Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   29 / 257
(#) Paloczi95 válasza epyn hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Értem, köszi az infókat! Akkor most már csak az zavar, hogy mivel eddig sem hagyott a postásunk értesítőt, gondolom most sem fog, és akkor honnan tudjam, hogy járt-e már itt, vagy sem?!
(#) epyn válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Ez nem tudom.Nekem ismerősöm a postásunk igy én ezen nem aggódok. :eplus2:
(#) kadarist válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

A hajó kicsit lassabban jár, mint a repcsi. De cserébe ingyenes a szállítás.
(#) karaszbandi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Azért, ha tüzetesebben megnézed az ingyenes szállítást, azért nem teljesen ingyenes az, hanem bele van építve az árba. Legalábbis nagy része.

Úgy könnyű. Én viszont nem tudom, hogy várjak-e még, hátha hiteles infót mutat a követési szám, vagy járjak naponta a postára, hogy megérkezett-e?!
(#) epyn válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Legközelebb,ha találkozol vele,kérd meg tisztelet tudóan,ugyan már,miért nem hagy értesitést az érkezett,de nem kézbesitett küldeményekről?
Egyébként,küldemény értesitő nélkül a postán nem kötelesek foglalkozni Veled.
De panaszt is tehetsz a postás ellen,bár most nem tudom,milyen alapon,de megteheted,ha bebizonyitod,hogy a küldeményed már több napja ingázik,anélkül hogy értesitett volna róla hogy "nem tudtam kézbesiteni a csomagot,ekkor és itt átveheti...."
Neki ez a kötelessége,ezért fizetik.

Lehet, hogy majd ha látom, megkérem, hogy jelezze, ha ilyen van. Már múltkor is mondta a postán az ügyintéző hölgy, hogy tehetek panaszt, de nem volt hozzá kedvem/türelmem. Meg egészen addig, amíg látom (látnám) a követési számmal, hogy mi történik a csomaggal, tehát hogy már kézbesítették volna, de nem volt otthon senki, addig nincs (nem volna) probléma.
(#) Paloczi95 hozzászólása Márc 8, 2012 /

Igazatok volt!

2012.03.08 09:20 Budapest 1005 Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure

Holnapra, vagy jövő hét elejére várom a postásbácsit. Nem is gondoltam, hogy a hosszú hétvége előtt meglesz.
(#) telectro hozzászólása Márc 10, 2012 /

Segítene valaki abban, hogy mi akar lenni ez a "Bill me later" ? Kecsegtető a 10 dolláros ajánlat, de mi a hátulütője ?
Köszi.
(#) karaszbandi válasza telectro hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Később számláz?
(#) telectro válasza karaszbandi hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

De mire jó ? Kamatol ? Meg ilyesmi ?
Igazából a 10 dollár érdekel, a több le van ejtve
(#) Szebence hozzászólása Márc 11, 2012 /

Ha egy levelet szeretnék kínába küldeni, akkor kell rá írnom valamit? Olyanra gondolok mint, ahogy ők ráírják, hogy ajándék, vagy hogy X értékű a levél, stb.
Tud valaki ilyesmiről? Illetve hány Ft-omba fog ez kerülni egy "sima" (nem tudom lehet-e ajánlottan)250, de max 500g-os levélként? És mennyi lenne úgy, hogy nyomon lehessen követni, merre jár.

Üdv!
(#) epyn válasza telectro hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Bill Me Later a PayPal szolgáltatása, ami lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy ha szeretnének, részletekben fizessenek.
Nagyjából árú-hitelként fogható fel, ha jól tudom kamatmentes, ha adott ideig kifizeted.
Amerikai fogyasztók számára érhető el.
Forrás:google kereső...
A 10 dolcsis akció csak egyetlen egyszer vehető igénybe,tehát ne akarj ebből megélni.
(#) telectro válasza epyn hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Nem ebből akarok megélni, de 6 havonta egyszer 10 dolcsi nekem jól jön, mégha másnak ez nem is pénz én egy hétig megélek belőle
(#) telectro válasza Szebence hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

posta.hu dijszabás ?
(#) Iceman válasza Paloczi95 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Ma végre megérkezett az egyik csomag (WP9 gázhűtéses awi pisztoly). Először azt hittem hogy gond lesz vele, mert a posta ráragasztott egy értesítést hogy "sérüléssel érkezett külföldről, de megerősítették", szerencsére nem hiányzott belőle semmi.

posta.JPG

(#) Collector válasza Iceman hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Nekem kísértetiesen hasonló esetem volt, nálam egy plazmavágó pisztoly érkezett ugyan ezzel a szöveggel, és újracsomagolta a posta.
(#) kadarist válasza Collector hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Az én wifi Yagi antennám borítékát is felbontották, a Posta meg leragasztotta a rést. Fegyvert vagy szúró eszközöket keresnek az biztonsági szervek, ezért van ez az eljárás.
(#) zotyaxxx hozzászólása Márc 18, 2012 /

Sziasztok!
Ugyan nem passzol tökéletesen a témába, de hátha vannak itt páran akik már adtak el ezt - azt az ebay-en.
Engem konkrétan a csomagküldés érdekelne. Letöltöttem a posta tarifatáblázatát, abben az egyetlen elfogadható árú küldési mód a "levélpostai küldemény".
Van valakinek tapasztalata ezzel? Mennyire megbizható, mennyi idő alatt ér x helyre?
Van valami elfogadható megoldás, hogy nyomkövetéssel és/vagy nyilvántartva tudjak itthonról csomagot feladni? Bármilyen csomagküldő érdekel, a lényeg az, hogy olcsó legyen. Ugyanis a magyar posta "nemzetközi EMS csomag" nevű szolgáltatása nagyon sokba kerül.
Most konkrétan 1Farados memóriakondikat akarok felrakni (5-30 darab/csomag), kisméretű csomagok lesznek, ezért nem jöhet szóba drága megoldás.
Üdv:zotyaxxx
(#) vicsys válasza zotyaxxx hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Valami olyan van, hogy üzleti csomag, ott van nyomkövetés meg miegymás. De az sem olcsó...
(#) vzoole válasza zotyaxxx hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Erről egyik esetem jutott eszembe...
Vettem egy csomag fotodiódát 1500Ft-ért postával kínából.
Sikerült nekik fototranzisztort küldeni, de mondták szívesen kicserélik, ha visszaküldöm.
Valami 4500Ft-ert tudtam volna visszaküldeni

Ilyen a magyar posta... drága is, barna is
(#) Szebence válasza vzoole hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Érdekes. Én 760Ft-ért postázhattam volna Kínába, de mivel ajánlottan küldtem, így ezer egyszáz körül lett a vége.
(#) nedudgi válasza vzoole hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Valószínűleg csomagként próbáltad küldeni. Kevesen tudják, hogy levélként sokkal olcsóbb egy küldeményt feladni, mindössze a méretekre kell figyelni.
(#) vicsys válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Inkább (elsősorban) a súlyára...
(#) Szebence válasza vicsys hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Igen, a súly az ami fontos, viszont postakész levélként 760Ft a boríték, elsőbbségivel, igaz, nem bubis, de ami abba elfér, súlytól függetlenül 760Ft. Ez a boríték ára , ami már tartalmazza a feladás díját.
(#) vzoole válasza Szebence hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Köszönöm az infót... jó tudni.
Én bevittem a postára, ott mondták.
(most csak romlott a szememben a posta)
(#) zotyaxxx hozzászólása Márc 19, 2012 /

Igen, a tarifatáblázat szerint levélként nem vészes feladni egy csomagot, viszont ha a vevő azt mondja, hogy ő márpedig nem kapta meg, akkor Így jártam, se csomag se pénz... De talán ez nem gyakori.

Más;
Szerintetek be lehet valahogy állítani, hogy ha eladok valamit x dollárért akkor azt ne váltsa át forintra és ne utalja a bankszámlámra, hanem maradjon meg váltogatás nélkül a paypal számlámon?
Ez nagyon hasznos lenne, mert sokszor vásárolok az ebayen és ha eladok valami a befolyt összeget átváltaja forintra, majd amikor vásárolok megint vissza dollára?! Tiszta haszon, csak nem nekem....
Egyszer kaptam hibás ledeket, azonnal vissza is térítette az eladó az árat, de kapásból vissza is utalta a paypal a bankszámlámra forintban.
Ha eladok valamit akkor is ez a helyzet?
(#) lesliegold hozzászólása Márc 19, 2012 /

Sziasztok! Kaptam én is visszatérítést DHgate-en keresztül. A Paypalon meg is jelent, és azonnal továbbította is a társított kártyámhoz. A kártyához tartozó Ft számlán azonban nem akar megjelenni. Lehet, hogy valami probléma van, vagy ennek hosszabb lenne az átfutási ideje?
(#) zotyaxxx válasza lesliegold hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Ez nálam valami 4 napba telt...(OTP)
(#) zotyaxxx hozzászólása Márc 19, 2012 /

Ahogy olvasgattam, ha jól értem akkor a paypal számlámon marad a befolyt összeg, méghozzá abbana pénznemben ahogy jött, ha adtunk hozzá ilyen egyenleget.
Következő: »»   29 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem