Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Az nem zavar téged, hogy ezeket nem Te építetted hanem a bátyád? (locseimisi)
Ráadásul az nem párezer forintos hangszóró ahogy nekem elmondta... Nem ezt hívják más tollával való ékeskedésnek?
Szia. az anyag neve GEOTEXTIL 1cm vastag és nehezen szabható.(ezzel fedik a gátak oldalát árvízkor)
Akartam egyet véleményezni/kérdezni, de így hogy megláttam az utolsó mondatot, már szinte tárgytalan, de azért beírom, hogy pl. egy 100 W-os ST151, azért nem fog nagyobb teljesítményt nyújtani, ha akár egy 1kVA-es trafót is teszünk rá?!
Szóval azért a végfoknak és a atápnak egy húron kell pendülniük minden esetben, semelyik oldalról sem korlátozás/kompromisszum. :yes:
Pontosan, viszont a tápot túl szokták méretezni. Nem feszültségre, áramra ill. teljesítményre, hogy ne essen össze, így a lehető legnagyobb teljesítményt nyerhessük ki a végfok feszültségtűréséből. A végfok alkatrészek legnagyobb korlátozó tényezője a végtranyó maximális feszültsége. Ezért én van mikor stabilizált tápot építek a végnek(autóba is!). Sokkal nyersebb és dinamikusabb lesz az eredmény, és érezhetően nagyobb a terhelhetőség, ami a hirtelen állandósult mélyek esetében jön előtérbe, mikor is nem kezd hörögni az egész a megnövekedett áram miatti tápfesz összeszakadás miatt.
Idézet: „A végfok alkatrészek legnagyobb korlátozó tényezője a végtranyó maximális feszültsége.” Pont itt szokott elverezni eleg sok konstrukcio, mert csak a vegtranyok max. Uce feszultségét es max. Ic aramat veszik figyelembe es kesz passz. Ezeket nyilvan figyelembe kell venni, de nem ennyibol all a moka! Ami fontosabb az a vegtranyok SOA karakterisztikaja. Foleg akkor fontos ez ha nem tisztan ohmos terheles kerul az erosito kimenetere ... es valljuk be oszinten, hogy a jelenlegi hangszorok/hangszoro-rendszerek egyetlen pontban mutatnak tisztan ohmos jelleget megpedig a rezonanciafrekin. Szoval tervezeskor erdemes lenne jobban odafigyelni a vegtranyokon nem azonos fazisban folyo aram es eso feszultseg keltette varhato disszipaciora es ennek illetve a tranyok SOA karakterisztikajanak figyelembe vetelevel tervezni. Az csak sajnalatos teny, hogy a szakirodalmakban is megjelentek olyan vegerositok amelyek nem biztonsagosak ebbol a szempontbol. Az atlag felhasznalo otthoni korulmenyek kozt nem vesz ebbol semmit eszre, de ha netan egy buli alkalmaval elszall az erositoje akkor csodalkozik a tag hogy mi a fene tortent???
Csak szemléltetésként:
A topik neve még mindig: Ki, mit épített? Nem az információkkal van a gondom, mert azok nagyon is jók, hasznosak és értékesek, nade rossz helyen vannak sajnos!
hali
off Hmmm... ilyenről még nem hallottam én a dobozt 1cm vastag szivaccsal burkolom(kárpítoskellékbe veszem 1000ft körül van 2,5 négyzetméter) amit ráragasztok azután fekete padlószőnyeggel borítom le(autókba használják) ettől szól igazán jól a mély, most is csinálok egy házimozi rendszert otthonra, pontosabban csak sztereo 2+1-es a mélysugárzó már kész van, ha összeáll dobok róla 1 fotót bocsi az offért on
Na, úgy látom, itt az ideje már egy-két on-topic hozzászólásnak is...
Az ICD2-m. Köszönet potyónak és MPi-c-nek a tervekért és a NYÁK-ért.
És a múltkor felrakott watt-féle égetőm bedobozolva. Erre nem vagyok nagyon büszke, lehetett volna jobb megoldásokat is alkalmazni, de ez most ilyen. A célnak megfelel, és kívülről se néz ki túl rosszul.
Szép lett! Gratulálok! Így most már láttam ebből is egy kész darabot Rendben működik? A C14 alatti elkötést úgylátom javítottad.
Idézet: „A C14 alatti elkötést úgylátom javítottad.” Igen, jó észrevétel. A hiba kiderülése előtti napon adtam le gyártásba. Ilyen az én formám... Eddig csak programoztam vele, az remekül ment. 16F628A-t akartam debugolni, de úgy nézem, abból csak az ICD-s változatot lehetne.
Stadi!
Én is csak gratulálni tudok, szép munkák! Jó programozást!
Remek munkák, gratula! Ezek a fakockák nagyon ötletesek!
Ing-gattya foszlik,. eszemmegall, te tenyleg odaadtal neki.. Nagyon jo lett az IDC2 -d.. Minden elismeresem!
Én most ezeken dolgoztam két napot, autó generátor, igaz hogy nem igazán ide illik de azért felteszem még is csak valami féle alkotás.
Sziasztok.Velemenyeteket szeretnem kikerni a gepemrol es szeretnek kapcsolatot teremteni olyan emberkekkel kik szeretik az optikai tuningot.elore is koszonom
Hali!
Überkirály gép...jól látom hogy vizes táphűtésed van? Ha igen,az ilyen hűtésről minden infó jöhetne,engem is érdekel..Amúgy jók a neonok bár hogy hogy fog elférni maga a gép,arra is kíváncsi lennék Kicsa
Hali!
Szerintem nézz át az "Erősítő mindig és mindig" topikba.
Eszem megáll, hogy mik vannak!!!! S a gép jól működik?
Szerintem abban a csőben csak a tápkábelek futnak, de bocs ha tévedek. Én személy szerint ha ha már pénzt áldozok egy gépre akkor inkább összerakok egy izmosabbat egy alap házban; egyébként szép lett. Mik azok a portok a kép bal alő sarkában?
Félreértések elkerülése végett, amit Chokapick készített,az egy erősítő!
Nézzetek át az "Erősítő mindig és mindig" topikba.
Hát igen, kinek mit jelent az a szó, hogy "gép", ugye? Ezt benéztük nagyon.
Szerintem, hogyha ennyi megosztani való dolgotok és ötletek van össze lehetne dobni egy hozzáadok elveszek oldalt!!
Mire is gondolsz pontosan?
Engem nem, mert gyanút fogtam, mikor nem találtam az alaplapot!
Egy olyan oldalra amilyet felrekunk egy inygenes tárhelyre és bárki oszthatna meg kapcsolásokat és ötleteket.
Esetleg ha hibás tudnák szerkeszteni is.
Ez a fórum erre való. Bár a szerkesztés nehézkes, a moderátorok segítenek. Ha ez nem tetszik, csinálj saját honlapot. Az itteni tagok közül is többeknek van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |