Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mit nem szabad!? (kezdőknek se)
Lapozás: OK   8 / 18
(#) golax hozzászólása Júl 10, 2007 /

Kicsit off: mindig gondolkodj és csak azután : kérdezz, dolgozz és kapcsolj be bármit.

Engem már utálnak a haverok, hogy sokszor oylat kérdezek, amit magam is kitalálhattam volna - én meg magamat, amikor plusz öt perc agyalás füstöt előzhetett volna meg. Van is merősíöm, aki este 11 után nem is kapcsol be semmi épített/javított cuccot, mert nem tudja épp fejjel átgondolni.

Mindig a szemed elé tedd le a hálókábelét annak amivel épp dolgozol és szoktasd magad ahhoz, hogya szerelést egy felpillantással kezd!
(#) Frankye válasza raron hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Igen, a viszonylag kis teljesítményű lézerek nem annyira ( :felkialtas: ) veszélyesek. Azonban a látóideg-végződéseket a koncentrált fénysugár mindenképpen károsítja, így ha olyan pontot világít meg, akkor már kis teljesítmény is károsodást okozhat.
Semmiképpen nem javasolt belenézni/belevilágítani a szembe tehát!
(#) hacker006 hozzászólása Júl 11, 2007 /

SOHA NE FORRASSZATOK ALAPLAP FELETT !!!! mert ha lecsöppen az ón, elég érdekes leszedni rólla.....

Tapasztalat...
(#) AndSys hozzászólása Júl 11, 2007 /

Két fontos dolog:
1. A vasklorid oldat megeszi az aluminiumot. Nekem sajnos nem volt egyértelmű, az akkoriban divatos alu kajás tálcát lazán felfalta, mikor maratni akartam benne. (Még jó, hogy kevés volt benne, nem folyt szét) Csak a pereme maradt meg a tálkának, nem tudtam, sírjak vagy röhögjek...
2. Nem elektromos, de hasonló téma: a lakkbenzin megeszi a műanyag dobozkát. Úgy látszik ez a gyengém...

Minden ismeretlen anyagot üvegben !!!!!
(Tényleg, az üveg mindennek ellenáll?)
(#) raron válasza AndSys hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Talán a tiszta kénsavnak nem...
Ahhoz kvarcüveg kell, vagy Arany azt nem marja túl sok minden csak a királyvíz
(#) Balázs válasza raron hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

És a hidrogén-fluoridnak sem! :yes:
(#) vegyészmérnök válasza AndSys hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Nem mindegy hogy milyen műanyagból van! A polietilén és a polipropilén jó vegyszerálló, a polisztirol viszont sok oldószerben oldódik, a nitrohígító pl. biztos hogy oldja.
A tömény kénsav nem bántja az üveget, csak a hidrogén-fluorid.
(#) potyo hozzászólása Júl 11, 2007 /

Az aceton sem marad meg túl sokáig a joghurtos pohárban...
(#) AndSys válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Idézet:
„Nem mindegy hogy milyen műanyagból van!”

Az a fajta, amelyikbe a salit lehet szedni a nagyobb közértek salátás pultjánál. Na az kerülendő.
(#) Isti válasza AndSys hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

sztem a tömény NaOH sem tesz az üvegnek jót...
No meg a nátrium-szilikát(vízüveg) oldata, az elég szépen vékonyítja el az üveget(igaz hosszadalmas pár év)
(#) Frankye válasza AndSys hozzászólására (») Júl 11, 2007 /

Nem, pl. a kalapácsnak kevéssé...
(#) Electro hozzászólása Aug 23, 2007 /

A faipari boltban kapható fapácot sem tudod kordában tartani egy joghurtospohárban, de üvegben bármeddig eláll!

Krómozott felületet csak maszkban csiszoljatok!
(#) Electro válasza Frankye hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

A kalapácsról jut eszembe: minden használat előtt ellenőrizzétek, hogy nem e lazult meg a fej a nyélen, mert vagy fájdalmas vége lesz, vagy lesz egy direkt szellőzőnyílás az ablakon.

Egyébként mikor csavarhúzóval bántok, azt inkább az asztalon csináljátok, és ne a combotokon vagy a kezetekben, mert elég komoly csontritkulás lehet az eredménye.
(#) vtsoftware válasza raron hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

OFF...

haveromnál is volt hogy osztani akartuk a kábelTv-t oszt' hozzáértem (mert cserélni kellett a dugót) úgy meg .aszott hogy maj elájultam. Aztán jöttünk rá hogy egy régi TV osztotta ráfele az áramot mint a fene. (ha kihúztam nem vót' baj)
(#) Frankye válasza Electro hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Igen, meg bőrfolytonossági hiány... Viszont nem lesz vashiányos...
(#) zenetom hozzászólása Aug 23, 2007 /

HA erősítőt építetek, vagy javítotok, mielőtt rádugnátpk a szép hangfalat, mérjétek meg a kimenetet, nehogyfeszkó legyen rajta!
Sajnos én más sorrenddel csináltam:
1: Erősítő bekapcs
2: csóri 5wattos hangszórót rádugtam
egy kicsit furcs hangja volt, közbe megszomjaztam, kimentem a konyhába inni, visszamentem, mit látok?
tömény füstfelhő a hangszóró felett (nincs jó illata ) a fenébe! asszem ez is vinetuék üzenetküldő szolgáltatása volt
utána megmértem az erősítőt==> az annya mindenit hát 50V körüli feszkó csinálta a füstöt
MIELŐTT KIPRÓBÁLSZ EGY ERŐSÍTŐT, MÉRD MEG A KIVEZETÉSEIT!! ÉS NE A LEGDRÁGÁBB HANGSZÓRÓVAL TESZTELD!!
(#) Fery válasza zenetom hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Ezt most miért irtad ???...Nem értelek, ha Fűtőbetétet csinálsz egy hangszóróból azzal egy csomó gázt megspórolsz. A mai gázárak mellett csak olcsó hangszóró kell és ki lehet kapcsolni a gázkonvektort. Tiszta haszon.
(#) valve hozzászólása Aug 23, 2007 /

HNO3 (SaletromSav)
Ha ilyesmivel martok, ami nem valoszinu hisz itt mindenki foto tech meg minden, de ha megis..
Egyszer megjartam hogy az aramkor nagyobb volt az edenynel es a sav nem lepte el a nyakot, tehat egy kicsitt osszenyomtam kezzel.. (a maras 5-10perc kb) De az a helyzet h megizzadtak az ujjaim, egy kicsitt csak es lesikult rolla, eszre sem vettem de a szemembe priccolt a sav.. Asetudtam hova fussak, szerencse volt egy csap 7m -re.. es addig mostam amig foghagyma szagja nem lett.. (azelott soha nem nyultam volna be jozan esszel a szemgolyomba, a bor ala) De most ugy kimostam mind magasnyomasu pompa az automat.. Azutan nem lattam csak szurke pontokbol allo kepeket, de majd delutanra helyrejott..
Amugy kezzel nyulkalok, benne meg a vaskloridban plane, szal amikor marok nem uszhatom meg h a saletrom ne`erjen a kezemhez, es a kezemet is marja, ha tomeny akkor egy napig viszket,.. kepzeljetek a szemmel mit muvelne par perc alatt..

Nincs viz,.. papa jobb szem.. (mit csinalnek bal szemmel..)
:zavart2:
(#) zsoltee0001 válasza valve hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

innye ba**eg!!!
(#) Müszi válasza valve hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Ez durva lehetett
(#) Müszi hozzászólása Aug 23, 2007 /

Az elektroncsöveket üzem közbe nemszabad fogdosni!

Elég meleg alkatrészek ám!
(#) valve válasza Müszi hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Bexartam, elnezest a szoert, de csak a fizikai tortenes hianyzott,.. (ha meg1x megtortenne tuty nem`lennek ilye szerencses..)
Apam munkatarsa is megjarta, azert mondom.. A ruhajara csoppent egy par csopp es lerazta mikor egy kis mennyiseg a szemebe jutott.. Most ugy lat mint a kutya, szurket es homalyosat..
(#) zenetom hozzászólása Aug 23, 2007 /

Na megint én vok!
Szóval haverommal szereltük a számítógépet, nem sikerült már vagy milliomodjára. Haver ideges lett és RÁHARAPOTT A 230V-os TÁPKÁBELRA (szó szerint!!!) és be volt dugva!
Szerencsére nem harapott túl erősen
Tanulság==>>
HA IDEGESEK VAGYUNK NE SZERELJÜNK TOVÁBB, PIHENJÜNK!!
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Idézet:
„mugy kezzel nyulkalok, benne meg a vaskloridban plane”

Ez már nem bátorság, hanem hüly*ség kérdése...
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Idézet:
„Haver ideges lett és RÁHARAPOTT A 230V-os TÁPKÁBELRA”

Azt a haverodat be kéne zárni fogdába...de legalább vmi agy-gyógyászt fel kéne keresnie, hiszen önveszélyes, nem is kicsit...
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

A saletromban nem, csak neha kerul a kezemre de a vaskloridban igen, neha az ujjaimal vecem ki a nyakot, es par perc mulva vizzel mosom, az aramkort es a kezem is.. Nem mondtam h batorsag..
(#) zenetom válasza Norberto hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

na azért nem gondolta komolyan, volt benne poén is, meg azt hitte ki van húzva...
(#) Doncso válasza zenetom hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Már ne haragudj a beleszólásért de ez K*RVAJÓ!!!!!!!
Tényleg nem kárörvendésként mondom, nem lettem volna a helyébe de az arcát megnéztem volna!!!!!Én egyszer kicsi voltam és anyám felidegelt, pont kéznél volt az ollója és a konnektorba akartam eltörni, gondolhatod!!!!
Következő: »»   8 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem