Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Minek a gipsz. Feltekered egy hőálló keretre azt-n had szóljon. jobban hűl úgy. Hasonló módon mint egy hajszárítóban.
Bővebben: Link
Én őszintén remélem, hogy majd ekkor sokan felébrednek!
Most néztem meg ezt a filmet pár napja. Szerintem ez is burkoltan erről szólt:
Lopott Idő
Igen, ezt én is néztem, nekem nagyon tetszet. :yes:
Nekem a második verzió simán megy.
Akkor jó mozizást. Talán én is megnézem holnap.
Több mint jó volt. Napokig a hatása alatt voltam -ez még tavaly november 19.-én volt-. (Attól tartok, moziban azért más az élmány, mint valamilyen filmnéző portálon.)
Sziasztok!
Véletlenül nem tudjátok, hogy normális-e ha a forrasztópákám vezetéke ragad (mintha koszos lenne) illetve meg is fogja a kezemet, ha végighúzom rajta? Igaz ez csak azután tűnt fel, miközben alkohollal megtisztítottam.
Sziasztok!
Szeretném bővíteni az autóbusz viszonylatjelző táblás gyűjteményemet néhány BKV-s táblával. A kérdésem az, hogy hol tudnám olcsón és jó minőségben legyártatni a táblákat? A BKV eléggé drágán csinálja, mást meg nem nagyon találtam aki legyártaná. Én a következő táblákat szeretném legyártatni: 1, 1, 10, 10A. Azért ezeket mert a legritkább táblák közé tartozik és reménytelen, hogy felbukkanjon ezekből bármelyik is valamelyik aukciós oldalon.
Szia! Normális. Mármint, ha a kémia oldaláról nézzük. Az alkohol kémiai reakcióba lépett a szilikonos kábellel, s részlegesen feloldotta. Ha a Te szemszögedből nézzük, nem normális. Ergo, nem kellett volna alkohollal "locsolni". Vagy kivárod, és használod így, míg lemállik minden feloldódott rész, vagy jól megecetezed, háromszor megpörgeted a fejed felett, kötsz rá hét csomót, feldarabolod 12 részre, majd kicseréled egy másikra.
![]()
Na jó, ez nagyonnagy lett.
![]() Amúgy erre gondoltam én is, csak egy Acess-re vártam. Azonkívül, hogy mostmár minden ló* össze fog szedni (szöszt) gondolom semmi hátránya. De azért drága egy ilyen kábel? ![]() * citromot
Abba a méteres darabba nem fogsz belehalni, s a családod sem fog csődbe menni tőle. A legolcsóbb megoldás Neked, ha kérsz egyet a nyuszitól.
Idézet: „ha kérsz egyet a nyuszitól” bővebben kérhetném?
Arra gondoltak, hogy húsvétra kérsz egyet...
![]()
Igen, és nem anyucitól, hanem a nyuszitól! Így:
Mellé...
Mellé, mert én már egy ideje nem kérek a nyuszitól sok mindent, csak leginkább nyugalmat a húsvét kedves napján...
![]()
Jó neked, mi nem szeressük, ilyenkor menekülünk, vagy bezárkózunk.
Viszont én meg azt nem értettem, hogy miért lett nagybetűvel írva a "Neked".
No, a nyúlnapon mi is menekülünk/bezárkózunk... Valahogy nem sok kedvem van a bor-/sör-/pálinkagőzös arcokhoz, akikkel kötelességszerűen jópofizni kell. A pacsulizásokat pláne nem. Ezzel a család nőtagjai is így vannak (lányom és feleségem), így inkább a felszívódás hadműveletet hajtjuk végre.
(A "Neked" pedig azért nagybetűs, mert megtisztelnek vele, hogy nagy kezdőbetűvel írják a személyes névmást...)
Valamelyik nap baleset volt nálunk. Ráadásul egy kereszteződésbe. A forgalmi rend teljesen felborult. A buszok az egyik főutcán jöttek, aminek normál esetbe a közelébe se mennek. Erre mit látok? Egy autó tolat a fő utcán, a másikba várakoznak. Mögötte egy ideges sofőr, aki nem bírván kivárni a sorát kihajtott. Na ezért van annyi baleset.
Ha szappanos vízben megmosod esetleg egy kis szilikonnal kezeled rendbe jöhet.
Sziasztok.
A téma illeszkedik a dolog. Egy kolléga, átlaminálva az alkoholtól, felparkolta az oszlopra az autóját és azt ma egy délután alatt kipofoztuk. Károk: A lökhárító hűtő, hűtőventilátor, fényszórók, és a gyújtáselektronika részben törött, vagy atomjaira hullottak. Csomó kábel nyíródott meg, szakadt szét. Súlyos károk: A Váltó a motorblokknak van rögzítve oldalról, ennek a tartószerkezete széttört! A megoldás: Minden ki lett cserélve, a váltóházat kivéve, mivel hegeszteni sem lehet, ezért egy speciális tartó/rögzítő szerkezetet kap.
Egy pár kép. Ami hátra maradt:
Váltóház rögzítése a kasznihoz, rohadások pótlása, alapozás, fényezés.
Ha valamilyen "trutyi"-ba mártotta akkor remélhetőleg.
Játszhat még mondjuk denaturált szesz és hasonlók... Persze ha "anyagában folyósodik" akkor már megette a fene...
Azért ezután egy futóműbeállítás nem ártana. Ha jól látom az első nyúlványok is be voltak hajolva, ilyenkor elég szépen elmászik az első futómű beállítása is. Amúgy szépen össze lett törve.
![]() ![]()
Szerencséje van az illetőnek, megtudtunk mindent szerezni bontóból, na meg mivel jó barát, így a tarifa sem a szokásos volt.
![]() A futóműállítás a mínium! Annak örülünk, ha a saját kerekein tud majd járni. Akarom mondani az tud, de mivel eltört a váltóházmű felfogatása, ami részben stabilizátorként szolgált másrészt a motor felfüggesztése részben, ezért óvatosan kell vele mozogni. (Most ideiglenesen acéldróttal meg van "spaniferezve") Egy bizonyos nyomatékfröccs után, vagy egy kevésbé nyomatékigényes menetnél (vagy példának okáért elindulásnál) a generátor tárcsája beleér a kaszniba, úgy elmozdul a blokk (szemből nézet esetében) balra, arról nem beszélve, hogy ez milyen teher a váltó többi "fix" részeire. Természetesen csak telken belüli "mozgásra van idomítva" amíg el nem hárítjuk a tartószerkezet hibáját.
Igen általában a váltón is van tartóbak, azt valahogy meg kell oldani, anélkül nem lesz igazán használható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |