Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Kaptam egy a címben említett DVD lejátszót, és az a baj vele, hogy bármilyen lemezt is rakok bele gyári dvd, másolt, DIVX, teljesen mindegy mindegyiknél szabálytalan időközönként, megakad a lejátszás, a kép kimerevedik, a hang megszűnik, vagy ha nem teljesen merevedik ki a kép akkor beszaggat és a hang ugyan így. Hogy mennyi ideig tart szintén rapszodikus, van hogy 1-2 másodperc és tovább megy, de van olyan is hogy 15-20 másodpercig is áll,aztán tovább ugrik. Mindezt egy filmen belül sokszor eljátssza van olyan, hogy percenként. Ami még a dolog érdekessége, hogy ilyenkor a kimerevedéskezdetétől az indulásik eltelt idő teljes egészében kiesik a filmből, a számláló is ugrik tovább és pl, 20 másodperccel későbbi jelent résznél folytatódik a film. Levettem a lejátszó tetejét és,miután én a mechanikára gyanakodtam elsősorban azt néztem át, e lemez látszólag egyenletesen forog egész idő alatt. A lencsét megtisztítottam, a lézer világít. De semmi eredmény. Mérésre egyenlőre nem volt alkalmam. Így feszültségekről semmit nem tudok. Van-e valakinek valami épkézláb ötlete merre keresem a hibát, esetleg komplett mechanika cserével, Ha ez lenne a megoldás, a mechanikai rész tartalmazza a lézer fejet is vagy azt külön kell beszerezni? Érdekelne még a készülék kapcsolási rajza, vagy legalább blokk vázlat, a feszültség értékekkel, hol menyit kellene mérjek. Köszönettel BLacko
Ha elovastad volna a korábbi hozzászólásaimat akkor ezt a témát meg sem kellet volna nyitni. Már kétszer is leirtam de most megismétlem. A CD és DVD lejátszók hibáinak a 99%-a mechanikai eredetű. Tehát:szedd szét a készüléket és alaposan alkohollal takarítsd ki. A fejet csak fülpiszkálóval és szárazon az összes többi alkatrészt folyadékosan takarítsd meg. A két vezető csapot pedig vékony olajjal kend le mert ezáltal a szervó működése könnyebbé válik miután a fej könnyebbben pozicionál.Ha ez sem segít akkor a fejegységen található? ha van trimmerrel be lehet lőni úgy ,hogy hiba nélkül olvasson. Én a tesztelésre általában egy régi agyonkarcolt lemezt használok mert ha ezzel működik minden mással megy.
Én a tápnál keresném a hibát, inkább úgy mondom 49.5% táp, 49.5 % mechanika 1 % az smd panel hiba. Átcserélném az elkókat jóminőségűekre. Azonban a mechanika is okozhatja. Olajba,zsírba a por beleragad de más megoldás nincs.
Lencsetisztító folyadékkal a fejet is át lehet törölni, a lencsét természetesen. A dohányfüst például gyönyörűen le tud rakódni a lencsére, száraz vattapálcával nem fog lejönni.
A tápban igazad van mert találkoztam olyan készülékkel ami a sz.. minőségű kondik miatt gyagyázott, mitöbb ha egyet gondolt még be is kapcsolt.
Szia,
Nem tudom van-e különbség a fejtisztító folyadék és a gyógyszertári alkohol között, mennyivel jobb az előbbi, én az alkohollal tisztítottam meg a fejet, de ez nem segített.
Szia,
Az olajozáson, zsirzáson is túl vagyok, a tengelyeket mivel kettő van belőle műszer olajjal kentem be. a különböző fogaskerekek áttételeinél, jobb nem lévén sima konyhai zsírt kentem rá egy keveset és megjárattam a fogaskerekeket. A probléma nem oldódott meg. Ez a fejen található trimmer állítás ez nincs gyárilag beállítva, mit szabályzok vele? A lézer dióda, gondolom az lehet benne áramát feszültségét? ezáltal ha gyengül a lézer, ez javít rajta, vagy csak mechanikailag álít valamit?
Szia,
A tápegység elkócsere, mit neveztek jobb minőségűnek, van valamilyen márkanevű vagy fantázia nevű amit érdemes beszerezni. Vagy miről ismerem meg, hogy az jobb minőségü?
Szia!
A jobb minőségű 105°-os, low ESR típust jelent.
Magyarán kis veszteségű kondik amiket pl. a jobb minőségű számítógáp tápokba vagy bármilyen más nem a gagyi kategórián levő készülékekbe építenek be.Ezek bírják a nagyfrekit is ezért szoktam TV javításnál is inkább ezekre cserélni mert ugyan drágábbak de hosszú távon megéri.A fejen levő trimmer pedig a lézer munkapontját állítja.A csavargatásával óvatosan kell bánni mert én emiatt küldtem a halálba lézert.
Abszolute nincs mert amikor nekem itthon elfogyott, akkor a feleségem Tükör ablaktisztítójával pucoltam ki a motyót.
Én még azé megnézném a 2db motort benne a fejmozgatót és ami a lemezt pörgeti az is tud hasonló hibát okozni!
Lehet valamiért nem talál fókuszt, azt álló lemeznél keresi, ha megvan a fókusz, akkor kezdi pörgetni a lemezt. Azon a trimmeren kéne kicsit tekerni valamerre, hátha gyenge a lézeráram. De az is lehet, hogy a motortengely, vagy a csapágyazás rágott be, és billeg a lemez, vagy a leszorító clapp gyengén, vagy túl erősen szorít.
Hát ebben egyetértek miután ezek a mechanikák nem az ezelőtt 20évvel gyártottak. Elég egy csavart meghúzni vagy nem húzni már nem működik.
Hy!
Nálam is volt ilyen gond (Yamada). Én frissítettem a firmware-t. Ezután megszűnt a hiba. Sajnos 2 hónappal később a dvd lejátszó fejpörgető motorja megadta magát. Valószínűleg sokat fordult. Azóta csak porosodik.
Ezek a firmware-k is csak arra jók , hogy a gyártó cég által alapból tudni kéne dolgot valahol el vigyék az erdőbe. Nekem is volt DVD olvasóm amit felfrissittem, na nem is élt sokáig.
Hali! Az nem lehet, hogy melege van?
Próbáld meg úgy, hogy leveszed a tetejét. Esetleg irányíts rá egy ventilátort. Nálam már volt olyan lejátszó aminek csak melege volt.
Ha melege van, az már bajos, mert attól van melege, hogy valami alkatrész túlmelegszik, és ettől éppen szeretnek a munkapontok elmászni.
Helló Pyte!
Ez volt a gond, kicseréltem a fej pozicionáló motort és minden jó lett, szépen lejátszik megint mindent. Azért a tápban is ki fogom még cserélni az elkókat, a lejátszó elektronikánál a legnagyobb chipre pedig ragasztottam egy megfelelő méretű hűtőbordát. Igaz az nem segített semmit de gondolom bajt nem okoz némi hűtés. Köszönöm mindenkinek a segítséget, a pont neked megy Pyte.
Örülök neki hogy tudtam segíteni és köszönöm a pontot!
Sziasztok!
Sehol nem találtam hasonló problémát , de nem enged a rendszer uj topikot nyitni.Van egy Orion 5000HC típusú DVD lejátszó, és elment hangja. Egyetlen kimeneten sincs hang. Minden más tökéletes. Hol keressem a hibát. Köszi Á.P.
nektek már volt olyan hogy egy DivX-es dvd lemezt lejátszot egy nem DivX-es Dvd lejátszó?Velem megtörtént de elfekvő dvd lejátszó Coop-os volt Noricho-Tech
nekem is 5000HC-m van de nekem nem húzza be rendesen a tálcát.a tiéd lehet hogy leégett vagy érintkezésbaja van vagy nincs jól leforasztva Tescoban vetted?nézd meg a csatlakozókat
Igen ott vettem. Csatlakozók rendben, látszólag forrasztások is rendben vannak. Talán egy tranzisztor van kicsit megolvadva. Erre tippelek, megprobálom kivenni 5 db van belőle. Pali
Sziasztok.
Na megtaláltam, nem tranzisztor hanem egy kiszáradt elkó volt a gond a tápcsatlakozó közelében. Tanuljatok belőle. Üdv. Pali
Sziasztok!
Kérdésem lenne ugyan ezzel a típussal kapcsolatban,mi lehet a gond ha nem érzékeli a távirányítóját,sőt egy univerzálist sem,szóval nem a táv a hibás .Készüléken belül mit tudnék tenni,hogy működésre bírjam?Illetve ez mennyire típus jelenség? Köszi.taki
Infra vevő kivezetésein mérj, 5V , GND és a kimenetén, távvezérelve a kimeneten 2-5V között kell változni a feszültségnek. (Lábkiosztása változó, de könnyen kimérheted)
Köszi,az 5volt az oké pontosabban 5.05V,de a kimenet 3.85V szabályzás előtt is meg közben is és nem változik!
Szar a vevő?
Nagyon valószínű, cseréld ki, de figyelj a bekötésére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |