Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED kijelzős voltmérő
Lapozás: OK   18 / 24
(#) raczg válasza Gabi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Az adatlapján szereplő alkatrészekkel van megépítve, a kondik MKT-k a 100 pf-es meg kerámia. Akkor még egyszer átsípolom az egészet. Köszi
(#) Gabi válasza mex hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Tudomásom szerint alapból nem kell soros ellenállás
(#) raczg válasza mex hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Ne haragudj de úgy tudom, hogy azok az IC-ben vannak. Én ezt a kapcsolást építettem meg.
(#) Gabi válasza raczg hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Nem kell soros áramkorlátozó ellenállás.
Szerintem a rajzod sántít R3, IC 30,32 láb környékén. Mindjárt megnézem.
(#) Gabi válasza Gabi hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Ezt találtam. 32-35: összekötve, 26: -5V, 1: +5V, 30-21: GND, 31: bemenet

PM200.JPG

A te rajzod szerint az R3-at ki kell venni

De ha kiveszem akkor nem csak 200mV lesz a méréshatár?

Az R4 egy 1M-ás ellenállás? Az gyárilag kell oda. Akkor az osztót az egész elé kell berakni.
Próbáld ki, mert ha a 2-es bemeneti pontod nincs gnd-re kötve, akkor az R3 elhúzza a bemenetet.

Igen R4 1M-ás és benne is van. Lerajzolnád az osztó bekötését? A 2-es GND-n van. Köszi

Itt egy másik rajz osztóval, értékekkel.

Korrektnek tűnik. Még egy kérdés, ha csak simán az 1M-ást GND-re zárom akkor nem 0000-t kellene mutatnia. Mert még mindig 1000 van.

Zárd rövidre az ic 30-31 lábát közvetlenül az ic-nél, ha nem mutat nullát akkor baj van

Nem mutat. A boltban nem volt másik IC csak hétfőn lesz. Majd visszatérünk rá, megírom, hogy mire jutottam. Köszi a segítséget.
(#) raczg válasza Gabi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia! Na egy kicsit sokáig tartott az IC beszerzése de végre megvan. Most már nem melegszik és talán jó értékeket is mutatna, de ha a bemenetet testre zárom nem megy le nullára hanem ugrál össze vissza. Ez mitől lehet?
Köszi
Gabi
(#) Frankye válasza raczg hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Alap kérdés, de a panelt letisztítottad? Hihetetlen, de a forrasztást segítő folyasztószerek durva gondokat tudnak okozni, mint amit említettél, olyanokat is.
(#) raczg válasza Frankye hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Igen lemostam denszesszel, és közben már meg is lett a hiba oka. Azért köszönöm a segítségeteket.
(#) Frankye válasza raczg hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Örülök, és szívesen.
(#) donder hozzászólása Márc 2, 2012 /

Sziasztok!

Jobb témát nem találtam, mert számtalan egy megfogalmazása van ennek a szerkentyűnek...
Nos...
Megbotlottam az electronics-diy.com-on egy LCD kijelzős Volt amper mérőben...

Pontosabban ez az: Katt IDE

... s nem tudom honnan szerezzek hozzá égethető programot...
Volna szíves valaki megosztani velem? Nagyon megköszönném...

Továbbá gondolkodtam egy kicsit... Hogy lehet átalakítani ezt a kapcsolást (vagy a szoftvert) úgy hogy a teljesítményt is mérje?

Juteszembe.. Kinek mi a tapasztalata / véleménye erről a kis *herkentyűről*?
(#) Attila86 válasza donder hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Szia!

Láttad már ezt?
Bővebben: Link
(#) donder válasza Attila86 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm! :yes:

Igen valami ilyesmire gondoltam

Nem sok időm van sajnos, ezért nem is olvastam végig, de a lényegét átnéztem..
Egy kérdés...
Meg lehet azt oldani hogy Feszültséget ne csak 40V-ig mérjen, hanem tovább?
Illetve azt meg lehet oldani hogy ne csak egyenáramot hanem váltóáramot is mérjen "sok" voltig, közben kijelezze azt hogy "DC" vagy "AC", plusz kijelezze azt hogy hány hertzes a frekvenciája ?
Tudom eléggé merész a kérdésem...
Ha nem megvalósítható, nem baj, ez is eléggé nagy segítség volt, amit nagyon köszönök @Attila86!
(#) Attila86 válasza donder hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Ha átolvasod jobban akkor kiderül hogy 40V-os és 400V-os méréshatárokkal képes működni.

Váltakozófeszültséget nem tud mérni, ahhoz nagyon komoly szoftveres módosítások kellenének. Mi az hogy módosítások... egy teljesen új szoftvert kellene rá írni. Ez 3-4 hónapnyi munkát jelentene nekem.
De egyébként a belinkelt műszerem egyik utódja fog tudni majd váltakozófeszültséget mérni:
PIC-es panelmérő IV.
(#) ZsoltiD hozzászólása Márc 20, 2012 /

Sziasztok!
"Megépítettem" a Topi által létrehozott Digitális Led kijelzős voltmérőt. (ITT)
Mindent beültettem, a szaggatott vonalat vezetékkel összekötöttem.
Mivel PC tápom van, gondoltam, a +12, és -12 V megfelelő lesz a táplálásra. DE-> valamiért amikor ráadom a tápfeszt, az IC gyorsan elkezd melegedni.
A kijelző nem világít.
Ha kiszedem az aljzatból a LED-es kijelszőket, akkor is gyorsan felmelegszik.
Valakinek van ötlete, mi lehet a baj?
Zsolti
(#) vilmosd válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 20, 2012 / 1

Haat a 12 volt egy kicsit nagyon sok a muszernek, mert +- 5 volt a nevleges feszultsege a voltmero IC-nek. Az atkotesek kozul csak azt kell osszekotni a R6 ellenallassal amelyik tizedespontot kered hogy vilagitson.
(#) Gabi válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 20, 2012 / 1

Szia, inkább a tápegység +/- 5V-os részét kellett volna használni. Az IC adatlapja szerint +6V és -9V a maximálisan ráengedhető tápfeszültség Szerintem IC csere lett a vége.
Az egy másik kérdés, hogy a PC táp elég zajos, lehet, hogy nem lesz alkalmas a meghajtására.
(#) ZsoltiD válasza Gabi hozzászólására (») Márc 20, 2012 /

Bassszus, rosszat néztem:S :
"ICL7106, V+ to V- . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .15"
Na mindegy most már...
Köszi a felhívást, jobban odafigyelek máskor
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Közben rájöttem, hogy azért nem világított, mert rosszul kötöttem be a közös anódos kijelzőt . (meg persze a nagy fesz miatt...)

Már viszonylag jónak tűnik. Már csak azt furcsállom, hogy amikor mérek vele, akkor a tizedesek eléggé elmászkálnak, holott a tápfeszültség/és a mérendő fesz. tuti stabil, mert 7805, és 7905-tel csináltam. (gondolok itt arra, hogy amikor pl 3.45 V stabil feszt mérek, akkor hol alámászkál [pl: 3.31], hol fölé [pl: 3.62]) Persze 3.45 körül szaladgál....
Multiméterrel is rámértem, és ott sem ugrál.

Mitől lehet ez?

Zsolti
ui: Több ICL7107-el is kipróbáltam már.
(#) pinyó39 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

A nyákon az analóg és a digitál gnd vezetésére nagyon kell vigyázni, a 7107-neki a belső referenciája sem olyan pontos mint kéne.
(#) ZsoltiD válasza pinyó39 hozzászólására (») Márc 23, 2012 /

Mire gondolsz pontosan?
(#) ZsoltiD hozzászólása Márc 23, 2012 /

Viszont azt vettem észre, hogy kb 2-3 perc után kezd el mászkálni. Előtte viszonylag stabil.
A 7805-ön van hűtőborda, így csak langyi, tehát az nem melegszik, és gyakorlatilag semmi más sem melegszik.
(#) Death01 hozzászólása Ápr 23, 2012 /

Üdv.
Azt szeretném tudni h ez a kapcsolási rajz megfelel a voltmérő működtetéséhez?
A bemeneti feszültsége lehet 26V?
És még azt is szeretném tudni,hogy a két link közül melyik led kijelzőt vegyem meg bele.
http://www.hestore.hu/prod_10021852.html
http://www.hestore.hu/prod_10021829.html

Választ előre is köszönöm

táp.jpg

Következő: »»   18 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem