Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1023 / 2499
(#) kormika válasza Lacika001 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Köszi
(#) kormika válasza kormika hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Eldőlt, hogy nem az ST151 fog megépülni, hanem Lacika001 által ajánlott MOSFET-es végfok, egyszerűbb, kevesebb táppal is kijön belőle a szükséges teljesítmény. Ezt a FET-es végfokot ugyan még nem hallottam szólni, ST151-hez már volt szerencsém, meg leszek lepve, ha ez a FET-es szebben szól az ST151-nél, de egy mélyládánál szerintem nem akkora gond, ha nem tökéletes HIFI végfok, úgyis max. 200-250Hz-ig kell neki dolgoznia, a felsőbb frekitartomány másik végfokok dolga... Még 1szer köszi a kapcsolást, és a segítségeket
(#) zsozso72 válasza kormika hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Szia!Ha fetes véget készítessz mélyládához miért nem a TDA 7294-es hidat építed,kevés alkatrészből kijön és a teljesítmény/ár értéke is jóval kedvezöbb lehet.És a hangja sem utolsó bár ez itt most nem mérvadó.
(#) blasz hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Sziasztok,hallott már valaki a Füleki 600PPA Fetes végfokról,sehol semmit nem találok róla.Jól működik de irgalmatlan sok kell a bemenetre hogy szóljon rendesen,vagy vélemény.Köszönöm
(#) szamóca válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Hogy ne írd be többször.....
Az irgalmatlan sok kell gondolom azt jelenti, hogy a bemeneti feszültségszintje ennek a végfokozatnak magas. Ennek a kiküszöbölésére vagy megfelelő jelszintet adó forráskészüléket használj, vagy jelszintnövelő előerősítő fokozatot, vagy a kapcsolást visszafejtve növeld meg a visszacsatoló ág feszültségerősítésért felelős ellenálláspárosának az arányát.
(#) blasz válasza szamóca hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Nem is a bemenet a kérdés inkább az hogy tudja-e a 2x300w-ot.oldalanként 8darab irf9630 fet van.És csak esetleges véleményt hallgatnék meg.Köszönöm
(#) emersys válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Esetleges véleményt....
Szerinted szamóca mit mondott??
Az erősítőd bemeneti érzékenysége nagy, ahhoz hogy kitudd vezérelni a feszültségerősítő fokozatot meg kell határozni a bemeneti érzékenységét.. ehhez szkóp kell a kimenetre s jelgenerátor a bemenetre, terhelést most nem is fontos rá tenni, mikor torzulna a kép akkor kell megmérni a vezérlőfeszültség effektív értékét.. ezzel meg van határozva az érzékenységed, erre építhetsz egy feszültségerősítő fokozatot a bement elé (aminek a kimenete pl 1V bementi érzékenységnél a jelgenerátoron mért effektív kimeneti feszültséget produkálja), vagy ahogy mondta szamóca is az átfogó visszacsatoláson kell állítani, hogy a differenciálerősítő magasabb erősítést kapjon vissza a kimenetről, amit az ellenállás osztó határoz meg.
A 300w hitelességét pedig műterheléssel tudod ellenőrizni.
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Bár a visszacsatolás értékét neccesebb zargatni mert az több problémát is vihet már a körbe.
Inkább építs szerintem elé egy feszültségerősítőt..
Vannak pl jó opa Ic-k azzal még egy jó hangú elő fokként is tudod hasznosítani, aminek a kimenti erősítése már biztos elég lenne gondolom..
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Köszönöm a választ de mint írtam a fetes végfokról akartam véleményt olvasni, a bemenet nem érdekes.
(#) emersys válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Hát pedig ennek pont hogy a bemenete érdekes..
Mert pl ha 5V bemeneti effektív vezérlőfeszültség vezérli csak ki annak vagy egyszerűen tervezési problémája, vagy csak meghibásodott alkatrész lehet az oka.. (de inkább az utóbbi)
Mert egy Pa erősítőt általában vonalszintű keverők mindegyike kitud vezérelni, és ha te ezt keverőről nem tudod sehogy kivezérelni pl fél hangerőig sem akkor ott probléma van.
Ezért kellene megnézned a gyári doksiját mekkora a bemeneti érzékenysége.., maximum 1.5V -nál nem nagyon lehet nagyobb..
De ha neked a jó szándékú segítség nem kell akkor nekem így is jó
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Bocsánat ha félreérthető voltam, írtam hogy sehol semmit nem találtam róla,se rajz se semmi.Rákötöttem egy korg 122 vonal mixerre,utána eq, és így szól hangosan de clip jelzőt nem tudom meg se villantani.És dehogynem mindent szívesen és hálásan fogadok,de már 3 napja bújom a netet és nincs róla semmi
(#) emersys válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Elektrotanyan kellene megnézni hátha ott valami van róla.
Gyárilag biztosan úgy tervezték meg ezt a végfokot, hogy ez az általad leírt rendszerrel bőven kivezérelhető legyen.
Meg kéne nézni hogy a jelkábel (xlr, jack nem tudom milyen van rajt) hová csatlakozik.
Ha közvetlen a potira akkor ki kellene mérni rendesen átereszti -e jelet, (maximális állásban multival kitudod mérni).
Ha nem a poti kapja egyből a jelet hanem pl egy előerősítő akkor az ő asztalán kéne kissé szétnézni.
Kapcsolási rajz nagy előny lehetne.
Vagy ha esetleg nem mersz belenyúlni akkor érdemes szerelőhöz vinni, mert szinte biztos hogy nem 4-5V bemeneti érzékenységre tervezték.
De az első hsz-ben szkóppal és jelgenerátorral minden rögtön kideríthető lenne. (de azt is megértem ha nincs hirtelen nálad otthon mert nem pont háztartási cikkek ). Sok sikert hozzá.
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Köszönöm a választ a poti volt az első amit kikötöttem belőle,és igaz nem vagyok még túl járatos az elektronikában,de egy igazi lelkes amatőr,van ismerős aki megnézné de sehol nincs rajz,ezért kérdeztem,ha beírom hogy Füleki a legtöbb egy horgász amit kidob,de ő nem beépíthető.Egyébként a hangja nagyon kellemes,legalábbis a sharp 8800 hoz képest sokkal több mindent hallok a zenéből.De köszönöm az eddigi segítséget kutakodok tovább
(#) Leadtek válasza reloop hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Igen régebben már beszéltünk erről a linkelt fórumban és szándékomban állt megépíteni csak aztán lemondtam róla. Sima egytápos esetében nem lenne elegendő teljesítmény, a hidalt meg melegedne rendesen és árban is elég húzós. Van még egy 30 Voltos tápom is ezért ezen a kapcsoláson gondolkodom ami ismerős lehet számodra.
(#) compaqamplifier hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Szevasztok. Egyszerű 8-14 lábas ic-t keresek ttl hangkeltőkhöz, 5 voltról kéne hogy működjön. Valaki tud megoldást? Lehetőleg egyszerű legyen. Az se baj ha magával a ttl icvel van erősítés.
(#) pucuka válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Mi az, hogy 8 - 14 lábas IC -t keresek. . .
A TTL IC -nek nem a lábszám a meghatározó elemük, hanem a funkciójuk. TTL (de CMOS is) kapukból, és inverterekből lehet egyszerű RC generátorokat készíteni visszacsatolással. Tanulmányozd szorgalmasan a logikai áramkörök adatlapjait.
(#) compaqamplifier válasza pucuka hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Akkor úgy mondom hogy 5 voltra kell nekem erősítő és ic legyen és egyszerű.
(#) blasz hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Sziasztok hadd kérdezzem meg hogy mit jelent az erősítőn hogy pl.PA300 vagy PPA300 a számok mindegy, a betűk a lényeg gondolom.Köszönöm
(#) mindenes válasza compaqamplifier hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
LM386, TDA2822M, TBA820M tudom ajánlani , ezek mind dip8 dokozásuak és van amelyik már 1.8v is működőképes.
(#) Directors válasza Lacika001 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Szia!

Ez az erősítő 4 ohmon hajtható még +-45V-ról? Ha igen így mennyit adhat le ezen a feszültségen?
(#) dudassandor1 válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Szia! Van ahol (pl. Siva) a PA Power Amplifier-t, a PPA pedig a Professional Power Amplifier-t jelent. Az általam idézett típusnál a PA 4-8 Ohm-ig terhelhető, a PPA pedig már 2 Ohm-ig is lemehet.
(#) blasz válasza dudassandor1 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Köszönöm a Füleki végfokomról szedek be minden infót amit lehet itt több van mint az egész neten
(#) dudassandor1 válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Ez egy ilyen hely! Sok szem/fül/agy, sokat lát/hall/tud!
(#) blasz válasza dudassandor1 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
de rajzot sehol sem találtam pedig kellene
(#) kadarist válasza blasz hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Szia!
Tessék ide bekukkantani, mert középtájon érdekes hozzászólások vannak.
(#) Lacika001 válasza Directors hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Ahhoz már két pár fet kéne a kimenetre.
(#) compaqamplifier hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Kezdőknek és haladóknak.
(#) Directors válasza Lacika001 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Rendben,köszi. A KD féle 270W-os Konduktor nagyon hasonlít erre ahogy néztem. Az elüzemelne az előbb említett feszültséggel? Ott mekkora lehet 4 ohmra a kimenő teljesítmény (+-45V)? Ekkora feszültségen minden maradhat eredetibe vagy a kisebb feszültség miatt változtatni kell valamin?
(#) elyelibator hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata abban, hogy meg lehet e oldani hegesztőtrafóval a tápegységet? 6Db végfok lenne rákötve egy brutál stabilizátorral. Ennél a trafónál mire figyeljek oda?: nagyot ránt e bekapcsolásnál, bedobozolva is át megy e a brumm stb. Segítségeteket előre is köszi.
(#) blasz hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
SAM AUDIO(Füleki)PPA600 3in1 egy 3éves,szép állapotban lévő SAM AUDIO(Füleki)PPA600 mos-fetes végfok,mely 2 topot és 2 subot képes egyszerre hajtani.Így nem kell 2véget+1crosst cipelned+megvenned!Telj:4ohmon,2x300w top,600w sub monosítva.bemenet.

Ezt így nem értem.Vagy rosszul értelmezem.
Következő: »»   1023 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem