Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Minek a gipsz. Feltekered egy hőálló keretre azt-n had szóljon. jobban hűl úgy. Hasonló módon mint egy hajszárítóban.
Bővebben: Link
Én őszintén remélem, hogy majd ekkor sokan felébrednek!
Most néztem meg ezt a filmet pár napja. Szerintem ez is burkoltan erről szólt:
Lopott Idő
Igen, ezt én is néztem, nekem nagyon tetszet. :yes:
Nekem a második verzió simán megy.
Akkor jó mozizást. Talán én is megnézem holnap.
Több mint jó volt. Napokig a hatása alatt voltam -ez még tavaly november 19.-én volt-. (Attól tartok, moziban azért más az élmány, mint valamilyen filmnéző portálon.)
Sziasztok!
Véletlenül nem tudjátok, hogy normális-e ha a forrasztópákám vezetéke ragad (mintha koszos lenne) illetve meg is fogja a kezemet, ha végighúzom rajta? Igaz ez csak azután tűnt fel, miközben alkohollal megtisztítottam.
Sziasztok!
Szeretném bővíteni az autóbusz viszonylatjelző táblás gyűjteményemet néhány BKV-s táblával. A kérdésem az, hogy hol tudnám olcsón és jó minőségben legyártatni a táblákat? A BKV eléggé drágán csinálja, mást meg nem nagyon találtam aki legyártaná. Én a következő táblákat szeretném legyártatni: 1, 1, 10, 10A. Azért ezeket mert a legritkább táblák közé tartozik és reménytelen, hogy felbukkanjon ezekből bármelyik is valamelyik aukciós oldalon.
Szia! Normális. Mármint, ha a kémia oldaláról nézzük. Az alkohol kémiai reakcióba lépett a szilikonos kábellel, s részlegesen feloldotta. Ha a Te szemszögedből nézzük, nem normális. Ergo, nem kellett volna alkohollal "locsolni". Vagy kivárod, és használod így, míg lemállik minden feloldódott rész, vagy jól megecetezed, háromszor megpörgeted a fejed felett, kötsz rá hét csomót, feldarabolod 12 részre, majd kicseréled egy másikra.
Na jó, ez nagyonnagy lett.
Amúgy erre gondoltam én is, csak egy Acess-re vártam. Azonkívül, hogy mostmár minden ló* össze fog szedni (szöszt) gondolom semmi hátránya. De azért drága egy ilyen kábel? * citromot
Abba a méteres darabba nem fogsz belehalni, s a családod sem fog csődbe menni tőle. A legolcsóbb megoldás Neked, ha kérsz egyet a nyuszitól.
Idézet: „ha kérsz egyet a nyuszitól” bővebben kérhetném?
Arra gondoltak, hogy húsvétra kérsz egyet...
Igen, és nem anyucitól, hanem a nyuszitól! Így:
Mellé...
Mellé, mert én már egy ideje nem kérek a nyuszitól sok mindent, csak leginkább nyugalmat a húsvét kedves napján...
Jó neked, mi nem szeressük, ilyenkor menekülünk, vagy bezárkózunk.
Viszont én meg azt nem értettem, hogy miért lett nagybetűvel írva a "Neked".
No, a nyúlnapon mi is menekülünk/bezárkózunk... Valahogy nem sok kedvem van a bor-/sör-/pálinkagőzös arcokhoz, akikkel kötelességszerűen jópofizni kell. A pacsulizásokat pláne nem. Ezzel a család nőtagjai is így vannak (lányom és feleségem), így inkább a felszívódás hadműveletet hajtjuk végre.
(A "Neked" pedig azért nagybetűs, mert megtisztelnek vele, hogy nagy kezdőbetűvel írják a személyes névmást...)
Valamelyik nap baleset volt nálunk. Ráadásul egy kereszteződésbe. A forgalmi rend teljesen felborult. A buszok az egyik főutcán jöttek, aminek normál esetbe a közelébe se mennek. Erre mit látok? Egy autó tolat a fő utcán, a másikba várakoznak. Mögötte egy ideges sofőr, aki nem bírván kivárni a sorát kihajtott. Na ezért van annyi baleset.
Ha szappanos vízben megmosod esetleg egy kis szilikonnal kezeled rendbe jöhet.
Sziasztok.
A téma illeszkedik a dolog. Egy kolléga, átlaminálva az alkoholtól, felparkolta az oszlopra az autóját és azt ma egy délután alatt kipofoztuk. Károk: A lökhárító hűtő, hűtőventilátor, fényszórók, és a gyújtáselektronika részben törött, vagy atomjaira hullottak. Csomó kábel nyíródott meg, szakadt szét. Súlyos károk: A Váltó a motorblokknak van rögzítve oldalról, ennek a tartószerkezete széttört! A megoldás: Minden ki lett cserélve, a váltóházat kivéve, mivel hegeszteni sem lehet, ezért egy speciális tartó/rögzítő szerkezetet kap.
Egy pár kép. Ami hátra maradt:
Váltóház rögzítése a kasznihoz, rohadások pótlása, alapozás, fényezés.
Ha valamilyen "trutyi"-ba mártotta akkor remélhetőleg.
Játszhat még mondjuk denaturált szesz és hasonlók... Persze ha "anyagában folyósodik" akkor már megette a fene...
Azért ezután egy futóműbeállítás nem ártana. Ha jól látom az első nyúlványok is be voltak hajolva, ilyenkor elég szépen elmászik az első futómű beállítása is. Amúgy szépen össze lett törve. Amibe kerül egy ilyen kipofozás, annyiért már majdnem másik autót lehet kapni.
Szerencséje van az illetőnek, megtudtunk mindent szerezni bontóból, na meg mivel jó barát, így a tarifa sem a szokásos volt.
A futóműállítás a mínium! Annak örülünk, ha a saját kerekein tud majd járni. Akarom mondani az tud, de mivel eltört a váltóházmű felfogatása, ami részben stabilizátorként szolgált másrészt a motor felfüggesztése részben, ezért óvatosan kell vele mozogni. (Most ideiglenesen acéldróttal meg van "spaniferezve") Egy bizonyos nyomatékfröccs után, vagy egy kevésbé nyomatékigényes menetnél (vagy példának okáért elindulásnál) a generátor tárcsája beleér a kaszniba, úgy elmozdul a blokk (szemből nézet esetében) balra, arról nem beszélve, hogy ez milyen teher a váltó többi "fix" részeire. Természetesen csak telken belüli "mozgásra van idomítva" amíg el nem hárítjuk a tartószerkezet hibáját.
Igen általában a váltón is van tartóbak, azt valahogy meg kell oldani, anélkül nem lesz igazán használható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |