Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha összesen 4-4db tranzisztorod van, akkor szerintem ne a VF2 csináld meg.
Próbálom kihámozni amit mondasz, nem minden világos. De ha jól értem, építesz egy VF2-őt, és ez mellé akarsz valamit a 8db tranyóból? Azt hittem a tranyókból akarod a vf2-őt, nade mostmár értem. Csatornánként 2-2 tranyóval 8 ohmon ki tudsz szedni 200w-ot kb +-65v táp mellett. de 4 ohmmal ne terheld meg mert füst lesz. Nézegesd meg a Melody erősítőket. Azok elég jó hangúak.
Igen jol erted.2x vf2 es 2x 2sc5200/2sa1943-al ugyakarnam,hogy 2 top 2 sub,melyk mekre jobb hasznalni,hangzasra na es persze teljesitmenyre is.1 nagy taprol akarom hatjani az osszes vegfokot.egy fekvo pc nek a kulsejebe rakni.Azert kerdeztem,mert az eleg nagy es abba nemakarok csak 2 vegfokot tenni,tobbet szeretnek.[Igen jol erted mostmar nem a fetek helyere akarom rakni,hanem kulon.]esetleg ha tudnal valami bevalt kapcsolast linkelni megkoszonnem.
Sziasztok!
Van két trafóm és három erősítő panelom illetve egy segéd trafóm a kivezérlésjelzőknek és a védelmeknek.Az egyik trafó hajtana kettő azonos erősítő panelt a másik pedig a maradék egy erősítő panelt. Így a két trafó ami az erősítő panelokat hajtja azok középkivezetéseit közösítenem kell egy pontban? Például az jó ha az egyik puffer mezőn kötöm őket össze?
A közepéből semmit nem értek. Kár, hogy nem 8db 2sc5200-esed van, mert akkor mondanám, hogy építsd meg úgy a quadot mint én, 200w 8ohmon, nézd meg a melody erősítőket, jó a hangjuk és viszonylag egyszerűek is, kicsit módositanod kell bármelyik erősítőt választod, mert ami tudja a 200w-ot 8 ohmon, azokat a kapcsolásokat többnyire úgy tervezik, hogy 4 ohmon tudják a 400-at, ahhoz meg több tranyót tesznek, neked kifejezetten olyan kell, ami csak 8 ohmra van csinálva. Oda elég 2pár oldalanként.
Hat igen 8 ohmon hasznalnam.Mert ugy akarom,hogy a topok is es a melyek is 8 ohmosak.Bennem ez a tema ugy merult fel, vagyis a legfobb kerdesem az lenne,hogy mibol tudok tobb teljesitmenyt kiszedni...Mert most tuti ket topot megcsinalom a vf2 bol.Eshogy melynek a 2sc dolog tudna e hozza adni eleg melyet,az erdekelne engem leginkabb.
Ha jók a mélysugárzóid, jó fajták, akkor lerobbantja a házat, ha nem elég érzékeny, akkor pumpálhatsz te bele 500w-ot is, akkor is csak puffogni, meg üvölteni fog, nem szólni.
Sziasztok! Olyan kapcsolási rajzot keresek, ami a hűtőbordára szerelt ventilátort, csak akkor indítaná el ha melegszik a borda. Biztos tele van vele a NET, de most vaksi vagyok és egyet sem találok. Előre is köszönöm.
Szevasz, például itt van EZ ,ez működik tökéletesen.
Kulon a mely sugarzokIlyenek lennenek..Szerinted ezek mikre jok?
Ez az olcsóbb kategória, szólni fog, még jól is szólhat megfelelő ládában. De ezekbe több energiát kell pumpálni mint egy minőségibb , drágább mélysugárzóba. Hogy értsd, egy 101dB érzékenységű hangszóró 100w-al fog akkorát szólni mint ez 200w-al, egy 104dB érzékenységűnek meg elég 50w, hogy ugyanazt produkálja mint ez 200w tól. Így képről és ha lehet hinni az érzékenységének, akkor egy olcsóbb, de használható kategóriába sorolnám. Egy 200w-os végerősítővel, ami 8 ohmon tudja, elég jó hangerőt lehet elérni vele, kisebb , közepesebb helységet korrektül be lehet hangosítani vele.
HAli egy beag akt400 as ról lenne kérdésem.
rajzon jelölt feszek megvannak,de mégse birom rávenni hogy erősicsen.
Ez egy keverő előerősítő, nincs benne végfok, amit te bemenetnek gondolsz az a kimenet, azt kell kötni a végfokhoz.
Azért van benne egy kis "végfokocska", mert az 1,55 V os kis impedanciás kimenet, a fejhallgató, és a kivezérlés jelző igényel azért némi teljesítményt. (T13, 14, 15)
Sziasztok!
Építek egy erősítőt és arra gondoltam, hogy a hőfokvédelmet egy bimetál kapcsolóval oldom meg. A kapcsoló a hűtőbordára lesz szerelve, a lehető legközelebb a fetekhez. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek hány fokos kapcsolót válasszak? 50, vagy 60, esetleg 70 fokosat?
Attól függ,mekkora a borda mérete. De ha biztosra akarsz menni,akkor az 50 fokost rakd bele.
Ilyenformán igen, de normális hangszóró meghajtására nem alakítottak ki benne végerősítőt. ( tudom a fülhallgató rendes hangszóró, de érted hogy értem)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Unalomból sikerült lelket vernem egy Videoton RA6350S erősítőbe. A régi tranyókat BD249C-re és BD250C-re cseréltem, csak elakadtam. Forrasztás után gondoltam összerakom és kipróbálom, szól működik rajta minden. Hiányosnak találtam, nincs meg a hátulján a hűtőborda, így nem is csavaroztam őket fel hanem csak elszigeteltem egymástő őket. Így nem is merem használni. Ezeknél a típusoknál elszigetelik a végeket az erősítő hátuljától? Mert mikkor szétszedtem nem voltak a végek a helyükön, tehát nem tudom hogy voltak-e szigetelve.
Szia! Természetesen kell a szigetelés.
Szia.
A kérdésben bent a válasz. Mivel 249/250c tettél bele, azért komplementer szimmetrikus, tehát a collektorukon (szigetelendő illetve hőátadó felület) pont a fordított abszolút értékes feszültség van jelen 0hoz képest. Ezért igen, elkel hogy szigeteld.Valamint egytápos topológiáknál is el kell szigetelni, mert a collektor (hűtendő) felületen 0hoz képest mindig van feszültségkülönbség. -így azonnali rövid zárhoz vezetne a nem elszigeteltség, hisz alap esetben a földpont rajt van a házon valamilyen formában.
Koszonom.Nagyon sokat segitettel.Oszinten beszelve ma beszeltem apummal[nameg megjottek a fetek amiket rendeltem] es ket trafot tud tekerni szoval ket aktiv top ladam lesz,es azokat a bitang melyeket,pedig a 400w os vf2 vel akarom meghajtani[igaz kicsit meg kesobb lesz de mar ezt leszogeztem elore.]Csak gondolom csinyan kell banni a 400w os vf2vel.Nemlenne jo leegetni a hangszorot.De ez meg tavol lesz.Mostmar a keszuloben levo 270w os vf2 vel fogok kerdezoskodni.Megegyszer koszonom az utmutatast.
Köszönöm a segítséget ma megjöttek a BD 317 és a 318 as végtranyók!! bele is tetem és hibátlanul működik az RX 800 as bal oldala.. nah most az volna a kérdés hogy ajánlottátok nekem a BD 244c és a 243c tranyókat megható tranyónak a BD 317 és a 318 mellé nah most ezeket a meghajtókat a Gyári panelbe is kicserélhetem? amibe még a KT 819 és 818 as végtranyók vannak?
Szia! Köszönöm a gyors választ!
Helló! Nagyon szépen köszönöm a válaszod és az érthető miértjét!
Sokat segítettél. Köszi!
Sziasztok!
Valaki kuldeni nekem egy olyan erosito rajzot,kapcsolast amelyik to3 tranzisztorokkal van felepitve. A teljesitmeny 150-200w korul lenne szukseges.
Szia.
Ezt nyugodtan megépítheted To3 tokkal a végén.
Szevasztok. Jól beégtem ma az iskolában, 3 wattos 4 tranzisztoros kapcsolással elakadtam és nem tudom hogy mi a baj vele, mi lehet a hiba benne? Képeket mellékelek ha tudok szerezni fényképezőt.Ehhez hasonló kapcsolásról van szó, annyi a különbség ,hogy a hangszóró nem pluszra van kötve hanem mínuszra és hogy a munkapont beállító potmétere az 1,2 ohm-es ellenállással van beállítva. Csatoló kondenzátor előtt 9 volt mérhető 18 volt tápfeszültségen. zárvány méréseim szerint nincsen (műhelytanár cseszet lemarni normálisan a panelt, nagyon közel van a vezető réteg a felesleghez és nem kizárt hogy zárlatos is lett...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |