Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok , valamelyikőtöknek nincs valami izmosabb erősítő alapjául szolgáló toroidja? Kb. 2x28-29Vac 450-500VA - esre gondoltam. Vagy esetleg két egyforma de itt már elég lenne darabonként 220-250Va-os. Akinek akad valami az esetleg írjon privit.
2x70V 1000VA
Sziasztok!
Egy erősítő kimenetén hogyan lehet megállapítani, hogy melyik + és - ? Csak a két pólus áll rendelkezésre és nem lehet belenézni az áramkörbe.
Szia! Alap esetben a "-" kimenet az erősítő belsejében össze van kötve a bemenet árnyékolásával. (Hidalt erősítőre pl. nem vonatkozik.)
Ezért írtam, hogy nem lehet belenézni az áramkörbe mert hidalt és az erősítő IC-ből 2 kivezetés csak a hangszóróhoz kapcsolódik és nincs feltüntetve a + és - .
Akkor bekötöd találomra, és meghallgatod. Ha a két oldal eltér, azt úgy is meghallod (a mély tartományra figyelve elsősorban).
Szia!
Nem vagyok ebben nagy szakértő, de a 80-as évek elején hangosító kezelő voltam egy amatőr zenekarnál. Itt úgy állapítottuk meg a polaritást, hogy nagy hangerőn, lehetőleg mélyen, a hangszóró elé tartottunk egy égő gyufaszálat, és a lángnak mindig kifelé kellett mozogni. Nem tudom, ez manapság mennyire fedi a valóságot. Idézet: „Ezért írtam, hogy nem lehet belenézni az áramkörbe mert hidalt és az erősítő IC-ből 2 kivezetés csak a hangszóróhoz kapcsolódik és nincs feltüntetve a + és - .” Nézd meg az erősítő IC adatlapját, hogy meik lába micsoda.
Az IC adatlapján csak A és B betűvel jelölik a kimenetet. Van külön fóruma ennek az IC-nek itt HE-n de ott sem találtam semmit a polaritásról.
mraulajos: Kösz, kifogom próbálni!
Muszáj bekötni a bekapcsoló szálat erősítőnél, ha a rádióm kapcsolt tápfeszültségre van állítva?
Van 1 sony gt450u fejegységem és egy carpower 350 erősítőm, nem elég csak az RCA-t rákötni a fejegységre? Az nem fogja tudni a bekapcsolását az erősítőnek?
Szerintem a B jelű láb a pozitív. De lehet hogy tévedek.
Sziasztok tud nekem valaki mondani az Akai am-2950 erősítőről valamit jó fajták milyen kategóriába tartoznak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Elnézést illetve egy Pioneer Sa 8800 is érdekelne melyik esetleg a jobb?
Légyszi segitsetek elég fura a hiba:1987-es Technics equalizer SH-8046-os gép.Ha a hálózati csatlakozó bedugva marad a konnektorban miután a saját kapcsolójával lekapcsolom a gépet,a következö bekapcsolásnál csak felvillan a fluorescens kijelzöje kb 1sec re,de baromi erösen.
A cucc természetesen nem müködik.Mintha letiltaná. Ha ezek után kihuzom a konnektorból és kb várok 2 órát,akkor normálisan müködik.Már unalmas,hogy mindig ki kell húznom.Nem valami kondenzátor okozza ezt?Régi videóknál a tápban levö kondi be szokta "sötétiteni" a kijelzöt. Nagyon köszi elöre is!!
Szia, kössél rá hangfalakat és halgasd rajta erősebb basszust az újadat tedd rá a mély nyomó mebrán széllére és ha az üttem kifele mozditja a hangszórót akkor jó a polaritás de ha befelé mozdul akkor meg kell forditani a kábelt az erősítő kimenetén, csak vígyázz nem kell nagyon nagy hangerő nehogy felkoppancsa a mélyhangszóró tekercsét ha rosszul van bekötve.
HEllo mindenkinek !!
Az volnaa kérdésem hogy akkor a KT 819GM és a KT818GM nek kéne valami helyetesítő ami TO 3 mas tokozású és darabja 500-600 forint körül van! Elöre is köszönöm! és még az lene a kérdés hogy van a végfokpanel amibe kellene ez a tranyó és párhuzamosan vanak kapcsolva a tranyók és érdemes volna e kicserélni a KT kat is vagy melé nyugotan betehetem az uj tranyókat.? anyit még hogy a penell 2x80V rol megy!
és ha a KT melé beteszem a 2n3442 es tranyót akkor nem lesz gáz mert ebbe párhuzamosan vannak kötve a tranyók!
Megterveztem a stabilizált és áramkorlátos tápegység paneljét is az erősítőhöz. Ennél már egyáltalán nem is próbáltam követni a gyárihoz hasonló elrendezést, mert nem fértek volna el a növelt méretű ellenállások, hanem önállóan terveztem egy nyákot hozzá.
Ennek mérete pontosan azonos az erősítővel, és az elrendezés jellege is követi a gyárihoz hasonló konstrukció lehetőségét. Mellékeltem egy képet erről, amit nem én csináltam, hanem a netről van, de jól mutat egy kiviteli lehetőséget. A tervezett panelok másképpen is "kihűthetőek" (pl. L-profilokkal), és köszönhetően a méretazonosságnak, a 4 egyforma méretű panel esztétikusan fog mutatni így is. (Én vélhetően nem fogok ilyet építeni, mert nem engedhetem meg magamnak, de a szellemi munka nem került semmibe, ezért azt hozzá tudtam tenni. Van már működő példány a végfokból, és rendkívül jó tapasztalatok miatt született meg a táp-panel tervei is. A mintán a végtranyók MJ15003-ak.)
Sziasztok!
Vásároltam egy SHARP SX-3400H típusú végfokot. Össze is kötöttem szépen egy harman kardon előerősítős részével. A rendszer bekapcsolása után ami engem nagyon zavar, hogy teljesen letekert hangerőnél is halható a hangsugárzókból sistergés. Megjegyzem akkor is hallható sistergés amikor a végfokra nincs rákötve semmilyen jel. Le is kaptam a készülék tetejét és a következőket tettem: A gyári tápkábelek (szekunder oldal) olyan vékonyak hogy azt azonnal cseréltem. Aztán az RCA dugók utáni jelkábel is förtelmes volt, kicseréltem 2 eres árnyékolt kábelekre. A kimenetek kábelezése is siralmas volt, ez is cserélve lett másfeles huzalokra. A nyákokat átnéztem, a gyengének tűnő forrasztásokat átforrasztottam. Sajnos a sistergés továbbra is megvan. Mit lehet ilyenkor kezdeni egy ilyen végfokkal? A gépben oldalanként STK 4048V hibrid IC dolgozik. 670 watt hálózati felvétel van felfirkálva a készülék hátlapjára...
Szevasz djdavid, a megfelelő tranzisztorok a végfokodba TO3-as tokozású tranyók BD317, és BD318, ha a meghajtó tranyókat ki cseréled akkor a BD244C, és a BD 243C-típusú tranyókat ajánlom. Ezekkel már tökéletesen kell hogy működjön a végfokod. Ezek a tranyók már jóval olcsóbbak mint az MJ típusú tranyók. Sok sikert.
Nézd át az elektrolit kondenzátorokat. Tegyél fel képet a belsejéről.
köszi a helpet most BD 139 és 140 es meghajtók vannak benne.. az megfelel a BD317, és BD318, mellé?
Igen, a következő lépés ez lesz...cserélem az összeset...a puffert is elég kicsinek találom (2x10000 µF/75V).
Holnaptól melózok, de majd rakok fel képet a gépről!
Sajnálom, hogy nem lesz valójában kivitelezve, megérdemelné ez a terv, illetve ez a hangzás.
Ez konkrétan nem az enyém, de így néz ki belülről.
Hali! Úgy esnék neki a feladatnak, hogy az STK-t (egyiket) leválasztanám. Az adatlapból kibogarászható hol a bemenete. Onnan kiemelném a csatoló kondit (ha elkó úgyis csere), és kiderülne az STK susog, vagy ami előtte van.
A HQ-n néztem, 1,2mVrms max. zajt ír a kimenetre. Ilyet nem tudok előállítani, hogy megmondjam alapból zajos-e az IC. Annyit tudok viszont, a TDA amit farigcsálok az 0,06mV-ot zajong. Szerk.: adatlap szerint.
Tévedtem, az nem jó neked. Ezt írtam is. Neked komplementer párok kellenek oda.
bocsi de nem vagyok enyire jártas... mit takar az hogy komplementer pár? és meik tranyót nézted el? a meghajtokat vagy a végtranyókat?
Próbáltam szinte mindent gyertyával, hallgatással, figyeléssel, basszussal de ugyanolyannak bizonyult. Végül is a következő módszer szerint döntöttem: 2 Hz-es hangot adtam rá és figyeltem a membránt. Alaphelyzetből vagy befelé vagy kifelé egy kicsit jobban mozdult polaritástól függően. Úgy kötöttem be, hogy kifelé mozduljon többet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |