Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   77 / 276
(#) subway válasza mpisti hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszi az infókat. Majd lépegetek a témában lassacskán.
(#) ofrood válasza mpisti hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Nem nem fronius magyar Transmig 300 8. kerületben gyártották 1986-ban.
(#) szoda001 válasza kralikandras hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

A tirisztoros szabályzó rajzán egy két dolgot nem lehet jól meglátni. Van valami jobb rajzod is, vagy valami nyákrajzod amit szívesen megosztanál??
(#) Phile80 válasza ofrood hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Transmiget a Helweld gyártotta, de szerintem a 7. kerültetben, a Marek utcában.
400-as rajzom van itt kéznél, hány fokoztakapcsoló van a gépen? ...csak mert lehet hogy jó lesz hozzá. Előfordulhat hogy csak a trafó és fojtó más.
Igazából nem értem, hogy minek egy CO géphez kapcsolási rajz?
(#) ofrood válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

6 fokozatú a kapcsoló és azért kellene egy rajz mert átszeretnénk egy kicsit alakítani előre is köszönettel.
(#) Phile80 válasza ofrood hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Félereértettél. Hány darab fokozatkapcsoló van a gépben?
(#) ofrood válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

1db 6 állású fokozat kapcsoló van a gépben
(#) Phile80 válasza ofrood hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Akkor a 400as rajz nem jó hozzá, mert abban kettő van.
(#) ofrood válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Azért köszönöm ha volna valakinek transmig 300-as rajza az kérem írja meg előre is köszönettel?
(#) EgyGabor hozzászólása Feb 15, 2012 /

Sziasztok! Már korábban írtam ide hogy én is szeretnék építeni egy co gépet most tudtam elméletileg szerezni egy co-ból szabályzót nem tudom pontosan milyen co-bol van annyit tudok róla hogy egy magyar gépből van legalább is eszt mondták aszt szeretném kérdezni hogy képek alapján meg tudnátok mondani hogy hogyan kell be kötni? A tranzisztor ami rajta van BD249A!!
(#) hunhorvath válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Egy hajszálnyival nem tudnál jobb fotókat tenni, mert harmadikon semmi, csak homály, második is csak félig... igy segíteni sem könnyű!
(#) EgyGabor válasza hunhorvath hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Oké meg próbálok csinálni jobb képeket!!! De szerinted hasonlit co szabájzóhoz ?
(#) hunhorvath válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Valami olyasminek tűnik, de ahogy látom egy olyan gépé lehetett amin volt ponthegesztés funkció, azért a két plusz poti, a maradék meg a huzaltolás lehet. De csak okoskodom!
(#) mpisti válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Egy Co gépben a huzaltolás szabályzó a legolcsóbb alkatrész.Először a főbb alkatrészeket próbáld beszerezni, mint pl. vasmag, tekercselőhuzal, vagy akár komplett trafó. Aztán az egyenirányító, fokozatkapcsoló, stb... De a legfontosabb lenne, az elméleti dolgokat fejben lerendezni,hogy egyszerűbb legyen a Co építés. Erre a célra kezdésképpen ez a fórum tökéletes lehet, -ha többször végigolvasod, és a legfontosabb információkat leírod magadnak. Egyébként szerintem valami régi, Viszék által gyártott gépben lehetett, erre utal a csúszóhüvelyes csatlakozási lehetőség. Bővebb információval sajnos én sem rendelkezem a kártyát illetően.
(#) Phile80 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Jézusom! Na, ha ilyet látok egy gépben, az első az hogy kidobálom belőle és beleteszek egy normális vezérlést, mert ezzel csak a baj lesz. Pár ezer forint egy normális (aminek van bekötési rajza is), nem éri meg vacakolni vele.
(#) EgyGabor válasza hunhorvath hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Itt vannak a képek Remélem többet látni belőle!
(#) EgyGabor válasza mpisti hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Hát trafóm az lenne egy hetra hegesztő trafó! Remélem jó lesz hozzá!
(#) EgyGabor válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Hát egyenlőre ezzel akarom meg építeni a hegesztőt és ha már majd minden jó lesz rajta akkor kicserélem eszt is ingyen kaptam azért hoztam el!
(#) Phile80 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Ha már minden jó, akkor minek cseréled ki? Szerintem nem is működik. Azért szedték ki a gépből...
A hetra tarfóval nem fog működni. De találsz itt legalább 2000 hozzászólást ebben a témában, van miből tanulod.
(#) EgyGabor válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Elméletileg működik a panel mert olyan gépből vették ki aminek a trafója halt meg! Aszt meg tudnád mondani hogy a hetra trafó miért nem lenne jó bele ?
(#) dobo válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Kizárásos alapon a relék valószínüleg ki vannak vezetve csatlakozóra ezt a panelen kövesd végig relénként 2-vagy 3 csati lessz.Vagyis legalább 4 csti már foglalt.De az is lehet a panelen kap tápot és csak 2 kivezetés lessz a reléktől.
Aztán 2 csatira kell táp és 2 csati megy a motorra 2 a pisztolyra az 8-10 csatlakozó.
Szóval kicsit bele kell merülni.
A hetra azért nem jó mert olvass vissza 2-3 óra olvasás után rájössz hogy mit szeretnél csinálni.
Bocs hogy ilyen szemtelen vagyok de hidd el ha tudod mit akarsz segíteni is könnyebb .Olvass és ha nem világos valami kérdezz.

Ha az 5812-es képet nézem és a csatikat balról jobbra számozzuk akkor a 2-es 3-as a táp az 1-es pedig a motor szabályzott pozitív szála.
Ha raknál fel hasonlóan éles képet több oldalról akkor meg tudnám mondani a relék bekötését is.
És nézd meg a panel közepén hogy a stab ic az a 3 lábu az hány voltos mert akkor a tápfeszt is megtudod.
7812 vagy 7824 .
Aztán akár egy trafóval már be is köthető a panel.
kell még egy megfelelő motor meg egy nyomógomb.

Ja apanel nyák oldaláról kellene egy hihetetlenül éles kép főleg a csatik relék környékéről a tpanel felét elég fotózni a többi úgyis lényegtelen .
Rögzisd a gépet valahogy hogy ne legyen elmosódva.
(#) EgyGabor válasza dobo hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Helló! Ne vagy szemtelen Már olvasgattam és le tettem a hetra trafóról!! Majd lefényképezem hogy milyen trafóim vannak itthon remélem valamelyik jó lesz hozzá! Köszi a segítséget előre is

2.JPG

Ha adsz tápot neki akkor nem világit semelyik led?
A két vezetéket észre sem vettem az lehet hővédelem vagy lehet pisztoly nyomógomb.

Ha adok neki tápot nem világit semelyik led!

Most észre vettem hogy a stab-ic egyik lábánál elengedett a forrasztás vissza forrasztottam és ha most adok neki tápot akkor már világit az egyik led! és ahol eddig 0.2 voltot mértem már ott is 10 volt van!
(#) staci123 válasza EgyGabor hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Szevasztok!
Elméletileg még kiderülhet hogy a trafó is jó...

Na akkor a panel már alakul.
A tolómotort kell bekötni és a nyomógombot ami a pisztolyban van és elvileg működnie kell a szabályzásnak.

Csak aszt kellene kideríteni hogy hol jön ki a szabályzott áram melyik a szabályzója mert a középső szabájzó a pont hegesztés szabályzója onnan tudom hogy ha aszt állítom akkor változik hogy milyen ídőre húz be a rellé !! meg már aszt is kiderítettem hogy melyik csatlakozóra kell adni negatív táp feszt hogy behúzzon az egyik rellé!
(#) Phile80 válasza staci123 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Hát a vasmagját lehet használni...
Következő: »»   77 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem