Fórum témák
» Több friss téma |
Tévedtem,mert hol jó,hol nem!
Nem értem.
Szia.
Nekem egy SA-DX950 tipusu erősitőm van. Gyári távja egyszer csak egyik napról a másikra nem müködött. Tisztitottam, elemet cseréltem, az érzékelőt is kicseréltem benne de semmi. Nem értem milehet vele.
Akkor már ketten vagyunk.
bocs,szia!
Sziasztok!
Van valakinek valamilyen ötlete az általunk felvetetett problémára? 1162373 és 1161357 számú kérdésekről van szó! Köszönettel:István
Helló!
Érdekel még az AN7062-es IC. Nekem lenne egy.
Volna egy Technics SA-350L tipusú rádióerősítő. A következő a problémám, végfok tönkre ment és komplett végfok kerülne bele, csak a régi alkatrészeit kiforrasztva, nem működik semmi, ugyanis megszűnt a +-15 V. Ehhez keresek kapcsolási rajzot, beültetési rajzot, de ha van otthon, vagy ismerősei között valakinek és lefényképezné a végfok alkatrészeit, az is jó lenne, ugyanis megvannak a kiforrasztott alkatrészek csak nem tudni melyik hol volt.
Hello! Ismet a Technics SU-8080 erosito javitasaval probalkozom. Egyenlore arra jutottam hogy neha mukodik akar tiz percig is folyamatosan, majd bekapcsol a protection. Ilyenkor ha a speaker protection nevu lapon a rele ket labat egy darabka kabellell osszekotom a rele ba oldalan akkor a bal oldal gond nelkul mukodik. azonban ha a jobb oldallal csinalom ugyanezt akkor a jobb oldal elkezd mukodni de pattog es kozben 1cm kilengessel egeszen alacsony frekvencian mozgatja a hangfal membranjat. LEgyszi segitsetek. nem tudok mar mit nezni rajta. A vegfokok nincsenek kifustolve mivel idonkentymukodik gond nelkul... a tap feszultseg a vegfog tranynokon szinten jo... Vkinek otlete?
Ja es elnezest, azt elfelejtettem hozzatenni hogy amikor ahogyan irtam pattog es ki be rangatja a membranokat olyankor meg a power lampa fenye is a membranok tempojaval azonosan ingadozik.
Így ne erőltesd, hangszóróid tönkreteheti.
Inkább nézd meg a nyákoldalon a forrasztásokat, biztos találsz kimelegedett kivezetéseket. Főleg a nagyobb teljesítményű hűtött alkatrészek, de a modul kivezetései is KH-ás lehet és ez okozza a problémád.
sziasztok!szeretnék segítséget kérni mert szükségem lenne egy svi3205 ös végfok IC re az erősítőmbe, de mindenhol falakba ütköztem a vétellel kapcsolatban. ha tudtok ilyen IC t eladót akkor vennék 1 et...
Csak most tudtam felulnezetbol is megvizsgalni a lapot. Az elozo hozzaszolasomhoz csatolt kepen a rele felett levo r414-es 10Kohm ellenallas meg van egve, a mellette levo tr404 tranzisztor (2SA847) felso ket milimetere hianyzik, mintha le lenne pattanva, es a d402 dioda mindket iranyben merve kb 600ohm ellenallast produkal. Szerinted ezen alkatreszek csereje orvosolni fogja a gondokat?
Nyák forrasztási oldalát vizsgálgasd elsőre!
én azért azon a részen lemérném az összes passzív elemet nehogy meglepetés érjen...
Ma kicsereltem a 2sa847 tranzisztort a vedelmi panelon es a mellette levo szetegett 10kohmos ellenallast, ezek utan be is indult az erosito vagy 5 percre, ezutan a jobb oldali hangfal ismet elkezdett torzitani, par masodperc mulva ismet egyenaramot kapott majd ismet bekapcsolt a vedelem. Azota folyamatosan kacsol a vedelem es nem mukodik. Mostmar tenyleg tanacstalan vagyok
Nem értelek!
Miért nem a hibát javítod? A védelem végfok hibája miatt kapcsol, ez már régen bebizonyosodott a leírásod alapján is! Mivel nem mindig rossz, ezért nagyon valószínű a KH. Nagyon egyszerű lenne ellenőrizni, de ez neked nem tetszik, inkább szétbarmolod..
Mi az a KH????? Ertekelem, es dijazom a segitseget, de sajnos nem csak egy lepcsovel vagyok toled alacsonyabb szinten, ezert kernek egy kicsit reszletesebb leirast... szoval ponytosan mit is nezzek?
Kontak hiba, rossz kimelegedett forrasztás..
nem talalok sehol hibasz forrasztast. a vegfokokon is a feszultseg jo...
Nagyítóval nézd át, a javasolt helyeken!
Idézet: „ismet egyenaramot kapott majd ismet bekapcsolt a vedelem” Idézet: .„a vegfokokon is a feszultseg jo..” Akkor melyik az igaz? Ha DC jelenik meg a kimeneten, akkor nem lehet jó!
a hangfal kapott egyenaramot. de a tranzistorokon a tapfeszultseg jo
Hangfalad csak a tranzisztorok felől, a végfokból kaphatott DC-t.. Nem a tápfeszültség okoz problémát, végfok kimenetén is mérj.
Készíts minőségi képet a nyákról, forrasztási oldalról.
Ettol jobb minosegu kepeket sajnos jelenleg nem tudok kesziteni...
Sajnos így nem tudjuk megnézni.., neked marad a feladat.
Atneztem a nyakot a forrasztasi oldalrol, sem a rez vezetocsikoktol nem valt el sehol a cinezes, sem pedig az elemek labai sincsenek sehol kimozogva a cinbol, meg a lakk sem szinezodott el sehol sem... Felulrol az elemeket nezve pedig tenyleg semmi rendelennesseget sem tapasztalok sehol.... Mostmar tenyyleg orulnek neki hogyha valahogy sikerulne megoldani. mar napok ota itt all szetszedve a szamitogep mellett mikozben idonkent 5percekre beindul, eleg idegolo...
Ha ütögeted a panelt, arra hogyan reagál?
Lehet hogy hulyeseget kerdezek, de nem lehet hogy vmelyik kondenzator kiszaradt ennyi ev alatt? es ha igen akkor hogyan lehet rajonni hogy melyik?
Probaltam csavarhuzo muanyag nyelevel a forrasztasi oldalrol ovatosan utogetni de semmi sem tortent
Mivel azt írod, hogy néha működik, majd elromlik és így tovább.. Ezért nem hiszem, hogy alkatrész hiba. Vagy a hiba leírásod sem pontos??
a vedelmi panelon miota kicsereltem a 2sa847 tranzisztort azutan mukodott kb tiz percig. es utana bekapcsolt a vedelem. azota egyeltalan nem mukodik kiveve ha a rele rovidre zarasaval erovel elinditom....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |