Fórum témák
» Több friss téma |
igen 9v os elemmel találtam ezt a kapcsolást ugyhogy azzal szeretném
Busszal megyek, de nemhiszem, hogy nagyon örülnének nekem
hi
220 V-os asszinkronmotorokban használnak kondenzátorokat (nem indító kondi) ezek egy idő után elvesztik a kapacitásukat, kérdésem az lenne, hogy nem tudja valaki, hogy mi ennek az oka? mivel nem elko-ról van szó a kiszáradást mint hibalehetőséget elvethetjük, nos, 5 letek?
Hali!
Jól értem? Te egy 9V-os elemről akarsz tölteni egy mp3 lejátszót? Szerintem nem lesz nagy hatásfoka a dolognak.
Hejhow!
Szükségem lenne egy olyan kondira, ami megoldaná azt a problémámat, hogy: Adott egy terepmotor, aminek van egy fesszabja, 14.4V leszabályoz. Nu most ez rendben is lenne, viszont mivel ezt a feszt egy forgó-állórész páros szolgáltatja, alacsony fordulaton (alapjáraton) pislákol a fényszóró, és úgy, ahogy egy 4T forog. Ezt a pislákolást (gyors egymás utáni fényerősség csökkenés-növekedés + fényerő gyengeség) szeretném kisimítani, közel állandóra tenni. olvastam valahol, hogy egy 10000µF 63V elkót forrasszak a fényszóró tompított drótja és a negatív közé polaritáshelyesen. Vélemény? Egyéb megoldási javaslat? Előre is thnx a válszokat!
Nem ismerem a motorodnak a lelkivilágát, de ha egyent ad tovább az a drót, ami megy a fényszóróra, akkor tegyél be valami nagyáramú schottky diódát vagy diódákat ( hűtve ), elszigetelve a motortesttől, utána mehet rá polaritáshelyesen az elkó.
Ha meg váltó, akkor is ugyanez a játék.
Mint a neve is mondja :fémezett papir,illetve fémezett fólia az alapanyag,ezek alkotják a kondenzátor fegyverzeteit. Pontossága,feszültségtűrése,kis szivárgóárama,jó impulzustűrése miatt alkalmazzák pl időzitőáramkörökben,hangfrekvenciás kapcsolásokban,de megtalálhatóak a tirisztoros gyújtásokban is.
Hirtelen ezeket találtam:
köszi,már képben vagyok.csak azt nem értem,hogy az 500W-os inverter készítésénél,polarizált van rajzolva.akkor,most ezt mindegy,hogy rakom be?
Ezt a tipust mindegy,illetve a remix kondinál jelölték a negativabb pontra menőt egy függőleges vonal formájában.
Sziasztok!
Kérdésem a következö:Szétszedtem egy régi vakus fényképezögépet találtam benne egy nagy kondit egy kis trafót,meg a hozzátartózó áromkört(dióda,ellenálás...) Általában az ilyen régi vakukhoz hány volt megy? A kondenzátor hány voltos és uf-os lehet?(ugyanis nincs ráirva) Csak azért kérdem hogy ha hozzáérek (a kondi két polusához) akkor meg e ráz vagy ilyesmi mert ellégé nagy az a kondi?
Nagyon komoly áramütést lehet tőle kapni!!!!. Néhányszáz µF kapacitású,és 300V fölötti feszre tölti fel az elektronika. Elképzelhető,hogy a kiszáradás miatt már nem akkora a kapacitása,de vigyázz vele.
oKé vigyázok de szerintem én csak kevesebbel fogom feltölteni.
300V DURVA!!!!
Engem rázott meg ilyen kondi és elárulom nem volt túl jó érzés - lezsibbadt a karom
Hu az nem semmi!
A kondit át szeretném szerelni meg a trafot máshová, hogyan csináljam, hogyan süsem ki a kondit hogy biztos ne legyen benne árom?Ugy hogy ne rázzon meg?
Nézd át a kapcsolást. Kell lennie a kondenzátorral párhuzamosan kapcsolva egy Mohm,vagy nagyobb értékű ellenállásnak. Ha nincs akkor 2 db 470k köss sorba ,és az igy kapott940k értéket párhuzamosan kösd rá a kondira. Ez egy kis idő alatt kisüti a kondit,ha nem használod,igy nem kapsz véletlen áramütést,ha hozzáérsz. Ahhoz viszont elég nagy értékü,hogy az elektronikának nagy terhelést jelentene.
Köszönöm én csavarhuzora gondoltam elöször.
Hát nem tudom mennyi töltés maradhatot a kondiba mert vakuztam vele és utána nem töltötem fel, igy is marad benne áram?
300 V, 100-150 µF környékén vannak.
A kondenzátor energiája E = 1/2*C*U^2 Elég nagyot tud csapni... Ez a kondi már szépen csattan, ha rövidzárat kap... A villantás után ELVILEG nem marad jelentős feszültség. Gyakorlatilag viszont illik kisütni.
Villanás után "ujratölt"(ha elötte nem kapcsoltad ki). A kondit illik kisütni de NEM csavarhúzóval!
HU kösz a segítséget most sütötem ki a villantásal
és tényleg nem marat benne árom bemértem,és utána büszkén fogtam az érintkezöit!
sziasztok!
Érdekes problémával találkoztam. Egy régi csöves erősítőben két Frolyt típusú elkó van az egyik 20/3 a másik 50/3 -as jelöléssel ez utóbbi kicsivel ducibb is. Mind a két kondi katód hidegítésre szolgál, és kb 1-2V ra töltődhetnek fel. arra gondoltam, hogy a jelölés első fele lenne a kapacitás érték, a második pedig a feszültség tűrés -végülis a 3 V elég kell hogy legyne. Azonban az 50/3-as kapacitását 15µF-ra mértem, 20/3-as kapacitását pedig 34µF-ra. A kérdésem az volna, hogy helyes-e a jelöléssel kapcsolatos feltevésem, és hogy létezhete-e hogy az elkó kapacitása növekszik az öregedéstől. Boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Valaki be tudna nekem linkelni egy képet egy kondiról ami 100µF 250V és nem elko?
használható-e, vagy működőképes,e az a kondi, aminek a teteje pupos, vagy kicsit szét van nyilva, vagy pupos volt, és vissza be van nyomva?..
Mérj rá! Ha tudja még a ráirt kapacitást akkor még jó, viszont én inkább kicserélném! És lehetőleg olyanra ami ugyanekkora kapacitás mellett nagyobb feszt bír, mert valószínű azért puklisodott ki a teteje! Visszabenyomással nem próbálkoznék, mert sérülhet a dielektrikum, és zárlat keletkezhet!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |