Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ORION DVD4200A akadozó lejátszás, miért?
Lapozás: OK   1 / 2
(#) BLacko hozzászólása Dec 7, 2009 /

Sziasztok,

Kaptam egy a címben említett DVD lejátszót, és az a baj vele, hogy bármilyen lemezt is rakok bele gyári dvd, másolt, DIVX, teljesen mindegy mindegyiknél szabálytalan időközönként, megakad a lejátszás, a kép kimerevedik, a hang megszűnik, vagy ha nem teljesen merevedik ki a kép akkor beszaggat és a hang ugyan így. Hogy mennyi ideig tart szintén rapszodikus, van hogy 1-2 másodperc és tovább megy, de van olyan is hogy 15-20 másodpercig is áll,aztán tovább ugrik. Mindezt egy filmen belül sokszor eljátssza van olyan, hogy percenként. Ami még a dolog érdekessége, hogy ilyenkor a kimerevedéskezdetétől az indulásik eltelt idő teljes egészében kiesik a filmből, a számláló is ugrik tovább és pl, 20 másodperccel későbbi jelent résznél folytatódik a film. Levettem a lejátszó tetejét és,miután én a mechanikára gyanakodtam elsősorban azt néztem át, e lemez látszólag egyenletesen forog egész idő alatt. A lencsét megtisztítottam, a lézer világít. De semmi eredmény. Mérésre egyenlőre nem volt alkalmam. Így feszültségekről semmit nem tudok.

Van-e valakinek valami épkézláb ötlete merre keresem a hibát, esetleg komplett mechanika cserével, Ha ez lenne a megoldás, a mechanikai rész tartalmazza a lézer fejet is vagy azt külön kell beszerezni?

Érdekelne még a készülék kapcsolási rajza, vagy legalább blokk vázlat, a feszültség értékekkel, hol menyit kellene mérjek.

Köszönettel

BLacko
(#) tungsram hozzászólása Dec 7, 2009 /

Ha elovastad volna a korábbi hozzászólásaimat akkor ezt a témát meg sem kellet volna nyitni. Már kétszer is leirtam de most megismétlem. A CD és DVD lejátszók hibáinak a 99%-a mechanikai eredetű. Tehát:szedd szét a készüléket és alaposan alkohollal takarítsd ki. A fejet csak fülpiszkálóval és szárazon az összes többi alkatrészt folyadékosan takarítsd meg. A két vezető csapot pedig vékony olajjal kend le mert ezáltal a szervó működése könnyebbé válik miután a fej könnyebbben pozicionál.Ha ez sem segít akkor a fejegységen található? ha van trimmerrel be lehet lőni úgy ,hogy hiba nélkül olvasson. Én a tesztelésre általában egy régi agyonkarcolt lemezt használok mert ha ezzel működik minden mással megy.
(#) SALáta válasza tungsram hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Én a tápnál keresném a hibát, inkább úgy mondom 49.5% táp, 49.5 % mechanika 1 % az smd panel hiba. Átcserélném az elkókat jóminőségűekre. Azonban a mechanika is okozhatja. Olajba,zsírba a por beleragad de más megoldás nincs.
(#) DigitalSilence válasza tungsram hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Lencsetisztító folyadékkal a fejet is át lehet törölni, a lencsét természetesen. A dohányfüst például gyönyörűen le tud rakódni a lencsére, száraz vattapálcával nem fog lejönni.
(#) tungsram válasza SALáta hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

A tápban igazad van mert találkoztam olyan készülékkel ami a sz.. minőségű kondik miatt gyagyázott, mitöbb ha egyet gondolt még be is kapcsolt.
(#) BLacko válasza DigitalSilence hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia,
Nem tudom van-e különbség a fejtisztító folyadék és a gyógyszertári alkohol között, mennyivel jobb az előbbi, én az alkohollal tisztítottam meg a fejet, de ez nem segített.
(#) BLacko válasza tungsram hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia,
Az olajozáson, zsirzáson is túl vagyok, a tengelyeket mivel kettő van belőle műszer olajjal kentem be. a különböző fogaskerekek áttételeinél, jobb nem lévén sima konyhai zsírt kentem rá egy keveset és megjárattam a fogaskerekeket. A probléma nem oldódott meg.

Ez a fejen található trimmer állítás ez nincs gyárilag beállítva, mit szabályzok vele? A lézer dióda, gondolom az lehet benne áramát feszültségét? ezáltal ha gyengül a lézer, ez javít rajta, vagy csak mechanikailag álít valamit?
(#) BLacko válasza SALáta hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia,

A tápegység elkócsere, mit neveztek jobb minőségűnek, van valamilyen márkanevű vagy fantázia nevű amit érdemes beszerezni. Vagy miről ismerem meg, hogy az jobb minőségü?
(#) kadarist válasza BLacko hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Szia!

A jobb minőségű 105°-os, low ESR típust jelent.
(#) tungsram válasza kadarist hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Magyarán kis veszteségű kondik amiket pl. a jobb minőségű számítógáp tápokba vagy bármilyen más nem a gagyi kategórián levő készülékekbe építenek be.Ezek bírják a nagyfrekit is ezért szoktam TV javításnál is inkább ezekre cserélni mert ugyan drágábbak de hosszú távon megéri.A fejen levő trimmer pedig a lézer munkapontját állítja.A csavargatásával óvatosan kell bánni mert én emiatt küldtem a halálba lézert.
(#) tungsram válasza BLacko hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Abszolute nincs mert amikor nekem itthon elfogyott, akkor a feleségem Tükör ablaktisztítójával pucoltam ki a motyót.
(#) Pyte válasza BLacko hozzászólására (») Dec 8, 2009 / 4

Én még azé megnézném a 2db motort benne a fejmozgatót és ami a lemezt pörgeti az is tud hasonló hibát okozni!
(#) DigitalSilence válasza Pyte hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Lehet valamiért nem talál fókuszt, azt álló lemeznél keresi, ha megvan a fókusz, akkor kezdi pörgetni a lemezt. Azon a trimmeren kéne kicsit tekerni valamerre, hátha gyenge a lézeráram. De az is lehet, hogy a motortengely, vagy a csapágyazás rágott be, és billeg a lemez, vagy a leszorító clapp gyengén, vagy túl erősen szorít.
(#) tungsram válasza DigitalSilence hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Hát ebben egyetértek miután ezek a mechanikák nem az ezelőtt 20évvel gyártottak. Elég egy csavart meghúzni vagy nem húzni már nem működik.
(#) boliver válasza tungsram hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Hy!
Nálam is volt ilyen gond (Yamada). Én frissítettem a firmware-t. Ezután megszűnt a hiba. Sajnos 2 hónappal később a dvd lejátszó fejpörgető motorja megadta magát. Valószínűleg sokat fordult. Azóta csak porosodik.
(#) tungsram válasza boliver hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Ezek a firmware-k is csak arra jók , hogy a gyártó cég által alapból tudni kéne dolgot valahol el vigyék az erdőbe. Nekem is volt DVD olvasóm amit felfrissittem, na nem is élt sokáig.
(#) bazsoo válasza BLacko hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Hali! Az nem lehet, hogy melege van?
Próbáld meg úgy, hogy leveszed a tetejét. Esetleg irányíts rá egy ventilátort. Nálam már volt olyan lejátszó aminek csak melege volt.
(#) DigitalSilence válasza bazsoo hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Ha melege van, az már bajos, mert attól van melege, hogy valami alkatrész túlmelegszik, és ettől éppen szeretnek a munkapontok elmászni.
(#) BLacko válasza Pyte hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Helló Pyte!

Ez volt a gond, kicseréltem a fej pozicionáló motort és minden jó lett, szépen lejátszik megint mindent.

Azért a tápban is ki fogom még cserélni az elkókat, a lejátszó elektronikánál a legnagyobb chipre pedig ragasztottam egy megfelelő méretű hűtőbordát. Igaz az nem segített semmit de gondolom bajt nem okoz némi hűtés.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, a pont neked megy Pyte.
(#) Pyte válasza BLacko hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Örülök neki hogy tudtam segíteni és köszönöm a pontot!
(#) asztai hozzászólása Jan 9, 2010 /

Sziasztok!
Sehol nem találtam hasonló problémát , de nem enged a rendszer uj topikot nyitni.Van egy Orion 5000HC típusú DVD lejátszó, és elment hangja. Egyetlen kimeneten sincs hang. Minden más tökéletes.
Hol keressem a hibát.
Köszi Á.P.
(#) levi102 hozzászólása Jan 9, 2010 /

nektek már volt olyan hogy egy DivX-es dvd lemezt lejátszot egy nem DivX-es Dvd lejátszó?Velem megtörtént de elfekvő dvd lejátszó Coop-os volt Noricho-Tech
(#) levi102 válasza asztai hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

nekem is 5000HC-m van de nekem nem húzza be rendesen a tálcát.a tiéd lehet hogy leégett vagy érintkezésbaja van vagy nincs jól leforasztva Tescoban vetted?nézd meg a csatlakozókat
(#) asztai válasza levi102 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Igen ott vettem. Csatlakozók rendben, látszólag forrasztások is rendben vannak. Talán egy tranzisztor van kicsit megolvadva. Erre tippelek, megprobálom kivenni 5 db van belőle. Pali
(#) asztai válasza asztai hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Sziasztok.
Na megtaláltam, nem tranzisztor hanem egy kiszáradt elkó volt a gond a tápcsatlakozó közelében.
Tanuljatok belőle. Üdv. Pali
(#) flaca1 hozzászólása Feb 25, 2012 /

Sziasztok!
Kérdésem lenne ugyan ezzel a típussal kapcsolatban,mi lehet a gond ha nem érzékeli a távirányítóját,sőt egy univerzálist sem,szóval nem a táv a hibás .Készüléken belül mit tudnék tenni,hogy működésre bírjam?Illetve ez mennyire típus jelenség?
Köszi.taki
(#) CHZ válasza flaca1 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Infra vevő kivezetésein mérj, 5V , GND és a kimenetén, távvezérelve a kimeneten 2-5V között kell változni a feszültségnek. (Lábkiosztása változó, de könnyen kimérheted)
(#) flaca1 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Köszi,az 5volt az oké pontosabban 5.05V,de a kimenet 3.85V szabályzás előtt is meg közben is és nem változik!
Szar a vevő?
(#) CHZ válasza flaca1 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Nagyon valószínű, cseréld ki, de figyelj a bekötésére.
(#) flaca1 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Ha a sajátját sikerül beszerezni azzal nem lehet baj a bekötésnél ha jól gondolom.A kapcs. rajzról kiírtam az adatait de Google nem találja.Valami ötlet?
Köszi az eddigieket.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem