Fórum témák
» Több friss téma |
tényleg egyszerű de, a FET-ek Gatejét kb 2,7k-val le kéne huzni földre(mert tér vezérelt tranyo és nem zár le ha elveszed a Gate feszt), optocsatolok bemenetére 220 ohmot kötni (Ledek nem szeretik csak ugy az 5v-ot).
Meg nem akarok kötözködni de ez nem egy unipoláris motor meghajtónak néz ki, és nem egy bipolárisnak.?
Na ja, ahogy elnézem elrajzoltam kicsit. Szóval nálam a gate-ek 1Kval vannak a földre téve, és a ledek közösített negatív lába egy 300R ellenállást kapott, így biztos nem kap 5V-ot. De köszönöm hogy észrevetted! Unipoláris, persze. Egy szóval sem írtam hogy bipoláris meghajtó
Nálam a printerportról jó ha H állapotban 3V kijön...ezért nincs ott semmi
Nem tudtok olyan programról, felszeletel valamilyen 3d-vel megrajzolt testet, függőleges és vízszintes darabokra? Ilyet szeretnék csinálni Én is.
Bővebben: Link
SZia! Ezt sima Sketchupban is meg lehet rajzolni. Csak egy alakzatot megrajzolsz, asz neki anyagvastagságot és másolva körbeforgatod annyi példányban, ahány részre akarod bontani. Followme-vel meg tudod rajzolni a törzset stb. Én nem látok benne extrát - csak ötletességet. Egyébként a solidedge úgy emlékszem tud ilyen funkciókat - átlyukasztás minta alapján stb. Csak régebben használtam. Mindkettőből tudsz utána NC-t csinálni.
Ez esetleg a függőlegeseket meg is csinálja, de a vízszinteseket nem, ráadásul ugye a kapcsolód pontoknál anyagvastagságnyi bemarásokat kell készíteni. Ezt semmiféle görbeforgatás nem csinálja meg.
Valóban, a Solid Edge alkalmas rá: Meg kell rajzolni a testet, kell mellé rajzolni egy rácsot, azzal ki kell vágni a modellt. Majd a kivágott felületekre például lehet vázlatot rajzolni az "átvesz" paranccsal. A szerszámpályák ezen vázlatok alapján készülhetnek.
Hát ennyire nem vágom, de legalább adtál kiindulási alapot. Köszi.
Kb az összessel meg lehet csinálni, ami ismer "közös rész" parancsot.
Azért egyszerűbb lenne ha lenne egy progi, odaadod neki az iges állományt, megmondod hány darabra darabolja, függőlegesen illetve vízsztintesen, milyen vastag anyag legyen és kijönne belőle egy 2d-s ábra az elemekkel.
Persze az is sok segítség, amit mondtatok, ez csak ábrándozás
Lehet makrókat csinálni solidworksben, solidedge vagy inventorban, egy próbát megérhet.
Találtam egy allegro kapcsolást, 6.5A-es léptetőkhöz jó.
régi görgös egérből, vagy kidobott nyomtatóból ki lehet termelni.
Esetleg a Conradnál is lehet venni -bár drágább mint a régebbi görgős egerek de írásvetítő fóliára is lehet lézerrel printelni. Ehhez már csak egy optó kell 1-200Ft-ért, meg némi kézügyesség. Forgó, vagy lineáris kell? Mert régi nyomtatókban is van lineáris....
Nem értem, hiszen a fóliára printelt verziót is használhatod inkrementális jeladóként. Gyakorlatilag printelsz egy vonalzót. Vonás,szünet, vonás szünet stb. Maximum 2 optót használsz hozzá. Bár nekem még mindig nem egyértelmű, hogy lineáris, vagy szögelfordulásos kell? Mert eszerint kell a beosztásokat megcsinálni. Ennél olcsóbbat venni csak akkor tudsz, ha kibontod a felsorolt eszközökből. Egy tintasugaras nyomtatónál is kapsz pld. egy 300-600dpi azaz dot/inch felbontású lineáris skálát, 210mm-ig Ehhez szinkronizál a nyomtatófej. Az egérnél is kapsz egy 300-400dpis- szögelfordulásos skálát. Nyilván ez csak kisebb, max 1m -es eszközöknél működhet jól. Nagyobb - akár 7km-es jeladónál, már profi például Pepper-Fuchs megoldás kell - de az nem a hobbi kategória. Ha nagyon precíz skálabeosztás kell, akkor nyomdaipari levilágító - az tud 6000dpis skálát is nyomtatni fóliára párszáz forintért, maximum a belerakható fóliatekercs méretéig.
Ez lemaradt a szöveges részből: Jeladók
bocs. szögelfordulásos köszi, megnézem mit tehetek az ügy érdekében
Van egy kis problémám a két tengelyes y hajtással. Próbáltam szíjjal átvinni, de vagy a léptető nem bírja, vagy valami mád gebasz van, mert egy 200-ra lépés és utána 0-ra visszánál is cirka fél milit csúszik - irányban.
Próbáltam a szíjat feszíteni, semmi változás nem volt. Levettem a szíjat, levettem a második tengelyt, és nincs csúszás, de most csak a bal oldalon hajtja a motor a tengelyt ami ugye megint nem jó. Van egy negyedik port kimenet a kártyán, de azon nincs meghajtó fok, viszont van egy másik ilyen tb6560-as (PIROS) vezérlőm. Arra gondoltam, hogy a táp 24-voltját megkapja a másik vezérlő is, és a 4. portról az 5V-ot, a GND-t, a steppet a dirt, és az enabledet rákötöm a másik kártya (vagy párhuzamos, vagy a 15 portos joystick) megfelelő portjaira, és az kap még egy motort. Elméletileg a 4. portot a mach3-ban lehet segédmotorként definiálni, de persze gőzöm sincs hogy hogyan. A másik lehetőség, hogy lelopom 5 vezetékkel az eredeti kártya párhuzamos port bemenetről a step dir enable, 5V gnd jeleket az y benetekről és azt adom oda a másik kártyának, csak ugye az 5V és a GND ott is előáll a 24V-os bemenetről, és félek, hogy ez nem tesz jót a kártyáknak. Melyik működhet szerintetek? (Mind a két kártya optikai leválasztót használ, a második kártya nem is lenne feldugva printerportra)
Azt nem próbáltad, hogy egyszerűen párhuzamosan kötsz két motor végfokot közös step-dir jellel?
Nincs két motor végfok szabadon. Mind a két kártyán 3 csatorna van tb6560-al hajtva, az egyiken van egy 4. csatorna de azon nincs végfok.
Azért mielött nagy átalakitásba kezdesz. Olyan autószerelő módjára rángasd meg az "y"mechanikát. Hátha ott van a fél mm. Ez a 1\2mm sok tényezőből adódhat össze
Nincs mit rángatni. Ugyan az egy tengelyen hajtva nem produkálja. Egyébként egy keresztrúd van az y tengelyen alul azon van egy egy lemez ami össze van fogva a danamid anyával. Múltkor raktam fel képet róla.
A téma képei között fölülről a 2. A kérdés az, hogy megy e a felvázolt módon, vagy kék füst effektre számítsak?
Nincs valakinek ilyen:?Belső átmérő 20 mm
Tudom ez szinte hirdetés de azt nem olvassák a cnc-ek.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Most találtam ezt az oldalt! CNC-t szeretnék építeni házilag, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá! Mennyibe kerül egy ilyen szerkezet, mi kell hozzá, hol lehet ezeket megkapni, stb.. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm
Köszönöm a gyors választ!
-ezt az oldalt már nézegettem az előbb de itt mindenféle kapcsolások vannak, amiket igazából én nem értek! Nem tudom mi fán terem az ilyen! |
Bejelentkezés
Hirdetés |