Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1815 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

A futómű: A futómű minden irányban eláll, ha minden alkatrész megérkezik, akkor egy délelőtt alatt befejezünk mindent. Egyedül a felfogatás lesz problémás.

3-4 -es acéllemezből fog készülni a speciális tartókonzol, ami tovább lesz erősítve, de egy minimális mozgásteret azért fog biztosítani azért, hogy az energia nagy része ne rajta egyenlítődjön ki.
(#) nagy hoho válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Pár éve elütöttem egy őzet éjszaka. Így nézett ki az én kocsim is de a lámpák is törtek. Míg a hűtőből felszálló gőz néztem a feleségem az őzt siratta. Egy hűtő+ventilátor 80000.-Ft lett volna újonnan.
(#) poros válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Keresetek olyat aki alu hegesztéssel foglalkozik. Bármilyen lemezzel patkoljátok meg egy idő után újra gond lesz vele. Műszaki vizsgán sem fog megfelelni. Lehet még hegesztve sem.
(#) _ampervadasz_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Sziasztok.

A hűtő itt is szétment, ventilátorral együtt, azt el is felejtettem írni.

Amikor a kocsi alatt szereltem akkor arra feküdtem, ahhoz viszont pont jó volt a méret.
(#) _ampervadasz_ válasza poros hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia Karcsi.

Hegeszteni semmiképp, ahhoz vékony az anyag.

Itt, úgy lesz a tartókonzol elkészítve, hogy van maga a lemez, aminek a két vége vissza hatva, majd két oldalon bevágva és ismét visszahatva, ez össze lesz egy darabbal kétoldalon kötve. A váltót a motorhoz rögzítő csavarok kitekerik magukat, tartókonzol legutóbb vitatott vége ide jön, majd hosszabb csavarral felfogat egyszerre a váltóval együtt a blokkhoz.
A lemez kasznihoz rögzülő vége egyszerűn csak be lesz vágva két oldalon szintén fel lesz hajtva majd ki lesz fúrva. Ezen egy átmenőcsavar fog közlekedni ami egy acélpántot is körül fog fogni. Itt addig kell húzni a csavart, míg össze nem ér a törés majd végül teljesen össze nem passzol. Összehúzatás után semmi nem fog látszani ami a törést illeti.

A tartókonzolnak húzó-toló irányú energiákat kell kibírnia, kevésbé csavarodó irányú mozgásoknak (amit a kaszni enged).

Átmegy e a műszakin? Biztos, hogy nem, de a kocsinak maximum 4 -5 hónapot kell kibírnia, mert ez csak egy munkába járós, ritkább esetben vásárlásra kalibrált szerkezet.
(#) poros válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia Peti!
Azt írtad a letört nyúlvány a felfüggesztés része. Ti látjátok mit lehet vele kezdeni de azért a "suszterolás" olyan legyen,hogy ne azon keljen aggódni mikor esik szét a futó mű alattatok. A motor is állandóan rezeg-mozog az út hibákról nem is beszélve. Ami komoly pofonokat ad a felfüggesztésnek.Nem szeretném ha egy ilyen miatt bajod /bajotok/ esne.
(#) vicsys hozzászólása Feb 26, 2012 /

Nőcis egér. A vonalakat ecsettel festettem, a kövek pedig Swarovski kristályok.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Köszi!
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Ez nem is egér, hanem egy fura szappan! Még a szappantartó is ott van!
Egyébként tényleg jól néz ki, gratula!
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Na, akkor nézd csak: metálkék szappany, ecsettel pingálva,- lakkozva!
(#) jani1987 hozzászólása Feb 26, 2012 /

Ha már videókat is szoktatok ajánlani, akkor én is felteszek egyet. A lengyel zenei élet talán kevésbé ismert része (vagy nem). http://www.youtube.com/watch?v=wAFzLutZotg
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Irigylem a kézügyességed, és a szépérzéked!
(#) _ampervadasz_ válasza poros hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Természetesen igen, ez a cél.

A "suszterolás" meg a lehető legjobb minőségben fog készülni.
(#) AZA válasza vicsys hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Mennyi a pH értéke?
(#) nagy hoho válasza Frankye hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Abban a pillanatban mikor megláttam én is szappanra gondoltam.Nagyon jól néznek ki.
(#) Frankye válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Egy srófra jár az agyunk!
(#) Szebence hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok!

Win7-tel kapcsolatos a kérdésem. Van arra lehetőség, hogy egy adott mappán belül egy kattintással törölhessem az adott kiterjesztésű file-okat, anélkül, hogy belépnék a mappába?
(#) 06smici hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok.
Nemrég volt fent apróhirdetések között 24V-os omron relé. Nem tudjátok ki hirdette? Elég sokáig fent volt talán még nem kelt el.
üdv smici
(#) blackdog hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok!

Távol áll tőlem, hogy politizáljak, de ezt ki kell adnom magamból.
Péntek óta kerget a megfázás. Tegnap középülgyulladás formályába utol is ért. Pokoli fájdalom volt az éjszaka míg át nem szakad a dobhártyám. Ez hozott némi megkönnyebbülést. Részleteket nem ecsetelem. Nem túl kellemes.
Lényeg ma elmentem a háziorvoshoz, hogy adjon gyógyszert. Kaptam alogpirynt meg, hogy menjek el a kórházba a gégészetre. Nos oda csak úgy nem lehet menni, időpontot kell kérni. Kaptam is. Március 14!
Mondom én most vagyok beteg nem három hét múlva. Ő akkor sem tud mit tenni próbáljak telefonon egyeztetni az orvossal. Megtörtént. Március 2.-án fogad a !magánrendelésén!. Többet nem tehet értem hisz nem vagyok a halálomon. (persze, ha ott lennék akkor meg azért nem).
Szóval Nyugat Magyarországon ilyen az orvosi ellátás.
Ja és nemrég a feleségem azzal fogadott, hogy a lányom nem veszik be egyik bölcsödébe sem mert nincs hely így húzhatott egy sorszámot.
Hurrá. 1 hónap múlva vissza kell mennie dolgozni. Magánbölcsire nincs pénzünk.
Anyám mit van itt....
[off]Miből fogunk megélni? A munkahelyem a csőd szélén áll. Az én fizetésem akadozva kapom. Adosságunk csak nő.
(#) zolika60 válasza blackdog hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Addig örülj, amíg van orvos aki legalább magánrendelésen fogad. Lehet, hogy egy kis idő múlva már csak a Bécsi út külső végén találsz olyat is.
(#) Moderátor hozzászólása zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2012

OK, akkor "politikából" ennyi elég is lesz, ugye?
Köszönöm.
Blackdog: Jobbulást!
(#) janikukac hozzászólása Feb 27, 2012 /

Valaki matekos gyorsan segítene? Sürgős...

A köbök különbségének a képletét a neten sehol nem találtam meg, és a könyvem se írja, csak a füzet, de szerintem hibás.

a[sup]3[/sup]-b[sup]3[/sup]=(a-b)(a[sup]2[/sup]+ab+b[sup]2[/sup])
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Jó a képlet, semmi gond nincs vele. Javaslom, szerezz be egy négyjegyű függvénytáblát, sok okosság van benne, nem fog károdra válni. Ha elbizonytalanodnál, végezd el a beszorzást, szépen, tagról-tagra.
(#) blackdog válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

De azért a kifejezesét ismerve rákereshettél volna: Nevezetes azonosságok
Bővebben: Link

Amúgy függvénytáblázat tényleg a barátod, de ha készülsz felsőoktatásba akkor azt sem árt megtanulni. Én eddig az egyetemen egyik vizsgán sem használhattam. Meg más segédletet sem nagyon. Nem tudom ez máshol hogyan megy.
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Köszönöm mind a kettőtöknek. Holnap írunk egy matek 15 percest, amire multkor 4est kaptam, és ez annak a javítása. Ha 5-öst kapok, akkor 5öst ír be. 1 1-es van még, ami meg nem jó..
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Szia!

Esetleg a Bronstejn -t vagy az Obádovics félét szerezd be.
(#) janikukac válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Nálunk csak szerb irodalom kapható...
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Szerintem a hirdetés feladója el tudná Neked küldeni, ha Te tudsz neki fizetni. Ez magánhirdetés.
(#) lui144 hozzászólása Feb 27, 2012 /

A mai nap durva esemény történt az iskolában. Paprikaspray-vel fújták tele osztálytársaim a termet, ahol elektronikus áramköröket szoktunk tanulni. Eléggé kicsi terem volt. A hatás nem maradt el. Az egész emeleten lehetett érezni a paprikaspray-t. Durva volt nem vitás valamint kegyetlen is egyaránt. Főleg, hogy mennyire csíp is. Mi az amivel esetleg el lehet viselni ezt a könnyfakasztót? Szerintetek normálisak ezek? Mert szerintem nem.
(#) demcar válasza lui144 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Hát az nagyon **** dolog, és nekem már volt lehetőségem kipróbálni mit is tud az a spray, hát nem ajánlom senkinek. Hogy mit lehet ellene tenni hát nem tudom nagyon, el kel viselni. Inni vizet és azonnal a friss levegőre menni. Mi nekünk ma kezdődött egy hétre a tavaszi szünidő hát már jónak láttam hogy elővegyem a motoromat a téli álmából, mert már nagyon hiányzott. Hát mikor begyújtottam megápolgattam, rendesen nyugtató volt hallani a hangját és menni vele egy kört.
Ugye hogy még így is érthető maradt?
Frankye
Következő: »»   1815 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem