Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   599 / 1271
(#) Puklee válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Üdv! Megnézem majd őket és beszámolok. Mától elkezdtem a melózást még ma nem de holnaptól 24-ezek(őrködés) úgyhogy kevesebb időm jut majd a tvre de megnézem felírtam az R514-et és a Q504 emitter ellenállást is. Miest kiderítem írok. Üdv!
(#) kovacspista válasza doni82 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia! Itt küldöm a rajzát a készüléknek. Valószínűleg szükség lesz rá!
(#) doni82 válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
oh hát nagyon szépen köszönöm.
(#) neuzoli válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia! Készítettem pár fotót, de most csak telóval, ha nem jók holnapra feltöltöm a fényképezőt, és csinálok azzal is.
köszi!
(#) kadarist válasza neuzoli hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia!
Esetleg nem EBODA gyártmányú az alaplap? A hátlapra mi van még írva a típuson kívül?
(#) kovacspista válasza neuzoli hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Hát amennyire látom, nincs itt külön tápegység, ugyan úgy az alaplapon van mint legtöbb TV-nél. Tehát javítani kell nem cserélni. Bele mélyedhetünk??
(#) neuzoli válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Nagyon bonyolult?
(#) neuzoli válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Szia! Sajnos csak a típusszám!
(#) kovacspista válasza neuzoli hozzászólására (») Márc 4, 2012 / 1
 
Ez attól függ mennyire vagy benne az elektronikában. De kezdjük az elején. Meg kell nézni a hálózati grace hidat, a kondit, és a lemágnesező áramkörét. Ha ezek jók, akkor a tápegység Kapcsoló tranzisztorát, vagy ha más van benne , akkor azt. A zárlatot valószínűleg ki lehet méréssel mutatni. Ha a rövid zár megszűnt, akkor a tápegységben lévő kondikat, cseréld ki. Ezek 1 mikrótól úgy 100 mikróig lehetnek. Lehet, hogy látszik is rajta. A táp szekunder körén is mérjél,diódákat, kondikat. A trafó lábairól jönnek ezek le. Ha meggyőződtél, hogy nincs zárlatos alkatrész sem a primer sem a szekunder körben, valamint kicserélted az indító kondikat, csak akkor kapcsold be, Ha a lemágnesező a zárlatos az csak pár alkatrész, hamar meglehet nézni. Van egy három lábú alkatrész, az nem lehet zárlatos, a közepétől mérve egyik irányban úgy 150 ohm, a másikba kevesebb. Remélem jól emlékszem, de semmi esetre sem lehet 0 ohm. Egyenlőre ennyi.
(#) neuzoli válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Sajnos ennyire nem, de sokat segítettél. Köszönöm szépen! Szia!
(#) casperx hozzászólása Márc 5, 2012 /
 
üdv mindenkinek

a segitségeteket szeretném kérni van egy funai 2000A Mk7 tv az lenne a gondom vele hogy se kép se hang se készenlét egyáltalán nem reagál mielőtt kiment már fekete fehér volt átépitve idáig még nem volt a rajz szerint van benne egy 220uf 6,3v os kondi az van kiszáradva elvileg az lenne a kérdésem mivel tudnám helyetesiteni már ha hihetek a rajznak köszönöm segitségeteket előre is pisti
(#) kovacspista válasza casperx hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Hát egy 220 mikro , legalább 6,3 V-os elkoval. A biztosíték és a grace a Pufferrel együtt jó?
(#) casperx válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Igen a biztositék és a puffer is jó amit kicseréltem eddig az egy 330uf/25v kondi meg egy 120kohm/1,4w ellenálás és evel vagyok csak megáldva mert a rajz szerint 220uf/6,3v szemre láthatóan nincs elpukkanva de mivel tudnám pótolni köszönöm hogy segitesz szerinted mi csinálhatja még ja az nem lehet hogy a rajz téved és 220uf63v os lenne mert a bizti jó kap feszkót de készenlét sincs köszi bármilyen megoldásra hajlok csak induljon már be
(#) kovacspista válasza casperx hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Mérd meg a Q501 tranyón van e feszültség. Az E és a C508 kondi , ellenállás felőli része között kellene a pufferenlévő feszt mérni. Ha van, akkor a Q501 bázisán lévő C509 lehet rossz. A C509 re és az R505-re menő tekercs szakadt e? Azt gyanítom, hogy indulás után erről a tekercsről nem kerül meghajtás a tranyó bázisára. Persze ha a fesz rendben van. Természetesen bármelyik dióda,tranzisztor stb . hibás lehet. De azt tartsd szem előtt,hogy úgy működik a táp, hogy a bekapcsolásnál, a trafróban végigfutó feszültség, indukál feszültséget az általam emlegetett tekercsben, ami nyitja a Q501 bázisát, és a folyamat kezdődik elölről, önfenttartó lesz.Ha nem megy folyt. köv.
(#) casperx válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Köszi a segitséget holnap reggel neki is látok délután vagy este irok hogy mi van vele köszi mégegyszer
(#) zimpet hozzászólása Márc 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Ebben a témában láma vagyok, segítséget kérek! Van egy LCD Tv-m, amiben egy LTA320WT-L16 kijelző van. (HÖHER) A tv alaplapja valamiért működik hibátlanul, majd mikor úgy gondolja, bekapcsolás után elkezdi szaggatni a képet, majd csak színek futnak, mint a mátrixban, majd se kép, se hang. Hálózatról leválaszt 10 percre és megint minden rendben.
Ezzel a hibával a szerelőm nem igazán tudott mit kezdeni, gondoltam, akkor keresek egy törött kijelzős tv-t hozzá és átcserélem. Mivel a kijelző samsung, ezért azt is keresek. Konkréten: LE32S81BX/XEC , LE32A456C2D Na már most! Ha a másikban nem pont ugyan az a típusú kijelző van, de a kijelző vezérlőjét átteszem, akkor fog működni elméletben? Ha másik vezérlővel indítom a kijelzőt, mert nem cserélem ki, mi történik?

Természetesen azonos felbontású tv-re gondoltam donornak.

Előre is köszi!
Péter

Kép0298.jpg
    
(#) zolika60 válasza zimpet hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Bocsánat, hogy bele szólok, de nem inkább egy másik szerelőt kéne kerítened?
(#) zimpet válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Ebben igazad van, csak nem tudok olyant, aki nagyon panelcsere nélkül orvosolná a hibát egy lcd tv-n. Sajna ma ez a módi a szerelésnél. Ha tudsz jó szerelőt Pesten, akkor nyitott vagyok rá.
A másik gond, hogy nem mindig csinálja a tv. Olyan mint egy kontakthiba, de nem az, mert már minden csatlit 2x átnéztem, megmozgattam, megpucoltam, de nem segített.

Visszatérve az eredeti hozzászólásodhoz, egy törött kijelzőjű lcd 10-15e Ft, a szerelő sem olcsóbb sajnos.

Köszi!
(#) doni82 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Kössz a tanácsot.nagyon hasznos volt.de most az van,hogy kicseréltem azt a 8-lábu ic-t.azt vettem amit leirtál,de most rákötöttem a dvd-t,százlábuval,és látni a dvd logot,de nagyon fut a kép.van ötleted hogy mit kéne megnéznem?vagy kicserélni.sajnos gondolom,én nem vagyok szakértő,és a szaknyelvel sem vagyok nagyon tisztába,de hátha szot értünk.Előre is kössz.
(#) kadarist válasza doni82 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Próbálj a DVD-n kimenetfajtát változtatni. RGB-kompozit-YUV vagy hasonló menüpontokat keress. Egy másik tévé segítségével próbálj váltani.
(#) unorbi hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Sziasztok

A nagyszüleimnek lenne egy régebbi típusú Telefunken TV (72cm). Eddig tökéletesen működött, de mostanában azt produkálja, hogy a távirányítóval és a tv-n lévő gombokkal is csak néha lehet irányítani.PL bekapcsoljuk kb 5 percig minden működik a távirányítón és a tv-n is (gombok) aztán kb 5-10 percig egyikre sem reagál aztán ismét jó.Még annyit, hogy ha behozom a menüt akkor olyan mint ha egy kicsit vibrálna a menü.
Elképzelhető, hogy csak az előlapi vezérlőpanel kontaktos?
Előre is köszi a válaszokat.
(#) casperx válasza kovacspista hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
na végre sikerült elindult a tv a c509 volt az igazad volt örök hála a segitségedért nem is gondoltam rá de miután átnéztem mégegyszer csak összejött nélküled nem ment volna köszönöm ÜDV Pisti
(#) gaben62 válasza unorbi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Bizonyára a gombok is oxidosak belül, a panelon, de a gumi lap is elszokott kopni ám, 10-14év után.
Gondolom ez is egy régebbi darab.
Forraszd át a tasztert.
(#) kovacspista válasza casperx hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Szívesen, Örülök, hogy sikerült!
(#) kovacspista válasza unorbi hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Szia! Én kipróbálnám egy másik távszabályzóval, hogy eldöntsem, a TV rosz vagy a távszabályzó.Mert ha valóban kopásról van szó , akkor meg kell szünni a távszabályzó problémának. Próbáld meg, ha nem megy írd meg a pontos típusát, mert így még nekünk sem megy.
(#) Beachway hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!!Ismeri e valaki jobban azt a BD9766 inverter oszcillátor áramkört??Bővebben: Link Letöltöttem az adatlapját, de nem derült ki belőle számomra az hogy mikor tápfeszt kap, és készenléti állapotban van (STB 0 volt) kell e az OSZC kimenetén lenni jelnek??És ha az STB-t aktivizálom el kell e indulnia egy pillanatra a FET-ek meghajtásának??Nem tudom egyértelműen behatárolni, hogy rossz, vagy még más is lehet hibás .Nekem azt produkálja ,hogy tápot kap, de semelyik lábon nem produkál egyetlen egy felfutó impulzust sem.Kőkemény vízszintes vonal a szkópon.És még úgy is ha egy külső 3voltot adok az STB lábára.Szerintetek működhet úgy, hogy mikor megkapja a tápot, elindul az oszcillátora.Az OSZC kimenetén megjelenik a jelalak, és egy külső figyelő áramkör ennek meglétekor az STB lábat aktivizálja, és elindulhat a FET-ek meghajtása??Na és ez után ha a nagyfesz megfelelő, továbbra is működik??Minden segítséget előre is köszönök!!
(#) fredee4444 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Igen. Van benne 2 uj cso, de 1cm-el hosszabbak, mint a a tobbi 4, mert 42cm-es kellene bele, de csak 43mas volt. Maga a háttérvilágítás, mint egész, elindul, ha nem szúrom fel a föpanelre az LCD képernyo csatlakozóját. Ezért nem értem, mi koze a kettonek egymáshoz. A csovek tipusát nem találtam meg a service manualban. Az uj csovek tipusa CCFL26430IW. Ebbol is csak az derul ki, hogy milyen az átméroje és a hossza. A védelmet (1-es láb) lekotottem, de ugyanugy csak felvillannak a csovek. A 2-es lába a túlfeszultség védelem, arra rámértem, de nem megy 1 volt folé.
(#) Cuii hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Hello!
Adott egy TV:
4 éves körüli olcsó tv (bush márkájú)
Megvétel óta a következőt produkálja: Amelyik sor fényesebb, azt megnyújtja. És ha a kép teteje fehér, az alja meg sötét, akkor a tetejét megnyújtja úgy, hogy kilóg a képcsőből, az alját meg meghagyja normálisan (deformálódik a vetített kép)

Mit lehet ez ellen tenni? esetleg made in china a hibája?
(#) Papp Ferike válasza Cuii hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Üdv!

A fehér képernyőnél van a legnagyobb áramfelvétele a készüléknek. Mivel gagyi a cucc ezért nem igazán van kidolgozva a fényerő ingadozásból adódó képméret változás kompenzációja. Persze ettől még nézhető és ez volt a cél.
(#) Papp Ferike válasza fredee4444 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Nem értettem egészen a leírásod. tehát ha az LCD szalagkábelt nem csatlakoztatod akkor elindul a háttérvilágítás. Ha csatlakoztatod akkor nem indul a nagyfesz? A háttérvilágítás felé megy általában egy engedélyező egy fényerőszabályzó egy tápfesz vezeték. Ennél is?
Következő: »»   599 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem