugyvan ahogy a Pisti mondta! Ezen van 1atkotes ami vezerli a tolot.
A lényeg a" majdnem ilyen" kifejezésben lakozik. A HEGA Co450 alkalmas Co hegesztésre, sőt elektródázni is lehet vele, De AWI hegesztésre nem használják. A KND 350 elsősorban AWI hegesztő, de lehet vele elektródázni is, - de Co hegesztésre alkalmatlan. Azt hiszem ezt már leírtam. Attól hogy a doboz szinte teljesen egyforma-az előlapi kialakítás kivételével- még nem biztos hogy a tartalom is ugyan az. Mivel mindkettő gép VISZÉK gyártmány, logikus hogy a váz és a burkolat nagyjából azonos.
Ez a KND 350 . A tetején elhelyezkedő doboz pedig a nagyfesz adapter és gépvezérlő.
Ja vagom. akkor a mienk szerintem valami kokler at epitett teknika.mert nem igy nez ki. De majd holnap csinalok kepet,azt kiderul az
Na errol van szo. A tolo tetejen van de az szerintem nem a sajatja,sot tuti hogy nem.
A képen látható toló az NDK gyártmányú MSG tipusú mely sokféle géppel tud működni.A régi HEGA tipusú gépeken
ki volt építve a CO2 beköthetőség de nem mindegyik gépen. Ez aZ MSG volt általában mindenhol alkalmazva, mert jobb volt a magyar gyártmányoknál.A hega 350-450 alap gép volt és mindenki olyan egységgel bővítette amire használni akarta.
Ahogy a Lajos is írta: a képen látható páros MSG-60 előtoló és HEGA Co 350 vagy 450 alapgép. A gép azon burkolatát amelyiken az ominózus adattábla szerepel, egy
KND350-ről "kölcsönözték".
Akkor szerintem a mienk hega 350,mert kitunoen megy a co hegesztes. Egy a baj hogy nem tudjuk az amper beallitasokat,mert van rajta par kapcsolo.
Na ez csak kiderult. Akkor ha tudnatok ebben meg segiteni,pl:melyik kapcsolo mit jelent?
Ha neked nem késő, akkor délután vagy holnap beszkennelem a gépkönyvét, és felteszem ide. Szerintem minden kérdésedre meglesz a válasz benne.
Persze hogy nem keso,es meg is koszonom elore!
Ne haragudj, nem feledkeztem meg róla, csak a dokument be van zárva a(volt) gépem winchesterébe. Ugyanis megadta magát az alaplapom. Itt a munkahelyemen viszont nincs szkennerem, így hát most arra várok,hogy a hordozható gépem visszakerüljön s akkor újból beszkennelem és küldöm. Valószínűleg a privát címedre fog menni mert elég nagy, ezért ide nem tudom feltenni, oldalanként pedig kissé macerás lenne . Djvu writerem pedig nincs.
Addig türelmet kérek tőled.
Amikor nekem meghalt az alaplapom én kicseréltem rajta az összes elkót és jó lett... Pár száz forint és egy délelőtt ráment.
Lehet hogy a problémát megoldaná a kondicsere. De már elég régi(7 éves)integrált hang és videokártyás, így hát nem tudom megéri-e bajlódni vele. Az utóbbi időben egyre csak lassult, egyre gyakrabban fagyott, s aztán végképp beadta a kulcsot.
Hello!
Akadt egy kis probléma! A probléma forrása egy közel 20 éves vagy öregebb orosz hegesztőgép (hegesztő-akkutöltő egyben(6V és 12V))! A típusát nem tudom meg sajnos képem sincs róla... viszont volt egy durranás és azóta nem működik normálisan... elvesztette az "erejét". Lehet rajta fokozatokat állítani hány A-on szeretnénk heggeszteni a (tekercse is úgy van kialakítva)... a durranás következtében leolvadt a vezeték a + kivezetésnél... valamint van két nagy ellenállás (párhuzamosan vannak kötve - gondolom ezzel növelve a rajtuk átfolyó áram nagyságának elviselését...) (feltételezem sönt, aminek egyik vége a relére csatlakozik) ez a vezeték is leolvadt. A tulaj állítása szerint amennyiben visszaforrassza ezt a vezetéket az ellenállás végére az a bekapcsolás után drasztikusan melegszik... ) Nos létezik az,h az egyik ellenállásban szakadás jött létre, és ezért a drasztikus melegedés? Ez lehet a "gyengülés" oka? Üdv!
Szia Gyurka!
Ne haragudj, most csak ennyit tudok feltenni. Ha nem elég, megpróbálok többet beszkennelni, de gépem még most sincs.
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Van egy magyar MIG 140 típusú co gépem. Rossz volt az előtolót vezérlő relé, ezt kicseréltem és tol is csak éppen a sebességet nem tudom szabályozni rajta. A vezérlés 555-el működik ami egy DB250-est vezérel. A gép gyártóját nem tudom, egy K van az elején négyzetben ugyan ez az embléma az adattáblán is. Előre is köszi a fáradtságot!
Egy kép jó lenne. A BD250 PNP tranyó, azzal fékezni szoktak. De ki tudja hogy a múltban milyen kártyák nem születtek. A lényeg: ha csak ez az egy db teljesítménytranzisztor van benne, akkor előtte kell lenni vagy egy darlingtonnak,vagy két másik tranyóból felépített emitterkövetőnek. Lehet,hogy ha a BD 250-et kicseréled, a problémád megoldódik, de előfordulhat hogy az 555-ös IC-t és a meghajtó tranyókat is cserélni kell.
Fotóztam, így néz ki. A fékezést itt rövidrezárással oldotta meg ha jól következtettem. Amúgy kivitelre kissé tákolmány a szerkezet.
A P11220435 számú képen a bal oldalon van egy kis műanyag tokos tranyó, az a BD250 meghajtója. Azt, és a teljesítmény tranyót próbáld cserélni. Talán megoldódik a gondod. Nem tákolmány. Ezelőtt 35-40 évvel ilyenek voltak a nyákok. Ez még egész jó állapotú.
Sziasztok,
Adott egy Weldevil AL hegesztogep, aminek a maximum teljesitmenye 100A. A problema ott kezdodott, hogy a tulmelegedest jelzo LED pirosra valtott, es nem valtott vissza a zold szinre, ami a hasznalhato allapotot jelezte. A nyak hatoldalan volt egy 1 Ohm 10W ellenallas, amit miutan kicsereltem ujra mukodott, de tiz perc hegesztes utan ujra kiegett, azutan egy 1 Ohm 50W ellenallassal helyettesitettem. Egy par nap utan, mar nem valtott pirosra a jelzo LED, de a transzformator fustolni kezdett. Tobb perc uresjarat utan ismet megprobaltam hegeszteni, de a trafo ujra fustolni kezdett. Kibontottam, es a trafon a szalak elegeset tapasztaltam. A hegeszto kivezetesen 76V egyenaramot mertem uresjaratban. Mi a teendo ebben az esetben?
Azért ez nem 40éves gép, de igazad volt a kis műanyag tokos BC180 volt a ludas, és a legszebb hogy a cseredarab amit vettem az is kampec volt, de találtam az elfekvő készletben egy másikat, így most minden szép és jó! Köszönöm a segítséget!
Bocs a problémádhoz nem értek, de a gép nevén gurulósra röhögtem magam... Wel devil vagy weld evil? Nomen es omen!
Az a bizonyos 1 ohmos ellenállás volt a bekapcsolási áramlökés korlátozó ellenállás, amit egy relé zár rövidre normál esetben, de találkoztam már triacos megoldással is. Az az ellenállás akkor pirul meg, amikor a relé nem működik. Tehát először a relé bekapcsolás kimaradásának az okát kell megkeresni, aztán lehet ellenállást cserélni. Ha a főtrafó megég(bár inverteres gépnél még ilyennel nem találkoztam)annak elsődleges oka a kimeneti egyenirányító dióda(diódák)zárlata lehet. Szegény masina próbált küzdeni a teljes tönkremenetel ellen(amikor a piros LED-del jelezte hogy baj van), de az emberi tényezővel nem tudott mit kezdeni.
Sziasztok!
Ebben a fórumban találtam egy SCH-250 -es hegesztőre utalást, azért írok mert javításra hoztak egyet. Leírás : istállóból került elő és a csatik lerohadva, de be tudtam egy kicsit indítani. Váltó 12-24 volt kijőtt, de utána verte a 16 A-es autómatát (üresjáratban). harmadik próbálkozásra is leverte, de előtte a mikró és a villanysütő éktelen zúgásba kezdett (asszony elmondása szerint) . Valami felharmónikust küldött volna a hálózatra? Tanácstalan vagyok nem merem tovább mérni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |