Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt Hozzáértők.
Azt szeretném megtudakolni, hogy lehet-e olyat, hogy a gépen vga kimenetre kötök egy rca bemenetes lcd panelt. az lcd panel típusa: signat trip 700i azért kellene vga-ra kötni, mert nincs tv kimenetje. ( alaplapi integrált vga) mindössze egy pci csatlakozója van az alaplapnak, így ha esetleg valaki tud olyan vga-t, ami pci foglalatos és rca kimenettel rendelkezik, (NEM pci-e!) vagy agp-ből pci átalakítót, az is bőven megfelelne, mivel van egy rca kimentes vga-m, csak nem tudom betenni az alaplapba. Előre is köszönök minden segítséget
Ez nem oldható meg egyszerű kábelezéssel. Két teljesen különböző jelrő van szó.
A VGA kimenet az külön R,G,B, horizontális, és vertikális szinkronjeleket ad ki. Az RCA pedig komplett alapsávi (kompozit) jeleket kezel. Vagyis az előbb felsoroltak mind együtt, egy kábelen. Illesztésük kizárólag egy erre a célra készült készülékkel lehetséges, de ma már ezek a cuccok tulajdonképpen kihalóban vannak, hiszen nincs már értelme ilyet gyártani, ma már szinte alapkövetelmény egy videokártyán a szabványos videokemeneti csatlakozó is. Arról nem is beszélve, hogy a kapott végeredmény sem volt éppen hibátlan egy ilyen konverziónál, hiszen a VGA kimenetén minimum 60Hz a szinkronjel, vagy ettől magasabb, a televíziós rendszer (PAL) pedig 50Hz-et használ.
hmm értem. időközben találtam egy kábelt, ami elméletben azt a célt szolgálná amire szükségem van: vga to 3 rca
ez nem lenne jó?
Ennyiért már monitort kapsz
Bővebben: Link
Ez valami firnyákos kábel ez egyszerűen kábellel nem megvalósítható, VGA ból csak komponentet lehet csinálni kompozitot nem.
Értem. És akkor amit linkeltem, az konkrét mire lenne jó? ( csak kiváncsiságból)
Konkrétan ha olyan laptopra rakod, amelyiknek nem szabványos VGA kimenete van, hanem még NTSC videójelet is rá tud keverni, akkor azzal használhatod (legalábbis ezt írja a honlap, amit linkeltél).
Ilyet ha veszel, vigyázz vele , nekem a harmadik cseredarab van . Negyedik azért nem lett, mert rájöttem mi a baja (a gyárilag hozzáadott vga kábel nem érintkezett). Szerintem nem éri meg...
A többiek nagyjából felvázolták már a lényeget, én annyit fűznék hozzá, hogy az asztali gép VGA kártyájával tuti nem menne, hiszen ez valószínűleg (vagy inkább 100%!) csak egy simán összeforrasztott 3 különböző csatlakozó.
Azért nem működne, amit fentebb leírtam. A másik megoldás, amikor a VGA csatlakozójában van az elektronika. De az más eset, ez ebbe nem férne bele, és még táp is kéne hozzá, és akkor nem is ennyibe kerülne.
Már megválaszolták előttem az egy speciális kábel Dell laptophoz.
Szerintem
Jelenleg az Auchan polcain láttam neked kellő készüléket, 14000 forint volt az ára.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Kicsit drága dolog, de a másik módszer az lenne, ha vennék egy av out-al rendelkező video kártyát. eddig csak olyan árkategóriásat láttam, amilyen ez a kis átalakító. tápteljesítmény hiányában jobban megérné ez a konverter, és gondolom kevesebbet is fogyaszt, mint valami minden cuccal felszerelt video kari.
off: próbáltam megúszni, hogy ne legyen drága az lcd kijelző. amennyit spóroltam vele, annyival kerül többe az hogy gépre köthessem.
ATi Rage128 Pro 2500 Ft használtan. Remélem nem gond, ha megmondom hol láttam: pcbonto.hu Ott csücsül rajta az s-video, abból könnyen át lehet alaktani kompozitra. Nem érdemes átalakítóval bajlódni.
Igaz, S-videóból könnyű.
A két földet összekötöd és a két meleg pontot is és már kész is szoktak még kondit is bele tenni pár nanosat szűrés végett, de az elhanyagolható. Amúgy szerintem a fogyasztás elhanyagolható jelen esetben, de ez csak az én véleményem, gondolom nem 150w táp van benne
Nem titok, hogy carpc-t építgetek, így a 150 w a max tápteljesítmény, de ott még nem tart a projectem.
viszont damkodav adta a legjobb tippet. Anyagilag semmiképp nem úszom meg. Vagy a kijelző került volna annyival többe, h vga-s legyen, vagy olyan microatx-es alaplap, ami az igényeimnek, és ennek is megfelel + vga kari ehhez. fogyasztást nézve egy kisebb teljesítményü lap( meg ami rajta van) és ez a kis átalakító nem fogyaszt annyit, mint egy megüberelt videókari. Viszont laptoppal és egyébbel tesztelgettem, hogy s-videoból kompozitra alakító kábellel cuccoljak, de csak fekete-fehér képet tudtam kicsikarni.
üdv mindenkinek.
Bár végigolvastam ezt a témarészt meg kell valljam nem sokat értek belőle.nem vagyok valami nagy hozzáértő,de remélem tud valaki segíteni. Adott egy MSI wind u100 netbook. ehhez szeretnék csatlakoztatni egy hordozható LCD tv-t.ezeken rendszerint van egy sárga színű (jack) AV bemenet. Az MSI-n van 1db monitor kimenet. Az LCD-tv.t monitorként használnám. hogyan lehetne ezt kivitelezni? Előre is köszönöm.
Hát azzal a cuccal amit belinkeltem az előző oldalon, vagy csinálhatsz s videó kimenteből.
Szoktam ilyen s videó-compozit kábelt készíteni de ha gondolod van átalakító is,de fordítva composit- s-video nem működik.S videó
Ez az átalakító szép és jó, de mint mondottam, nincs svideo kimenet az általam venni kívánt alaplapon. ( külön vga meg nagyon nem jó fogyasztás és a helyhiány miatt is.)
De köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat!
Sziasztok!
Vettem egy ilyen kábelt Vaterán, de nem tudom üzembe helyezni, rádugom a TV-t, illetve a számítógépet, de nem működik Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
Ez eredetileg az ATI kártyákhoz volt, mely a VGA áltel nem(mindig) használt lábakon kiküldi a jeleket. De ezt a VGA-kártya, gyári SW-je is kell hogy támogassa. E nélkül max a jól mutat a sarokban típusú...
Szia! Ezt most nem igazán értem, bocsi... Nem vagyok egy
Azt tudom, hogy nekem egy HP Pavilion dv5-1060eh típusú notebook-om van, nvidia videokártyával. Erre valami ötlet?
Hello!
Van egy frissen bontott VGA kábelem és szeretném megcsinálni úgy, hogy egy compositecsatlakozó legyen rajta. Egy olyan régebbi géppel lenni kipróbálva, minek alaplapi videokártyája van, tehát integrált. És csak egy szál VGA csatlakozón keresztül ad képet. Meglehet ezt oldani?
Úgy is jó lenne, ha ilyen scart csatlakozóra lenne rajz belülre, nem a külső csatlakozókra. Van ugyanis egy ilyen szétszedve nekem.
Ha nem nagy kérés, akkor úgy kellene, hogy amit felraktam képet a VGA vezetékről, azokat színszerit leírni, hogy melyiket hová kell. Előre is nagyon köszönöm!!!!
A VGA kábelben külön külön mennek a színek, meg a szinkron jelek. A kompozit jel pedig ahogy a nevében is van, egy összetett jel, ami többszörös modulációval jön létre. A kettő közötti átmenet nem oldható meg pusztán vezeték átkötésekkel, oda kódoló, dekódoló áramkör kell.
A SCART csatlakozó egy univerzális csatlakozó ugyan, de nem alakít át semmit, csak hozzáférhetővé teszi azokat a jeleket, amit a jelforrás biztosít. Ha nem küldesz bele kompozit jelet akkor az Svideó, és a sárga RCA csatlakozón sem fog megjelenni semmi. A SCART csatlakozóban ugyan van lehetőség az RGB jelek (VGA) csatlakoztatására, de nem biztos, hogy amibe beledugod, az ezt a jelet fogadni is tudja. Az általad kívánt konverzióhoz, sajnos külön segédberendezést kell beszerezned.
Akkor esetleg csak a SCART csatlakozós változatot tudnám csak megcsinálni. Találtam ezt az oldalt ezekből mindegyik működhet?
Nekem a VGA kábelemen a vezeték színeket meg lehet állapítani, hogy melyik szín melyik tűt jelenti a csatlakozón a bekötés végett?
Ezen az oldalon láthatod, hogy hogyan kell összekötni a VGA, és az RGB ki-, és bemeneteket. Láthatod még ebben az esetben is szükség van átalakításra, nem lehet egyszerűen a vezetékek be-, ill átkötésekkel manipulálni. Azonkívül szó sem esik RGB, (VGA) --> kompozit átalakításról. Arra már egy TV komplett színcsatornájára van szükség.
Ha csak az az igényed, ami a linken látható, és a VGA --> RGB, RGB --> VGA átalakítást mutatja be, egyszerűen megcsinálod, és kész. A színek, csak a jobb átláthatóságot segítik elő, más jelentőségük nincsen.
Én a színeket úgy kérdeztem, hogy amit én csináltam a bontott kábelről képet, azon pl. a rózsaszín kábel melyik tűt jelentheti a csatlakozóban tehát a rózsaszín vezeték pl a 4-es a képen látható kiosztáson a vga csatlakozóban. Ezt szeretném megtudni, vagy ezt így nem lehet?
Amelyikre kötöd, az lesz az. Nem a szín a lényeg, hanem a megfelelő érintkezőket kell összekötnöd mindegy milyen színű vezetékkel. Szalagon, sorozatgyártásban van szerepe a vezetékek színjelölésének.
Akkor úgy sakkozós dolog lenne, ahogy én akartam. Mert én úgy akartam, hogy nem bontom meg a gyári csatlakozót, tehát ami belemegy a PC-be. Ezért akartam kérdezni a kábelek színeit, hogy melyik melyik lehet. Akkor valahogyan megkellene bontanom a gyári csatlakozót. Meglehet egyáltalán?
kábel |
Bejelentkezés
Hirdetés |