Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó
Lapozás: OK   14 / 20
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
Megérkezett, így már nem vész kárba a többi munka.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Okt 28, 2011 /
 
No, egy kicsit másabb mint az enyém színre, és az RCA aljak sincsenek az enyémben benne. A másik LCD kijelzős, amiről küldtem linket, mozgatja a fantáziám.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2011 /
 
RCA aljzatokat már én forrasztottam be.
LCD-és nekem is ..
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Hamarosan próbálható, csatlakozókat kell bekötni és a doboz előlapját kell megcsinálni. Az encoder bekapcsolását is megoldja, igy csak két forgató gomb lesz rajta, közöttük a 4db led. Az tetszik benne, hogy a bemeneteket nem léptetéssel lehet aktivizálni, 1-4 gombokkal. Az LCD kijelzős is előnyösebb lenne így, a léptetés 6db bemenetnél már macerás lehet, ezt a részét is érdemes lenne javítani.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Alakulgat!
Te Zoli! Honnan a csudából szereztél hozzá RCA aljzatokat? Mert nekem az aranyozott dupla Monacorosak vannak, de annak nem jó a kiosztása bele.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Sajnos én is csak bontásból tudtam megfelelőt találni.
Végén a 2db RCA plusz két kimenet lesz (oda most készül nyák), buffer terhelhetősége megengedi..
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Nov 1, 2011 /
 
Akkor marad a huzalos bekötés.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 2, 2011 /
 
Ma bekötöttem, nekem nem tetszik a működése.
Minden bemenet váltásnál leveszi a hangerőt, ez nagyon lassítja a kezelhetőségét, marhaságnak tartom, mindig visszaállítani a megfelelő hangerőre?? Valahogy ezt meg kéne benne szüntetni. Neked is így működik? Számomra így használhatatlan, semmi értelme.
Stab. IC teljesen hideg 12V AC megy be, max. 130mA áramfelvételt mértem.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 2, 2011 /
 
Betettem a 2db 10 ohm -ot, így már ok.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Ezt írtam is hogy így működik. Szerintem ezt az AT89C51 Atmel IC programot nem lehet módosítani. Talán ha kitörölnénk mindent, és újraprogramoznánk. De ehhez egy mikroprofesszor guru kellene. És egy érdekesség, hogy most nálam sem melegszik a stab, pedig semmi sem változott. Lehet meg vagyok átkozva, mint Bagaméri Elemér? Nekem 70mA a nyugalmi, és 120-ig ugrik fel a poti tekerésekor, de nem deprez-el mértem. Ha ez nem vált be, akkor a másik LCD-s verzió a nyerő, csak annak meg a hangra gyakorolt hatása miatt vannak aggályaim. Az nem csak egy poti a jelútban. Kétféle verzió kering az elmebajon belőle, a PGA2311 vagy a CS3310-al szerelt.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Tegnap megoldottam a problémát, nem kell programozni, csak 2db 10 ohm kell a nyákra (R17/18). Én eltávolítottam a két utolsó relét, nincs rá szükség, így a hozzátartozó 2db RCA aljzat beköthető kimenetnek. Jelutak kábelezéséhez nem használtam fel a csomagban lévő csatikat, ott érdemesebb forrasztani, nem bíztam azokban a csatlakozókban.
Ez a jobb, az csak látványosabb, PGA2311 helyett inkább poti, szerintem is .
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Ja hogy a két 10Ohmmal lőtted ki a poti csatornaváltáskori idegesítő forgását!
No igen mert ez 5.1 re is van relézve, tök feleslegesen számunkra.
A szalagkábel egyébként is marha jó a hangfrekire.
Ha véglegesítem valamibe, akkor száműzöm én is.
Kösz a 10Ohmos megoldást.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2011 /
 
Távvezérelhetősége nagyon jó, távolságra, irányra sem érzékeny, akár a mennyezetre irányítva is megy minden funkció. Rénesé sokkal gyengébb.
(#) r3pl4y válasza CHZ hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Nekem is ilyen van a B5 -m előtt... teljesen meg vagyok vele elégedve...
Mondjuk az automatikus hangerő állítgatást én is kilőttem, mert az engem is idegesített... ill. csak az egyiket lőttem ki egyenlőre...az megmaradt, hogy bekapcsolásnál vegye le a hangerőt min -re... biztos ami... de szerintem ezt is ki fogom iktatni, mert már ez is idegesít...
Amúgy valaki rájött már, hogy a távon lévő MON gomb az mire jó?... mert nekem annyit csinál, hogy ha megnyomom akkor onnantól villog az aktuális led hangerőszabályzásnál pl... de mást nem vettem észre, hogy csinálna ez a gomb... ennyi lenne a funkciója?
(#) r3pl4y válasza r3pl4y hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Ill. azt nem tudom még, hogy ami a poti mellett van kettes csati az mit csinálhat... BN9 azt hiszem...
(#) szamóca válasza r3pl4y hozzászólására (») Nov 4, 2011 /
 
Ezek a potipálya középkivezetései, az L-R loudnes tag számára.
(#) CHZ válasza r3pl4y hozzászólására (») Nov 11, 2011 /
 
Idézet:
„MON gomb az mire jó?..”

Motor sebességét lehet vele állítani, bekapcsolva lassabb, és az az aktuális LED villogtatásával jelzi.
(#) yagi hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
Nagyon megtetszett vicsys fórumtárs tervezte relés hangerő és bemenetválasztós forgó enkóderes LCD kijelzős távírányítós áramköre (sikerült leírnom). Ezért vásároltam is tőle egy felprogizott PIC-et. Amin viszont változtatok az hogy én Teledyne 732-12 -es reléket fogok használni, ezek nagyfrekis relék - vákuumban az aranyozott érintkezők - meglehetősen drágák is, valamint ha minden igaz - ez még nincs meg, folyamatban van - vishay dale ellenállások lesznek, ja és én a be- és kimeneteket lezártam egy-egy 100k-s ellenállással. Csatolok egy képet hogy hogy fog kinézni a nyák, ez csak a bemenetválasztó, a hangerő reléi egy másik panelen lesznek, mivel egy BOZ is lesz közte, annak a kimenetére kell a poti.
(#) yagi hozzászólása Dec 23, 2011 /
 
A képet nem akarta feltenni, most itt van:
(#) emmzolee válasza yagi hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Mi a pontos típusa a reléknek? Én a Takamisawa relékkel csináltam meg az enyémet. Bővebben: Link
Úgy néz ki bevált, de nyitott vagyok minden újra. Az én reléim aranyozott ezüstötvözet érintkezősek.
(#) yagi válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Írtam a relék típusát, Teledyne 732-12 , sima, nincs benne sem védődióda se meghajtó tranyó. Az új ára nagyon húzós ( 9000Ft/db ), én bontottakat vettem 15 db-ot az új árának a töredékéért.

732.pdf
    
(#) yagi hozzászólása Jan 5, 2012 /
 
Elkészült a vezérlő áramkör, még csatlakoztatnom kell a "perifériákat" és remélhetőleg ( ha nem csesztem el semmit ) akkor működni fog.
(#) CHZ válasza szamóca hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Doboz előlapja is készülget, már két hónapja hallgatom, elégedetten. Meglepő módon kicsit jobban tetszik a hangja mint az előzőnek, talán a csöves buffer javára írható. Kezelése is előnyösebb.
Te bedobozolod, vagy vársz a rénes javított változatára?
(#) speeedfire hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Létezik olyan bemenetválasztó ic, ami kezel legalább 4 bemenetet és 1 jellel lehet váltogatni, hogy épp melyik bemenet jelenjen meg a kimeneten?
Lehetőleg kis torzítással rendelkezzen.

Ezt szeretném megépíteni, csak kicsit tuningolt verzióban.
(#) speeedfire hozzászólása Jan 30, 2012 /
 
Közben másik problémám is akadt...
A pic 2 bemenetére akarom kötni az analóg zene jelét és megjeleníteni az lcd kijelzőn. De szerintem ezzel a kapcsolással nem lesz jó a bemenő zene jele, illetve a kimeneti zene is vágott lesz.
Kis segítséget kérhetnék?

Bővebben: Link
(#) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Pl: Toshiba TC9163, vagy hasonló ic az pont ilyen, de lehet hogy egyszerűbb és hosszabb távon is javíthatóbb, és lehet, hogy még olcsóbb szerkezetet is kapsz, ha reléket használsz az éppen aktív kimenet kiválasztására, az áramkörben lévő mikrovezérlő mondjuk egy ULN2003 meghajtón keresztül hajtja a relét, neked meg csak az adott lábat kell a mikrovezérlőn aktívvá tenned és már kapcsoltál is... a többi reléhez tartozó láb meg legyen alacsony szintben közben...
(#) speeedfire válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Relés lesz szerintem inkább, azt olvasom az a jobb megoldás. Igaz 4 relé nem épp költséghatékony.
(#) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Azért nem feltétlenül drága a relé sem, az ic is 1000Ft tól talán drágább és ráadásul ha azt nézed, hogy kitudja, hogy akár 5-10 év múlva lehet-e kapni majd ilyen ic-t, akkor az az esetleg kis árkülönbség, amivel a relé drágább, már lehet "meg is térül", ha más nem egyelőre fejben

Meg kell jegyeznem azt is, hogy ezt az ic-t én a Tehcnics erősítőm kapcsán "ismertem meg", ugyanis elég furcsán magashiányosan kezdett szólni az erősítő, és ennek az ic-nek a cseréjével jobb lett, ha jól emlékszek mérve is, meg fülre is, de talán még valami más baja is van, valószínűsítem, hogy földhuroktól lett valami baja az ic-nek... szóval talán ilyen téren egy relé jobb lehet, de azért az ic-s megoldásnak is lehet megvan a helye valahol... a helyigénye kisebb az mellette szól legalábbis...
(#) speeedfire válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Igen, ez is elég nagy dilemma. Ugye az ic-nél +1 alkatrész megint, de olcsó és egyszerű. A relé az drága és jobb. Az meg már megint más kérdés, hogy mennyire lehet a +1 alkatrészt kihallani, ha jó minőségű és kicsi a torzítása.
(#) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Kihallani talán magát nem lehet, legalábbis ez az erősítő nekem tetszett, aztán lett valami baja, akkoriban kivitte mind a két hangfalban a magashangszórókat is és utána hiába lettek a magasak kicserélve kevesebb lett a magashang, de ugyanazokat a hangfalakat videoton 6363-on hallgatva meg rendbenlévőnek hallatszottak...

Hát a relét, bár én még nem vettem eddig, de pl most a lomexben megnézve 320+áfa körüli összegért is lehet kapni... biztos van olyan relé ami az "audiofil" igényeknek is megfelel de gondolom egy sima 5V os relével ha rákapcsolod a bemenetet a megfelelő áramkörre az úgy valószínű teljesen jól működik, gondolom olyan nagy követelmény nincs a relével szemben, még csak nagy áramot se kell tudnia kapcsolni vagy szétkapcsolni/megszakítani... abból 4db az eléggé hasonló a Toshiba IC árához, ami a HQvideonál 1128+áfa
Következő: »»   14 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem