Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   80 / 214
(#) set68i válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Egyetértek, valószínű, hogy utólag beszerelt xenonról van szó, viszont higyjétek el, hogy álltalában nem a beszerelés miatt van. Egyik barátomnak 2006-os Golf 4-ben utólag beszerelt xenon ugyanezt a hibát okozza, és olyan szerelte be, aki már lassan 10 éve autóelektrónikával foglalkozik, tehát ért hozza.

neocska! Ajánlom figyelmedbe a Xenon bezavar az autórádiónak?! fórumot... ott van szó errôl.
(#) neocska válasza set68i hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Igen, utolag volt beszerelve egy szervizbe, ahol csak autoelektronikát bütykölnek.
Akkor ott probálok keriteni megoldást.
(#) Bacsi válasza neocska hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Szétszedtem a fejegységet... Semmi hibát nem látok. 460 mA-t vesz fel bekapcsolva, de ha az lcd-t lekapcsolom, 200-at. Végfok ic-t kivettem, így 150 mA. Ahol a panelen van fesz. érték, ott mindenhol megvan az 5 volt, a kijelzőnél van 9, az is megvan. Tanácstalan vagyok.
(#) neocska válasza Bacsi hozzászólására (») Feb 11, 2012 /

Probál meg leelenörizni, hogy az irányito ic-töl az lcd-ig a vezetösávok, csatlakozok vezetnek e.
(#) molnijo válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

van egy ford ranger rádió 13 lockhed lezárt a kodja megvan de nem tudom beadni tudtok segiteni
(#) turany hozzászólása Feb 16, 2012 /

Nokiton Lar 810T autósrádió bekötése érdekel.
(#) BarnaPili válasza turany hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Tegyél föl egy fotót a hátuljáról.
István
(#) Mike199999 hozzászólása Feb 20, 2012 /

Üdv! Van egy sony cdx gt300 lejátszóm...az a gondja hogy ha magasabb hangerőn hallgatom (főleg ha a mély is föl van véve az EQ-n) a kijelző egyre halványodni kezd majd ha tovább tekerem a hangerőt a lejátszó kikapcsol és ujraindul...alacsonyabb hangerőn tökéletesen műxik de ha egy basszusosabb zenét hallgatok akkor még kisebb hangerőn is jelentkezik a dolog.
Mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszi!
(#) Hodinka válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Szia!
Milyen tápról járatod?
(#) Mike199999 válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 20, 2012 /

Autóban van akksiról...jah meg még annyi h 2 db "200"w-os JVC 2 utas ovál hangszóró megy róla, ha csak az egyiket üzemeltetem vele nem kapcsol re de akkor magasabb hangerőn nagyon berecseg.
(#) B.I válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Szia. Lehetséges, hogy a lejátszóhoz vezető kábel vékony.
(#) Mike199999 válasza B.I hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Kétlem, mert vastagabb mint az iso csatihoz vezetők.
(#) Hodinka válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Mindenek előtt a tápvonalban keress kontakthibát,esetleg a panelon is kövesd vég a vezetősávokat,egy kilazult forrasztás is okozhat ilyen problémákat.Egyébként meg az a bizonyos "200W" nem tudom mennyire takarja a hangszórók valós értékeit,de annyit tudni kell,hogy a "cdx gt300" végfokozata egy TDA8588AJ-és IC-ből áll,ami jobb esetben is csak 4x50W-os végteljesítményt jelent,tehát ezt sem lehet agyon nyúzni...
(#) Mike199999 válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 23, 2012 /

A panelon van egy forrasztás ami már utólag lett megcsinálva valószínűleg megvolt szakadva, ezt kellene átforrasztani de elég közel vannak az alkatrészek és elég nehezen hozzáférhető helyen van. A hangszórók teljesítményével kapcsolatban én is azért írtam ".."-be a 200w-ot mert ez van ráírva, de... annyira nem értek a dolgokhoz sajnos.
(#) Hodinka válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Esetleg meg tudnád határozni a hibás forrasztás pontos helyét?
(#) Mike199999 válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

A hiba a csatlakozó után egyből a gnd szálon! Nagy nehezen megforrasztottam, hamarosan kipróbálom, remélem megoldódik a probléma.
(#) Hodinka válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Sok sikert!
(#) outstep01 hozzászólása Feb 25, 2012 /

Sziasztok!
Volna egy kis gondom a dvd fejegységemmel!

A fejegység konkrét típusa Seltronic GTS-07

Valószínűleg többen is tettek fel hasonló kérdést ezzel a lejátszóval kapcsolatban de a kereső konkrét típust nem talált!

A gondom az lenne hogy amikor kikapcsolom a lejátszót akkor a monitor ugyebár visszahúzódik a helyére és a kicsi kék kijelző háttérvilágítása folyamatosan szünet nélkül világít! Próbáltam menüben beállítani a kikapcsolását de sajnos nem jutottam eredményre! Akkor nem világít csak ha beállítom a fejegységen hogy kikapcsolásnál ne húzza be a monitort de ez nem előnyös az én környékemen mert ha kint hagynám a monitort abban a pillanatban feltörnék az autót! A jelenleg rögtönzött megoldás az hogy kivezettem egy megszakítót amivel megszüntetem a tápellátását! Ezzel a módszerrel az a probléma hogy minden egyes alkalommal amikor lekapcsolom akkor elfelejt mindent! Teszem az pl órát, rádió programot, és minden opciót amit beállítok neki! Leírásában semmi erre utaló bejegyzést nem találtam! Megköszönném ha valaki tudna adni egy tanácsot hogy hogyan orvosolhatnám a gondot! A mellékelt DSC_0051.jpg nevű képen látható a konkrét hiba!
Előre is köszönöm!

DSC_0051.jpg

(#) Ricsi89 válasza outstep01 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Próbáld meg kikapcsolni az órát. Hasonló volt nekem is egy Blaupunkt cd-s fejjel. Ott is ha be volt kapcsolva a készenléti óra kijelzés, akkor ment a háttérvilágítás, sőt még a gombok világítása is.

Mindenképpen utánanézek bár a menüben nem találkoztam ehhez hasonló opcióval!
Megnézem és írom hogy mire jutottam addig is köszönöm a választ!

Utánanéztem a Ricsi89 által javasolt beállításnak azonban sajnos az órára mindössze 2 opció vonatkozik! Az egyik maga az idő beállítása a másik pedig a 12 vagy 24 órás mód! Más opció nincs az órához! A menüben semmi nem utal a külső kijelzőre sem! Fél éve van meg a lejátszóm és már minden módszert kipróbáltam a menü által de semmi nem segített a gondomon!
Továbbra is fennáll a hiba így várom a további javaslatokat!
Előre is köszönöm!
(#) dokibácsi123456 válasza outstep01 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Gondolom ez a készülék is 2 szálon kap + , neked össze van fogva vagy az egyik gyújtásról megy?
Csak akkor tűnik el ha a direkt áramot szakítod meg, vagy a kapcsoltra is?

Folyamatos tápellátást kap! Nincs bekötve a gyujtásra hogy a kulcs elfordítása nélkül is szóljon de az autómat már alap így vettem! Az iso csatlakozás előtt az egyik pozitív vezetéket szakítom csak meg amikor elfelejt mindent de próbáltam a megszakításos módszert minden kábelen eredménytelenül! A jelenség mindenképp ugyan az!
(#) feketemocsok hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pénteken mentem suliba mikor Hungária remek útjain az egyik úthibán áthaladva nagyon csönd lett. Nézem világít a fejegység mutatja a rádióállomást, de semmi hang. Gondoltam megint lecsúszott a saru a hangszóróról, de mikor megnéztem minden rendben volt. Délután hazafelé úton jó volt, de persze megint elkussolt a drága. Hazajöttem szétszedtem megfújkáltam a csatikat kontaktsprével és közben rájöttem, hogy az ISO csatiból a barnát-t lehúzva produkálja azt, amit útközben szokott. Mozgattam a vezetékeket úgy is amikor működött, meg úgy is amikor éppen nem akart, de semmit nem reagált. Ki is mértem multiméterrel hátha szakadt valamelyik vezeték de az összes jó volt. Mindenfele megmozgattam a vezetékeket, de nem változott semmit az állapota. Egyszer amikor úgymond elhallgatott megütöttem a középkonzolt a vezető oldalon és máris jó lett. Egyik nap ismét kiszedtem a rádiót a helyéről nézegettem mozgattam a csatikat de semmi és ahogy visszatettem a helyére jó lett. Egyszerűen nem értem mi kontaktos. A fejegységem egy Pioneer DEH-2320UB és tavaly májusban vettem szóval a gari még van rá. Gondoltam előbb titeket kérdezlek meg még mielőtt visszavinném h szar nehogy csak egy vezetékgond legyen és hülyének nézzenek. Tegnap mentem egy nálunk lévő eléggé szar úton és akkor szakadozva adta a hangot aztán megint csönd lett. Belementem egy kátyúba a jobb kerékkel akkor megszólalt aztán a bal kerékkel is egybe akkor megint elkussolt. Segítsetek kérlek mi lehet a gond.
Érdeklődtem még 1-2 helyen és azt a tippet kaptam h elvileg van valami önvédelem a fejegységben hogyha a hangszóró vezetékei összeérnek letilt az erősítő benne vagy valami hasonló. Felbuzdulva lementem megnéztem és beugrott h elől van 2 darab 10cm-es hangszóró amit kivettünk mert tönkrementek de a vezetékei ott maradtak. Az egyik oldalt megtaláltam le is szigetelem és per pillanat úgy tűnik megoldódott a problémám. Azt mondták h nagy mázlim van mert a végfok IC megadhatta volna magát. A kérdésem még az hogy le lehet ellenőrizni h most minden rendben van e tényleg ettől lett volna a gond?
köszönöm és bocsi h hosszú lett
(#) Mike199999 válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Sikrült!!!:d A gnd szál megszakadása és helytelen javítása okozta a problémát, helyrehoztam és hibátlanul műxik! (nemtudom mitől szakadt meg az a szál, de csoda, h nemkárosodott más alkatrész)
(#) Inhouse válasza feketemocsok hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Az ISO csatlakozóban a barna a telefon némítás, ha testet kap, lenémítja a hangszórókat.

Üdv
Inhouse
(#) feketemocsok válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Értem most már ezt is tudom . Köszönöm szépen. Esetleg valaki tudja h tényleg az okozta a galibát hogy nem volt leszigetelve a hangszóró vezetéke?
(#) Hodinka válasza Mike199999 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Örülök,hogy sikerült.
(#) titi válasza feketemocsok hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Igen okozhatta, és valóban veszélyes a végfokra nézve.
(#) feketemocsok válasza titi hozzászólására (») Feb 29, 2012 /

Sajnos nem értek hozzá, de ha elszáll a végfok az hogy jelentkezik? Miben veszem észre? Per pillanat hátul van 2 hangszóróm, elsőket most fogok venni, de hátul mind a 2 működik és semmi rendelleneset nem vettem észre.
köszönöm
Következő: »»   80 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem