Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   116 / 376
(#) Sanyessz válasza Rasiel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

tényleg egyszerű de, a FET-ek Gatejét kb 2,7k-val le kéne huzni földre(mert tér vezérelt tranyo és nem zár le ha elveszed a Gate feszt), optocsatolok bemenetére 220 ohmot kötni (Ledek nem szeretik csak ugy az 5v-ot).
Meg nem akarok kötözködni de ez nem egy unipoláris motor meghajtónak néz ki, és nem egy bipolárisnak.?

meghajto.jpg

(#) Rasiel válasza Sanyessz hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Na ja, ahogy elnézem elrajzoltam kicsit. Szóval nálam a gate-ek 1Kval vannak a földre téve, és a ledek közösített negatív lába egy 300R ellenállást kapott, így biztos nem kap 5V-ot. De köszönöm hogy észrevetted! Unipoláris, persze. Egy szóval sem írtam hogy bipoláris meghajtó
(#) Rasiel válasza Rasiel hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Nálam a printerportról jó ha H állapotban 3V kijön...ezért nincs ott semmi
(#) gulasoft hozzászólása Jan 27, 2012 /

Nem tudtok olyan programról, felszeletel valamilyen 3d-vel megrajzolt testet, függőleges és vízszintes darabokra? Ilyet szeretnék csinálni Én is.

Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

SZia! Ezt sima Sketchupban is meg lehet rajzolni. Csak egy alakzatot megrajzolsz, asz neki anyagvastagságot és másolva körbeforgatod annyi példányban, ahány részre akarod bontani. Followme-vel meg tudod rajzolni a törzset stb. Én nem látok benne extrát - csak ötletességet. Egyébként a solidedge úgy emlékszem tud ilyen funkciókat - átlyukasztás minta alapján stb. Csak régebben használtam. Mindkettőből tudsz utána NC-t csinálni.
(#) gulasoft válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Ez esetleg a függőlegeseket meg is csinálja, de a vízszinteseket nem, ráadásul ugye a kapcsolód pontoknál anyagvastagságnyi bemarásokat kell készíteni. Ezt semmiféle görbeforgatás nem csinálja meg.
(#) Medve válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Valóban, a Solid Edge alkalmas rá: Meg kell rajzolni a testet, kell mellé rajzolni egy rácsot, azzal ki kell vágni a modellt. Majd a kivágott felületekre például lehet vázlatot rajzolni az "átvesz" paranccsal. A szerszámpályák ezen vázlatok alapján készülhetnek.
(#) gulasoft válasza Medve hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Hát ennyire nem vágom, de legalább adtál kiindulási alapot. Köszi.
(#) Zuzmo_farok válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Kb az összessel meg lehet csinálni, ami ismer "közös rész" parancsot.
(#) gulasoft válasza Zuzmo_farok hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Azért egyszerűbb lenne ha lenne egy progi, odaadod neki az iges állományt, megmondod hány darabra darabolja, függőlegesen illetve vízsztintesen, milyen vastag anyag legyen és kijönne belőle egy 2d-s ábra az elemekkel.
Persze az is sok segítség, amit mondtatok, ez csak ábrándozás
(#) Zuzmo_farok válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Lehet makrókat csinálni solidworksben, solidedge vagy inventorban, egy próbát megérhet.
(#) gulasoft hozzászólása Feb 1, 2012 /

Találtam egy allegro kapcsolást, 6.5A-es léptetőkhöz jó.

a3986.zip

(#) pipi válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Hali!
melyik progival nézhető meg?
(#) gulasoft válasza pipi hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Eagle. Jó hozzá a demó is.
Cadsoft.de
(#) Rasiel hozzászólása Feb 2, 2012 /

Valaki nem tud olcsón kisméretű encodert?? )
(#) Sanyessz válasza Rasiel hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

régi görgös egérből, vagy kidobott nyomtatóból ki lehet termelni.
(#) kameleon2 válasza Rasiel hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Esetleg a Conradnál is lehet venni -bár drágább mint a régebbi görgős egerek de írásvetítő fóliára is lehet lézerrel printelni. Ehhez már csak egy optó kell 1-200Ft-ért, meg némi kézügyesség. Forgó, vagy lineáris kell? Mert régi nyomtatókban is van lineáris....
(#) Rasiel válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Inkrementális kellene. A+B kimenettel

Nem értem, hiszen a fóliára printelt verziót is használhatod inkrementális jeladóként. Gyakorlatilag printelsz egy vonalzót. Vonás,szünet, vonás szünet stb. Maximum 2 optót használsz hozzá. Bár nekem még mindig nem egyértelmű, hogy lineáris, vagy szögelfordulásos kell? Mert eszerint kell a beosztásokat megcsinálni. Ennél olcsóbbat venni csak akkor tudsz, ha kibontod a felsorolt eszközökből. Egy tintasugaras nyomtatónál is kapsz pld. egy 300-600dpi azaz dot/inch felbontású lineáris skálát, 210mm-ig Ehhez szinkronizál a nyomtatófej. Az egérnél is kapsz egy 300-400dpis- szögelfordulásos skálát. Nyilván ez csak kisebb, max 1m -es eszközöknél működhet jól. Nagyobb - akár 7km-es jeladónál, már profi például Pepper-Fuchs megoldás kell - de az nem a hobbi kategória. Ha nagyon precíz skálabeosztás kell, akkor nyomdaipari levilágító - az tud 6000dpis skálát is nyomtatni fóliára párszáz forintért, maximum a belerakható fóliatekercs méretéig.

Ez lemaradt a szöveges részből: Jeladók
(#) Rasiel válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

bocs. szögelfordulásos köszi, megnézem mit tehetek az ügy érdekében
(#) gulasoft hozzászólása Feb 7, 2012 /

Van egy kis problémám a két tengelyes y hajtással. Próbáltam szíjjal átvinni, de vagy a léptető nem bírja, vagy valami mád gebasz van, mert egy 200-ra lépés és utána 0-ra visszánál is cirka fél milit csúszik - irányban.
Próbáltam a szíjat feszíteni, semmi változás nem volt.
Levettem a szíjat, levettem a második tengelyt, és nincs csúszás, de most csak a bal oldalon hajtja a motor a tengelyt ami ugye megint nem jó.
Van egy negyedik port kimenet a kártyán, de azon nincs meghajtó fok, viszont van egy másik ilyen tb6560-as (PIROS) vezérlőm. Arra gondoltam, hogy a táp 24-voltját megkapja a másik vezérlő is, és a 4. portról az 5V-ot, a GND-t, a steppet a dirt, és az enabledet rákötöm a másik kártya (vagy párhuzamos, vagy a 15 portos joystick) megfelelő portjaira, és az kap még egy motort.
Elméletileg a 4. portot a mach3-ban lehet segédmotorként definiálni, de persze gőzöm sincs hogy hogyan.
A másik lehetőség, hogy lelopom 5 vezetékkel az eredeti kártya párhuzamos port bemenetről a step dir enable, 5V gnd jeleket az y benetekről és azt adom oda a másik kártyának, csak ugye az 5V és a GND ott is előáll a 24V-os bemenetről, és félek, hogy ez nem tesz jót a kártyáknak.
Melyik működhet szerintetek?
(Mind a két kártya optikai leválasztót használ, a második kártya nem is lenne feldugva printerportra)
(#) karaszbandi válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Azt nem próbáltad, hogy egyszerűen párhuzamosan kötsz két motor végfokot közös step-dir jellel?
(#) gulasoft válasza karaszbandi hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Nincs két motor végfok szabadon. Mind a két kártyán 3 csatorna van tb6560-al hajtva, az egyiken van egy 4. csatorna de azon nincs végfok.
(#) l48 válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Azért mielött nagy átalakitásba kezdesz. Olyan autószerelő módjára rángasd meg az "y"mechanikát. Hátha ott van a fél mm. Ez a 1\2mm sok tényezőből adódhat össze
(#) gulasoft válasza l48 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Nincs mit rángatni. Ugyan az egy tengelyen hajtva nem produkálja. Egyébként egy keresztrúd van az y tengelyen alul azon van egy egy lemez ami össze van fogva a danamid anyával. Múltkor raktam fel képet róla.
A téma képei között fölülről a 2.
A kérdés az, hogy megy e a felvázolt módon, vagy kék füst effektre számítsak?
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 8, 2012 /

Nincs valakinek ilyen:?Belső átmérő 20 mm
Tudom ez szinte hirdetés de azt nem olvassák a cnc-ek.

images.jpg

(#) csubi1 hozzászólása Feb 9, 2012 /

Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Most találtam ezt az oldalt! CNC-t szeretnék építeni házilag, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá!
Mennyibe kerül egy ilyen szerkezet, mi kell hozzá, hol lehet ezeket megkapni, stb..
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm
(#) csubi1 válasza mex hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Köszönöm a gyors választ!
-ezt az oldalt már nézegettem az előbb de itt mindenféle kapcsolások vannak, amiket igazából én nem értek!
Nem tudom mi fán terem az ilyen!
Következő: »»   116 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem