Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem ajánlom a BD317és318-as párost mert amiket lehet kapni eléggé gyenge hamisítványok! Én is már megjártam velük!
Megfelel, de jobb volna meghajtásnak a BD244C, és 243, de ha nem akarsz már költeni rá akkor az is jó.
Légyszi segitsetek elég fura a hiba:1987-es Technics equalizer SH-8046-os gép.Ha a hálózati csatlakozó bedugva marad a konnektorban miután a saját kapcsolójával lekapcsolom a gépet,a következö bekapcsolásnál csak felvillan a fluorescens kijelzöje kb 1sec re,de baromi erösen.
A cucc természetesen nem müködik.Mintha letiltaná. Ha ezek után kihuzom a konnektorból és kb várok 2 órát,akkor normálisan müködik.Már unalmas,hogy mindig ki kell húznom.Nem valami kondenzátor okozza ezt?Régi videóknál a tápban levö kondi be szokta "sötétiteni" a kijelzöt. Nagyon köszi elöre is!!
Az elkokat mindenképpen ellenőrizd. A hűtőbordák nem melegednek (a kicsik is) tulságossan?
Végtranyónak írtam neked a 3442-eseket, de nem tudom miért a quadra apelláltam, márpedig neked nem az van, és komplementer párok kellenek. Azt jelenti hogy egymást kiegészítő, egymáshoz való de az egyik PNP a másik NPN tranzisztor. Például jó lenne neked az MJ21193/21194 páros. De létezik más tipus is ami jó oda. Feltétlen TO3-as tok kell? Mert akkor jó lenne a 2SC5200 és a párja is.
Segítség!A panel jobb sarkában levő,28-as számot viselő alkatrészről,valaki tudna nekem valamit mondani?
Négy kivezetése van.S azon kivűl,hogy 28 van rajta,azon kivül semmit sem tudok.Ami mellette van felirat gyanánt "LF50" nem én írtam oda.Lehet,hogy az alkatrészre utal?Nem tudom? Köszönöm a segítséget. http://kepfeltoltes.hu/120221/28-as_alkatr_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szevasz, az egy tekercs lesz, ami egy 28 mikrohenris lehet.
Köszi a választ!Csak azt nem tudom,hogy mi célt szolgál?S ráadásul,a négy kivezetés közül csak kettőnél tudok galvanikus "Ohmos" kapcsolatot mérni.A másik kettőnél semmit!Holott mind a négy lába be van kötve!Ez egy FBT tipusú erősítő.Mos fetekkel a végén.IRFP -k.Szólni már szól,de torz !És nem tudok rájönni,hogy hol a hiba.Mert ahogy adom a vezérlést,a hangerőt rá,nem nő a hangerő,hanem kezd csökkenni,és a szinusz jel alsó részét vágja.Őrület!De még ilyen nem volt,hogy nem tudok megjavítani valamit.
Limiter alkatrészének vélem: Bővebben: Link
Sziasztok.
Végre elkészült a SIVA PPA800-as roncs felújítása, szerintem nagyon jól sikerült, köszönet emersysnek és Imi65-nek a tanácsokért, nagyon jók az új tranzisztorok. Akit érdekel vannak képek a teljes folyamatról. KÉPEK
Gratula! Szép munka! Ááááá nem vagyok írigy!!!
Sziasztok.
Nekem valaki kozze tenne egy olyn vegfokat amilely aszimetrikus es minimum kiad 150w. A trafom 28vac.Nem talaltam sajnos nekem megfelelot csak szimetrikusat.Koszi
Le a kalappal. Türelemből és kitartásból külön ötös.
Sziasztok van egy bd erősítő rákapcsolom a feszt és a nyugalmi áram 90ma helyet a maximum amit szipálni tud
Mi okozhtaja? Mérés szerint minden jó természetesen panelon kivül mértem IC tesztelve A készülék üzemi feszültsége 40 v
Szia!
Mi az, hogy BD erősítő? Rajzod van?
Így már értem Köszönöm. Szeretek megmenteni ilyen öreg dolgokat, gyanítom egyébként a vas telepen végezte volna, mert olyan ramaty állapotban volt, amikor Mondtam Máté haveromnak, hogy ezt felújítom, tág szemekkel nézett, azt mondja " ezt? Pfff" aztán volt szemkikerekedés meg füliégőszájszerkezet mikor meglátta.
Most egy hox55-ön munkálkodom, eléggé lestrapált állapotba érkezett.
Rajz mellékelve
Szipálni annyit tesz hogy a lehető legnagyobb áramot veszi fel a trafóból folyamatosan
Ez a kapcsolás rádió technika évkönyvben is megtalálható
Annyi különbség van hogy ez föld független, meg BD 907,908 van bd 249,250 helyett
Nos, úgy néz ki, sikerült életre kelteni az ONKYO Integrát, kicseréltem a végtranyókat 2SC5200/2SA1943-ra, végül mindkét oldalon, hogy egyforma legyen. Nem biztos, hogy bárki meghallaná a változást, dehát sebaj...
A VD1222-t pedig helyettesítettem két 1N4148-al, most szépen működik, nyugalmi áramot is belőttem, nem melegszik, úgyhogy már össze is szereltem, most is ez szól Az egyik hangszóró néha kicsit recseg, de rájöttem, hogy az A/B hangszórókapcsoló kontaktos az erősítőn, majd ha lesz türelmem, megpróbálom megjavítani azt is.. Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek, remélem kérdezhetek még, ha barkácsolok valami hasonlót.
Hát ez meg hogy van? Elég furcsa ez a kapcsolás, valaki tudja hogy működik?
Szia! Az emitter jelölések hiányoznak. A TDA2030 témában megtalálod.
Nem az a problémám, hanem hogy kap itt a tda2030 tápot ha a tápágba ott van két kondi?
Úúú, de vaksi vagyok az 2R2 én meg 2n2-nek néztem, akkor az ezen eső fesz nyitja a BD-ket?
Na, már értem , kösd le a végtranyók bázisát, és nézd meg, hogy így is "szipál" e, ha nem, akkor köss hangszórót a TDA 4-es lábaira, szólnia kell, ha nem , akkor rossz a TDA.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |