Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » USB-s hangkártya PCM2902 IC-vel
Nem rossz, de kicsit kicsi az IC. Amúgy lehet, hogy nem rossz az ötlet, de a nyákot nem tudnám megtervezni.
Csak vigyázz, ha kifogsz valami gagyi usb1-es elosztót ócsójé...
A sávszélességen osztoznak az azonos HUBba dugott eszközök...
Meg kéne építenem a pooler ajánlott cuccot, csak nincs nyáktervem, azt meg nem lesz időm most tervezni.
Sziasztok!
Ez elméletileg megfelelő lesz számomra nem? Az előző témáról lesz szó, tehát az USB hubról, hogy szétszedjem.. Bővebben: Link
Valaki megnézné? Bővebben: Link
Egyszerre próbáltad éleszteni vagy külön külön a két oldalt?
A táp eljut a PCM-ig? Másik usb-be próbáltad?
Sziasztok!
Próbálta valaki a PCM2706-ot I2S-en keresztül valamilyen D/A-val összekötni? (pl: TDA1543, TDA1541, AD1865 stb stb.) Illetve a PCM2706 működik win 7 64-bit alatt?
Külön-külön USB kábellal próbálom.. Átforrasztottam minden IC-t. Ott tartok, hogy az egyik fele már rendesen észlelve lett. Most a másik felét kell megnéznem.
Nem, még nem vettem. Csak USB kábelt. Az a gond szerintem, hogy az OPA2353-ra a másikon nem esik feszültség, de egyelőre nem tudom miért.
Ne egy usb-be dugd be őket. Mindegyiket másikba, hogy ne legyen ütközés.
Az opa2353 az csak erősítő, nem szól bele a felismerésbe.
Az úgy nagyon nem jó!! Persze hogy nem működik,mert ütközés van. Ez olyan mintha 2 pendrivet akarnál egy aljzatba dugni.
Vége. Kész. A másik felén elrontottam az SSOP28 toknak a lábait. Felszakadtak. Kidobhatom az egyik felét, de a másik meg akkor bedobozolom..
A gyakorlatig nem jutott el a dolog, de elméleti síkon összeterveztem a TDA1541-el. Jobb megoldás volt egy DIR9001 a TDA elé, így van koax bemenetem, és egy PCM2902 SPDIF kimenetéről is tudom hajtani a DAC-ot.
Hangminőségbe beleszólhat az, hogy mi van a D/A előtt?
Hogyha minden ugyanaz lenne, 16bit, 44,1KHz; ugyanúgy galvanikusan le lenne választva az egész áramkör... Lenne bármilyen minőségkülönbség hogyha SPDIF-et beleveszem, vagy rögtön az USB-s IC után rakom a D/A-t? Win 7 64bit-ről ötlet?
Vista 64bit viszi a 2902-t, szóval szerintem nem lenne vele baj.
Na most az SPDIF-el az a baj, hogy túl sok a felesleges konverzió. USB->PCM->SPDIF receiver->D/A chip. Bár én semmivel nem hallom rosszabbnak, ha a PCM-ről kapja a DACom a jelet, mintha egyből az alaplapi hangkártyára menne. Viszont úgy tudom, hogy a 2706 kb 500ps jittert ad hozzá az i^2s kimenetén a jelhez.. A DIR9001 viszont ~50ps jitterrel operál.. (ezért is vetettem el többek között a 2706 témát.) Ha meggyőztelek, a "Sztereó DAC" topikban találsz nyáktervet a TDA dacomhoz, levághatod nyugodtan a DIR részt. Sőt, ha érdekel előkaparom majd valahonnan a kapcsolást ami alapján építettem.. Viszont ha még a tervezési fázisban jársz, akkor nagyon ajánlom egy az egyben megépíteni az én utolsó tervemet, vagy Moszkvai tervét. Mindkettő csak AC feszt kér, meg bemenetet, és egy tetszőleges I/V-t kell ráakasztani a kimenetére, aztán már zenél is. Picasámon van az egészről 'tájékoztató jellegű' kapcsolási rajz is.
Szerintem TDA1543-al fogok csinálni... csak rákell akasztanom egy stabil tápot (TL431-et belecsempészve), passzív I/V megfelel nekem (csöves végfok elé műveletit nem akarok), optocsatolóval leválasztom a D/A összes bemenetét, így legalább onnan nem jön zaj, nem lesz földhurok...
Jitter-nek mekkora jelentősége van?
A megfelelő tápegységen, földelésen, és a jitteren múlik egy DAC hangja főképp. Ez az optocsatolós leválasztás teljesen felesleges, tekerni kell, vagy hálózati kártyáról bontani egy impulzustrafót, és azzal csatolni az SPDIF-et. Azon kívül dicséretes, hogy nincs galvanikus kapcsolat az i2s vonalon, de a receiver és a D/A rész között mindenképpen lesz közös földpont. Még akkor is, ha ferritgyönggyel el van választva a két föld.
De már szétoffoltuk a témát.
Úgy gondoltam, hogy a PCM2706 kapná a tápot az USB portról, a D/A pedig a saját tápjáról... és így nincs közös föld a két IC között...
Mivel 100%-ban számítógéppel használnám, így nincs is igazából szükségem SPDIF-re... Esetleg opto helyett egy ilyen megoldás: Link (persze a DC/DC nélkül... elvileg tud 100Mbps-et is az IC, akkor csaknem adódik hozzá sok jitter, nem?)
Akkor is közösnek kell lennie a két földnek, a tápoknak nem. De közös föld nélkül nem működne.
Üdv., lehet hogy sok mindenbe belevágok, érdemes-e 5.1es hangkártyát építeni házilag? (vagy több csatornásat) Linux kompatibilitás nagyon fontos.
Sziasztok,
Két panelt építettem PCM2902-vel és azt tapasztaltam, hogy az egyik panellel mikrofon bemenetet telepít a másikkal pedig vonal bemenetet windows 7 alatt. Néztem az adatlapot, de nem igazán találtam rá utalást, hogy mi dönti el, hogy az adott bemenet mi legyen. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Nekem mikrofon bemenet kellene mindkettőn. Köszi!
Van egy pcm2900-ás dac-om. Viszont mostanában sokszor megy el standby-ba. De nem jövök rá, hogy miért.
Tapasztalt valaki ilyet? Mi lehet a gond vele? Ezt csináltam meg: Táp rész analóg oldal
Ha jól tudom, alapból bennevan, hogy ha 10mp-ig nem kap jelet, átmegy standby-ba.
Igen, de azt hiszem még talán kevesebb is, mint 10mp.
Az a fura/zavaró hogy sokszor zene/film közben is kikapcsol. A ledem világít, feszültség van rajta, ellenben a windows eszközökben nincs ott. Egy kis idő után meg magából ismét megjelenik az eszközök alatt. Próbáltam már laptopon is, linux alatt is. Ugyan ez volt ott is.
Hali!
Én is összeraktam a stab IC nélküli adatlapos változatot PCM2902-vel, az XP kiírta hogy új hardver, "USB AUDIO CODEC" meg hangeszköz, aztán hogy sikeresen befejeződött, használatra kész. Utána kihúztam-bedugtam és már ismeretlen eszközt ír ki, nem ismeri fel. Járt már valaki így? Mindjárt rámérek szkóppal a kvarcra, meg a feszkókra.
A feszültség mindenhol oké (a belső táp 3.29V a lábakon) , a "Suspend" lábon (28.) 0V van, tehát "alszik", a kvarcon pedig csak 6MHz-et mérek.
Szerintem ott valami zárlat lehet az IC körül. Nekem is volt, hogy egyszer azt írta ki a PC ,hogy jó, volt, hogy nem is válaszolt rá, aztán nem ismerte fel, stb. Volt, hogy egész fenn volt a zárlat, az IC lábaknál, nem is a padnél. Szívd ki szalaggal az IC-t, forraszd újra, de vigyázz a hőfokra. Nekem általában ez segített.
Közben a kvarcot rosszul mértem, ott jó a freki. Szóval a mérések jók, mindenhol az van, aminek lennie kéne. Zárlat tuti nincs.
Szerk.: kicsit átforrasztottam 1-2 lábat, és elindult, de aztán megint ismeretlen eszköz lett... Az nem baj, ha az 1µF-os kondik kerámiák? A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Akkor nem tudok segíteni.
Amúgy melyik nyákot építetted meg, vagy sajátot terveztél? |
Bejelentkezés
Hirdetés |