Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Köszi az infókat. Majd lépegetek a témában lassacskán.
Nem nem fronius magyar Transmig 300 8. kerületben gyártották 1986-ban.
A tirisztoros szabályzó rajzán egy két dolgot nem lehet jól meglátni. Van valami jobb rajzod is, vagy valami nyákrajzod amit szívesen megosztanál??
Transmiget a Helweld gyártotta, de szerintem a 7. kerültetben, a Marek utcában.
400-as rajzom van itt kéznél, hány fokoztakapcsoló van a gépen? ...csak mert lehet hogy jó lesz hozzá. Előfordulhat hogy csak a trafó és fojtó más. Igazából nem értem, hogy minek egy CO géphez kapcsolási rajz?
6 fokozatú a kapcsoló és azért kellene egy rajz mert átszeretnénk egy kicsit alakítani előre is köszönettel.
Félereértettél. Hány darab fokozatkapcsoló van a gépben?
1db 6 állású fokozat kapcsoló van a gépben
Akkor a 400as rajz nem jó hozzá, mert abban kettő van.
Azért köszönöm ha volna valakinek transmig 300-as rajza az kérem írja meg előre is köszönettel?
Sziasztok! Már korábban írtam ide hogy én is szeretnék építeni egy co gépet most tudtam elméletileg szerezni egy co-ból szabályzót nem tudom pontosan milyen co-bol van annyit tudok róla hogy egy magyar gépből van legalább is eszt mondták aszt szeretném kérdezni hogy képek alapján meg tudnátok mondani hogy hogyan kell be kötni? A tranzisztor ami rajta van BD249A!!
Egy hajszálnyival nem tudnál jobb fotókat tenni, mert harmadikon semmi, csak homály, második is csak félig... igy segíteni sem könnyű!
Oké meg próbálok csinálni jobb képeket!!! De szerinted hasonlit co szabájzóhoz ?
Valami olyasminek tűnik, de ahogy látom egy olyan gépé lehetett amin volt ponthegesztés funkció, azért a két plusz poti, a maradék meg a huzaltolás lehet. De csak okoskodom!
Egy Co gépben a huzaltolás szabályzó a legolcsóbb alkatrész.Először a főbb alkatrészeket próbáld beszerezni, mint pl. vasmag, tekercselőhuzal, vagy akár komplett trafó. Aztán az egyenirányító, fokozatkapcsoló, stb... De a legfontosabb lenne, az elméleti dolgokat fejben lerendezni,hogy egyszerűbb legyen a Co építés. Erre a célra kezdésképpen ez a fórum tökéletes lehet, -ha többször végigolvasod, és a legfontosabb információkat leírod magadnak. Egyébként szerintem valami régi, Viszék által gyártott gépben lehetett, erre utal a csúszóhüvelyes csatlakozási lehetőség. Bővebb információval sajnos én sem rendelkezem a kártyát illetően.
Jézusom! Na, ha ilyet látok egy gépben, az első az hogy kidobálom belőle és beleteszek egy normális vezérlést, mert ezzel csak a baj lesz. Pár ezer forint egy normális (aminek van bekötési rajza is), nem éri meg vacakolni vele.
Itt vannak a képek Remélem többet látni belőle!
Hát trafóm az lenne egy hetra hegesztő trafó! Remélem jó lesz hozzá!
Hát egyenlőre ezzel akarom meg építeni a hegesztőt és ha már majd minden jó lesz rajta akkor kicserélem eszt is ingyen kaptam azért hoztam el!
Ha már minden jó, akkor minek cseréled ki? Szerintem nem is működik. Azért szedték ki a gépből...
A hetra tarfóval nem fog működni. De találsz itt legalább 2000 hozzászólást ebben a témában, van miből tanulod.
Elméletileg működik a panel mert olyan gépből vették ki aminek a trafója halt meg! Aszt meg tudnád mondani hogy a hetra trafó miért nem lenne jó bele ?
Kizárásos alapon a relék valószínüleg ki vannak vezetve csatlakozóra ezt a panelen kövesd végig relénként 2-vagy 3 csati lessz.Vagyis legalább 4 csti már foglalt.De az is lehet a panelen kap tápot és csak 2 kivezetés lessz a reléktől.
Aztán 2 csatira kell táp és 2 csati megy a motorra 2 a pisztolyra az 8-10 csatlakozó. Szóval kicsit bele kell merülni. A hetra azért nem jó mert olvass vissza 2-3 óra olvasás után rájössz hogy mit szeretnél csinálni. Bocs hogy ilyen szemtelen vagyok de hidd el ha tudod mit akarsz segíteni is könnyebb .Olvass és ha nem világos valami kérdezz.
Ha az 5812-es képet nézem és a csatikat balról jobbra számozzuk akkor a 2-es 3-as a táp az 1-es pedig a motor szabályzott pozitív szála.
Ha raknál fel hasonlóan éles képet több oldalról akkor meg tudnám mondani a relék bekötését is. És nézd meg a panel közepén hogy a stab ic az a 3 lábu az hány voltos mert akkor a tápfeszt is megtudod. 7812 vagy 7824 . Aztán akár egy trafóval már be is köthető a panel. kell még egy megfelelő motor meg egy nyomógomb. Ja apanel nyák oldaláról kellene egy hihetetlenül éles kép főleg a csatik relék környékéről a tpanel felét elég fotózni a többi úgyis lényegtelen . Rögzisd a gépet valahogy hogy ne legyen elmosódva.
Helló! Ne vagy szemtelen Már olvasgattam és le tettem a hetra trafóról!! Majd lefényképezem hogy milyen trafóim vannak itthon remélem valamelyik jó lesz hozzá! Köszi a segítséget előre is
Ha adsz tápot neki akkor nem világit semelyik led?
A két vezetéket észre sem vettem az lehet hővédelem vagy lehet pisztoly nyomógomb.
Ha adok neki tápot nem világit semelyik led!
Most észre vettem hogy a stab-ic egyik lábánál elengedett a forrasztás vissza forrasztottam és ha most adok neki tápot akkor már világit az egyik led! és ahol eddig 0.2 voltot mértem már ott is 10 volt van!
Szevasztok!
Elméletileg még kiderülhet hogy a trafó is jó...
Na akkor a panel már alakul.
A tolómotort kell bekötni és a nyomógombot ami a pisztolyban van és elvileg működnie kell a szabályzásnak.
Csak aszt kellene kideríteni hogy hol jön ki a szabályzott áram melyik a szabályzója mert a középső szabájzó a pont hegesztés szabályzója onnan tudom hogy ha aszt állítom akkor változik hogy milyen ídőre húz be a rellé !! meg már aszt is kiderítettem hogy melyik csatlakozóra kell adni negatív táp feszt hogy behúzzon az egyik rellé!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |