Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Gondolom nagyon büszkék most magukra...
Hasonló volt, amikor középsuliban ahol tanítottam, kinyitották a központifűtés légtelenítő szelepeit. Reggel amikor fűtő elkezdett fűteni, nem kicsit úszott az iskola... Ott sem azok jeleskedtek akik dolgozatírásban/felelésben/műhelygyakorlatban...
Nálunk a műszaki suliban sokkal "jobb" a helyzet. Tanárokat vernek, padokat és székeket dobálnak ki az ablakon, radiátort szedik szét, verekednek, ablakban mászkálnak... :bummafejbe:
Gondolom jól felkészült szakember lesz belőlük.
Az biztos. 3 füzettel 1 ceruzával kijárják a 4 vagy 3 éves szakiskolát. Azért is iratkoztam gimibe, nem akarták, hogy ilyen társaságba kerüljek.
Én is műszaki suliba járok. De azért nálunk ennyire nem drasztikus a helyzet. Ez részben köszönhető annak is hogy Szeged egyik legszínvonalasabb műszaki iskolájába járok. Nálunk inkább a lógás megy. Na meg a kilencedikeseknél a verekedés. Szokott is belőle fegyelmi tárgyalás lenni. Tanárverésre még nem volt példa.
A MESC nem olyan rossz, ha akarod sokkal többet megtanulsz ott, mint a gimiben. Van aki minden nélkül befejezi bármelyik középsulit, akár gimit is. Nézetem szerint; akad aki a történelmes többre tartsa mint az elektrót, hát az ne műszaki suliba iratkozzon.
Én is műszaki suliba iratkoztam. De elég sokat szívok a humán tantárgyakkal. Nekem nem jött össze.
Az iskola is számít, de mindenki azt tanul meg amit akar. Például én mezőgazdasági szakközépiskolába jártam, de ahhoz értek legkevésbé amit ott tanítottak. Természetesen ezt nem azért írtam, hogy az ifjak ne tanulják saját szakmájukat.
Bármelyik műszaki suliba is iratkozol, lesznek ilyen tantárgyaid. Ha jó a tanár, érti a dolgát, és nem először adja elő, akkor mehet az simán is. Ha beképzelt akkor tekergeti a diákokat, sajnos ez van.
Szia! Ránéztem az adatlapodra és olvastam hogy mehatronikát tanulsz. Egy pár szóban el tudnád nekem mondani hogy ott mit tanultok? Én most érettségizek és a jövőben vagy mehatronikára vagy CAD-CAM-re szeretnék menni. CAD-CAM után már kérdezősködtem a sulinkban, de sajnos a mehatronikát jövőre indítanak csak és nem tudok ez ügyben megkérdezni senkit.
Nekem a második típusú tanár jutott
Sziasztok!
Már lassan egy éve vagyok itt, de árulja már legyen szíves valaki, hogyan kell itt hozzászólást úgy linkelni, hogy az adott egész topic-ot is behozza? Mert eddig nem jöttem rá =( Előre is köszi!
Szeged? Akkor nem vagy messze tőlem.
Ktobi: Hát én azért ezzel nem egyezek... Nem tudom, te oda jártál-e, de múltkor is mentem a buszmegállóba és kint ugráltak a barmok az ablakban..
Nagyon egyszerű. Az adott topic-ot megnyitod a böngésződben a címsort jobb egérgombbal kimásolod és a válasz ablak LINK gombja alatt bemásolod. Például: Ha csak egy hozzászólást akarsz, akkor a fejlécére kattintasz kettőt és az ott megjelenő címet másolod be. Bővebben: Link
Köszönöm, de hozzászólást szeretnék Mint pl.: Így csak hogy ne ez az egy látszódjon, hanem az a topic is amiben van a hozzászólás. Nem tudom mennyire volt így érthetőbb.
Köszi!
Ezt annyival egészíteném ki, hogy a felsőoktatás sem különb. Villamosmérnöknek tanulok és a szaktárgyak mellett jogot, környezetvégelmet, szociológiát, közgazdaságtant kell tanulnom. Mondanom sem kell, hogy itt szivatnak rendesen.
Legutóbb panaszt is tettem a TO-n, de kiröhögtek. Ők tudják. Én csak kérdőre vontam eme tárgyakat mert mindenből csak egy félév van. Oké, hogy sikerültek eddig a vizsgák, de semmire sem emlékszem belőkül. És az időt amit ezek tanulására fordítok szívesebben fordítanám a szaktárgyakra. Pl.: villamosságtan, elektrodinamika, programozás, digitális/analóg rendszerek, anyagtudomány, fizika, matek stb... Nincs minőségi oktatás és ez magával vonja a minőségen aluli diákot is. Persze, ha egy ilyen deviáns tanuló egyszer véletlenül elmegy gyakorlatra majd ott áramütést szenved, mindenki hibás lesz csak ő nem. Szegény "tanuló"....
Szerintem nem erre gondolt, de lehet én értelmeztem félre... Bővebben: Link
pepe: Ha a fentebbi link formára gondolsz, akkor a hsz fejlécére kattintasz triplamínuszegyszerazazkéccer, utána ctrl+c -vel megszerzed a linket a felbukkanó ablakból.
Ajánlom próbáld meg megszerezni az adott egyetem programtervét, hogy lásd melyik évben milyen tantárgyaid lesznek. De a tantárgy neve is sajnos semmitmondó. Elektro középsuli után az egyetemen az elektro nem túl erős, nem igazán tanulunk többet mint a középsuliban, van, hogy még annyit se. Programozásra eddig be se jártam, mert olyan alacsony szinten ment, most milyen lesz még nem tudom. Fizikából, nagyon gyengék voltunk középiskolában az erősebb volt. Gépész tantárgyak, sablonos dolgok, érdekes, az ember még nem találkozott vele, nem nehéz, csinálni kell és megy. Műszaki rajz elsőbe papíron, most majd kezdjük számítógépen, de nem az AutoCAD, azt leszavazták az előző évek, kell hozzá egy kis értelem Ami húzós volt az az elektro anyagok, magolásra ment a dolog, sok hülyeséget számolgattunk, hány elektron vezet a félvezetőben, stb. A másik ilyen tantárgy a mechanika, ez mindenkinek nehéz, mindegy az ember mit fejezett, más megközelítés, sokkal tudományosabb, megfoghatatlan dolgok, paraszti logikával szemben, lehet vele jól dolgozni, de egyáltalán nem hétköznapi dolgokat tanítanak velünk, ez a szint a köztudatba soha nem fog beépülni. De azt hiszem ezt más egyetemen ilyen szinten nem kérik, ami információm van, hogy ez máshol mesterfokozaton választható tantárgy ez a szint. 4ben kötelezően csinálni kell valami robotot csapatokra osztva, és kimenni vele a versenyre, erről annyit, hogy utoljára a középiskolások győztek. Látni, hogy a program nem összehangolt, változtatva lett itt-ott, de nincs még véglegesre összeállva (6generáció vagyok ha jól tudom ezen a szakon). Próbáld megtudni milyen az órarended, mikor vannak adott szakon az órák, reggel, délben, este. Sok szabadidőre ne számíts, elkezdődnek a vizsgák, tesztek, semmire sincs időd, előtte meg nem tudsz mit csinálni unalmadban (első 2-3hét). A középiskola ehhez képest arany élet. Fölsőbb éveken mit fogunk csinálni még nem tudom, eddig nem olyan hű de nagy valami, és ez egy világviszonylatban elismert egyetem. Hát rövidre nem sikerült sehogy se.
A hozzászólás fölött van egy sor:
(#1176900)pepe091 válasza zolika60 hozzászólására (#1176895) Rákattintasz az utolsó számra: (#1176895) É akkor megnyitja bekeretezve a hozzászólást. És csak azt az oldalt kell linkelned.
Köszönöm erre gondoltam!
Neked is köszönöm Mrobi! Blackdog! Teljes mértékben igazad van! Én is a felsőoktatásban tanulok, igaz egy felsőfokú szakképzésen (ugye milyen jól hangzik? de csak HANGZIK..de várj a szak neve még szebb! Villamosmérnök-asszisztens szép ugye? ), szóval nálunk is az ilyen környezetvédelem, gazdasági alapismeretek meg minőségbiztosítás, és hasonló a szakmában "hasznos" tárgyakat vesznek véresen komolyan, ami meg szakmai tárgy azt nem oktatják rendesen, mert az egyetem úgy van vele, hogy ez egy FSZ és kipakolják több középiskolákba a szakmai tárgyakat oktatni, ahol meg mivel mi úgymond nem a "sajátjaik" vagyunk, nem úgy tekintenek ránk, nem is érdekli őket annyira, hogy úgy adják át a tudást, hogy annak legyen értelme és foganatja is. (Tisztelet az igen kevés kivételnek) A másik "problémám" pedig, a szak követelményei, nekem mint Villamosmérnök-asszisztensnek képesnek kell lennek, egy leáállt gőzkondenzációs erőmű újraindítási tervét megtervezni. És hasonlók... De az a szörnyű ebben, hogy ezen a tanárok is sírnak hogy miket kellene nekünk megtanulni. Ők úgy gondolják, hogy úgy jött létre a szak követelménye, hogy fogtak 8 villamosmérnököt többféle területről, és mindenki leírta azt amit nem tudna megoldani. És innentől lehet azt mondani BÁRMIRE, hogy ez egy tipikus villamosmérnök-asszisztens feladat....
Nos részvétem. Sajnos tényleg nem tudok mást mondani.
Nem akarlak elkeseríteni, de vannak köztünk végzett asszisztensek és mondanom sem kell, hogy szakmaiból eddig buktak. Lehet a túlzott önbizalom. Nem tudom... Az viszont téy és szemétség, hogy egy féléven át "tanított" a szakmához semmi köze tárggyal nem kellene szivatni. Van elég szívnivaló ennélkül is. Ja igen: Széles látókör??? Akkor pl. közgazdaságtant és vállalat ill. munka jogot miért a 3-4 évvel ezelőtti törvények alapján kell tanulnunk???
Hát látod, ez van. És ebben (nem akarok politizálni) nem csak az egyetem a ludas, mert a feladatsort meg mindent központilag állítanak elő... Múlt évben akik "végeztek" 6-an mentek vizsgázni, és csak 2 ember kapott papírt, aztán mentek pótvizsgázni, és még így is van egy akinek még mindig nincs meg valami... Szóval biztató jelek, de pozitívan próbálok/próbálunk hozzáállni, hogy tanulással, majd csak sikerül valahogy...
Lazítás képen egy más téma:az ecetsav bázisú ragasztók kötés után szagtalanok lesznek, vagy továbbra érződik az ecetszag?
Én is a hasonló miatt utáltam meg az egész felsőoktatást és most már semmi pénzért nem mennék el oda még egyszer. Bőven elég volt, hogy elpocsékoltam két évet az életemből a semmire. Most végre olyat tanulok, aminek haszna is van és nem csak órákon keresztül azt magyarázzák, hogy az elektronok hogyan szaladgálnak egy tranzisztorban, hanem egyszerűen, érthetően elmondják a működést. Mert kit is érdekel, hogy hogyan futnak át az elektronok egyik helyről a másikba?
Tudod, ezzel a hozzáállással van egy kis gond. Meg kell tanulni az alapokat, mert enélkül nincs stabil tudás sem. Márpedig, az alapok ott kezdődnek, hogy tudod mikor hol, hogyan futkosnak az elektronok. Ha nem ismered az alapokat, arra hogyan építesz 10 emeletes házat? Megépíted, gyönyörű is lesz egy ideig, aztán összedűl, esetleg még a környezetében is kárt okozva.
Hogy minek van haszna, azt a jelenben igen nehéz eldönteni, mert csak utólag derül ki, hogy minek volt haszna. Részemről mindennek van haszna, ami tudáshoz csak hozzáférhetsz, hasznosul akár közvetlenül, akár közvetett módon. Hidd el.
Ez bizony így van. Felesleges tudás nincs. Persze van amit nem vagy csak ritkán használ az ember, de az is növeli a háttérbázist amiből építkezhet.
Sziasztok!
Bővebben: Link 10 év én is versenyszerűen biliárdoztam igaz én karambolt játszottam. Az oktatóm Vörös István nagy játékos volt és jó trükk mester. Ezt még ő sem tudná akarattal megcsinálni szerintem. Tipikus eset mikor mérgedben szíved szerint posztót ennél.
Nekem a videóból csak annyi derült ki, hogy ezek igen csak kezdők.
Én kb, éppen hogy csak kipróbáltam a biliárdot, már nem azért, de ezek elég könnyű helyzetek voltak. :hide:
Hát komám, ha te egy Nemzetközi Snooker versenyen elpakolsz minden 1 asztalhoz állással akkor mond. Az tény, hogy szarvas hibát vétett, de csak az nem hibázik aki nem tesz semmit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |