Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1007 / 2516
(#) GyurikaBx válasza djdavid hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Nem ajánlom a BD317és318-as párost mert amiket lehet kapni eléggé gyenge hamisítványok! Én is már megjártam velük!
(#) soos csaba válasza djdavid hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Megfelel, de jobb volna meghajtásnak a BD244C, és 243, de ha nem akarsz már költeni rá akkor az is jó.
(#) CT-3 hozzászólása Feb 20, 2012 /

Légyszi segitsetek elég fura a hiba:1987-es Technics equalizer SH-8046-os gép.Ha a hálózati csatlakozó bedugva marad a konnektorban miután a saját kapcsolójával lekapcsolom a gépet,a következö bekapcsolásnál csak felvillan a fluorescens kijelzöje kb 1sec re,de baromi erösen.
A cucc természetesen nem müködik.Mintha letiltaná.
Ha ezek után kihuzom a konnektorból és kb várok 2 órát,akkor normálisan müködik.Már unalmas,hogy mindig ki kell húznom.Nem valami kondenzátor okozza ezt?Régi videóknál a tápban levö kondi be szokta "sötétiteni" a kijelzöt.
Nagyon köszi elöre is!!
(#) isti03 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Az elkokat mindenképpen ellenőrizd. A hűtőbordák nem melegednek (a kicsik is) tulságossan?
(#) Doncso válasza djdavid hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Végtranyónak írtam neked a 3442-eseket, de nem tudom miért a quadra apelláltam, márpedig neked nem az van, és komplementer párok kellenek. Azt jelenti hogy egymást kiegészítő, egymáshoz való de az egyik PNP a másik NPN tranzisztor. Például jó lenne neked az MJ21193/21194 páros. De létezik más tipus is ami jó oda. Feltétlen TO3-as tok kell? Mert akkor jó lenne a 2SC5200 és a párja is.
(#) hejdzso hozzászólása Feb 21, 2012 /

Segítség!A panel jobb sarkában levő,28-as számot viselő alkatrészről,valaki tudna nekem valamit mondani?
Négy kivezetése van.S azon kivűl,hogy 28 van rajta,azon kivül semmit sem tudok.Ami mellette van felirat gyanánt "LF50" nem én írtam oda.Lehet,hogy az alkatrészre utal?Nem tudom?
Köszönöm a segítséget.
http://kepfeltoltes.hu/120221/28-as_alkatr_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) soos csaba válasza hejdzso hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szevasz, az egy tekercs lesz, ami egy 28 mikrohenris lehet.
(#) hejdzso válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köszi a választ!Csak azt nem tudom,hogy mi célt szolgál?S ráadásul,a négy kivezetés közül csak kettőnél tudok galvanikus "Ohmos" kapcsolatot mérni.A másik kettőnél semmit!Holott mind a négy lába be van kötve!Ez egy FBT tipusú erősítő.Mos fetekkel a végén.IRFP -k.Szólni már szól,de torz !És nem tudok rájönni,hogy hol a hiba.Mert ahogy adom a vezérlést,a hangerőt rá,nem nő a hangerő,hanem kezd csökkenni,és a szinusz jel alsó részét vágja.Őrület!De még ilyen nem volt,hogy nem tudok megjavítani valamit.
(#) reloop válasza hejdzso hozzászólására (») Feb 21, 2012 / 1

Limiter alkatrészének vélem: Bővebben: Link
(#) hejdzso válasza reloop hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köszi!Azt hiszem erről van szó!
(#) Doncso hozzászólása Feb 22, 2012 /

Sziasztok.
Végre elkészült a SIVA PPA800-as roncs felújítása, szerintem nagyon jól sikerült, köszönet emersysnek és Imi65-nek a tanácsokért, nagyon jók az új tranzisztorok.
Akit érdekel vannak képek a teljes folyamatról.
KÉPEK
(#) benocs24 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Gratula! Szép munka! Ááááá nem vagyok írigy!!!
(#) .colin válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Uhh hogy nézett ki. Szép munka!
(#) csabacsaba hozzászólása Feb 22, 2012 /

Sziasztok.
Nekem valaki kozze tenne egy olyn vegfokat amilely aszimetrikus es minimum kiad 150w.
A trafom 28vac.Nem talaltam sajnos nekem megfelelot csak szimetrikusat.Koszi
(#) Doncso válasza benocs24 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Köszönöm.
Volt vele munka rendesen.
(#) Alkotó válasza Doncso hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Le a kalappal. Türelemből és kitartásból külön ötös.
(#) Lalle hozzászólása Feb 23, 2012 /

Sziasztok van egy bd erősítő rákapcsolom a feszt és a nyugalmi áram 90ma helyet a maximum amit szipálni tud
Mi okozhtaja?
Mérés szerint minden jó természetesen panelon kivül mértem
IC tesztelve
A készülék üzemi feszültsége 40 v
(#) kadarist válasza Lalle hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Szia!
Mi az, hogy BD erősítő? Rajzod van?
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

És mit jelent az, hogy szipálni?
(#) Doncso válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Köszönöm szépen.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Így már értem Köszönöm. Szeretek megmenteni ilyen öreg dolgokat, gyanítom egyébként a vas telepen végezte volna, mert olyan ramaty állapotban volt, amikor Mondtam Máté haveromnak, hogy ezt felújítom, tág szemekkel nézett, azt mondja " ezt? Pfff" aztán volt szemkikerekedés meg füliégőszájszerkezet mikor meglátta.
Most egy hox55-ön munkálkodom, eléggé lestrapált állapotba érkezett.

Rajz mellékelve

Szipálni annyit tesz hogy a lehető legnagyobb áramot veszi fel a trafóból folyamatosan

Ez a kapcsolás rádió technika évkönyvben is megtalálható
Annyi különbség van hogy ez föld független, meg BD 907,908 van bd 249,250 helyett
(#) WoodstockMind hozzászólása Feb 23, 2012 /

Nos, úgy néz ki, sikerült életre kelteni az ONKYO Integrát, kicseréltem a végtranyókat 2SC5200/2SA1943-ra, végül mindkét oldalon, hogy egyforma legyen. Nem biztos, hogy bárki meghallaná a változást, dehát sebaj...
A VD1222-t pedig helyettesítettem két 1N4148-al, most szépen működik, nyugalmi áramot is belőttem, nem melegszik, úgyhogy már össze is szereltem, most is ez szól
Az egyik hangszóró néha kicsit recseg, de rájöttem, hogy az A/B hangszórókapcsoló kontaktos az erősítőn, majd ha lesz türelmem, megpróbálom megjavítani azt is..
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, remélem kérdezhetek még, ha barkácsolok valami hasonlót.
(#) Doncso válasza Lalle hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Hát ez meg hogy van? Elég furcsa ez a kapcsolás, valaki tudja hogy működik?
(#) reloop válasza Doncso hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Szia! Az emitter jelölések hiányoznak. A TDA2030 témában megtalálod.
(#) Doncso válasza reloop hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Nem az a problémám, hanem hogy kap itt a tda2030 tápot ha a tápágba ott van két kondi?
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Úúú, de vaksi vagyok az 2R2 én meg 2n2-nek néztem, akkor az ezen eső fesz nyitja a BD-ket?
(#) Doncso válasza Lalle hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

Na, már értem , kösd le a végtranyók bázisát, és nézd meg, hogy így is "szipál" e, ha nem, akkor köss hangszórót a TDA 4-es lábaira, szólnia kell, ha nem , akkor rossz a TDA.
(#) Davidd hozzászólása Feb 23, 2012 /

Udv mindenkinek!Egy eleg fura kerdest tennek fel.Megszeretnem epiteni a vf2 270w 2x,eddig nincs semmi gond.[ket topot fog hajtani]De van itthon 4 db 2sc5200 es a parja.Namost a kerdesem az lenne hogy ket ket par [2sc5200] al-8ohmra kilehet huzni annyit mint a vf2 bol? Esetleg tobbet?
Következő: »»   1007 / 2516
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem