Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Ma elmentem postára a plexi dobozért és kiderült, hogy (legalább is szerintem) nem is annyira jó. Lehet, hogy csak nekem, de egy lemez repedezett. Továbbá nem szimmetrikus. Miért csak az alsó lemeznek van mind a négy sarkánál furat? Mindegyiknek kéne legyen a rendes rögzítéshez
Hali.
Segítséget kérnék, merthogy van egy nixi órám, én csináltam, működik is, csak siet a drágám, kb 1mp/nap ot, mi lehet a baja, hol keresem a hibát? Eztépítettem meg, de nem tudok rájönni mi lehet a baj. Üdv Gábor.
Szia
Az 1 sec jelet a 32768 kvarcból állítja elő, próbáld meg kicserélni, valszeg az nem pontos. Üdv: Csupasz
Hali.
Arra már gondoltam, cserélgettem párat, sőt egy origi jól működő órából is bontottam, és ugyan az a jelenség, más elképzelés? Üdv.
Ja és nem lehet sehogy sem úgy egymásra rakni őket, hogy ha az oldalakat összeigazítom, akkor a lyukak is egymás felett legyenek. Azért lehetne jobb, ennyiért. Na mindegy, jobbat amúgy én se tudnék plexiből, csak azt hittem azért vettek sokan, mert jó, de lehet, hogy fadobozt készítek.
Az alsó lemezen van a lábaknak négy furat a többi lemezen nincs láb... A plexi nem szimmetrikus, mert az óra panel sem az, lévén az egyik oldalt van 2 db gomb a másikon nincs. nézd meg, melyik oldalon vannak a pöttyök, azt forgasd lefelé, az összesnél, úgy tedd őket egymásra. A rövidebb oldal közepén lévő furatokba mennek a csavarok és minden plexi lap közé megy egy távtartó is. A két panel közé kell egy-egy távtartó, mint ahogy a leírásban van, akkor elég ennyi furat, ha máshogy rögzíted a panelokat, akkor azokhoz neked kell fúrni lukakat. (ha nézed a fotón látszik a zárt anya mellett a másik csavar a plexi alatt, ami a másik távtartó tetején van) így kell kinéznie
Simán össze lehet rakni és stabil is lesz. a fúrással csak óvatosan mert a plexi törik reped! Én menetet fúrtam bele óvatosan a talpaknál és a tartócsavarnak az alsó plexibe.
Az alsó plexin van két furat a távtartónak, amin keresztül megy a rögzítőcsavar. A távtartó egy egyszerű csődarab, lehet műanyag is amin átmegy a 3-as csavar. Ha a gumiláb öntapadós nem kell a lábak furatait használni. Elvileg minden anyával (felül zárt anya) van rögzítve, ezért nem szükséges menetet metszeni, vagy új furatokat fúrni.
Tudom mi hova megy, de akkor is el van csúszva egy plexi rögzítő furat, ami még fúrni kell. Megpróbálom vékonyra megépíteni, hogy a repedezett darabot ne kelljen bele tenni.
Miért kell fúrnod? Az 5 db középső plexi teljesen egyforma, fordíts rajta 180 fokot akkor jónak kell lennie. Ha a felsö plexitől lefelé haladsz az összeforgatásnál, akkor adja magát a helyzet. Összeszerelni, viszont alulról érdemes, az alsó plexire kell fleszerelni az órát a két belső furatnál távtartókkal. Ha az óra így már stabilan áll, akkor lehet köré pakolni a középső plexiket a kis távtartókkal és a végén rátenni a fedlapot. Sajnos a repedt elemet csak megragasztani tudod, de ne használj pillanatragasztót! (oldószer kell, ami a plexit anyagában oldja, azzal becseppentve el lehet tüntetni a repedést kloroform, metil-etil keton stb)
Nincs eltörve, csak végig apró repedések. A fedőlapnál így is úgyis el van csúszva egy furat, akárhogy forgatom. Mindegy, valahogy megoldom majd.
Valami készül a Mule órához Ki tudja megmondani mi lesz ez??
LED-es alávilágítás?
Megfúrtam a plexi-t, 2mm-t kellett a széle fele tágítani. Így már jó, remélem 6 lemezzel is elég magas lesz, hogy beférjenek a nyákok
Szerintem szabályozható RGB plexi vagy cső alávilágítás.
Talált RGB csővilágítás lesz.. A mai napot erre szántam. Nem volt egyszerű de pont belefér ha alacsony elkok vannak bent (én nem tettem bele a rajz szerinti értékűt a táp puffernek hiszen egy 9V DC tápra mi 1A-os arra lett optimalizálva) . Egy P fet kapcsolja a közös anódokat a színek katódjait 3x3 (egy tranyó 2 led) kapcsolja minden lednek külön áramellenállása van így ha lehetséges mehet egyben is az összes szín illetve lehet keverni is de ezt Hp41C barátomon múlik majd mit tud kihozni a szoftverből.. Rajta van a 2x2 glim meghajtása is ami távlati terv (kéne találni nagyon pici glim lámicseket ami egy kis üvegcsőben elférne egymás felett 2 darab) ..
Egy kis színes csili-vili karácsonyfa. Én nem tettem alávilágítást a nixie alá. Az én ízlésem nem javasolta az efféle csicsát.
Ki is lehet kapcsolni Ízlés kérdése.. Nekem tetszik a megvilágítás..Nem mondanám csicsásnak..Inkább "varázslatos"
Az esetleg repedt lapokat mindig kiszedtem a garnitúrából. De sajnos a mart és lézervágott plexiknél sokkal könyebben elindul a repedés,elég egy ütés,és meg is repedt. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Az én órámban is van már 3-4 réteg repedezett,pedig csak a polcon ŕll. A talpakat čs tŕvtartó gyürüket mindenkinek adtam,azért hogy ez is anyagából legyen. És igen, nem szimetrikus a lap,össze kell forgatni,az esetleges repedteket alulra rakni. Tudok ilyet gyártatni profi plexis céggel is ha kell, az oldalait is tükörre polirozzák, csak lesz e olayan aki 15ropit kicsenget érte. Az óra ára.
Szerintem ha csak az lenne, akkor is megvennék. Most már megoldottam, az egyik kuka és a felső fedőlemezt meg meg kellett fúrni, hogy átmenjen a csavar. A következő garnitúra lehetne 4 rögzítőcsavaros és csak sima sarkakkal, ami kicsit lekerekített. Szerintem akkor kevésbé repedezne. Ja és akár teljesen átlátszó plexi is lehetne
Hát szerintem 15ezer kicsit luxus. Akkor már van ettől olcsóbb és ugyanilyen esztétikus megoldás, nem is 1.
Hát ebből már több nem lesz szerintem, mert aki ezt megépítette azok kaptak belőle. Kb. 25 emberke. Most 1 egynyákos IV-6 -ost próbálnánk összehozni, ami esztétikailag szerintem verni fogja ezt a Z573-at.
Sziasztok, az eredeti (első) nixis mule v2 plexiket Budapesten gyártattam le és több mint 2x annyiba került már akkor, mint a későbbi gyártmányok. Ha megnézitek a több mint fél éve felrakott képet azon látszik, a clear plexi. Az itt a fórumban fellelhető terv alapján legyártják bárkinek, ízlés szerint módosítható, csak annyit kell róla tudni, hogy általában a vágott cm alapján kerül kiszámlázásra.
Szia! Valami ilyesmire gondoltam mi kicsi és rövid is.
Én a L***x-ba veszem,de csak komplett foglalattal,előtét ellenállssal van,(zöld bura) viszon így elég húzós.
Plexi:Amit én kaptam H2Opoktól az tőkéletes volt (csomagolásilag is)
Szia! Ha jól nézem simpi féle kisebb,alacsonyabb így szép kettőspont lehetne belőle mert elfér egymás felett és a számnál nem lesz magasabb.. Kapok belőle párat majd kiderül
Az a baj, hogy egyenárammal csak az egyik fele világít (természetesen ) , és ezek teljesen szimmetrikusak. Amúgy ezt a méretet használtam én is és simpi jóvoltából mostmár attól se kell félnem, hogy elfogynak...
Sziasztok!
Kicsit elcsendesedett a topic..... Azt szeretném megtudni, hogy mi az az összeg, amit 2 db IN-18 nixiecsőért adhatok. Remélhetőleg sikerül barterba 2 darabot szereznem, de már olvastam 12.500Ft / db árról is. / Ez nem kevés!!!! / Mennyit adhatok érte? Üdv: Csupasz
Sziasztok
Csak szeretném bemutatni, a kis gyűjteményemet, mely a jövő héttől még 6 db z566m-es csővel gazdagodik. Az optotriakos óra is további hasznos fejlesztés alatt áll kaqkk kollégámmal az élen.
Szia.
Szép gyűjtemény. Honnan a búbánatból szereztél ennyi nixie csövet? Amit én találok az mindig olyan horribilis áron van, hogy elrettentő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |