Fórum témák
» Több friss téma |
Ebben az esetben http://www.amazon.co.uk/HP-Premium-Plus-Photo-Paper/dp/B000092ROO ilyen papirt használtam. De ez igazán drága. Most próbálkozok nem ennyire drágával, aminek átszámitva kb 100ft nyomtatással együtt A4 es lap. Nyomtató pedig egy SAMSUNG ML szériás. Bővebben ha érdekel akkor a megfelelő topic ban válaszolok.
Kedves reloop!
Nem ehhez a témához tartozik, ezért nem ide tettem fel. Szertnélek megkérni, hogy vess egy pillantást az általad ajánlott előerősitő átrajzolt változatára. Itt találod: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_1156036.html#1156036
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül hogy miért produkálja a híd végfok azt hogy egyszer csak szólt úgy mint amikor szakadozik a telefonvonal azt utána már egyáltalán nem , nézegettem a forrasztásokat ott sincs pedig hiba , a kimeneten fix 11mV~ jön ki ha hozzáérek a bemenethez vagy rákötöm a bemenetet ez lecsökken nullára. Pedig pont az ellenkezőjének kellene történnie.
Hűtése megfelelő??? Lehet közbeszólt a hővédelem.
Nézd meg a ki mit épített ben tegnap este tettem fel képet azon látszik hogy mekkora borda van.. már egy órája halgattam közzepes hangerőn a másik panelt és csak langyosra tudta felmelegíteni a bordákat .
Ebböl nemigazán tudom kivenni a borda méretét.De azt látom,hogy hűtőtönkre szerelted az IC-ket.De én a helyedben az IC-k alá nemraktam volna szigetelést,hanem csak a tönk,és a borda közé,így gyorsabban átadja a hőt az IC.Az IC-k alá csak hővezető paszta kellene.Persze nembiztos hogy ez a probléma,de elsőnek ez tűnt fel.
Nincs gond a hőátadással mert az ic-ket is megfogtam azok is csak lanygyosak voltak. Nem tudok énse mire gondolni hogy mitől "némulhatott" el. Amúgy a borda 30x1x10 cm-s. És azokon van még a közdarab. Sajna akkora szigetelőt nem tudtam szerezni pedig úgy akartam énis.
Mind2-nél ez a probléma?
Nem csak az egyik modul csinálja a másik tökéletesen szól. Azok rosszalkodnak amelyikbe újak az ic-k a régi 100X átforrasztottak azok szólnak pedig kaptak már eleget.
Képzeld most meg elkezdett szólni a rossz fele nem tudom mivan itt Hála isten ..kopp kopp koppp
Érdekes....Azért figyeld!
Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez az ic a megépített darabok után. Hídban szeretnék vele csinálni egy aktív szubot. Milyen aktív szub szűrőt ajánlotok nekem? Találtam itt a fórumon is párat illetve a mikroshopéknál is. A legfontosabb kérdésem az volna, hogy mennyire szükséges a fázist tolni illetve fordítani az mire jó??? Ha szükséges babrálni a fázist akkor a mikroshopost építeném meg vagy ha ajánlotok valami jobbat akkor azt. Nagyon köszönöm előre is.
Ha nem vagy jártas a szűrő méretezésben, akkor elsőnek csinálj egy általad is említett "bevált" kapcsolást. Egyébként tökéleteset csak úgy lehet csinálni, ha ismertek a hangrendszer átviteli és fázis paraméterei (mérni kell), vagy legalább a mélyládáé.
Én olyat csináltam anno, amin parametrikus EQ fogja át az átviteli sávot, potival állítható a fázis, éa a mélyládához van méretezve a szűrő, fix 40-120 Hz töréspontokkal, 24 dB meredekséggel.
Üdv olyan kérdésem lenne hogy tda7294 1 darabbal meg lehetne e oldani 2x90 w hangszóró működtetését ha igen egy kapcsolási rajzot kérnék . Hogy ha kettő darabbal lehet az se baj csak ne keljen sok alkatrész hozzá .
A hangszórók 8 ohm és 3 utas .
Ezt találtam ami érdemes lenne meg építeni : Bővebben: Link
Sziasztok. Végre elkészitettem a 2*100-ast csak aza gondom,h nem vagyok benne biztos,h milyen feszről táplájam a trafóval vagyok bajba van egy bontot erősitőből szedett trafóm az 2*36 voltot ad de nem merem rákötni ha valaki tud segiteni segithetne,h jó a 2*36 vagy tekercsejem át és menyire
Szia , azt ugye tudod hogy úgy nem stereo ahogy a rajzon van ? mert úgy még mindig csak egy híd marad amin 2 hangszóró van
"Szia , azt ugye tudod hogy úgy nem stereo ahogy a rajzon van ?"
Miért nem? el mesélnéd. Vagy csak lehet én látom rosszúl? Szteró üzembe a 4 jumper nyitva hídba zárva
Sztereó az
Ha akarod sztereó ha akarod híd A 4 jumper állásán múlik
Sziasztok , ha két db híd végfok egy trafóról megy ami kb.250-300w-os akkor elég lessz a tápágba 60.000µF puffer? Ennyitől csak nem esik kritikusan a feszkó nagy basszusoknál Egyébként most csak egy végfokot használok mert a kettőt már nem bírja el a trafó , nemsokára veszek a helyére egy 450Va-os torroidot.
Szia. nem vettem figyelembe a jumpereket , bocsánat. Azért nem kéne mindjárt leharapni a fejemet, de akkorse fordítanák sok bizalmat ennek a kapcsinak.
Szia
A fejharapást én sem szeretem, nem is azért írtam, bocsi ha annak vetted Csak elég a szöveget elolvasni hozzá és ott írja mi miért van benne Ez egy normál sztereó kapcsolás csak lehet hidalni is ha akarja ( sok ilyen NAGY erősítő is van )
Szia! A nagy puffer nem sokat segít rajta. Amennyivel tovább tárolja az energiát, annyival nehezebb is újratölteni. A nagyobb trafó lesz a jó megoldás.
Szia! A 2x36V mint szűrt egyenfeszültség tökéletes. Ha trafó ennyit ad le váltóba (abból +/-50V lesz) akkor tekerd le 2x27V-ra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |